Politikai hírek + elemzés + comment + vélemény

Királycsináló - Politikai blog

A fideszes szavazó

2018. szeptember 04. - Báró Kissfaludy Mihály

magyarnarancs.jpg

Az elmúlt hetekben-hónapokban volt szerencsém beszélgetni személyesen és online a fideszes szavazók keménymagjával, néhányukkal kérdőívet is fel tudtam venni és ezek alapján néhány érdekes megállapításra jutottam - nemcsak a Fidesz, hanem összességében az ellenzéki pártok lehetőségei kapcsán.

Íme a főbb megállapítások:

1. A fideszes szavazók mindenféle kritika és ellenzérzés, morális alapelvek nélkül elfogadják, sőt: alapvetőnek tartják azt, hogy a Fidesz és Orbán Viktor van kormányon. Ez egy olyan belső hit és elköteleződés esetükben, amit semmivel nem lehet megingatni. Ha Orbán Viktor elkezdené szídni a fideszesek anyukáját, akkor a fideszes szavazó örömmel az arcán követné ebben is a vezérét. Orbán a fideszeseknek egyfajta megváltó, ő hozza el minden fideszes szavazó meglátása szerint a Kánaánt Magyarországra. Ez annyiban figyelemreméltó, hogy az ellenzéki pártoknak érdemes lenne a fideszes szavazókról konkrétan lemondania, mint potenciális választó, mert a fideszes szavazó sosem fog szavazni másra, csak Orbán VIktorra.

2. A fideszes szavazó számára az egyedüli emberszámba vehető embertípus a fideszes szavazó. Aki nem fideszes szavazó és nem a párt által kiadott propagandát hangsúlyozza úton-útfélen, az nem ember. A szociáldemokrata, a liberális, az igazi keresztény, a muszlim, a nem magyar, a cigány (és a sort kvázi végtelenségig lehetne folytatni) a fideszes szavazó számára nem ember, csak egy kolonc, akire az országnak nincs is szüksége.

3. A fideszes szavazók semmilyen kritikát nem viselnek el (többször teszteltük munkatársaimmal a jelenséget), ami a legkisebb mértékben is a magyar kormányt, a Fideszt, Orbán Viktort vagy akár a legutolsó fideszes szénlapátolót illeti. Nemcsak kritikát, hanem a jobbító szándékot is ellenségesnek bélyegzik, mert eltér az ideológiai fősodortól. Egyébiránt hihetetlen, de tényleg még a legkisebb eltérés az ideológiai előírástól is óriási ellenérzést vált ki belőlük. És természetesen, ha nem ért az ember a fideszessel egyet, akkor kommunista, lipsi, hazaáruló ésatöbbi jelzőket aggatják rá. Értelmes vita és diskurzus a fideszes szavazók körében nem alakulhat ki. Ennek köszönhetően a fideszesek világlátása olyan mértékben beszűkült, ami veszélyeztetni az ország jövőjét.

4. A fideszes szavazók egy része keresztény (legalábbis meg van keresztelve), de általánosságban a keresztényi elveket csak addig tartják meg, amíg az nem megy szembe a Fidesz és Orbán Viktor akaratával. Amint felmerül a keresztényi elvek bárminemű ellenkezése a Fidesz és Orbán Viktor elveivel, kérdés nélkül a Fideszt és Orbánt választják. Ez persze nem zárja ki, hogy a közösségi hálón minden fideszes a pártutasítás mellett megosszon néhány Isteni vagy Jézusi idézetet, de ennyi, nem több. Sőt: ha Semjén Zsolt és Bayer Zsolt azt mondja, hogy a katolikus pápával nem kell foglalkozni, mert félrebeszél, akkor a fideszes szavazó ezt mindenféle ellenérzés nélkül maximálisan elfogadja. Egyébként, ha a legtöbbüket megkérdezi az ember, hogy miért szavazott a Fideszre (választási és politikai programjuk ugye nincs), akkor az a válasz: Isten így akarta. Egyszóval a keresztény fideszes szavazók jelentős része csak ún. kamu-keresztény, kívülről annak akar látszani, de belülről semmi keresztényi nincs bennük.

5. A fideszes szavazók másik része mindenféle pogány (törzsi, turul, türk, barbapapa etc.) hitvilágban próbál hinni, de mivel ezek a hitvilágok képlékenyek (írásbeliség hiánya), minden csoport maga alakítja ki a saját hitelveit. Természetesen ezeknél a hitelveknél fel sem merül, hogy a Fidesz és Orbán Viktor ellen szóljanak.

6. Jellemzően minden fideszes Facebook csoportban van néhány moderátor, aki napi szinten akár 10-15 bejegyzést is közzétesz, amit a fideszes pártközpontból, a fideszes médiumoktól, az alternatív médiumoktól vesz át és erre rendszerint megindul a rendkívül magas értelmi színvonalon zajló vita.

Összefoglalva: a fideszes szavazókkal az ellenzéki pártoknak felesleges foglalkozni, mert őket logikus észérvekkel nem lehet meggyőzni, ők vakon hisznek a Fideszben és Orbán Viktorban. A fideszes szavazók olyan mértékű propagandának lettek kitéve az elmúlt években, ami lehetetlenné teszi számukra a gondolkodás képességét. Emellett természetesen az erkölcsi érzékük is megsemmisült, hiszen bármilyen körülmények között is a Fideszt és Orbán Viktort követik - akár az alapvető keresztényi értékek ellenében is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralycsinalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1914221047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin 2018.09.04. 16:25:11

90-ben még az SZDSZ-re szavaztam, 94-óta a Fideszre.

"a fideszes szavazókkal az ellenzéki pártoknak felesleges foglalkozni, mert őket logikus észérvekkel nem lehet meggyőzni, "

Milyen logikus észérvekre tetszel gondolni báró úr? Én még olyasmit ellenzékitől nem hallottam.
A posztban sem olvastam semmit, ami csak kicsit is hajazna rá.

Az elmúlt 8 évben meg végképpen nem. Piszok kíváncsivá tettél. Ha vicc ez ez a poszt, akkor viszont nagyon bárgyú.

Dzendör Sztadiz 2018.09.04. 16:31:32

Tudjuk, csak a baloldaliaknak van esze, a többi jobbágymentalitású büdös paraszt. Ahogy azt a körúton belüliek mondják és gondolják. Aztán meg csudálkoznak, amikor a valóság pofán veri őket, már sorozatban harmadszor.

Orbán veje 2018.09.04. 16:33:02

@6.Lenin: JDe jó hogy itt vagy haver! Az is jó, hogy a cikken még meg sem száradt a tinta de te máris körbenyaltad az orbán seggét. Bárcsak még több ilyen ostoba seggnyaló lenne az országban mert akkor mi fideszesek még ennél is sokkal de sokkal több pénzt lophatnánk. Például az EU-s pénzek következő évtizedben esedékes adagját is zsebre szeretnénk ám vágni bizony. A nem ránk szavazó 5 millió hülye libsi meg örüjjön hogy a viktor egyáltalán ad nekik munkát.

6.Lenin 2018.09.04. 16:36:17

@Orbán veje:

Kösz, hogy igazolod a logikus észérvek hiányát a nem Fideszre szavazóktól.

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.04. 16:36:38

@6.Lenin: "Milyen logikus észérvekre tetszel gondolni báró úr? Én még olyasmit ellenzékitől nem hallottam."
No látod, pont magad bizonyítod, hogy a posztnak igaza van. A fidesznyik éppenhogy csak megszólal, és már az első szavában benne van az amiről a poszt szól. A tiedben is. Ehhez nem is kell mást hozzáfűzni. Olyanok vagytok fidesznyik birkanépség, mint kádár és hitler népe. Csak most más diktátort éltettek. De az elv ugyanaz.

torró 2018.09.04. 16:38:01

Az ellenzéki pártok támogatói meg csak viccből hisznek bennük.Ha belenyúlok egy zsák, mondjuk krumpliba, mennyi eséllyel veszek ki apró szeműt, vagy nagyobb szeműt? Ez ugyan olyan mint a különböző vélemény kutatók eredményei. Vagy - vagy. Az hogy belenyúlok egy adott vonzású csoportba vagy nem, nem, lehet egy sommás kijelentés alapja. Maximum felhasználható valamilyen félrevezető mahinációra. Pár emberből nem levezethető több millió ember gondolat menete..Nem tudtok elszakadni a gondolattól, hogy nem ti vagytok a kudarcaitokért a felelősek, hanem a bunkó fidesz szavazó. Ismered az önvizsgálat kifejezést? Amúgy van 3 millió soha nem szavazó, akiről ezek alapján megállapítható, hogy leszar benneteket. (is).Nem tudjátok őket megszólítani vazze!De már a sajátjaitokat is elveszítitek a töketlenségeitek miatt! Ne mond hogy nincs igazam!

6.Lenin 2018.09.04. 16:41:19

@GIeccsertetű:

Én még nem írtam meg, hogy miért is szavaztam a Fideszre.
De nem hallottam még olyan érvet, hogy ezt miért is ne kellett volna tennem.
Nem vetted figyelembe, hogy elsőként az SZDSZ-re szavaztam. Ég és Föld a kettő.

MindenÁron 2018.09.04. 16:42:10

@torró: Szívemből szóltál! Köszi, nekem már nem kell leírnom...

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2018.09.04. 16:42:29

@torró:

1958
Jelölő szervezet Részvételi arány Választási eredmény
Hazafias Népfront 98,4% 99,6%
Összes parlamenti képviselő száma MSZMP-tag pártonkívüli
338 276 62

1963
Jelölő szervezet Részvételi arány Választási eredmény
Hazafias Népfront 97,2% 98,9%
Összes parlamenti képviselő száma MSZMP-tag pártonkívüli
340 252 88

1967
Jelölő szervezet Részvételi arány Választási eredmény
Hazafias Népfront nincs adat nincs adat
Összes parlamenti képviselő száma MSZMP-tag pártonkívüli
349 259 90

1971
Jelölő szervezet Részvételi arány Választási eredmény
Hazafias Népfront 98,7% nincs adat
Összes parlamenti képviselő száma MSZMP-tag pártonkívüli
352 224 128

1975
Jelölő szervezet Részvételi arány Választási eredmény
Hazafias Népfront 97,6% nincs adat
Összes parlamenti képviselő száma MSZMP-tag pártonkívüli
352 215 137

1980
Jelölő szervezet Részvételi arány Választási eredmény
Hazafias Népfront nincs adat nincs adat
Összes parlamenti képviselő száma MSZMP-tag pártonkívüli
352 252 100

6.Lenin 2018.09.04. 16:44:28

@torró:

a fideszes szavazóknak az ellenzéki pártokra szavazókkal felesleges foglalkozni, mert őket logikus észérvekkel nem lehet meggyőzni

Próbálkozol?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 16:46:10

Nagyon jó hogy leírjátok, még sokszor írjátok le hogy buta, kicsinyes, béna, vitázni nem tud, logikátlan, vidék buta paraszt. Ez eddig is remekül ment, hiszen ha pl. most lenne választás, a fidesznek háromnegyede lenne, nem kétharmada. Szóval tökre megéri 3 millió aktív, szavaz embert en bloc lehülyézni, ettől majd biztos a fejükhöz kapnak hogy ja tényleg.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 16:50:32

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ezt a párhuzamot már magad sem gondolhatod komolyan, egyszerű trollkodásból csinálod. Annak meg szar és hosszú. A saját oldaladat égeted ilyen szintű "érvekkel".

rallus 2018.09.04. 16:50:32

Inkább a veszélyességi küszöbérték alá zuhant ellenzéki szavazókkal kellene foglalkozni, mielőtt fékezhetetlen agyvelejük sérült működése miatt kihal az utolsó is és akkor a humor kiapadhatatlan forrása nélkül maradunk!

darkmirjam_light 2018.09.04. 16:50:34

Nem szabadna így gondolkodni, mert ez csak erősíti a szekértábor felfogást, ami szerencsére nem teljesen igaz. Akikről a poszt szól, az a keménymag, ők akár a fociszurkolók akkor is a csapatuknak drukkolnak, ha azok prosztó paraszt módjára csalnak, szabálytalankodnak, bundáznak és gangbangelik a drukker anyukáját. Nem igaz az, hogy minden fidesz szavazó ilyen lenne. Sokak egyszerűen bárgyúak. Ilyen érveket hallottam például:
Ők már lehet, hogy eleget nyúltak ahhoz, hogy most már szerényebben tegyék.
Ők legalább kiállnak a magyarságért.
Megvédenek a migránsoktól.
A családban van fideszes politikus, érdekelt vállalkozó.
Ki másra lehetne szavazni? Nincs szalonképes alternatívája.
Szertnék a közszférában munkát vállalni.
Attól félek, ha kiderül, meglátogat a NAV vagy mindjárt a TEK-et küldik rám.
Keresztény értékek: asszony a konyhába, külyök hittanon, tisztelet alanyi jogon.
Ez van, nincs kiút csak a totális hatalmon, belső rohadáson keresztül lábalhatunk ki ebből a sötétségből. Vagy ha szerencsénk van és elzsírosodik a szíve.

torró 2018.09.04. 16:51:38

@6.Lenin:
A világért sem!:DDD Legyenek ellenzéki pártok, és legyenek támogatói. Ha lehet kérni, akkor kulturáltan. De ha bunkóskodnak, akkor ne minket tegyenek ez miatt felelőssé, hanem merjék bevállalni.

Kivlov 2018.09.04. 16:51:58

"És természetesen, ha nem ért az ember a fideszessel egyet, akkor kommunista, lipsi, hazaáruló ésatöbbi jelzőket aggatják rá"
Ahogy ti a másik oldalra az antiszemita, fasiszta, neonáci jelzőket.

"A fideszes szavazók olyan mértékű propagandának lettek kitéve az elmúlt években, ami lehetetlenné teszi számukra a gondolkodás képességét"
Persze mesemondó. Ti bezzeg annyira tudtok gondolkodni, hogy 8 éve nem tudjátok felfogni, miért vannak a 2/3, mert még a harmadik 2/3 után is ugyanazt a semmit művelitek, amit eddig. Agyhalottak.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 16:52:01

@darkmirjam_light: Az a baj, hogy közben az ellenzék üzenete ennyi:
ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!! ORBÁN!!!

6.Lenin 2018.09.04. 16:52:56

" A liberális és konzervatív nézetek egyébként csupán egy idealizált személyben jelennek meg tisztán, elkülönült formában, valós személyeknél változó mértékű keveredés figyelhető meg. Végezetül, de nem utolsósorban, jegyzem meg, hogy a tudatalattink által generált késztetéseink az intelligenciánk segítségével elvileg legyőzhetőek.

A kérdés persze az, hogy szembeszállunk-e ezekkel a késztetésekkel, vagy inkább ideológiákat gyártunk arra, hogy miért helyesek. Sajnos, rendszerint ez utóbbit tesszük. Az emberi agy ugyanis egy pragmatikus gépezet, mely nem a tények megismerésének, hanem az egyéni és az evolúciós értelemben vett siker elérésének eszköze. A valóság, az igazság és az igazságosság csak akkor érdekes, ha azok egyeznek a valós vagy vélt érdekeinkkel. Mindezt nem azért jegyzem meg, hogy le kellene győznünk a konzervativizmusunkat vagy a liberalizmusunkat. Ma inkább egy kéznyújtás lenne az, amit tennünk kellene."

Volt ebben a tanulmányban egy rész, hogy nem is kellenének választások, csak meg kéne vizsgálni, hogy az adott időben melyik nézetűek vannak többségben, mert a választáson úgyis ők nyernének.

szó sincs benne, de máshol sem, hogy az egyiknek meg kéne győznie a másikat. Valamelyik eleve többségben van/lesz.

torró 2018.09.04. 16:56:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Mit kellene ebből leszűrni? Abban az időben ha éltél, akkor tudod, hogy kötelező volt elmenni szavazni. És semmilyen vezetői posztot nem tölthettél be ha nem léptél be a pártba. Ha meg nem léptél be de szükség volt a tudásodra, akkor fele pénzért vagy vállaltad vagy nem.Ebből az adódott, hogy a párt tagok nagy többsége kényszerűségből volt az. Mivel én már a Rákosi rendszerben jártam iskolába, nem muszály elmagyaráznod nekem a történelmet.

vackor1 2018.09.04. 17:08:14

@Ellenzéki Tüntető: Nem feltétlenül biztos, hogy a hsz-edre reagálva ragadtam pennát , de szerinted az elképzelhető , hogy a hülyék nem fognak a fejükhöz kapni az igazság hallatán SEM , mert hiszen hülyék ( ha már ezt a szót használtad ) ? :)
Attól , hogy nem ismerik el egyesek-kettesek-többek , hogy valami úgy van , attól az még lehet igaz ? :)
Szerinted ? :)

Andy73 2018.09.04. 17:24:05

Nagyon gagyi. Viccnek rossz, de azért nem szánalmas. Nem méltó a szánalomra.
Egyébként tanulhatna a blogger a sportból. Ott alapvető, hogy sportszerúen nyilatkozzanak az ellenfélről, a vereséget pedig elismerjék. Ha pedig megalázó, kiütéses vereségbe szalad bele egy csapat, ráadásul sorozatban, akkor az edző és a játékosok magukba szállnak, nem másban keresik a hibát, pláne nem az ellenfélben. A menedzsment türelme pedig véges szokott lenni a sorozatos vesztesekkel.
Egyébként az összes ellenzéki párt vezetősége le is mondott a tavaszi választás után, kivéve a DK. Azzal biztos minden rendben, és a szavazóival is. Mind a 300 ezerrel.

BlahBlah 2018.09.04. 17:24:45

annyira bírom, amikor a bagoly mondja verébre,hogy nagyfejű

darkmirjam_light 2018.09.04. 17:27:39

@Ellenzéki Tüntető: Így van. Az ellenzék töketlensége sokban hozzájárult a sikerükhöz. Védelmükben csak annyit, hogy rohadt nehéz egy ennyire lejtős pályán játszani. Meg a habonyi prosztó propaganda ellenében, ami hangos, aljas és rengeteg erőforrással rendelkezik megütni a józan hangot. Olyan mint egy kocsmai verekedés kellős közepén arról motyogni, hogy ez nem helyes.

Andy73 2018.09.04. 17:28:10

@BlahBlah: Igen, nagyon megy a szájkarate a bloggernek, három egymás utáni KO után is.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.04. 17:35:00

@6.Lenin: Jó nicket választottál te szifilisztől elhülyült rohadt geci kommunista féreg :)

mocser48 2018.09.04. 17:36:06

@maxval balcán bircaman:

te hova is emigráltál, felszopó?

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.04. 17:36:58

@torró: Akkor azért érzed a párhuzamokat baszd meg, nem ?
Vén kurvák rákosi kezét is csókolgatták annó....
Meg a végén száműzték a gecibe ez is hasonló lesz :)

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.04. 17:37:47

@mocser48: Bulgáriában van a rohadt hazaáruló okádék putyin-bérenc senkiházija !

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:42:43

@vackor1: És akkor mit remél elérni valaki egy ilyen poszttal?

1. a fideszesek élből elutasítják, márpedig egy masszív, politikailag aktív csoport. A csoportot érő támadás pedig összetartásra késztet
2. az ellenzékiek esetleg egyetértően bólogatnak, jól szórakoznak, de ennyi
3. a kívülállókat meg elriasztja ez az egyoldalú fikaposzt, különösen mivel a harmadik bika nagy KO után inkább a vesztesek sírására hasonlít

Ez semmire nem jó, ha én orbán lennék, magam írnám az ilyen posztokat, mert a fideszeseket összetartja, másra meg nem jó

Ha tényleg ez az ellenzék színvonala, és ez nem csak valami rafinált propagadna, az brutál szánalmas.

6.Lenin 2018.09.04. 17:43:58

@darkmirjam_light:

Ezek szerint a józan hang, és a hazugság csupán pénz kérdése?

szőrös csöcsű csöpögő pöcsű csöpi 2018.09.04. 17:45:08

@6.Lenin: Bizony ég és föld. Az SZDSZ egy demokratikus párt volt, amelyben gondolkodó emberek és tagok voltak, akik vitatkoztak, érveltek, ellentétben a fidesszel, amelyben egy egyszemélyi vezető és annak kollégiumi köre(egy maffiaklikk) mondja meg mi lesz, a többiek meg vita helyett elfogadják azt. És ez van már vagy 28 éve. Ez az 5-10 fős maffiabanda(Orbán, Áder, Kövér, Szájer, Deutsch, stb.)Egy normális pártban a tagság akarata érvényesül, a fideszben meg ennek az 5-10 fős maffiabandáé orbánc vezetésével. A tagság csak egy egyszerű birkacsorda akik vakon követik führerüket és bandáját. Hitler ugyanezt csinálta: volt a führer és annak bandája(Goebbels, Göring, Himmler, Bormann és társaik). Tulajdonképpen ez teszi őket erőssé, hogy egy 5-10 fős csoport összezár minden ellenkezés előtt, a fő sodort azonban orbáncführer jelöli ki. A cigánybandák, maffiabandák, és szervezett bűnözői csoportok ugyanígy működnek. A vezetői pár fős keménymagot, akit egy személy vezet egy kisebb banda veszi körül, akik a mindent végrehajtó birka alattvalóik felett uralkodnak erőszakkal.

Ellenzéki Tüntető 2018.09.04. 17:45:42

@mocser48: Nemtom az én szavazólapomon ilyenek voltak, hogy fidesz, dk, mszp, jobbik.

olyan nem volt, hogy "legyen jól irányítva az ország" meg "ne lopjanak" meg "legyenek a dolgok jobbak".

ha a mai ellenzéki tevékenység kimerül az orbánfikázásban, akkor a büdös életbe nem fognak hatalomra kerülni. A tehetetlen, vesztes sírásból nem nő ki semmi új. Ha nem állnak elő új ötletekkel, ha nem tudnak megfelelően reagálni, csak marad a görcsös orbánozás, akkor veszíteni fognak 2022-ben, 2026-ban meg 2030-ben is.

s 2018.09.04. 17:47:49

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc: Ezért az egy hozzászólásért érdemes volt benézni.
:-D

mocser48 2018.09.04. 17:48:47

@Ellenzéki Tüntető:

orbán egy szimpla tolvaj. Egy maffiózó.

Elég gyökérnek kell lenni ahhoz, hogy egy ilyenre szavazzon valaki egy választáson.

Andy73 2018.09.04. 17:57:20

@Ellenzéki Tüntető: Az még hagyján lenne, ha csak rinyálna a poszter a harmadik KO után. De még mindig a szájkaraténál tart.
Ha pedig nem pártmunkás, csak egy sima ellenzéki szavazó, akkor a legrosszabb futballhuligánra emlékeztet, amelyik ahelyett, hogy siratná a vesztes csapatát, az ellenfél szurkolóiba köt bele.

Brix 2018.09.04. 18:02:25

A "fideszes szavazók" egy nagy számú heterogèn közössèg. Van egy jelentós tömb, akik színtisztán anyagi èrdekek miatt szavaznak az állampártra. Pártközeli tízezrek kaptak tízmilliókat, százmilliókat vagy èppen milliárdokat az állami\ EU- s forrásokból, nyilván ők nem fognak más pártra szavazni ès a családtagjaik sem...Azok is tízezres számban vannak, akik a Fidesztől kaptak valamilyen köztisztviselői pozíciót. Az elmúlt 8 èvben leváltottak, kicserèltek szinte mindenkit, hogy a saját embereiket tegyèk oda...Másik jelentős embertömeg a közmunkások, akiknek valamilyen megèlhetèst a Fidesz adott, az elmaradott vidèki tèrsègekben. Anyagilag függő szavazónak lehet mèg tekinteni a határontúli magyarokat ès valamennyire a nyugdíjasokat is...A Fidesz- rendszer valójában anyagi èrdekösszefonódásokon alapuló , feudális rendszer ès nem az ideológia tartja össze. Persze , az is igaz, hogy jelentős "agymosott "èrtèkközössèg is áll mögöttük, de ez önmagában nem lenne elèg a sikerhez, ha anyagi èrdekközössèg nem lenne...Sok ember az elmúlt 9 èv felfutó európai konjunktúrájának eredmènyeit, a GNI 4-6%- t kitevő, nettó fejlesztèsi forrasokat, a törtènelmileg páratlan alacsony nemzetközi kamatszintet, Orbán gazdasági eredmènyènek gondolja....Egy picit jobb lett mindenkinek ( talán..) de nem Orbán miatt, és sok embernek tetszik az egypárti , autoriter hatalom, az erőskezű vezető... Ez nem Nyugat-Európa, el kell fogadni... Az emberek még éretlenek a demokráciára, egy erős politikai közösség meg visszaél ezzel...

darkmirjam_light 2018.09.04. 18:02:26

@6.Lenin: Pénzzel sok aljasságot el lehet követni. Például: Kapcsolatba hozunk valakit a Szürke Farkasokkal, terjesztjük a hírt az összes lehetséges csatornán, amiből akad bőven (TV, Rádió, Pletykalap), szájába adjuk az összes kommentelő, facebookoló trollnak, majd a választások után kifizetjük a negyed Vutton papucs árát kitevő büntit érte és örülünk.

Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban 2018.09.04. 18:02:54

"1. A fideszes szavazók mindenféle kritika és ellenzérzés, morális alapelvek nélkül elfogadják, sőt: alapvetőnek tartják azt, hogy a Fidesz és Orbán Viktor van kormányon."

Mint ahogy ti mindenfele ellenerzes nelkul elfogadjatok, tamogatjatok hogy Soros Gyorgynek, meg arabjainak kene vezetnie az orszagot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.04. 18:04:14

@Andy73:

"Ha pedig megalázó, kiütéses vereségbe szalad bele egy csapat, ráadásul sorozatban, akkor az edző és a játékosok magukba szállnak, nem másban keresik a hibát, pláne nem az ellenfélben."

A sportra hivatkozásod jogos, de van egy kivétel: a magyar futball. Ott mindig más a hibás a vereségért: nehéz volt a pálya, elfogult volt a bíró, kedvezőtlen volt a csillagok állása. De az soha nem merül fel okként, hogy tehetségtelenek voltak a játékosok.

6.Lenin 2018.09.04. 18:06:13

@GIeccsertetű:

Tévedsz. Az SZDSZ volt (szerencse a múlt idő) a leghazugabb párt a rendszerváltás után.
Nyilván minél nagyobb egy párt, annál nagyobb az esély, hogy vannak nem oda valók is.

A másik párt szimpatizánsait eleve hülyének nézni, óriási politikai hiba.

vackor1 2018.09.04. 18:06:43

@Ellenzéki Tüntető: Nem tudom mit remélt/miért írta , ezért nem is ezt kérdeztem , csak azon töprengek olvasgatva a kommenteket , hogy vajon vannak - e közöttünk mindent tudó tévedhetetlenek vagy esetleg van-e annak hangyabokányi lehetősége , hogy néhányan :) nem a valót harsogják tűzön-vízen keresztül ( hogy konkrétan ehhez a cikkhez is kössem ) ? :)

A kérdés - ún. - költői... :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.04. 18:07:23

@Ellenzéki Tüntető:

"A tehetetlen, vesztes sírásból nem nő ki semmi új."

Ki szavaz szívesen háromszoros lúzerekre?

Ingyen védem az Orbán kormányt 2018.09.04. 18:10:00

"Ha Orbán Viktor elkezdené szídni a fideszesek anyukáját, akkor a fideszes szavazó örömmel az arcán követné ebben is a vezérét"

Az biztos, hogy bevernék egyet anyámnak, mert az Orbán nyilván nem ok nélkül szidná.

6.Lenin 2018.09.04. 18:11:15

@darkmirjam_light:

Szerintem nincs akkora szerepe a propagandának, hiszen a választók más szempontok szerint eleve elkötelezettek valamilyen irányban. A propaganda a bizonytalanok közt lehet hatásos.
Csak túl nagy jelentőséget szeretnének tulajdonítani neki azok, akik abból élnek. Lehet ellentétes hatása is, ha már túllépünk bizonyos határokat vele.

röf 2018.09.04. 18:15:19

Nincs azzal gond, hogy a mai ellenzék szekértoló bloggerei mindenkit lehülyéznek, aki jobban él ma, a Fidesz-kormány alatt, mint a Megyó-Gyurcsányi-Bajnai érában, s ezt szavazatával is szentesíti....
(Bár mondjuk logika sincs benne....)
De az azért érdekelne, mit remélnek az ilyen írásoktól.... mi a mozgató rugó... talán a tehetetlen düh?
Mire jó ez a tahó-bunkó vagdalkozás?

torró 2018.09.04. 18:16:26

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:
Hát én látom a különbséget "baszd meg" ! Ég és föld! De nincs kedvem neked ilyen kezdetből kifejteni. Kérdés, hogy egyáltalán megértenéd. Nem jól látod maradjunk annyiban.

6.Lenin 2018.09.04. 18:22:00

@röf:

"Mire jó ez a tahó-bunkó vagdalkozás? "

Bizonyíték a logikus észérvek hiányára. Nem a másik meggyőzése a lényeg, mert arra esélyük sincs, a saját háborgó lélek megnyugtatása a cél. Pótcselekvés.

6.Lenin 2018.09.04. 18:24:34

@6.Lenin:

bocs, mégis észérv, ha jól átgondoljuk. Egy logikus érv arra, miért nem szabad a jelenlegi ellenzékre szavazni.

bgabi2 2018.09.04. 18:34:53

Szimpla provokáció a poszt. Nem érdemes vele foglalkozni.

rasztaszív 2018.09.04. 18:34:53

@6.Lenin: még nincs egy napja,amikor az volt a legfőbb érved,hogy mindenki nyalja ki a segged.jó vastag a bőr a képeden.

TSandor Toth 2018.09.04. 18:43:35

Jó-jó lehet, hogy az átlag Fidesz szavazó így működik. De mekkora taplónak kell már ahhoz lenni, hogy valaki egy ilyen "cikk" nyomán megvilágosodva szavazzon majd egy ehhez (aki ezt az iromány bűntényt elkövető) hasonló faxkalapra?

midnightcoder2 2018.09.04. 18:59:43

Szerintem a fideszes szavazó az, aki nem hitt abban, hogy a Jobbik esetleg győzhet, és a baloldali ellenzéket még mindig jobban utálja mint Orbánt.

rasztaszív 2018.09.04. 19:04:38

@6.Lenin: faraghatnád,ahogy más borotválkozik.

6.Lenin 2018.09.04. 19:10:50

@midnightcoder2:

A Jobbik, vagy hozzá hasonló pártok soha nem fognak győzni Mo-on.
A Fideszen kívül ma nincs másik párt, amelyiknek esélye lenne a győzelemre. A jobbikból is lesz 2, vagy 3 pártocska.
Hogy majd, valamikor lesz, az nem zárható ki. Jelenleg nincs. A legutóbbi mérések szerint, ha az összes ellnzéki összefogna, akkor is 10 %-os a Fidesz előnye.

Ha ez a trend folytatódik matematikailag se lesz esélye egyik ellenzéki pártnak sem.
Amennyiben a _Fidesz eléri a 3,5 -4 milliós biztos tábort, más esélyes nincs többé.

8-(3,5-4+ 2-3 millió soha nem szavazó) nem marad annyi szavazó a Fidesz ellenében, akikkel esély lenne a győzelemre.

pragmatika2 2018.09.04. 19:14:33

Az elqró balliba kormányzás sikeres volt ? = nem.
A fidesz kormányzat helyretette az eqrók által csődközelbe helyezett országot ? = igen.

Melyik a jobb alternativa ? Naaa, naaa, na ugye.

Ti meg itt hülye fidesz szavazóztok.
B.meg leszarom a kormányzati korrupciót, mert nem ez a legfontosabb paraméter, még ha komoly méreteket is öltött.
A legfontosabb az, hogy most működik az ország, és nem az IMF fullajtárjai loholnak föl le az V. kerületben. Ennyi b.meg. Q.va egyszerű a választás az egyébként nem valami pazar felhozatalból.

De csak így tovább. toljátok csak az eddig is romboló hatású fikázásotokat.
Komolyan, néha már azt hiszem, hogy tulajdonképpen a kormány részéről indítják ezeket a trollkodásokat.
Mert magától nem lehet ennyire hülye valaki.

midnightcoder2 2018.09.04. 19:20:45

@Voznyák Pista: A korrupció azért nem igazán érv legalábbis balról, mert őket is azért zavarta el a nép, mert loptak. Most lehet azt mondani, hogy de Orbánék többet loptak mint mi, de lássuk be, ez azért annyira nem egy jó választási szlogen. Más ötletük meg nemigen volt.

pragmatika2 2018.09.04. 19:24:56

@Brix:

"Sok ember az elmúlt 9 èv felfutó európai konjunktúrájának eredmènyeit, a GNI 4-6%- t kitevő, nettó fejlesztèsi forrasokat, a törtènelmileg páratlan alacsony nemzetközi kamatszintet, Orbán gazdasági eredmènyènek gondolja...."

Nem, meg fogsz lepődni nem Orbán érdemének gondoljuk.
Azt viszont a ballibák balfaszságának gondoljuk, hogy a konjunktúra ellenére, ami még 2016 ban is dübörgött a világgazdaságban, mi már bajban voltunk.
Ez van.

LIPSI MENTES ÖVEZET 2018.09.04. 19:27:02

@6.Lenin: Ja az ilyen irasok terapias celal szuletnek. A tehetetlenseguket probaljak feloldani gyermeteg gunyolodassal, durcas tamadassal.

pragmatika2 2018.09.04. 19:27:31

@midnightcoder2:

"A korrupció azért nem igazán érv legalábbis balról, mert őket is azért zavarta el a nép, mert loptak."

Azért zavartam el őket személy szerint, mert a lopás mellett, még haza is vágták a gazdaságot. Egyszerűen balf.szságból

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.04. 19:28:12

@6.Lenin: "A posztban sem olvastam semmit, ami csak kicsit is hajazna rá."

hello fideszbirka, ez a blog RÓLAD SZÓL! Rajtad kívül mindenki rád ismert, csak te nem. Pont erröl szól a blog, a saját birkaságát felfogni sem képes orbán birka tenyészetéröl, jóreggelt IQ károsult!

Persze tudjuk már régóta , hogy a fidesz az értelmi fogyatékosok és a minden gyülöletre rávehetö aljanép pártja. Ezekböl mindig össze lehet fogdosni 2 milliót egy kis rezsicsökkentéssel, Soros-migráns hisztériával.

6.Lenin 2018.09.04. 19:31:27

@LIPSI MENTES ÖVEZET:

"a fideszes szavazókkal az ellenzéki pártoknak felesleges foglalkozni, mert őket logikus észérvekkel nem lehet meggyőzni,"

Mivel ez sehogy nem jött össze-eddig-valószínűleg csak az lehet, amit írsz.

6.Lenin 2018.09.04. 19:33:34

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

Húúú, mekkora észérvek, hol lehet a DK-ra szavazni? Még odaérnék?

morph on deer 2018.09.04. 19:35:00

@Most hátradőlök az ország 4 évig újra biztonságban:
“Mint ahogy ti mindenfele ellenerzes nelkul elfogadjatok...”

Szóval ez mind igaz, de “ti is, beee!”
Értem. :)

Ménár Atya 2018.09.04. 19:37:44

:D
Még szak annyi kellett volna hozzá srácok, amit a választások előtt hangoztattatok
A fideszes egy vidéki tahó aki nem olvas nem tájékozódik hanem hülye bunkó :D:D:D
És már is meglenne a 4/5! :D:D
Az ilyen írásokban az a legszebb, hogy süt belőle a baloldali butaság.
Hogy szerezzünk új szavazókat?..hát hülyézzük le azt aki kormánypárti :D:D
B+ Legközelebb orbánnak egy fabatkát sem kell így propagandára költeni, elintézitek ti azt helyette balfék lúzerek :D:D:D

morph on deer 2018.09.04. 19:39:16

@Voznyák Pista:
“ami még 2016 ban is dübörgött a világgazdaságban,”

Meg még ma is, bár már látni a végét.
Mit akarsz mondani?

rasztaszív 2018.09.04. 19:41:08

@Ménár Atya: mégis költ rá,nem is keveset.valami oka csak lehet rá.

Ménár Atya 2018.09.04. 19:46:39

@Brix:
"
Az elmúlt 8 èvben leváltottak, kicserèltek szinte mindenkit, hogy a saját embereiket tegyèk oda...Másik jelentős embertömeg a közmunkások, akiknek valamilyen megèlhetèst a Fidesz adott, az elmaradott vidèki tèrsègekben."
:D
Tehát, akkor az ellenzék helyett a saját embereiket ültették be, ezek szerint eddig az előző rendszer embereivel,hűbéreseivel volt feltöltve. :)
A másik tömeg a közmunkások akik kaptak valamilyen megélhetést az elmaradott térségekben.........
Tehát akkor a nagy szoci jóléti rendszer hazugság volt, mert egy óriási tömeg volt orbánék előtt akinek nem adtak megélhetést a szocik, és elmaradottságban tartották őket........
Hát......végül is szépen összefoglaltad miért lett a fidesznek 2/3-a :D

Ménár Atya 2018.09.04. 19:47:59

@rasztaszív: Még pár ilyen, és lehet hogy orbán személyesen fizeti a ballib csapatot aki a pr-t készti neki :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.04. 19:48:38

@Ménár Atya:

Ekkora öngólt már rég láttam, mint amit most @Brix: produkált. :D

Rwindx 2018.09.04. 19:49:50

Vajon a poszt, a maga a egyűgyűségével mennyi újabb fidesz szavazatot szerezhetett? :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.04. 19:49:52

@Ménár Atya:

Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy kesze-kusza csatornákon át már most is ő fizeti őket.

Ménár Atya 2018.09.04. 19:51:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hát , ha van esze a fidesznek, akkor választás előtt ezt maga terjeszti magáról.
Mindig megtudnak lepni, mindig van "még lejjebb :D:D

rasztaszív 2018.09.04. 19:52:07

@Ménár Atya: ami biztos,az viszont az általuk erre költött rengeteg pénz.

Ménár Atya 2018.09.04. 19:55:00

@rasztaszív:
Ne aggódj, már nincs rá szükség, ingyen megteszi itt a blogger, meg gyurcsány is orbánnak kampányol :)

Ménár Atya 2018.09.04. 19:57:59

Még nem olvasták ezt a blogot, de innentől hátra is dőlhetnek :)

morph on deer 2018.09.04. 20:01:33

@Ménár Atya:
“A fideszes egy vidéki tahó aki nem olvas nem tájékozódik hanem hülye bunkó :D:D:D
És már is meglenne a 4/5! :D:D”

Ami csak erősíti az állítás valóságtartalmát!
Mert ehhez valóban nagyon sötétnek kell lenni, hogy ez emiatt így legyen!

Magyarul: ha a (fideszes) szavazó érdemi mérlegelés helyett kizárólag “csakazértis” avagy “dafke” szavaz valakire, akkor ékes bizonyítékát adja annak, hogy bizony sötét, mint az altalaj.
Mert ez az agymentes, ösztönös szintű reakció, semmi köze az értelemhez!

Szóval lehet így reagálni, de ez csak a poszt állítását igazolja, többre nem elég.
De ha úgy is így igaz...
:))

törppicur 2018.09.04. 20:02:28

Úgy érzem, ennek a mélyreható fideszválasztós bölcsességnek csak összehasonlító elemzésként lenne értelme.

pl. 1. Az ellenzki DK-szavazók mindenféle kritika és ellenzérzés, morális alapelvek nélkül elfogadnák amit Gyurcsány kormányon tenne?

2 Az mszp-s szavazó számára az egyedüli emberszámba nem vehető embertípus a fideszes szavazó.

3 Természetesen, ha nem ért az ember a ballibessel egyet, akkor fasiszta, diktatúra-bolond, hazaáruló és a többi jelzőket aggatják rá.

...

Miről beszélünk poszterem?

Volt sok fidesz-szavazó? Volt.

Annyi szavazóval egyértelmű a nyerés? Nem.

Teendő? Több szavazót verbuválni.

Honnan? Ez sem rossz kérdés. De az igazi az, hogy hová? És miért pont oda?

Van a semmit nem tudó 1/3 ( csak a poszter kedvéért, az nem a fidesz-tábor). Okosítsátok meg.

Van a fidesz-tábor nem közvetlenül támogatott része. Azok is mozgathatók egy normális célért és ha előtte nem igyekszel a fejébe verni, hogy ő buta. Na, ha ők meg még így is elég buták nektek és nem kellenek, akkor xarban vagytok, ugyanis annyira okos, arrogáns és jövőkép nélküli emberből, mint ti, nincs 3 millió Magyarosszágon.

törppicur 2018.09.04. 20:11:11

@morph on deer: te láttál már fidesz-szavazót?
elég sokan vannak, nagy részük a körúton kívül.
Szintén nagy részük (nem biztos, hogy ugyanaz a rész) gondolkodik. Nem pont úgy mint te, de gondolkodik, hidd el. Egy részük meg közben emlékezik is, hosszabb távra is meg 10-12 évre is.
Attól, hogy másként gondolkodik, nem biztos, hogy idióta, minthogy te is másként gondolkodsz mint én, nem muszáj azt hinnem, hogy idióta vagy.
A szavazásnál te is pont egy szavazatot érsz, én is, Mari néni is, meg az LMBTQHZŐDY szavazó is. Szerintem normális, hogy Mari néniből több van, mint buziból.
A többi választási matek, számolni meg te is tudsz. A 2,5 millió szavazótól több a 3 millió. Irány a 3 millió a ti felfogásotok szerint. Szerintem nem lesz 3 milliótok, ezért ne akarjatok nyerni, mert jelen körülmények között nem fog sikerülni. Tanuld meg nem köpködni az ellenfelet, elfogadni a jól megérdemelt 3-4-5. helyet és kitalálni, hogy abból mit lehet együttműködve kihozni. Fikázással semmit.

Robur 2018.09.04. 20:11:29

Reméljük az életkorukból kifolyólag gyorsan döglenek ki.

pragmatika2 2018.09.04. 20:12:49

@morph on deer:

"Mit akarsz mondani?"

Bocs a dátumot írtam rosszul.
Helyesen így.

Azt viszont a ballibák balfaszságának gondoljuk, hogy a konjunktúra ellenére, (ami még 2006 ban is dübörgött a világgazdaságban), mi már bajban voltunk akkor, mikor a többi keleteurópai ország még szárnyalt, és még jele sem volt a 2008-as krízisnek.
Tehát egy kedvező környezet is kevés volt ahhoz, hogy a ballibák fejlődő pályán tudják tartani az országot.

6.Lenin 2018.09.04. 20:22:38

@törppicur:

Sajnos több dologban is tévedsz.

) a mai ellenzéknek ez túlságosa logikus lehet
) egy magukat felsőbbrendűnek tartott réteg nem lehet 3-4-5. Hiszen ők tudnak mindent a legjobban
) ha nem köpködnek valakire, akkor miként bizonyítható a felsőbbrendűség érzete?
) a Fideszre szavazók csak hülyék lehetnek, hiszen nem a ballibre szavaztak, eleve nem lehet, hogy gondolkodtak előtte. Aki nem tud gondolkodni az csak hülye lehet, szerintük.

A többi stimmel.

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2018.09.04. 20:24:27

@6.Lenin: "Húúú, hol lehet a DK-ra szavazni? Még odaérnék?"

persze, gyurcsányt meg akár le is szophatod, ha már ott vagy. Amikor majd a felcsúti parasztvezéred bukni fog, úgyis iszkolni fogsz a ballibsikhez, aztán majd azokat szopod tovább. Egy pillanat alatt felcseréled majd a vezér farkát, int ahogy Kádár komcsi farkát is felcserélted a nácikéra. Nektek illibbant cselédnépek már csak ilyen életetetek van.

6.Lenin 2018.09.04. 20:28:14

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:

Nagyon a sor végén lehettél, amikor az észt osztották.

törppicur 2018.09.04. 20:33:32

@6.Lenin: az nem a sor vége lehetett, hanem rossz sor, ahol 2%-os migránstámogató szavazó barátunk állt.
Ő a szép magyar nyelvért, meg a tiszteld felebarátodat díjért állt sorba.
Nem meglepő módon, abból sem kapott. AZ ész-sort meg így kihagyta szegény.

6.Lenin 2018.09.04. 20:43:52

@törppicur:

Akkor szegényt megtaposta a kegyetlen sors, már csak az úthenger nem ment át rajta.
Pont most kezdett a Fidesz országosan útfelújításokba.
Szólni kéne neki, hogy kerülje el ezeket.

Jakab.gipsz 2018.09.04. 20:46:23

Tetszik nem tetszik, a 2/3 -ad az kétharmad, a többieknek pedig, csak javaslat tételi joguk van.

morph on deer 2018.09.04. 20:50:17

@törppicur:
“Attól, hogy másként gondolkodik, nem biztos, hogy idióta,”

Abból nem is, ahogy én nem is ezt mondtam.
Az viszont biztosan idióta, aki csakis azért szavaz a fideszre, mert pár orbánmentes oldali szavazó lehülyézte a fideszeseket, - vagy szerinted ez nem így van?

Vagy egyetért valaki a nemzetvezetővel, és rá szavaz, akárki akármit mond is, vagy meg nem, és akkor ugyancsak mindegy, hogy ki mit mond, mert van saját véleménye.

De csak azért szavazni valakire, mert a “másik” - pl én - megalomániás suttyónak tartja, enyhén szólva is infantilis, hogy más jelzőt ne használjak.

Erről beszélek, - a miértről, - és nem arról, hogy ki kire szavaz.

6.Lenin 2018.09.04. 20:54:57

@morph on deer:

"De csak azért szavazni valakire, mert a “másik” - pl én - megalomániás suttyónak tartja, enyhén szólva is infantilis, hogy más jelzőt ne használjak. "

Csak azért nem, de rád azért amit másokról tartasz, biztosan nem.

kvadrillio 2018.09.04. 21:00:07

nem azééééért, ..... DE EZT A 7. CIKKELYES... TÉNYLEGESEN KIÉPÜLT PÁRHUZAMOS TÁRSADALMAT, NEM LETT VOLNA SZABAD HAGYNI KIÉPÜLNI !

Civil szervezetek a hetes cikk szerinti eljárás megindítását sürgetik Magyarországgal szemben
Fidesz: Soros szövetségesei támadják Magyarországot

kvadrillio 2018.09.04. 21:04:17

MOST NEM AZÉÉÉÉÉÉ.....DE KIK EZEK A FASZOK ???%!!! ÉN SPECIEL ASSETUDOOOOMMMM, ESZIK VAGY ISSZÁK ŐKET ! EGYIK IRÁNYBÓL SEM ISMERŐSEK NEKEM ! PEDIG ITT, EBBEN AZ ORSZÁGBSN SZÜLETTEM ÉS ÉLEK 10000 ÉVE...:)

....Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel nemzetközi civil szervezetek kedden az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit.

Fidesz: Soros szövetségesei támadják Magyarországot

A Fidesz szerint Soros György szövetségesei újra támadják Magyarországot és bosszút akarnak állni a magyar embereken - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden a közmédiának.
Hidvéghi Balázs arra reagált, hogy nemzetközi civil szervezetek az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel kedden nyílt levélben az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit.A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt: "ezek mind Soros emberei", mind Soros György szövetségesei, tőle kapják a pénzüket, és egytől egyig bevándorláspártiak.
Hidvéghi Balázs azt mondta: ezek a szervezetek azért akarnak bosszút állni a magyar embereken, mert Magyarország megállította a bevándorlást a határainál és ezzel megmutatta, hogy a bevándorlás megállítható, nem igaz, hogy elkerülhetetlen. Ők azért támadják Magyarországot, mert migránsokkal akarják elárasztani Európát, erről szól "ez a mostani támadás is" - tette hozzá.

A nyílt levelet többek között a Human Rights Watch, az Amnesty International, a Riporterek Határok Nélkül (RSF), az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH), a Civil Society Europe, a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó European Policy Institute, a Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ), valamint a Climate Action Network Europe írta alá.

Ménár Atya 2018.09.04. 21:04:39

@morph on deer: Fuss neki még egyszer szerintem, nem érted mit írtam.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2018.09.04. 21:15:21

Mielőtt a Fidesz létrejött már jobboldali konzervatív voltam, és már akkor sem hittem hogy Európa jövője a niggeresítés vagy az arabosítás. Tehát aki nem azt gondolja mint Te vagy az elvtársaid akkor az Fideszes..hát ez nem jött be.

arabok balrol 2018.09.04. 21:19:27

nekem úgy átmosták az agyamat a fideszesek, hogy már az apám, sőt a nagyapám is utálta a büdös lippsiket, komcsikat

white999 2018.09.04. 21:22:29

Érdekes történés, hogy pont a minap beszéltem egy illetővel. kb 30 éve vállalkozó. Most alkalmazotti létre fog áttérni, mert nem bírja a vállalkozást fenntartani. Egyedül nem megy alkalmazott pedig nem jön ki belőle. Kocsma vegyesbolt kombó. Ami érdekes volt, hogy tisztán látta, hogy miért jutott ide. A multikkal nem bírja felvenni a versenyt. Ez tiszta sor. A kocsmákból kiűzött nyerőgépek amik haszna Andynél landol és nem nála, valamint a cigik mutyiba kiszervezése sem segített rajta. Ha nem mennek be cigiért akkor a járulékos vásárlás is eltűnik a bagó forgalmáról nem is beszélve. Magától vezette végig hogyan jutott a megszűnés szélére. Amiért elmesélem és a megdöbbentő volt számomra, hogy a végén azért maradok Viktornál felütéssel zárt. Mi ez ha nem a vallási révület, amikor a saját egzisztenciádtól érdekedtől fontosabb a vallási vezető útmutatása. A FIDESZ eben zseniális, hogy képes vallásként működni. Én a világot már nem bal vagy jobb részre osztanám, hanem ateistára és vallásosra. AZ MSZP azért bukott mert csak a koncért bukott rá a nép. Ezért utálják a nevezzük (az egyszerűség kedvéért) liberális oldalt a hithű fideszesek, mert az sokkal kevésbé fogékony az ilyen vallási dolgokra. Onnan nézve mindenki aki nem fideszes az csak balliberális lehet, pedig csak annyi hogy valószínűleg nem vallási fanatikus. Nem is értik, hogy akiket ők balliberálisnak tartanak pont úgy utálhatják Gyurcsányt mint Orbánt vagy éppen Hornt Antalt és a Hóbagolyt. Mert normális működés az lenne, hogy a nem imádni kellene őket, hanem nekik szolgálni a népet, amit a politikus szó eredetileg takar.

s 2018.09.04. 21:31:41

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:

"Jó nicket választottál te szifilisztől elhülyült rohadt geci kommunista féreg :) "

Erre gondoltam. Szépen összefoglalja a lényeget.

s 2018.09.04. 21:41:59

@Ménár Atya: "B+ Legközelebb orbánnak egy fabatkát sem kell így propagandára költeni,"

Te, és akkor mi lesz a kibaszott üzletfeleivel, akik a közpénzt tartályhajóval viszik ki az országból a büdös gecibe egy korallzátonyra a vasárnap-hétfő vonal közelébe. Már megint nem gondolkozol, pedig ezt már a buzi kurva rohadt fogatlan tripperes anyád is megmondta, akinek a szájpadlását az imént basztad hólyagosra.

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.04. 21:45:34

@Ellenzéki Tüntető: a 2,8 millió Fideszes hülyét mindegy, hogy lehülyézzük, vagy nem. a blog is írja, ők elvesztek, a maradék vagy leszavazza ezeket a faszokat, vagy annyi Magyarországnak. kb, mint 1933 Németországban. vagy engedünk a 2,8 millió hülyének, vagy majd abból tanulnak, hogy tönkremegy az ország.

más megoldás nincs.

a 2,8 millió hülye attól nem lesz hirtelenjében okos, hogy okosnak mondod őket.

ertelemblog.wordpress.com/2018/04/11/mi-a-megoldas-emokere/

eßemfaßom meg áll 2018.09.04. 21:51:22

A poszt tökéletes, csak a címet cserélte el a szerző szövegszerkesztője valami technikai hiba miatt .

Eredetileg ez volt:" Ilyennek képzeli a fidesz szavazót az évtizede tartó folyamatos vereségtől megháborodott ballib blogger."

illaim 2018.09.04. 22:00:52

@Ménár Atya: Talán az öntelt nagyképűséged helyett, tanulj meg érthetően fogalmazni! LOL

Brix 2018.09.04. 22:01:39

@Voznyák Pista: Nem "dübörgött"a világgazdaság, a 2000-es években, főleg a német nem, a 2002 -2009-ig tartó időszakban. Német GDP növekedés 2002: 0%, 2003: -0,4% majd volt egy kis felfutás, és 2009-ben -5,1% -os visszaesés. A korábbi kormányok ezen kívül egy magasabb nemzetközi kamat- és inflációs környezetben környezetben működtek - Fed funds rate 2007 : 5% volt. Az EU által küldött pénzforrások is töredéke voltak a mostaninak.
Ráadásul, óriási nyomás hárult rájuk , hogy bért emeljenek. Pl 2002-ben az első Fidesz-kormány utolsó évében, diplomás köztisztviselőként , átlag havi nettó 70 ezer körül lehetett megkeresni, az egészségügyben is elképesztő állapotok uralkodtak bérek terén.. Ezt a tűrhetetlen helyzetet - 2000-ben értük el a rendszerváltáskori reálbért- kellett valahogy orvosolni, és meglépték a 40%-os közalkalmazotti béremelést, amire nem volt fedezet... Főleg az akkori , világgazdasági és kamatkörnyezetben... Na, itt úszott el az ország az adósság terén...
Egy valamit látni kell: Magyarország pillanatok alatt letérdelne most is , ha beköszöntene egy nagyobb ciklikus gazdasági válság , hiszen a GDP és az export 75-80%-át a a nagy nemzetközi multik adják.... Nincs az a patrióta gazdaságpolitika , amely egy ilyen kicsi és nyitott gazdaságot meg tudjon védeni, amikor nagy baj van...
Persze, ettől függetlenül egy jó gazdaságpolitika hozzá tud 1%-ot tenni a GDP-hez, de széllel szemben nem tud pisilni senki...
Most Magyarországnak- így a kormánynak is- szerencséje van, de ez nem fog örökké tartani..
A gyengülő forint és a fejlődő piaci válság előszele már megérintett minket..
Úgy néz ki, az EU forrásokat is meg fogják vágni EU szinten...
Addig kell örülni, amíg Németország/ EU szekere jól fut, és még viszonylag alacsony a kamat- és inflációs környezet... Az elmúlt évek stabil európai konjunktúrája és az EU támogatása tette lehetővé, hogy egy kicsit jobb a lakosság többségének. Persze, lehetne jobb is, ha nem egy szűk kör sajátítaná ki az EU és állami szubvenciók milliárdjait.....

2018.09.04. 22:38:44

"Ez annyiban figyelemreméltó, hogy az ellenzéki pártoknak érdemes lenne a fideszes szavazókról konkrétan lemondania, mint potenciális választó, mert a fideszes szavazó sosem fog szavazni másra, csak Orbán VIktorra."

Aztán, ha megmurdel a gazdi fityiszmajmok, kire fogtok szavazni?

Nincs több kérdésem.

LebensraumamOsten 2018.09.04. 22:45:43

@rallus: Na máris beigazoltad a lábon kihordott agyhalál diagnózisát rólatok. Nuku ész, gondolkozás nem kell, sem iskola, csak a rituális bégetés. Ha a ti eszetekre és szorgalmatokra lenne hagyatkozva a világ, akkor nem lenne globális felmelegedés, sem háborúk, meg vallások sem, mért még mindig mindannyian a fákon csüngenénk a farkunknál fogva.

LebensraumamOsten 2018.09.04. 22:51:03

@Látens Inszinuáció: Akkor az új gazdira. Nem szabad elfelejteni, hogy anno ezen szavazók 2/3-ot hoztak törpe Gyulának és lelkesen megválaszották Megyót, majd miután lemondatták, az agyhalál státuszában leledzve 2006-ban hadováló Fletót. Tehát nekik nem az a fontos, hogy jó legyen saját maguknak (ergo olyan kormány legyen hatalmon aki legalább néhány részükre kedvező intézkedést hoz), hanem az, hogy a tolvaj hatalmat támogassák. Ez is mutatja, hogy milyen idióták. Nem érik fel ésszel, hogy a választás az egyetlen eszköz arra, hogy a jogosítványaival visszaélő kormányokat elzavarja a nép és egy újabbnak adjon bizalmat amelyik még nem járatta le magát.

LebensraumamOsten 2018.09.04. 22:54:35

@eßemfaßom meg áll: Te is csak egy agyhalott mutáns fidióta vagy, mint azok a cikkben. Illetve nem teljesen, mert ők meggyőződésből teszik azt amit, te meg egy rohadt lelkű és minden erkölcsöt nélkülöző bérférge vagy az NFM-nek akik részére pénzért böfögsz ide pártutasításra. Tehát te egy inferior patkány vagy az átlagos birkákhoz képest. Fogadni mernék, hogy más néven éveken keresztül az origo fórumait szennyezted 2010 előtt. Ez jellemző az olyan hitvány mocskokra, mint te. Neked nincsenek elveid, csak gyomrod.

KissGecihuszár 2018.09.04. 22:58:29

há ja, azonban én arra leszek kíváncsi, mi lesz ezen 2.7 milliós agymosott tábor azon részével, akik a fejük búbjáig érintettek a devizahiteles kilakoltatási dzsemborie-ban, illetve akiktől majd szeretett pártjuk és kormányuk elvon néminemű cafeteriát, nem sokat csak olyan évi 100 rugónyit...

LebensraumamOsten 2018.09.04. 23:01:54

@Ménár Atya: Egy retkes cigány tolvaj és néhány hozzád hasonló szaros gatyájú ostoba, műveletlen bérböfögő szemét, meg egy köztörvényes drogos buzi főpropagandista. Nagyjából ennyiből áll a sikeretek. Az az egyetlen szerencsétek, hogy a cigány Balkánon vagytok. Ha ezt valamelyik nyugati országban próbálnátok, akkor ostorral hajtanának vissza bennetek anyátokba. De ezzel te is tisztában vagy. A primitív barmokat megvezethetitek, de nyugatabbra a lényegesen értelmesebb emberek rászarnak a more fejetekre. Ezért sem fogja soha semmire vinni az EU-ban a hibbant álmokat szövögető leffegő nyelvű bohóckirályotok.

LebensraumamOsten 2018.09.04. 23:07:02

@arabok balrol: Ne hazudj féreg. Apád KISZ titkár volt, nagyapád meg jelentgető ügynök. Te meg a vörösökre szavaztál 3 cikluson át. Sose állt távol tőled a komcsi szellem. Csak most le kell tagadni. Olyan patkány vagy te, mint Imrédy. Nagy buzgón támogatta a zsidótörvényeket az elvtelen féreg amíg Rassay be nem bizonyította, hogy mégiscsak egy büdös zsidó. Na ti is pont ilyen görények vagytok. Ne akarjatok már erkölcsi példaképet mutatni senkinek, amikor ti vagytok a legalantasabb elvtelen gerinctelen csúszómászók. Pont mint komcsi Bayer Pajor Zsóti Csóti.

morph on deer 2018.09.04. 23:14:09

@Ménár Atya:
“szerintem, nem érted mit írtam.”

Nincs mit!
Mármint nem megérteni.
Ha szerinted az orbanizmusról és támogatóiról kifejtett vélemény fogja növelni említett megalomániás suttyó támogatottságát, akkor mit lehet itt félreérteni?

Azzal együtt, hogy szerintem te nem igazi szellemileg visszamaradott orbánhívő vagy, hanem inkább “anti-ellenzéki” - ami azt a béna gyülekezetet elnézve nem is csoda! Mindenesetre te még mindig könnyebb helyzetben vagy mint én, mert nálam o1g viktor soha nem jöhet szóba, a többi meg - a legjobb esetben is - egy rossz vicc.

Szóval felesleges a 4/5 vagy az 5/6 emlegetése, mert attól irbán megitélése nem fog változni!
Meg egyébként is, az LMP által biztosított kétharmad után szerinted kinek nem mindegy, hogy 8/6 vagy 8/7 lesz az eredmény legközelebb?

Mert nekem scheißegal, vagy skitsamma, esetleg doesn’t matter.
Ráadásul azt sem hiszem, hogy ez akár téged igazából befolyásolna!:)
De azért akár beszélgethetünk róla

LebensraumamOsten 2018.09.04. 23:14:58

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Mielőtt a fidesz létrejött, te vadul csapkodtad a bakancs talpát a május 1-i munkásőrfelvonulásokon. A négerekről és arabokról pedig azt hirdetted, hogy testvéreink az internacionalista harcban az imperialista kapitalisták ellen. Szóval nekem ne! Ha te akkor elkezdtél volna jobboldalit játszani, a rendőrök a nemes egyszerűséggel a szart is kiverték volna belőled még aznap, miután gyorsan feljelentettek volna. Nem kell itt hazudozni és ferdíteni. Valld be, hogy imádtad a kalászos címert és pályázatokat adtál be, hogy Angolába, Szíriába, Líbiába meg Kubába utazhass, hogy fekete és arab elvtársaiddal értekezhess a szocializmus dicsőséges eszméjáről. Nem kell a vakítás!

dare 2018.09.04. 23:25:41

A Fidesz legnagyobb hibája az, hogy a választóit nem akarja felemelni arra a szintre, ahol már nem gúnyolódhatnának rajtuk.
youtu.be/xoafiJYEghY

Piszkosul visszaél a Fidesz a jelenlegi helyzettel, aminek meg lesz majd később a böjtje, súlyos árat fogunk majd fizetni az elvesztegetett évekért.
Kis olvasnivaló azon fideszes szavazóknak, akik 4 év múlva is a jelenlegi kormányra fognak majd szavazni, mivel nincs más lehetőségük:

www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=11&ved=2ahUKEwjg9Jm1oKLdAhVcFMAKHZEdD3cQFjAKegQIBRAB&url=http%3A%2F%2F2010-2014.kormany.hu%2Fhu%2Fminiszterelnokseg%2Fminiszterelnok%2Fbeszedek-publikaciok-interjuk%2Forban-viktor-beszede-a-kossuth-teren-2010-majus-29&usg=AOvVaw0nhh18y6E4WXLebkylEz4Z

VT Man 2018.09.04. 23:33:39

A blogger szépen építi az utat a 2022-es ellenzéki bukás felé...

Lehet idiótázni a Fidesz szavazókat, csak utána ne csodálkozzatok, ha nem az ellenzékre szavaznak. Már csak protestbõl sem.

2018.09.04. 23:58:25

Hajrá polg... milyen évet írunk...öööö... jobbágyok!

putris72 2018.09.05. 00:06:31

Bloggerkém!Nem ellenzéki szavazókat akartál írni! Mert pont rájuk illik!Valamint az abszolút tudatlanságuk! Az itt kommentelő balib iku-nukuk is csak cigányoznak fasisztázak,egy értelmes szót nem tudnak kinyögni!Érvrendszerük meg nincs,mert az csak annyi,hogy mindenki hülye aki nem azon a véleményen van mint a balibek! Amúgy az MSZP-SZDSZ kormány megmondta 2008-ban a devizásoknak! Tanuljátok meg magyarok nincs ingyen ebéd!Több mint 4 millió devizahitelesről beszelünk!Most meg,hogy támogatják azokat akiket azért lakoltatnak ki,mert semmit sem tettek!Amúgy meg a baloldalra,és a liberálisokra mindig is a romák,és a nyugdíjasok szavaztak! Óvatosan szidjátok őket mert legközelebb ők sem szavaznak rátok!DE szerintem az analfabéta romában is több az ész és az intelligencia mint benneteket,elnézve a hozászolásaitokat! Úgyhogy csak előre 2022-ben talán meglesz a parlamenti küszöb! Bár még 1-2 ilyen cikk és elúszik az is!

morph on deer 2018.09.05. 00:15:52

@dare:
“ Fidesz legnagyobb hibája az, hogy a választóit nem akarja felemelni arra a szintre...”

Amiről amúgy fogalma sincs!
Amire te utalsz az azért van, mert egy levitézlett középszerű labdarúgóból avanzsált pártelnök nemzetvezető miniszterelnökként mérvadónak gondolja magát!
Úgy tudja, hogy az a legmagasabb intellektuális szint, ahova egy emberszabású valaha is eljuthat, ahova neki sikerült felkapaszkodnia a felcsúti trágyadomb mellől!

Na ebből indulj ki, és máris nem lesz meglepő, hogy mi az, amit látsz a fideszes oldalon...

szamf 2018.09.05. 00:32:53

Egyszerűen nincs rá szó, hogy mennyire sötét a Tisztelt Blogger.
Elképesztően leegyszerűsítő ez az írás. Gondolom, olyan Fidesz-szavazókkal való beszélgetések alapjàn böfögte ide gyermeteg agyrémeit, akik pontosan olyan leegyszerűsítő sötét parasztok, mint a Tisztelt Szerző.
Rossz körökben forogsz, Ecsém, ahol az (ön)kritikus gondolkodást kényelmetlensége miatt a legkevésbbé sem gyakorolják.
Két tábort alkottok, általánosítás után kölcsönösen baromnak tartotok mindenkit, aki “amoda” szavaz. Te és a te ún. fideszszavazóid. Írásod alapján ugyanolyan előítéletes, kirekesztő, kritikátlan, korlátolt gyökér vagy, mint amilyen fidesszavazók alapján sekélyes gondolataidat idehánytad.

A politikai diskurzus a büdös életben nem lesz színvonalasabb, amíg ilyen önkritikátlan barmok akarják diktálni a témáját.

Tudod miért szavaztak annyian a Fideszre, és annyian kevesen ellene? Mert az ellenfelik ezt a fideszszavazókat csípőből hülyének néző korlátolt hozzáálláson túl semmilyen épkézláb, hihető, hitelesnek tűnő alternatívát sem sikerült ajánlani. A “zOrbán egy g3ci” és a “Fidesznél bármi csak jobb lehet” gondolatmenetnél kicisit komolyabb, és hitelesebb programmal kellett volna előállni.

Sértve értem magam, hogy a hozzám hasonlóan gondolkodó emberek véleményére a fidesznél jobban csak az ellenzék sz@rik. Ez utóbbinak lenyomata a Te publid itten.

Üdv: egy, sajnos, kényszerből részben Fideszre szavazó

U.I.: Ha esetleg érdekelne a magamfajta meg nem szólított Fidesz szavazó “anatómiája”, én készséggel részletezném számodra. De attól félek, ennyit nem akarsz dolgozni a témán, mert fárasztó, és különben is biztos igazad van, ha a zIndex is véletlenül belinkelte velejénél fogva elhibázott publikációdat.

morph on deer 2018.09.05. 00:54:44

@szamf:
A “zOrbán egy g3ci”

- És nem az?
Tudom, most, hogy így a muszlim kirgizek rokonai lettünk, és nagyhirtelen a türk nyelvcsaládhoz tartozók, a spermáról - mint olyan - nem illik rosszat mondani, na de könyörgöm, nooormááális?

Vagy most te is kirgiz lettél hirtelen, mert a nemzetvezető úgy döntött?

A helyzet az, hogy orbán szemrebbenés nélkül elad téged, engem, meg bárki mást, ha úgy tarja hasznosnak a saját számára!

Gondoltad volna, hogy te, mint (részben) fidesz szavazó a választások után alig néhány hónapoal már a KDMP pártprogramját fogod végrehajtani?
Ugye, hogy nem, pedig most az megy!

Egyházi támogatások, vallásra nevelés, az abortusz-törvény módosítása, a vasárnapi nyitvatartás üjbóli felvetése, - amit s kormány cáfolt, tehát úgy lesz, - meg hát ugye az egész Magyarország egy kereszténydemokrata ország lesz, orbán szerint.

Te talán a valóban Semjénre szavaztál, aztal a 2,8 millió másik megvezetett igazhitű fideszessel együtt?
Nem?
Akkor te is beszoptad, mint a többiek!

Csak nem?
:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.05. 00:59:52

@szamf:

"Ha esetleg érdekelne a magamfajta meg nem szólított Fidesz szavazó “anatómiája”, én készséggel részletezném számodra."

Elsőként az ánuszod alapos lingvális vizsgálatát ajánld fel neki. :D

dare 2018.09.05. 01:20:40

@morph on deer: Van fogalma sajnos, és ezért nagyobb a bűne is.
Azért 2000-ig a Liberális Internacionáléban tengette a mindennapjait, volt rálátása bőven a folyamatokra, abban az időszakban ő is a kiváltságosok között volt.
Sokan maradtak a trágyadomb mellett (kevés jobboldali diplomás), de speciel Orbán pont nem. Az az intellektuális szint, amit számon kérnek most a Fidesz szavazókon, az ebben az időszakban még nem volt olyan megvalósítható, mint teszem azt napjainkban.
2000 előtt a nacionalisták voltak a nácik, akiket rendre legyőztek a liberális emberszabásúak.
Persze nem volt nehéz, jobb iskolákban tanultak, többet láttak a világból (hol volt még internet), és sokkal jobban ki tudták magukat fejezni szinte minden témában.
A Fidesz bűne, hogy ez a mai napig nem változott számottevően.
Legalább egy ingyenes diploma már sokat javíthatna a helyzeten, de az se lenne rossz, ha nem mosnák az agyukat folyton az erre fogékony lakosoknak.
Kultúrharc ilyen bandériummal?

Protokolldroid 2018.09.05. 02:32:30

@eßemfaßom meg áll: Hehe! Na te aztán ékes példája vagy fent említetteknek! :D

Protokolldroid 2018.09.05. 02:35:54

@putris72: ezek voltak a te érveid? Szupi! :D

Protokolldroid 2018.09.05. 02:39:47

Pont olyan egy fideszessel beszélni, mint a galambbal sakkozni. Durrogva leveri az összes bábut, aztán jól odaszarik a tábla közepére. Teljesen egyetértek a szerzővel, pedig kifejezetten aggasztó, hogy így van! :(

selek 2018.09.05. 05:01:44

De, a fideszes szavazóból 2,5 millió van. 5,8 millióan NEM Orbánra szavaztunk csak nem adtak egyéni EGYET az álbaloldali, álellenzéki dk-mszp-jobbik-lmp gazemberek. Egy se üljön közülük havi 3 milkóèrt az EU parlamantben!. Hajrá kutyamentum!

nyerafidesz 2018.09.05. 05:11:36

Mivel a politika elérte azt, hogy az emberek tartozni akarnak valamelyik közösséghez, ezért szavazataikkal támogatják azt. Nyilvánvaló, hogy a mai ellenzék komoly intellektuális kihívásokkal küzd, így marad a Fidesz a józanabbaknak.

carrot cake 2018.09.05. 06:25:47

80 as évek közepe CTRL V, CTRL C
De egyszer jön majd két másik kívülről és kettő belülről aki bejelenti hogy 56 felkelés volt.... Mert semmi sem örök.
És akkor ahogy Horthy, Rákosi, Kádár ment a levesbe, majd megy ő is. Addig meg mindenki nyaljon el egy fagyit, és mártogassa a kiflit a tejbe.
Lesz az a barát aki hátba szúr, ide a rozsdás bökőt.

dukeekud 2018.09.05. 06:33:21

@NGC6533: Ugy van. Elismerem en is csak nevetni, karorvendeni jarok ezekre a blogokra. Elvezem, hogy kinjukban egyre eszementebb dolgokat talalnak ki.
Ha nem lett volna a 2006-os rendorterror, meg sajnalnam is oket, annyira szerencsetlenek, szanalmasak. De azok utan nem, mert eszembe jutnak a felholtra vert megkinzott, megalazott emberek, es arra NINCS BOCSANAT.

KayD · http://kayd.blog.hu/ 2018.09.05. 06:49:14

Egyszerű etológiai magyarázat van erre a jelenségre. Az ősközösségi társadalmak felbomlása óta az ősi falkákat összetartó ösztönök nem tűntek el, fidesz propagandája célzottan az ősi csoportösztönt aktiválja, ezek az emberek tudatilag valójában egy háborúzó ősközösségi falkában élnek. Az ember alapvetően csoportlény, tartozni akar egy falkához, hajlamos alávetni magát a falka szabályrendszerének, hajlamos áldozatokat hozni a falka érdekében, hajlamos imádni és szolgálni a falkáját vezető alfa hímet, hajlamos a falkáját - és ezen keresztül saját magát is felsőbbrendűnek tekinteni, a falkán kívülieket pedig alsóbbrendűnek, értéktelennek, a velük szemben táplált gyűlölet könnyen fordulhat dehumanizálásba, és vezethet polgárháborúhoz, etnikai tisztogatáshoz, népirtáshoz. Az összes diktátor erre az ösztönre alapoz, létrehozza a saját modern falkáját, megalkotja a falka közös mítoszát, és a fenyegető ellenségképet (parazita migránsok, zsidó háttérhatalom, stb.), ami ellen csakis ő védheti meg a falkát, ezért minden falkatagnak támogatnia kell őt a falka túlélése érdekében. Az elmemanipulált falkalény diadalmasan ünnepli falkája győzelmeit az ellenség felett, örül ha az ellenségek bosszankodnak a korrupciós botrányok eltussolásán és egyéb aljasságokon, kéjes örömét leli a „sivalkodásban”. A falkalényt büszkeséggel tölti el, ha Mészáros Lőrincék lenyúlják az országot, mivel a falkavezér szűkebb körének erősödése a falkát erősíti. Az erkölcsi alap kizárólag a falka szolgálata, egyetemes erkölcsi alapelvek nem számítanak, szitokszóvá vált a humanizmus, a tolerancia. A jelenség megértéséhez a csoportösztön mellett számításba vehetünk egy mesterséges szelekciós hatást is, hogy az emberiséget gyakorlatilag évezredek óta "tenyésztik". Ismert történelmünk túlnyomó részében önkényuralmi rendszerek domináltak, az érvényesülés feltétele mindig is az uralkodónak való benyalás, a hűséges szolgaság volt, az elnyomás és önkényuralom ellen lázadókat viszont mindig elnyomták, irtották. A szaporodási esélyeik így mindig a talpnyalóknak, pribékeknek volt jobb, így mára az erre való hajlam a populációban elterjedhetett, egyre többeknek természetes állapot a "gazdájuktól" való függés, a kiszolgáltatottság, a dicsőséges vezető imádása, a rabszolgalét.

Ménár Atya 2018.09.05. 06:55:05

@KayD: Hülyeség.
A maszop és társai tönkrevágtak mindent, ezek meg nem.
Tudom ez fájdalmas felismerés, de ez az igazság, az emberek nyugodtabban élnek.

hatodikx 2018.09.05. 07:11:52

Olyan vagy mint Ödönke, aki azt mondta: "Anyuci hüle, apuci hüle, nagytata hüle, nagymama hüle, Jóska bácsi hüle, Petike hüle, Adélka hüle, Juci néni hüle, csak én vagyok OKOS!"

eßemfaßom meg áll 2018.09.05. 07:13:02

fantasztikusan szórakoztató ahogy egymást felszopva hergelik magukat a lúzerek :)

Papucsban a Teraszon 2018.09.05. 07:19:53

A magyarok nem akarnak muszlimokat az országban. Ha egy másik politkai erő felvállalja ezt, aki megígéri, hogy a miniszterelnökjelöltje a sakkot szereti, akkor arra fogunk szavazni. A 'jajj hogy félnek a bevándorlástól, kackac' hozzáállással csak a kukában lehet kikötni.

Plusz, egyszerűbb másra mutogatni introspekció helyett, amikor kurvára le lettek uralva a saját pályájukon az ellenzéki kollégák.

felucca02 2018.09.05. 07:21:18

A politikus szolga. Engem szolgál, megfizetem érte, azt várom el, hogy jó hivatalnok legyen. A ténykedésén én, mint a munkáltatója, megmérem, hogy jól végzi-e hivatalnoki munkáját.
Ha nem végzi jól, mert csökken a rendszer hatékonysága, ki fogom baszni az állásából.
Ha hivatalnoki munkája helyett elkezd papként viselkedni, ki fogom baszni az állásából, mert nem erre szerződtünk.
Ha munka helyett kommunikálni kezd és meg akarja dumálni a fejemet, ki fogom baszni az állásából.
Ha azt látom, hogy beosztott munkatársai a kegyeiért törik magukat, ki fogom baszni az állásából, mert rontja a munkahely hatékonyságát.
Ha csal a számvitellel, ki fogom baszni, szintén.
Ezt a vizsgálatot időről időre, személytől függetlenül elvégzem. Indifferens számomra, hogy emberileg szimpatikus-e, dagadt, vagy sovány, jól beszél-e, vagy rosszul, férfi, vagy nő, jól néz-e ki, vagy lepukkant. Csinálja meg, amiért odaültettem és amiért megfizetem.
A többi tulajdonsága nem érdekel, annak ott van a férj, feleség, szerető, pap, pszichológus, barát, barátnő.

felucca02 2018.09.05. 07:25:51

@Papucsban a Teraszon: Igazad van, nem akarunk muszlimokat az országban. Sem a dékás, sem a fideszes, sem a kádéenpés, sem a jobbikos, sem a szoci, sem a momentumos, sem a mittudomén.
Én sem akarok és te sem akarsz.
Állította valaki az ellenkezőjét?
Ettől függetlenül, ha valaki olyan tuskó, hogy ráhívja a rendőrt a szaúdi ösztöndíjasra, azt meg szabad bélyegezni, hogy ez az emberi lét legalja. Ettől még a muszlimokról gondolhatok akármit.

felucca02 2018.09.05. 07:27:45

@nyerafidesz: Igazad van, a fidesz nem küzd intellektuális kihívásokkal, az a szintjén nem értelmezhető.
Pálinka, kolbász, biblia, migráns, jól elvagyunk ebben az intellektus alatti rétegben.

felucca02 2018.09.05. 07:31:51

@Ménár Atya: Az emberek nyugodtabban élnek, igen. Rettegve lopakodnak a kertek alatt, mikor üt rajtuk egy soros, vagy egy migráns, vagy egy brüsszel. Már a hívők nyugalmáról beszélek:)
A többi akárhánymillió meg naponta figyeli, milyen komolyan gondolt baromság fog kiömleni a vezér száján, ez azért nem nevezhető nyugalomnak. Nyugalom az, amikor mondjuk a holland állampolgárt nem érdekli, hogy ki a miniszterelnök. Mert tök mindegy.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.05. 08:00:34

@morph on deer:

Ez van, a liberális értékrtend lassú felszámolása beindult. Hála Istennek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.05. 08:02:42

@math0:

A nép nem hajlandó Ísmét hatalomba emelni gazdáidat, törődj bele.

werinter 2018.09.05. 08:08:44

Tökéletes cikk, kicsit bővebben ki lehetne fejteni, személyes tapasztalatokkal színesíteni, de egyébként minden rendben van vele.
Mindenki aki nem fideszes, vagy A PÁRT ellen mer szólni az ballib, libsi, hazaáruló, libás, liberális, kommunista. Nincsenek észérvek, nincs vita. Ez tény. Ez él a fejükben. Többször is bebizonyosodott, akárhányszor kommentet írok bármilyen kormány kritikusabb cikk, bejegyzés alá, MINDIG ezek a reakciók: de legalább nem a ballibek, nem libsik stb (mármint Orbánék).

Szóval éljen Orbán éljen a Párt!

"Szövetségbe forrt szabad köztársaság:
A Nagy Orbán kovácsolta frigy,
A Fidesz hatalma és egysége éljen:
A nép így akarta s megalkotta így!"

math0 · http://ateistaklub.blog.hu 2018.09.05. 08:11:08

@maxval balcán bircaman: nem ez volt a kérdés, nem kérdezett senki, kuss!

Fülig José 2018.09.05. 08:15:36

@werinter: bazze, én nem bírom eldönteni: ennyi a troll (szerintem simán lehet, minél több - annál jobb) vagy TÉNYLEG vannak ilyen sötét emberek?

Emmett Brown 2018.09.05. 08:26:49

Megkérnék minden fideszes kommentelőt, hogy írja le, hogy mi volt az utolsó kormányzati intézkedés/nyilatkozat amivel nem tudott 100%-ig egyetérteni, és miért nem.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:30:50

A 2. pont a legröhejesebb.
Gyakorlatilag az egész poszt arról szól, hogy akik mást gondolnak a világról, mint a poszt írója, emberek nem vehetőek ember számba. Azok buták és megvezetettek, akik a saját anyjukat is eladnák.

Majd a 2. pontot ezután van képe papírrra vetni a ballib köcsögnek aki ezt firkálta.

Abban egyébként igaza van a posztolónak, hogy így, nincs értelme kommunkációt kezdeményezni a Fideszes szavazókkal, csakhát máshoz nem ért az ellenzék és szavazóik, csak az anyázáshoz, személyeskedéshez.

Volt egy üde kivétel Ungár Péter személyében, akit azóta le is húztak az ilyen gyűlöletkeltő seggfejek, mint a poszt írója a budin.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:33:04

@Emmett Brown:

100%-ig soha nem értek semmivel egyet. Még azzal se amit én találok ki.

Nem vagyok ballib marha, aki Soros parancsára él, imád, utál, és gyűlöl.

$pi$ 2018.09.05. 08:33:33

Nahát, milyen eredeti, valaki azzal vádolja a másik oldalt, hogy nem gondolkodik, fanatikus, beszűkült, nem halgat a józan észre, lepeegnek róla az érvek.

Hát ez tényleg nagy meglátás, ilyet még nem is hallottam. Hol kell leadni a szavazatot a kommunistákra?

HaD 2018.09.05. 08:33:36

2/3 azért lett mert ezt "dobta ki" az olajszőkítésben is nagy érdemeket szerzett pintyő tizedes...vagy hogy is híják,által felügyelt kidolgozott szoftver...(a választási humbuk ezeknek a statisztéria miatt kell:)). A kerszetény blabla az ezeknek a zsidrákoknk csak arra való hogy beetessenek jó pár olyan nyuggert akik anno az átkosban még masszív komcsiknak vallották magukat,most kompenzálnak...nota bene ! ezek a zsidrákok képzést kaptak sorosgyuri bá és hasonló ...steinek bevonásával+ a bibós stumpf felügyelete alatt. Ideértve a manipulációs technikákat is.
A "fantasztikus" propaganda egyébként addig tart amíg a zs tart...lásd még a szovjet tezsvéreket a 80'-as években...a rendszert jelenleg semmi más nem tartja életben csak kizárólag a német gazdasági érdekek kiszolgálása...orbicsek monnyuk húzna a ruszkikhoz,de ezt leginkább a megosztó politika(nem ő találta ki vele csak végrehajtatják) hozza ki belőle.
Abban igen faszán együttműködtek ezek a g-ik hogy hogyan lehet az ország gazdasági potenciálját hazavágják(ne felejtsük hogy matócsi privatizációs kormánybiztos úr már a 80'-as évek közepén az mszmp privatizációs technikákat kidolgozó munkatársa volt). Majd létrehozzanak egy teljesen kiszolgáltatott gazdasági struktúrát.(a mostani gyenge forint és zlotyi is az amcsi vámok ellensúlyozására lett német honban kitalálva...semmilyen rövidtávú fundamentuma nincs a forint gyengítésének!!). Ehhez a gazdasági berendezkedéshez pedig kiváló ez a banda hisz kiképezték őket a nép hülyítésére...akik vidáman tapsikolnak ehhez a trutymóhoz amiben tartják őket...most még jön a táp meg a víz,miért is nyüszítenének:).
A népnemzetieskedés is kizárólag a kamu azoknak a hülye gyerekeknek akik elhiszik hogy hogy a g-ik foglalkoznak a magyarság egységével....mondjuk megszavazták pl. románia ejus tagságát mint a sicc...most meg a megosztósdiban izmoznak az ukránok ellen...ami szintúgy csak izmozás....szarnak ők a magyarokra. Mafaszért nem hozzák őket pl. most haza(pl. gazdasági program gyanánt) ha akkora a munkanélküliség????

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:35:04

@werinter:

Pontosan tudjuk, hogy a magadfajta férgek mit gondolnak a világról, hogy ti 5%-nyian mennyire megvetitek azokat akiknek számít az ország, és a haza !

Itt is csak a közismert ballib hazaáruló seggfejek verik erre a posztra, a többiek, mind elítélik ezt a fajta szembeállítást, gyűlöletkeltést.

alöksz róz 2018.09.05. 08:36:15

ez a poszt azon túl, hogy nem a valóságot, hanem a saját (ill. a ballib oldal) sztereotípiáit írja le - azaz egy újabb árokásó, köpködő írás - még arra is jó, hogy ne kelljen szembenézni a saját szarával, hanem másokra tudja kenni.
ősrégi hagyomány ez...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:36:20

@$pi$:

"Nahát, milyen eredeti, valaki azzal vádolja a másik oldalt, hogy nem gondolkodik, fanatikus, beszűkült, nem halgat a józan észre, lepeegnek róla az érvek.

Hát ez tényleg nagy meglátás, ilyet még nem is hallottam. Hol kell leadni a szavazatot a kommunistákra?"

Én is DK-s lettem ! Éljen Gyurcsány ! Engem meggyőztek ! ::))
Tényleg ilyen hülyék az ide írkáló Gyurcsány csicskák ?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:38:44

@alöksz róz:

Arról nem is beszélve, hogy az ilyen posztok bebetonozzák a Fideszes szavazókat, és a semlegeseket tántorítják, azoktól a ballib gyűlöletkeltőktől, akik ezt papírra vetik:

index.hu/belfold/2018/09/03/nezopont_fidesz_kutatas/
A 18 év felettiek 41 százaléka fideszes

alöksz róz 2018.09.05. 08:40:41

@Emmett Brown: emelkedj felül a sztereotípiákon
inkább azt kérdezd, mi volt az, amivel 100%-ig, kétség és bármiféle ellenvetés nélkül egyetértettek (és miért)
így sokkal többet megtudhatnál, ha valóban érdekelne

alöksz róz 2018.09.05. 08:43:27

@Rettegek mert ballib vagyok: így van.
de hát a céljuk az ellenségeskedés és a társadalom megosztottságának mindenáron való fenntartása

Kivlov 2018.09.05. 08:51:12

@Emmett Brown:
Azzal nem értek egyet, hogy ingyen ebédet osztogatnak még nyáron is a "rászorulóknak."
A gyereket lakassa jól az apja meg anyja. Az a dolga.

Kivlov 2018.09.05. 08:53:43

@selek:
"...fideszes szavazóból 2,5 millió van. 5,8 millióan NEM Orbánra szavaztunk..."
Miért? 8,3 milliónyian mentek el szavazni? Hol?
Aki nem szavaz, annak hallgass a neve.
A logikád alapján eddig minden kormány illegitim, mert kevesebben szavaztak rá, mint "nem rá."
Happy idiocc...

Fülig José 2018.09.05. 08:55:05

@alöksz róz:
1: itt pattog mindegyik troll (te is), tehát az írás elérte a párt komfortzónáját, így értelmet nyert.
2: nyomatjátok ezt a gyűlölet - dumát, ki az, aki gyűlöli sorost, brüsszelt, a migráncsokat, a ballibet, és ki is plakátozta vele az országot?
3: az elmúlt egy hétben kiesett a szekrényből egy pár csontváz:
van tanárhiány? nincs (hétfő) van (szerda)
őskáosz dél pesten,
nem kormánygép! (március) de az (szeptember)
szipiszupi közoktatás (mindig) de nekünk mégse elég jó (tegnap) ((az megvan, hogy középiskolában 3 x 7 ill. 2 x 8 órája van egy diáknak? kibaszott fontos a napi tornaóra - a cigánynak se ártana, de rá nem vonatkozik- énekzene, rajz, össz. 37 óra+ a délutáni tanulás...?))
...és még csak szerda van.
de a fideSSbirkának mindez mindegy, mert soroslibsigyurcsány...
szánalmas, ostoba véglények.

Emmett Brown 2018.09.05. 08:56:48

@Rettegek mert ballib vagyok: nézz meg egy random B1 bejegyzést. Még nyilvánvalóan cinkes esetekben (van jópár erőltetett faszságuk) is mindig vannak, akik egy kósza kötőszóba kapaszkodva védik a dolgokat mindhalálig. Nem lehet rés a pajzson.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 08:58:37

@Kivlov:

Ezeknek azt kell válaszolni, hogy az igaz, hogy 5.8 millióan nem Orbánra szavaznak, de 7 millióan meg nem a ballibekre szavaztak.

Egyébként a valóság az, hogy a választás a legpontosabb közvélemény kutatás. Azaz a nem szavazók pártpreferenciái csaknem megeggyeznek a szavazókéval, csak a szavazói hajlandóságuk kisebb.

nemecsekerno_007 2018.09.05. 08:59:51

Jaja klasszikus "Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter" szöveg. Ez eddig is bejött, folytassátok irány az újabb 2/3. :)

A tudomány sosem téved! 2018.09.05. 09:01:14

Fideszes szavazó tudja: Van a Fidesz, vagy vannak a vicc pártok.
Ezek közül lehet választani. Marad a Fidesz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 09:01:43

@Emmett Brown:

Megnéztem. Mai bérrettegésük, hogy magánsuliba járatja az államtitkár asszony a gyerekeit.

Most mivel értsek egyet ?
Hogy ne legyen magánsuli ? Hogy csak Fideszeseknek ne legyen magánsuli ? Hogy Fideszes államtitkárok gyerekeinek ne legyen magánsuli ?

Ez is, mint a többi leginkább egy gyűlöletkeltő emberi irígységre építő árokmélyítő bullshit.
Normális ember a B1 és az ilyen blogok mint ez, egy mondatával se ért egyet, attól függetlenül melyik politikai pártot preferálja.

Fülig José 2018.09.05. 09:02:39

egymás faszát szopkodjátok... majd elmentek szünetben a wc-re, (úgyis egyszerre lesz) nyugoccság...

$pi$ 2018.09.05. 09:09:15

"A fideszes szavazók olyan mértékű propagandának lettek kitéve az elmúlt években, ami lehetetlenné teszi számukra a gondolkodás képességét."

A gondolkodás lehet lehetetlen, a gondolkodás képességével lehet rendelkezni. A címlapon is ez van, értelmetlen zagyvalék.

6.Lenin 2018.09.05. 09:09:38

Ritka nagy marhaságot összehordtak itt az éjjel is.
Pedig a kérdés kurvára 1xű.

Miért is szavaz a választó erre, vagy arra az oldalra?

Miért is szavaznak egyre többen a Fideszre?
Miért szavaznak egyre kevesebben a az ellenzék szétaprózott pártocskáira?

Egy biztos, ha most itt végigolvassuk a hozzászólásokat egyik, vagy másik oldal mellett, meg is kaptuk a választ a kérdésekre.

Ennyire balfasz ellenzék a világon nincs. PONT. Szerintem ezt tovább bizonyítani már semmi értelme.
És még egy tanulság: NEM A VÁLASZTÓK A HÜLYÉK. PONT.

pizo 2018.09.05. 09:11:51

@GIeccsertetű: Igen! A fideszesek összes hozzászólása a posztban leírtakat támasztja alá. De észre sem veszik....

Zoli

6.Lenin 2018.09.05. 09:18:57

Ja, és még annyit.

A választó szuverén joga dönteni, hogy kire adja a voksát. Mindenkinek megvan a maga saját elképzelése, érdeke. ezt teljes részletességgel senki sem ismerheti, ezért ebbe beleszólni senkinek sincs felhatalmazása.

Egyet lehet vizsgálni, a végeredményt. Ebből lehet(ne) levonni következtetéseket.

Miért egyre többen az egyikre, miért egyre kevesebben a másikra. És itt van ezekre adott válaszokban az eb elhantolva. ezek adhatnák meg a válaszokat a megoldásra is.

Amíg mindenféle más marhasággal múlatja valaki az idejét, annál távolabb kerül a megoldáshoz is. Kurvára 1xű ez, igaz, ehhez kéne valamilyen szintű képesség is.

Emmett Brown 2018.09.05. 09:19:35

@Rettegek mert ballib vagyok: az a bejegyzés már ízléstelenül demagóg, ez világos mindenkinek akinek van gyereke.

De ott volt a repülős poszt pl. Nyilatkozott Simicskó, hogy nem kormányzati gépek lesznek? Igen megtette februárban. Erre jöttek az arcok tavaly júliusi nyilatkozatokkal, meg azzal, hogy nem azt mondta, hogy NEM CSAK kormányzati gép lesz. Nyilván másik oldalon is voltak keretének, a "miafasznakeznekünk, járjon Viktor polgári gépekkel" szöveggel, vagy ott van Brendel bármelyik megnyilvánulása, ami nettó elviselhetetlen.

Letelepedési kötvényes sztorik dettó. Még nem láttam fideszes kommentelőt azt írni, hogy ez mennyire nyilvánvaló ingyenpénz a haveroknak (csak amiről tudunk, mert ott vannak még egyéb turpisságok is), meg elég drága finanszírozási mód is.

6.Lenin 2018.09.05. 09:22:41

@Emmett Brown:

Rossz az irány! Mi a faszért erőlködsz továbbra is a bolha pöcsén a pattanásokkal?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 09:29:39

@Emmett Brown: A letelepedési kötvény azért kellett, mert akkor a piacról drágábban lehetett csak hitelt felvenni az országnak. De kétségtelen hogy a haverok nagyot kaszáltak ebből.

A repülős bloggal megint csak mellé nyúlt a B1, mert voltak olyan nyilatkozatok is, ahol egyértelműen kijelentették, jóval korábban, hogy a repülőket kormányzati célokra IS használják majd.

24.hu/kozelet/2017/07/31/luxusrepulo-vasarlasat-vizsgalta-a-kormany/
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor úgy reagált: nem tervezik, hogy repülőgépet vásárolnának a miniszterelnöknek. Hozzátette: a honvédség kap új szállítógépeket, azokat használhatja majd a kormány.Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor úgy reagált: nem tervezik, hogy repülőgépet vásárolnának a miniszterelnöknek. Hozzátette: a honvédség kap új szállítógépeket, azokat használhatja majd a kormány.

Emmett Brown 2018.09.05. 09:31:18

@6.Lenin: letelepedési ügy alsó hangon több milliárdos összeg, ami nem az országot gazdagítja, pedig maximálisan lett volna rá lehetőség, hogy úgy legyen.

6.Lenin 2018.09.05. 09:32:34

Na, hogy haladjunk is.

Mondjon valaki -Bajnain kívül- még egy olyan hülye politikust, aki azért szeretne hatalomra kerülni, hogy egy éven belül belebukjon, és eltűnjön a szemétdombon?

Az erre adott válasz is közelebb vihet a megoldáshoz.

földforgató 2018.09.05. 09:33:31

@6.Lenin: Üdvözöllek kedves barátom.Teljesen egyetértek azzal amit írtál.Azzal a kiegészítéssel hogy az ellenzék nem csak balfasz hanem egyenesen impotens."HÓDMEZŐVÁSÁRHELY".És igen NEM A VÁLASZTÓK HÜLYÉK.és NEM PONT hanem a FIDESZ HAZUDOTT FOLYAMATOSAN és".megvezette , hülyítette, félrevezette a zembereket.!Csak egykét apróság a múltkoriakhoz amikra azóta is repesve várom a CÁFOLATOT vagy egy esetleges választ
kiralycsinalo.blog.hu/2018/09/04/a_fideszes_szavazo#comments
b1.blog.hu/2018/01/17/gyakorlatilag_beismerte_a_fidesz_kamu_volt_a_migransellenes_propagandaja

6.Lenin 2018.09.05. 09:35:39

@Emmett Brown:

Rettegő ballib barátom megadta a választ, amivel én i 1etértek a lényegét tekintve.

Miért akart volna a kormány megbukni idő előtt?

Emmett Brown 2018.09.05. 09:35:40

@Rettegek mert ballib vagyok: repülős ügyben annyi történt, hogy Simicskó nem mondott igazat februárban. Ennyi.

A letelepedési meg többmilliárdos nagyságrendű hűtlen kezelés, pont ugyanolyan működési elvvel, mint a multik adóoptimalizása.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 09:38:32

@földforgató:

Mire kérsz cáfolatot ?
Mióta van migránsügy, a Fidesz konzekvensen azt nyilatkozza, hogy nem fogadjuk el a kvótát, mert Magyarország dönti el saját hatáskörben, hogy kit fogad be, mikor, és mennyit, mint eddig is tette.

6.Lenin 2018.09.05. 09:39:30

@földforgató:

Hibás a futóműved! Nagyon húzol 1 oldalra. Ez nem olyan vészes, állóhelyzetben, de közlekedni (vitázni) már nem éppen értelmes dolog.

Emmett Brown 2018.09.05. 09:41:05

@6.Lenin: ha ennyire kellett a pénz, akkor miért mondott le a kormány több milliárd forintról? közvetítői jutalék, illetve annak az adóvonzata?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 09:41:31

@Emmett Brown:
Ez így ferdítés. Lázár kijelentette hogy nem kormánygépet vesznek, hanem honvédésgi szállító eszközt, amit a kormány is használ majd.
Ezt olvashatod, láthatod, hogy megtörtént.

Simicskótól meg azt kérdezték, hogy kormánygépet vettek-e, amire azt mondta, hogy nem azt, hanem honvédségi szállítót. Azt valóban nem fűzte hozzá, hogy ennek ellenére használja majd a kormány is, de ezt megtették helyette mások korábban.

6.Lenin 2018.09.05. 09:45:00

@Emmett Brown:

Az USA kereskedelmi háborúba kezdett, még a "barátaival" is, hogy túléljen.
És?
Nekik is meg kell próbálni túlélni.
Néha ebben az igyekezetben becsúsznak nem éppen erkölcsös megoldások is.
Mondjuk amikor a hatalmon lévő párt minden aranytojást tojó tyúkot elad bagóért, a túlélésért.

Jakab.gipsz 2018.09.05. 09:46:00

Összefoglalva:

A sátánfajzat Soros csicskásoknak nem tetszik a keresztény demokrácia és persze a keresztény etika sem.

6.Lenin 2018.09.05. 09:47:02

@Emmett Brown:

Mert a "nyereség", a szabad kéz a gazdasági döntésekben megmaradt. A mai helyzet igazolja (?), hogy megérte.

6.Lenin 2018.09.05. 09:49:37

@Jakab.gipsz:

Szerintem magasról szarnak az ilyen kérdésekre. A hatalom (pénz) megszerzése a lényeg.
Soros meg az erkölcs, ne bassz!

földforgató 2018.09.05. 09:50:26

@Rettegek mert ballib vagyok: Miért is kellett a letelepedési kötvény VESZÍTETTÜNK RAJTA 20 MILLIÁRD FORINTOT
g7.hu/allam/20180328/iden-negymilliard-forinttal-tamogatja-a-koltsegvetes-a-fidesz-bevandorlasi-programjat/
www.honvedelem.hu/cikk/66772_ket_csapatszallito_repulogeppel_ujul_meg_a_magyar_honvedseg_legiszallito_kepessege
A repülőhöz csak ennyit . Olvasd el nézd meg ebben még utalás sincs arra hogy a KORMÁNY is használni fogja.Az egyik MINISZTER ezt mond a MÁSIK MÁST ha ők nem tudnak kommunikálni egymással akkor honnan várod hogy mi egyszerű emberek megértsük. Egyszerűbb lett volna bemondani a HÍRADÓKBAN akkor most nem menne ez a parttalan magyarázkodás.

Emmett Brown 2018.09.05. 09:52:31

@6.Lenin: most halál komolyan: tudod, hogy mik azok a milliárdok amiről én beszélek?

földforgató 2018.09.05. 09:53:41

@Rettegek mert ballib vagyok: Ez a mese ORBÁN esdekelt az ENSZ-ben legyen kvóta UTÁNA ide senki sem teszi be a lábát , utána csak az a ki szépen kopogtatott meg a kötvényesek.akkor most mi ven?

$pi$ 2018.09.05. 09:54:22

@Emmett Brown: "A letelepedési meg többmilliárdos nagyságrendű hűtlen kezelés, pont ugyanolyan működési elvvel, mint a multik adóoptimalizása."

Neked szemmel láthatóan fogalmad sincs arról, hogy mi az a hűtlen kezelés. Azt jelenti, hogy valaki valamit (mondjuk pénzt) rádbíz, te meg nem úgy kezeled, ahogyan az a tulajdonosának az érdekében áll vagy ahogyan utasított.

Ha a multik nem csinálnák az adóoptimalizálást (ami nem törvénybe ütköző cselekedet), akkor hűtlen kezelést követnének el a részvényesek/tulajdonosok sérelmére.

Ennyit arról, hogy a letelepedési kötvény micsoda... még az egyszerűbb dolgokat sem érted.

Emmett Brown 2018.09.05. 09:58:27

@$pi$: a pénz amivel a kormány rendelkezik, az a magyar nép pénze. A kormány van megbízva azzal, hogy allokálja a forrásokat (illetve bevonjon forrásokat). Ha ezt nyilvánvalóan nem úgy teszi, hogy az adófizetők a lehető legjobban járjanak, akkor az szerinted micsoda?

$pi$ 2018.09.05. 09:59:53

@földforgató: "Olvasd el nézd meg ebben még utalás sincs arra hogy a KORMÁNY is használni fogja."

Sőt, sok más dologról sem volt benne szó. Azért van, mert ezekben a cikkekben nincs benne minden. Ha minden benne lenne k.rva hosszú lenne.

"Az egyik MINISZTER ezt mond a MÁSIK MÁST"

Még jó, hogy az egyik ezt mondja, a másik meg mást, ellenkező esetben b+ elég lenne egy miniszter, a többi úgyis csak ugyanazt mondaná. Sőt, az is előforul, hogy tévednek. Hogy valamit rosszul tudnak, hogy valami elkerüli a figyelmüket, hogy megváltoznak a körülmények.

A lényeg az, hogy a magyar kormány a honvédség gépével jár, a honvédséggel közös gépet használ. Merthogy kisország vagyunk. Annyira azért nem vagyunk kicsik, hogy a miniszterek busszal menjenek külhonba, de azért annyira nagyok sem vagyunk, hogy az elnöknek különgépe legyen.

Mi a francot kell ezen hörögni? Mi a franc bajod van azzal, hogy az állam használja az állam gépét állami feladatok ellátására?

$pi$ 2018.09.05. 10:04:12

@Emmett Brown: "a pénz amivel a kormány rendelkezik, az a magyar nép pénze. A kormány van megbízva azzal, hogy allokálja a forrásokat (illetve bevonjon forrásokat). Ha ezt nyilvánvalóan nem úgy teszi, hogy az adófizetők a lehető legjobban járjanak, akkor az szerinted micsoda?"

A letelepedési kötvényekről volt szó. A letelepedési kötvényekből befolyt pénz nem az adófizetőktől származott és pont úgy költötte a kormány, mint az összes többi pénzt. Ez egy.

Egyetlen kormány sem tud úgy működni, hogy "az adófizetők a lehető legjobban járjanak", mert az adófizetők érdekei nem azonosak. Mindazonáltal van olyan, hogy hűtlen kezelés, állami vezetők követhetnek el hűtlen kezelést, persze. Csak amikor azt állítod, hogy az egész magyar kormány az egész költségvetéssel hűtlenül bánt, az nevetséges.

6.Lenin 2018.09.05. 10:04:28

@földforgató:

Te egy együgyű propagandát löx. szerintem alapvető dolgokkal sem vagy tisztában.
Mit szeretnél megérteni?

hogy egy párt hatalomra került 2010-ben, és szerette volna túlélni a számára előkészített bukást?
Olyan megoldásokkal, amit a seggfejek nm is mertek/tudtak számítani? Amit a mai napig képtelenek lenyelni?

Ha értenél hozzá, nem kéne válaszolni. Ha felteszel kérdéseket, már abból is látszik, hogy még a kérdéseket sem érted. Miért kéne bármit is válaszolni, ha az egész probléma körből semmit sem értesz.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:06:24

@földforgató:
Hazudsz. Azt mondta hogy egyetlen menekültet se helyezhet át hozzánk senki. Hogy azokat nem fogadjuk be, akiket a kvóta szerint ránk osztanak. Kezdetektől azt mondja, hogy a magyarok joga eldönteni kikkel ének együtt, azaz kit mikor, és mennyit engednek be. Ahogyan ezt teszik is máig is egyébként.

Ahogy a repülős ügybe is hazudsz. Próbáltatok hisztit csapni egy olyan ügyből ma, ahol már 2007 márciusban megmondta a kormány, hogy honvédségi szállító eszközt vesznek, amit a kormány is használ majd.

$pi$ 2018.09.05. 10:09:22

@6.Lenin: "hogy egy párt hatalomra került 2010-ben, és szerette volna túlélni a számára előkészített bukást? "

Az az előkészített bukás 56 óta a magyar politikai elit legsumákabb, lehmocskosabb, leghazugabb, legerkölcstelenebb tette volt. Túszul ejtették a gazdaságot, az országot, a lakosságot, bebizonyították, hogy a legundorítóbb aljasságtól sem riadnak vissza a hatalom megszerzése érdekében.

Szerencsére nem jött össze a dolog.

Emmett Brown 2018.09.05. 10:09:41

@$pi$: az adófizetők érdeke, hogy minél több pénz legyen a közösben, amit majd eloszt a kormány. Én erről a lépcsőfokról beszélek, utána hogy miként osztják el, az már mellékes ebből a szempontból. A kérdés: lehetett volna több pénz a költségvetésben (10 milliárdos nagyságrendben) egy olyan ügyben, ahol a kormány teljes mértékben önállóan alakíthatta ki a szabályozást? igen vagy nem?

$pi$ 2018.09.05. 10:14:14

@földforgató: "ENSZ-ben legyen kvóta UTÁNA ide senki sem teszi be a lábát"

Soha nem mondta, hogy ide senki sem tesz be a lábát. Ilyeneket csak abolsevikok hazudoztak össze róla. Azt mondta, körülbelül egymilliószor, hogy magyarország szabad ország, a magyarok szabadon eldönthetik, hogy kikkel akarnak együtt élni. A magyarok befogadhatnak bárkit magyarországra. Az ENSZ, a németek, a EU képviselők nem mondhatják meg, hogy a magyarok kiket fogadnak be.

Olyan egyszerű ez b+, olyan baromi egyszerű, mindenki a sajátjába fogad, a sajátjából adhat. Ne mond már, hogy X év alatt nem voltatok képesek megérteni, nyugtass meg, hogy érted, csak trollkodsz!

Larrikin 2018.09.05. 10:17:57

Az a vicc, hogy a posztolónak nincs igaza. A gyurcsányistákkal se lehetett vitatkozni 2006 őszén, meg később sem. Ugyanazzal az arrogáns, köpködő, trágár hangnemmel tolták a hazudozást, mint ma a fideszesek. Fel is vetettem, nem fogják-e később szégyellni ezt, ha változnak az idők, de megtudhattam, hogy az éleslátást, bölcsességet, határozott kiállást az értékek mellett sose kell szégyellni. Amúgy statisztikailag ugyanaz a réteg szavazta meg őket is 2006-ban (értsd, ugyanannál a rétegnél borultak az erőviszonyok radikálisan a győztes irányába, ezzel meghatározva a választás kimenetelét). Vagyis a látszat ellenére képesek megváltoztatni a véleményüket, mindössze egy őszödi beszédben megmagyarázott adóemelés, meg egy világválság kell 2 év leforgása alatt.

$pi$ 2018.09.05. 10:21:18

@Emmett Brown: "az adófizetők érdeke, hogy minél több pénz legyen a közösben,"

Fenéket! Ha az adófizetőknek az lenne az érdeke, hogy minél több legyen a közösben, akkor mindenki ötszörösen fizetné be az adót.

"A kérdés: lehetett volna több pénz a költségvetésben (10 milliárdos nagyságrendben) egy olyan ügyben, ahol a kormány teljes mértékben önállóan alakíthatta ki a szabályozást? igen vagy nem?"

A kérdésed az, hogy lehetett volna jobb üzletet csinálni. Igen, lehetett volna, mindig lehet. Az, azonban, hogy "lehetett volna szerencsésebb döntést hozni" nem elégséges a hűtlen kezeléssel. A hűtlen kezelés feltételezi a szándékosságot, azaz be kellene bizonyítanod, hogy szándékosan hoztak rossz döntéseket.

Amikor csak simán rossz döntéseket hoz valaki (szándékosság nélkül), akkor "hanyag kezelésről" beszélünk, feltéve persze, hogy be tudod bizonyítani, hogy az illető kvalitásaival, szaktudásával minden minden kétséget kizárólag tudhatta volna a jobb döntést, csak gondatlanságból nem foglalkozott vele.

Az, hogy *szerinted* *utólag* lett volna jobb döntés nem hűtlen kezelés, nem is hanyag kezelés, egyszerűen csak az "utólag már könnyű okoskodni" esete.

Larrikin 2018.09.05. 10:24:01

@Jakab.gipsz: "a keresztény demokrácia és persze a keresztény etika" - ezekről te vajon hol hallottál?

$pi$ 2018.09.05. 10:24:27

@Larrikin: "A gyurcsányistákkal se lehetett vitatkozni 2006 őszén, meg később sem. Ugyanazzal az arrogáns, köpködő, trágár hangnemmel tolták a hazudozást, mint ma a fideszesek."

A kérdés magától adódik: szerinted azóta abbahagyták? :D Attól, hogy a gyurcsány megbukott az átlag gyurcsány támogató szerinted abbahagyta a hazudozást.

Ugyanazok a választók hazudoznak, csak most mást. :D

váratlanfordulat 2018.09.05. 10:25:31

A hozzászólásokat olvasgatva és a bejegyzés megállapításainak politikai hátterét félretéve bizony egyértelműen bizonyítást nyer például a kritika elfogadásának hiánya és a velünk egyet nem értők ellenségnek tekintése. És, hogy a politikát visszahozzam a dologba, ez a viselkedés tulajdonképpen akkor lesz aggályos amikor nem is a szavazók vagy a támogatók gyakorolják hanem amikor a kormányzó párt politikusai. Mert a demokrácia (már ha jelent ez a szó bárkinek bármit) alapelvei közül a többség az sérül ilyenkor amit látni kellene mindkét oldalon (nem csak az ellenzékin) és érezni a kényszert annak hangoztatására, hogy ez így nincs rendben . Ameddig ezen a hozzáálláson nem változtat a kormányzó párt addig nem kell megsértődni ha az ellenzék diktátorként tekint a miniszterelnökre és diktatúraként a rendszerre. Egy diktatúrában teljesen normális, hogy az ellenzékkel és a kritikus hangokkal szemben ilyen a hatalom viselkedése, de egy demokráciában ez már nem fér bele. Ezt muszáj látni, főleg a kormányzópárt támogatóinak és elgondolkodni rajta ! A bármikori ellenzék nem azért fogalmaz meg kritikát a bármikori kormányzás ellen mert a hatalomra tör és le akarja járatni, hanem azért mert vélt vagy valós hibát lát döntésekben, tervekben és ilyenkor az ember kérdez, gondolatot fogalmaz meg, tervet vet föl, javasol, meghallgatja a másikat stb. Rengeteg demokráciában működik és csak így működik. A kormányzat támogatóinak ezt kell észrevennie, hogy a támogatottjuk a hatalomféltésből adódóan nem , hogy nem fogad el semmilyen kritikát, de még annak a megszületését is egy gonosz, álságos, ördögtől való és üldözendő dolognak tartja és ezt várja el a támogatóitól is. Pedig senki nem tör a hatalmára, csak az embereket érdeklik a közügyek és az azzal kapcsolatos tervek, döntések és van a dolgokról véleményük és ha nem engedik ezt a jogukat gyakorolni akkor az egyértelműen minősíti az adott kormányt, ezt firtatni nem lehet csak erőből lenyomni a kritikus hangokat. A képviselőt a választó választotta a képviselői székbe, hát bizony igen is joga van számonkérni a dolgok alakulásáról. Ilyen ez a fránya demokrácia, és ez nem az apró betűs részben van.

u.i.
Ez nem kritika volt hanem megállapítás.

6.Lenin 2018.09.05. 10:25:50

@$pi$:

És ezt képtelenek lenyelni. Gondolom kéjes mosollyal várták 2012 januárjában is a bukást. Nem jött össze, sőt 1re kisebb még a reménye is. Mára teljes a zűrzavar. Saját magukat aprózzák 1re jobban, amikor teljesen másra lenne szükségük. Kívülről se jön a megváltó.
A posztokon is látszik, főleg a B1-en a teljes tanácstalanság.

Pedig ez az állapot senkinek se jó. Még a kormányon lévőknek sem. A választóknak semmiképpen.

Larrikin 2018.09.05. 10:27:05

@$pi$: " hűtlen kezelés feltételezi a szándékosságot, azaz be kellene bizonyítanod, hogy szándékosan hoztak rossz döntéseket." Ja, a végső érv, hogy hülyének lenni nem bűn. Bár a 22-es csapdája szerint a hülyék ritkán járnak hihetetlenül jól egy ostobácska döntés miatt, szóval nehéz ezt az érvet elfogadni.

$pi$ 2018.09.05. 10:28:26

@6.Lenin: "És ezt képtelenek lenyelni."

Persze, mert megcsalatva érzik magukat. Csapdát állítottak, a másik meg átugrotta. Ami a legrosszabb, hogy még nem is mondhatják, hogy "hé, ez nem igazságos, azért ástam neked vermet, mert úgy volt, hogy nemszabad ugrani". :D

"Pedig ez az állapot senkinek se jó. Még a kormányon lévőknek sem. A választóknak semmiképpen."

Persze, hogy nem, ellenzékre szükség lenne. A fidesz ennél jobb ellenzéket érdemelne. :D

$pi$ 2018.09.05. 10:30:49

@Larrikin: "Ja, a végső érv, hogy hülyének lenni nem bűn."

Nem, nem az. Aki hivatalból kezeli más vagyonát nem hivatkozhat arra, hogy nem volt meg a szakmai hozzáértése.

Tudod, amikor Bajnai azt mondta, hogy "nem értettünk hozzá"... na az nem érv.

"nehéz ezt az érvet elfogadni"
Nem, nem értetted az érvemet. Az is lehet, hogy szndékosan forgatod ki a szavaimat. Menj vissza és olvasd el újra.

Larrikin 2018.09.05. 10:31:29

@$pi$: nehem, a gyurcsányisták időközben meghozták a maguk kis döntését. A választási eredményből látszik, hogy kis részük maradt gyurcsányista, másik kicsi rész amnéziás szocialista, a többi fideszes.

$pi$ 2018.09.05. 10:33:05

@Larrikin: "másik kicsi rész amnéziás szocialista"

A bolsevikok a múltat akarták végképp eltörölni és megváltoztatni a jövőt. A múltat sikerült megváltoztatniuk, a jövőt meg elbukták. :D

ulpius66 2018.09.05. 10:33:58

Isten éltesse miniszterelnök urat a Névnapján!

werinter 2018.09.05. 10:35:02

@Rettegek mert ballib vagyok: Látod erről beszéltem. Nem értek egyet VELETEK Fideszhuszárokkal és egyből "ballib féreg" lettem. Igaz, hogy közöm sincs egyik párthoz sem, mindet ugyanúgy megvetem és az összes majmot, aki BÁRMELYIK párthoz feltétel nélküli hűséggel ragaszkodik, de titeket ez ne zavarjon.
Te és a birka vagytok a legsötétebb folt ebben a szaros országban.

"mennyire megvetitek azokat akiknek számít az ország, és a haza !"
Neked aztán biztos számít! Az, hogy szétlopják, elherdálják többek között az ÉN és még több 100 millió másik EURÓPAI adófizető pénzét! Tudod én rohadtul unom, hogy azért DOLGOZOK, hogy utána a pénzem faszfej Fideszes "politikusok" és egyéb undorító élőlények zsebébe vándoroljon! Tudod ez kibaszottul felbasz!

"Itt is csak a közismert ballib hazaáruló seggfejek verik erre a posztra, a többiek, mind elítélik ezt a fajta szembeállítást, gyűlöletkeltést."

Hát nem is tudom kik keltenek állandóan gyűlöletet, kik keresnek folyamatosan maguknak újabb és újabb ellenségeket: Soros, a "migránsok", az EU, a télapó, a kutyafasza...

6.Lenin 2018.09.05. 10:38:56

@$pi$:

Pontosan.
A többivel csak a saját hülyeségüket igazolják. ez világosan látszik a hozzászólásaikból is.

A kurva okos nem tudott túljárni a buta fideszes eszén. ez számukra felfoghatatlan.
Vergődnek is 1000-el, a szerencsétlenek.

ulpius66 2018.09.05. 10:39:11

Mostan meg itten van ez a két mai hírecske is.

portfolio.hu

"A második negyedévben éves alapon 4,6%-kal nőtt a magyar gazdaság. Az adat 0,2 százalékponttal még az előzetes becslésnél is magasabb, pedig már az is pozitív meglepetést jelentett."

"Magyarország világszerte a hetedik legkedveltebb befektetési célpont az IBM Global Location Trends legújabb, 2017-es adatokat tartalmazó jelentése szerint - emelte ki az eredményt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára egy keddi eseményen. Mindez úgy jött össze Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke szerint, hogy tavaly 121 külföldi befektető által végrehajtott beruházás valósult meg Magyarországon összesen 17 500 munkahelyet teremtve, ami az évente készülő felmérés 2002-es indulása óta a legmagasabb érték."

Lehet, hogy néhány fideszes birka néha-néha nézegeti a gazdasági híreket is, nem csak a ballibsik "összeomlott a magyar gazdaság" című vinnyogását hallja meg.....

Tom66 2018.09.05. 10:40:13

Micsoda egy észlény vagy. Nyugodtan helyettesítsd be a Fidesz vagy az Orbán szavakat az ellenzék vagy valamely vezetőjének neveire. Az a gond veletek, hogy folyamatosan keringtek az óriási balliberális buborékban és sehogy sem vagytok képesek kitörni belőle. Felfoghatatlan számotokra, hogy a világ lassan megváltozik és egyre kevésbé követendőek a balliberális ideológiák kártékony vadhajtásai.

Emmett Brown 2018.09.05. 10:46:23

@$pi$: a szabályozást a kormány alakította ki (engem a magasabb kamat engem nem feltétlenül zavar, azt el tudom fogadni, hogy pénz kellett de kurvagyorsan, illetve a diverzifikáltabb portfóliónak is megvan a maga haszna).

A kormány bólintott rá (és a frakció szavazta meg), hogy a közvetítői jutalékokat ne egy állami szerv húzza be (a költségvetést gazdagítva), hanem magáncégek, és még arra is zöld utat adtak, hogy ezek a cégek egy kivételével ne hazai cégek legyenek, hanem túlnyomó többségükben offshore cégek, ezáltal lemondva az adóbevételekről is, amit a magáncégek a jutalékon+árfolyamnyereségen keresnek. Még ez után a két döntés után is létezett volna olyan forgatókönyv, hogy több pénz folyik be, ha a közvetítőcégeket versenyezetik (és nem kijelölik), hogy ki vigyen el adott régiókat, és ezek a cégek kvázi franchisedíjat fizetnek, hogy megspórolja az állam egy új szerv felállítását, ami ezt intézte volna.

Lényeg ami lényeg: a költségvetés 10 milliárdoktól esett el, amit mind ezek a cégek tesznek zsebre (arról hogy a cégek és a külföldiek között milyen megállapodás van, arról fogalmunk sincs, lehet hogy még onnan is leesik nekik némi pénz, de ez spekuláció részemről, viszont a jutalék+adó az tény és való). Ha nem szándékosan intézték így, akkor alkalmatlanok.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 10:57:50

@Proud Mary:

Bassza meg.

A bérrettegések így elég szarul állnak megen.. :DDD

$pi$ 2018.09.05. 10:57:54

@Emmett Brown: "A kormány bólintott rá (és a frakció szavazta meg), hogy a közvetítői jutalékokat ne egy állami szerv húzza be (a költségvetést gazdagítva), hanem magáncégek"

A kicstárjegyet kereskedelmi bankok adják el az ügyfeleknek. Ez a kétszintű bankrendszer, jegybanki függetlenség, meg ilyenek. Az EU ragaszkodik hozzá. Amit javasolsz az jó eséllyel tövénybe ütköző lenne.

"hanem túlnyomó többségükben offshore cégek, ezáltal lemondva az adóbevételekről is"

Ha valamit külföldön akarsz árulni az offshore. Ha meg nemzetközi céggel kötsz szerződést az jó eséllyel úgyis elköltségeli a nyereséget, nem fizet utána nyereségadót. Példa erre a tesco, amelyik a gyurcsány korszak minden évében csinált 500 milliárd éves forgalmat, de nyereséget alig ért el, mert minden év végén kiállított egy 50 milliárdos számlát a svájci anyavállalat. A világ bonyolultabb, mint ahogyan azt az ellenzéki blogok laikus szerzői sugallják.

"Lényeg ami lényeg: a költségvetés 10 milliárdoktól esett el"

Nem lehetetlen, hogy voltak visszaélések, né érts félre. Az azonban biztos, hogy a bizonyítékok, a magyarázatok, amiket ezzel kapcsolatban olvastam naív butaságok. Mint amikor azt mondod, hogy miért nem az állam közvetlenül adta el a kincstárjegyet a magánembereknek vagy miért nem egy magyar cég árult magyar kincstárjegyet szingapúrban. ;)

putris72 2018.09.05. 11:13:54

@felucca02: Te vajon miért gondolják az összes többi országban is,hogy a migráns válságban a Gyuribácsi vastagon benne van!Talán azért,mert ott is ugyan ezt csinálják a minő véletlen ugyanazon nevű szervezetei! Pedig ők nem magyarok!

ulpius66 2018.09.05. 11:18:35

Na, ilyenek vagytok tik ballibsik!

"Az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás Magyarországgal szembeni megindítására szólították fel nemzetközi civil szervezetek kedden az Európai Parlament (EP) képviselőit, kiemelve, hogy a magyar kormány semmibe veszi az európai alapértékeket és a jogállamiság követelményeit.
A nyílt levelet többek között aláírta:
a Human Rights Watch,
az Amnesty International,
a Riporterek Határok Nélkül (RSF),
az Emberi Jogi Szervezetek Nemzetközi Szövetsége (FIDH),
a Civil Society Europe,
a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó European Policy Institute,
a Jogászok Nemzetközi Bizottsága (ICJ),
valamint a Climate Action Network Europe.

Az aláírók szerint a jelenlegi magyar kormány letért az emberi jogok, a jogállamiság és az alapvető szabadságjogok tiszteletére alapuló, közös európai útról, amelyre vissza kellene terelni az országot, máskülönben csak tovább fog romlani a helyzet, ráadásul a modell terjedni fog Európában."

putris72 2018.09.05. 11:22:16

@Protokolldroid: Nem tudom,hogy feltűnt,de az pont a balibek szokása! Mit gondolsz miért is szavaztak a fideszre? Egyszerű okok! Magasabb bérek,és nem magasabb adok! Nem több segély,és családi pótlék aki nem akar dolgozni! Nem az évenkénti,gáz ,víz, villanyáremelést preferálják!Nem azt akarja állandóan hallgatni,hogy épül,és fejlődik az ország,hanem látni is akarja! Mert 2010 előtt inkább a bezárások,és a leépítésék voltak a mérvadóak! És a lényeg a dologtalan,és haszontalan kisebbség mellé nem akarnak,még egy ugyanolyat akik menekültnek vallják magukat! Nem akarnak államcsődöt,és IMF hitelt sem!

6.Lenin 2018.09.05. 11:24:32

@ulpius66:

ráadásul a modell terjedni fog Európában."

Itt a baj, nem kicsi, de ez miként lehetséges? Az okos nyugatot képes megtéveszteni a bunkó Fidesz? Értik ezek, hogy mit is szeretnének elérni?
Vagy Gyuri'bá pénze ennyire képes elhülyíteni azt, aki kap belőle?

apro_marosan_petergabor 2018.09.05. 11:25:47

Szerencsétlen kis "báró"(báróból azért láttunk értelmeset is, meg igazit is...)
Sajna nem tudjátok átlépni árnyékotokat. Ahelyett, h a fideszes szavazót anyáznátok, nézzetek már egy kcsit magatokba - rájöttök, a hiba bennetek van. Mindig azt hiszitek, jobban tudjátok, mi mit gondolunk, mint mi, akik gondoljuk. Ráadásul azt hiszitek úgy kellene gondolkodnunk, mint ti. Mert csak az a helyes, a jó, az előre mutató stb. Ez netto marhaság. Klisékban (elavult és/vagy megalapozatlan) mozogtok, azt mantrázzátok, nem foglalkoztok vele, van-e köze a valósághoz. Gyártjátok az elméleteket szakmányba, pedig csak körül kellene nézni idehaza meg a világban és egy kicsit ÖNÁLLÓAN gondolkodni. Tudom, nehéz,, de ha nem próbáljátok meg nem marad más nektek, csak az örök szellemi, politikai maszturbálás...

putris72 2018.09.05. 11:27:53

@werinter: www.youtube.com/watch?v=atIkRkBLmAg www.youtube.com/watch?v=WnnkoB0PljQ www.youtube.com/watch?v=P6CW2UX8g2Q Ha végignézed ezeket,még biztos,hogy úgy gondolod,hogy jók ők nekünk! Angliából elég jól ismerem őket! Azt várják,hogy mindenki hozzájuk alkalmazkodjon,és nekik vannak csak jogaik! Érdekesmódon a muszlimokon kívül mindig mindenki tudott alkalmazkodni mindenhol!

földforgató 2018.09.05. 11:35:08

@Rettegek mert ballib vagyok: Én nem ORBÁN VIKTOR vagyok nekem nem szükséges hazudozni a hatalom megtartásáért. A repülőshöz küldtem két oldalt olvass nézz.Amásik
hir.ma/belfold/orban-magyarorszag-nem-fogad-be-egy-bevandorlot-sem-2-resz/728458

Emmett Brown 2018.09.05. 11:39:39

@$pi$: www.allampapir.hu/allampapirok/DKJ forgalmazóhelyek között szerepel a Magyar Államkincstár fiókhálózata, ha a DKJ mehet, akkor ez is mehetett volna.

MIért akarnám külföldön árulni? Attól hogy külföldiek veszik, még megtehetnék ugyanezt itthon (van is rá egy darab példa, és az sem egy kerbank, hanem egy pénzügyi közvetítéssel foglalkozó cég), tehát van rá példa, hogy nem csak a Kajmánon lehet ezt csinálni, tehát az offshorekodás nem alapfeltétele a dolognak (viszont így rejtve marad, hogy hozzávetőlegesen milyen megállapodás született a cégek és a külföldiek között, mert a Kajmánon nem kötelező nyilvánosságra hozni az éves pénzügyi beszámolókat)

Nem a kínaiak/arabok/oroszok kérték, hogy oda legyenek a cégek bejegyezve ahova, hanem a magyar állam mondta, hogy oké, kedves kínaiak ti a Kajmánon lévő céggel tudtok szerződni, nem pedig egy itthonival. Ez a program nagyon kedvező feltételekkel adott EU-s papírokat, ide is eljöttek volna papírokat aláírni, nem csak a Karib-tengerre.

Magyarország Europa jövője. 2018.09.05. 11:42:10

@$pi$: "Persze, mert megcsalatva érzik magukat. Csapdát állítottak, a másik meg átugrotta."

Ugyan azt akarták, mint 89-ben. Át adták az államcsődben lévő országot, hogy majd 4 év mulva kőnnyedén visszavegyék. Akkor sikerűlt a terv, 94-ben visszaválasztották az emberek a liberálkomcsi bagázst.
De másodszorra nem jőtt őssze, mert az Orbánék kivédekezték a lehetetlent, és ettől őrűlnek meg azota is. Az előre eltervezett biztos bukást győzelmé változtatták az Orbánék.

földforgató 2018.09.05. 11:45:39

@ulpius66: Ez nagyon szép eredmény.De kicsit árnyalná a képet a csodálatos fejlődésről ha levennéd az EU támogatás összegét. ami nem kevesebb mint 32849 millió EURÓ.Tudom hogy ez jár , de kicsit árnyalja a fejlődést.

6.Lenin 2018.09.05. 11:51:19

@földforgató:

Lehetett volna így is:

"A megszólalók között szinte konszenzus van arról is, hogy az EU-s pénzeket rosszul osztotta el az előző kormány. Az e pénzek osztásáért évekig felelős Bajnait azonban pont erről nem kérdezték meg a könyv szerzői. "

index.hu/gazdasag/magyar/2010/08/10/hogy_kerultunk_ekkora_szarba/

Vagy így:

"Néhány pillanatra azért be lehet nézni az Álomcsődben is a színfalak mögé. Például felvillan az az este, amikor az állam pénzügyi vezetői és Gyurcsány Ferenc az egyik szobában tárgyaltak, a másikból meg telefonálgattak az IMF-nek és az Európai Bizottság, meg a fontos nyugati kormányok vezetőinek, hogy adjanak gyorsan pénzt. "

földforgató 2018.09.05. 11:56:20

@Magyarország Europa jövője.: Kérlek ne liberálkomcsizzál mert azok most is hatalmos vannak.AZ ország legnagyobb liberális ORBÁN VIKTOR . Liberális Internazionálé alelnök . végrehajtó bizottsági tag volt majd 10 évig. A kommunisták itt vannak
www.sokkaljobb.hu/content/fidesz-mszmp-tagjai.
Mellesleg jól kivédekezték a mit is a VILÁGVÁLSÁG 2008-BAN VOLT

illaim 2018.09.05. 11:58:09

Ez az írás, tökéletes tükörképe a fidess tálib mentalitásra! LOL
Csak az itt írogató trollsereg írásait kell elolvasni!
"Az a miniszterelnök, aki regnálása alatt a Forint-Euró váltása meghaladja a 300 Forintot, nem alkalmas a posztjára" harsogta egy fidesses potentát a parlamentben 2008.-ban, az 1929.-óta legnagyobb gazdasági világválság idején!
Ma 328 Forint felett van az Euró váltás! A benzinár 400 Forint felett!
Ezek a fidesstálibok meg szédítő gazdasági fellendülésről hazudoznak! Az államadósság 28000 milliárd felett! A manyup meg nyomtalanul eltűnt!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.09.05. 12:00:37

@werinter:

"Nem értek egyet VELETEK Fideszhuszárokkal és egyből "ballib féreg" lettem. Igaz, hogy közöm sincs egyik párthoz sem, mindet ugyanúgy megvetem és az összes majmot, aki BÁRMELYIK párthoz feltétel nélküli hűséggel ragaszkodik"

Érdekes, hogy az ellenzéki pártok egyikének híveire sem használsz semmi a fideszhuszárhoz hasonló becsmérlő kifejezést. Ez két dolgot jelenthet:

1) A párthoz "feltétel nélküli hűséggel ragaszkodó" emberek csak a Fideszben találhatók, az ellenzéki szimpatizánsok mind alapos, megfontolt, felelősen gondolkodó emberek.

2) Nem igaz, hogy az ilyeneket egyformán, ugyanúgy megveted. Magyarul pártatlanságot hazudsz, miközben vastagon balliba elkötelezettségű vagy.

Ki lehet totózni melyik a valószínűbb. :P

ulpius66 2018.09.05. 12:04:10

@földforgató:

Fölforgató özsen provokatőr!

"AZ ország legnagyobb liberális ORBÁN VIKTOR . Liberális Internazionálé alelnök . végrehajtó bizottsági tag volt majd 10 évig. A kommunisták itt vannak."

Akkor most szerinted az Patás az liberális kommunista?

felucca02 2018.09.05. 12:05:37

@6.Lenin: Mert a fidesz elsőosztályú szart kínál a legyeknek, azért.
A többiek meg még ott tartanak, hogy fintorognak a szartól. De nem ám a fidesz, ő két marokkal keni magára: gyertek, legyecskéim!

Ennyi az állítólagos nagy rejtély megoldása.

földforgató 2018.09.05. 12:06:44

@6.Lenin: Ez biztos így volt nem vitatom , de ha az előző kormányok SZOCIK rosszul osztották el HAT év alatt a 7622 millió eurót akkor A FIDESZ hogy osztotta el a 32849 millió eurót NYOLC év alatt?

BéLóg 2018.09.05. 12:12:24

Idefigyelj, remélem még egymillió évig nyomjátok ezt a szart, mert ENÉLKÜL a büdös életben nem lesz itt 99% Fidesz.
Egyszerűen megkerülhetetlenek vagytok a fidesz politika fönntartásában, míg a fidesz propaganda kb. 20-30% vérfideszest hoz, a maradék 70%-ot istennekhála TI terelitek oda.

ABBA NE HAGYJÁTOK!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 12:12:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

A ballib seggnyalók próbálják magukat pusztán Fidesz ellenesnek beállítani, csakhát korábbi blobgeli munkásságuk alapján ezen csak röhögni lehet.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.05. 12:13:53

@BéLóg:

Nem értelek.

Mikor elolvastad a posztot, te nem érezted azonnal, hogy hülye voltál eddig, és holnaptól Gyurcsányra a megmentőre kell szavazni ? :DD

földforgató 2018.09.05. 12:15:42

@ulpius66: Sosem mondtam hogy" patás" Akár az is lehet De utálom mikor a komcsik komcsiznak a libsik libsiznek. Te is tudod hogy Orbán elég gyakran váltott irányt.Volt ifjúkommunista, aztán SOROS bérenc" Fidesz" liberális,. illiberális. most RÉGI VÁGÁSÚ KERESZTÉNY DEMOKRATA most lehet azt mondani hogy "MEGJÖTT AZ ESZE" ezt valamelyik FIDESZ hívő írta nekem. De szerintem mindig az érdekeinek megfelelően választott irányzatot.

Magyarország Europa jövője. 2018.09.05. 12:36:31

Még nagyobbat nőtt a magyar gazdaság, mint gondoltuk
index.hu/gazdasag/2018/09/05/gdp_ksh_novekedes/

És ez megy 8 éve, ezért aztán hiába hazudoztok reggeltől, estig, és még éjjel is, ősszeomlásrol, éhező menekűlő emberekről, már mindenki legyint, ásít, nevet a demagog hazugságaitokon.

földforgató 2018.09.05. 12:38:50

@$pi$: Ez tökéletesen igaz barátom .
A földforgató az sajnos tény 45 évig csináltam.

földforgató 2018.09.05. 12:49:04

@Magyarország Europa jövője.: Csoda lett volna ilyen EU-s pénztámogatással ha nincs fejlődés. de attól hogy te nem találkozol "éhező, menekülő emberekkel az nem jelenti azt hogy olyan nincs vagy az "demagógia". lehet csak szerencsés vagy. .Pesten is körülnézhetsz az aluljárók környékén LEHET a hajléktalan törvénnyel sikerült eltávolítani őket de itt vidéken ugyanúgy találkozhatsz velük mint eddig

6.Lenin 2018.09.05. 12:50:29

@felucca02:

Nem érted.
Adott a lehetőséged, hogy te szar helyett mézet kínálj.
Miért nem teszed?
Mert tudod, hogy nem tudnád teljesíteni?
Vagy már mindenki tudja, hogy megint csak hazudsz?

És még a kérdések sokaságát is feltehetik a választók, mielőtt döntenek.
Ezért ők a hülyék?

Nem, barátom, te nem tudod a megoldást. Ezt látják mát 1re többen.

Ménár Atya 2018.09.05. 12:53:56

@földforgató:
Akkor a szocik csodát tettek.
A maszop-szadesz kormány alatt jöttek a támogatások, aztán mi lett a vége, adósságnövekedés, és egy nem létező gazdasági növekedés.
2006-ra már akkora gáz volt, hogy azt sem tudták mit tegyenek.
Aztán jött a válság,és az első kis fuvallatára az ország megroggyant a világon elsőként.
Na ehhez képest orbáncék egyre jobb eredményeket hoznak.
Hallottad, hogy 16% az szja? :)

felucca02 2018.09.05. 13:00:31

@6.Lenin: Nem, nem adott a lehetőség. Legyek nem mennek a mézre, túzok nem száll a fára, fecske nem száll a vízre. Érted, fiam pasa?

A fidesz felismerte, hogy gourmandok helyett legyek vannak az asztalnál.

6.Lenin 2018.09.05. 13:03:11

@felucca02:

Vagyis semmi esélyetek. Nincs, aki rátok szavazna. Jó hír. Kösz.

felucca02 2018.09.05. 13:08:24

@6.Lenin: Amennyiben jó hír, hogy szart fogunk zabálni, akkor szívesen!

(Ránk? Ki az a ránk?)

ArriMedes 2018.09.05. 13:12:00

a fideszesek zöme ocsmány fajta, ámde ebből nem következik, hogy a nem-fideszes szükségszerűen különb.

6.Lenin 2018.09.05. 13:13:19

@felucca02:

Akik ilyen hülyeséggel nyugtatják magukat, mert nem képesek felismerni, hogy valójában ők a hülyék.
Ők a ránk:
Te közéjük soroltad magad. Önként.

Magyarország Europa jövője. 2018.09.05. 13:14:07

@földforgató: "Csoda lett volna ilyen EU-s pénztámogatással ha nincs fejlődés. "
A liberalis időkben ugyan ugy rendelkezésre álltak az unios pénzek, de még csak egy stagnálást sem sikerűlt kihozni belőlle, hanem 2010-re államcsőd lett a vége.
Az pedig a demagogia abszolut csucsa, azt hazudni, hogy 2010 elott nem lettek volna hajlektalanok. Főlleg azért pofátlanság ez, mert a mostani hajléktalanok nagyrészéből pont hogy TI csináltatok hajléktalant a kifizethetetlen deviza hitelekkel.

CleanYourRoom 2018.09.05. 13:20:47

Kimaradt Fidesz-szavazók egyik jelentős, ha nem a legjelentősebb típusa: a racionális Fidesz-szavazóké.
A racionális Fidesz-szavazó jellemzően konzervatív beállítottságú, ezért nem szimpatikus számára a különböző vallás-, család-és nemzetellenes balliberális világkép, tehát az ezen eszmekört képviselő roncspártokra eleve nem szavaz.

A racionális Fidesz-szavazó hisz továbbá az egyéni felelősségben, ezért értékeli, hogy a Fidesz-kormány stabil államháztartást fenntartva vezeti az országot és tartózkodik a demagóg és államcsődhöz vezető pénzosztó politikáktól, ezért is tart a balliberális "szakértő" kormányok visszatérésétől. Mint a középréteg tagja, támogatja az egykulcsos adót, valamint tudja, hogy amint a baloldal hatalomra jutna, az első dolga lenne, hogy ezt eltörölje és újból megsarcolja az ország gerincét adó középréteget. Bármely más politikai formáció hatalomra jutása vagy kifejezetten veszélyezteti vagy nem garantálja ezen eredmények fenntartását, tehát bármi más csak rosszabb lehet elve alapján adja a Fideszre a szavazatát.

A racionális Fidesz-szavazó mint a józan ész híve, belátja, hogy hová vezetett Nyugat-Európa toleráns befogadó politikája, és nem kívánja az ország részévé tenni a tapasztalatok szerint a nyugati civilizációhoz alkalmazkodni és vele békésen együttélni képtelen iszlámot.

A racionális Fidesz-szavazó ellenérzéssel figyeli a feminácik és genderkárosultak egyre erősődő hazai ténykedését, és nem kér a polkorrekt progresszív véleményterrorból sem, ezen álláspontját pedig visszatükrözve látja a Fidesz politikájában, ezért tudja támogatni azt.

Végül pedig a racionális Fidesz-szavazó távolról sem ért egyet a kormány összes ténykedésével. Zavarja egyesek látványosan gyors meggazdagodása, a stadionépítésem sem a szíve csücske, talán még a vasárnapi boltbezárást sem támogatta és az internetadó ellen is hajlandó lett volna tüntetni. Az ellenzéki pártok közül az LMP és a Jobbik egynémely kezdeményezésével még azonosulni is tudna és semleges jóindulattal nézi ténykedésüket. Mégis mindent egybevéve, a realitások talaján maradva - belátja, hogy bármi más alternatíva nem valós, illetve csak rosszabb lenne az országnak.

6.Lenin 2018.09.05. 13:21:17

A hétvégén végigsétáltam a Váczi utcában, sehol egy rendőr állig felfegyverzett kommandós, sehol egy tank, betontömb. ellenben az utca, éttermek, bárok tele. Magyarok+ az világ talán összes rasszának a képviselői, felnőttek, gyerekek, nők, férfiak, + a tököm tudja hányféle gender.
Zene, kacaj, vidámság, nyugalom.

Ez ma Mo, Európa közepén.

rasztaszív 2018.09.05. 13:23:47

@6.Lenin: no de az a körúton belül van...és nálatok ez egy határ szokott lenni...

is 2018.09.05. 13:26:46

@Rettegek mert ballib vagyok: Azzal ne ertsel egyet, hogy olyan emberbol barki is lehessen, aki a kozoktatast ajnarozza mint politikus, hogy teged felrevezessen, de maganemeberkent szo nelkul maganiskolaba jarassa a gyereket. Az ilyen ember ugyanis legenyhebben farizeus, es az ilyennek nincs helye az orszag vezetoi kozott.

Ha Szabo Tunde felvallalja, hogy az allami iskolak szarok, es o ezert maganba jaratja, mert megteheti, na azutan maradhat, ha az embereknek ez tetszik. De persze, ha neked tetszik, hogy olyanok vezetik a orszagot, akik az ilyen cselekedeteik altal napnal vilagosabban a kirohognek teged mint atlagpolgart, mert te nem tudod evi ketmillios iskolaba jaratni a gyereked, de csak higgyed, mert propagandaval jol teletomjuk a fejed, szoval ha neked ez jo, akkor tovabbra is szavazz arra, hogy ilyen emberek vezessek az orszagot.

6.Lenin 2018.09.05. 13:27:16

@CleanYourRoom:

És ezeken kívül még nagyon sokféle. Lassan már a választásra jogosultak fele.
Igyekezned kell, hogy mindenkit meg tudjál kérdezni.

felucca02 2018.09.05. 13:31:05

@6.Lenin: Milyen szerencse, hogy teljesen híjával vagy a mérhetetlen nagyképűségnek, így tiszta öröm veled eszmét cserélni:)

is 2018.09.05. 13:31:16

@Magyarország Europa jövője.: "A liberalis időkben ugyan ugy rendelkezésre álltak az unios pénzek"

Tenybeli tevedes, a hazugsag szintjet elerve. Maghyarorszag 2004-ben csatlakozott, elotte ugye semmi EU-s penz nem jott. 2006-ig mar elfogadott koltsegvetese volt az EU-nak, abba csak latszatra bepreseltek meg valami alamizsnat, pl. agrartamogatasra a jelenlegi ertek 10%-at. A 2007-ben indulo ujabb EU-s koltsegvetesbe kaptunk keretet, de aki tudja, hogy ez hogyan mukodik, az azt is tudja, hogy abbol 2009 elott semmilyen penz nem jon ki, amit fel lehetne hasznalni, olyan sokara tart a burokracianak azt a penzt besorolni, felosztani, kihirdetni, megitelni, es vegul kifizetni.

Valojaban mar a 2007-es koltsegvetes 90%-at is Orban Viktor kolthette el, es a 2014-es kezdetu 100%-at is elkoltotte idenre, jovore es 2020-ban mar nuku van, vissza is fog esni a gazdasag. SOHA, SENKI nem kolthetett annyi penzt, mint Orban az elmult 8 evben, amikor elkoltott kb. 13 evnyi penzt.

pizo 2018.09.05. 13:32:59

@6.Lenin: Rohadt nagy böjtje lesz viktor király uralkodásának, kb. mint rákosiénak (direkt írom mindkettőt kisbetűvel).

Zoli

is 2018.09.05. 13:33:26

@6.Lenin: Bar ez lenne Magyarorszag, de ez a turistaosztaly Budapest kozepen. Magyarorszag 4 millio letminimum alatt elo, es az utobbi 10 evben eloszor a szlovakoktol, aztan a langyelektol leszakado, most mar Romania altal is beert orszag lett.

6.Lenin 2018.09.05. 13:35:24

Ez beszarás!

Már lassan 300 hozzászólás, de még mindig jönnek, akik foggal-körömmel harcolnak azért , hogy bizonyítsák az ellenzék balfaszságát/tehetetlenségét/tehetségtelenségét.

Fijjúk!! Lányok!! Meg minden más valami!!

Ezt már egy döglött ló is kristály tisztán látja!!

ulpius66 2018.09.05. 13:36:44

@pizo: Azt elárultad magadról, hogy tök hülye vagy helyesírásból, most már regéljél arról is, hogy milyen "böjtje volt a Rákosinak, illetve milyen böjtje lesz a Viktor király uralkodásának"?

Előre is köszike!
(ha böjt alatt a az 1956-os forradalmat értetted, akkor ne is válaszolj.....)

is 2018.09.05. 13:36:49

@CleanYourRoom: "vallás-, család-és nemzetellenes balliberális világkép"

Kar, hogy:
1. nincs olyan, hogy balliberalis vilagkep, mert a liberalis onmagaban nem bal, a bal meg nem liberalis
2. NEM csaladellenes, nem vallasellenes es nem nemzetellenes, erre semmi mas pelda nem kell, minthogy a nemzetallamokat a liberalizmus csinalta, a vallasszabadsagot a liberalizmus csinalta, es a csaladtorvenyeket is a liberalistak hoztak.

Latod, hogy a sajat szemedbe hazudsz, amikor az allaspontodat racionalisnak probalod beallitani, es mar az elso mondatodban orra buksz a tenyekben?

pizo 2018.09.05. 13:36:51

@is: "Maghyarorszag 2004-ben csatlakozott, elotte ugye semmi EU-s penz nem jott. 2006-ig"

PHARE és ISPA program mondd valamit?

www.kislexikon.hu/phare-program.html
www.kvvm.hu/szakmai/hulladekgazd/telepules/ispa.html

Zoli

felucca02 2018.09.05. 13:37:16

@6.Lenin: A hétvégén egy keletmagyarországi faluból átsétáltam a zöldhatáron egy keletszlovákiaiba. Itthon szemét volt, gondozatlanság, hanyagság, leszaromság, ócskaság, szürkeség, mindenki lógatta az orrát. Odaát még a fű is zöldebb volt, vidám emberek csicseregve mentek kirándulni, jó autókkal, láthatóan nem rettegtek semmitől sem, igényesség volt a faluban, színek, pezsgett az élet.
Szar volt visszajönni, nagyon.
Ez ma magyarország.

is 2018.09.05. 13:39:00

@ArriMedes: elmeletileg nem, de 1994-ben is volt egy ketharmad, es abbol nem ez lett, tehat itt konkret adatok vannak, nem kepzelgesek. a mainal barmi es barki jobb.

felucca02 2018.09.05. 13:39:15

@CleanYourRoom: Bocsánat, direkt vagy segghülye?
Biztosan azért van liberálisként három gyerekem (igen, csak három), mert családellenes vagyok.
(jaja, valójában kiszakadt a gumi, bocs:))

6.Lenin 2018.09.05. 13:39:20

@felucca02:

Nekem veled semmi bajom. fogalmam sincs ki lehetsz.
amiket viszont írsz, az........mind1, a te dolgod.
szerintem semmi köze a valósághoz.

pizo 2018.09.05. 13:40:16

@ulpius66: Hű de komoly felügyelet alatt vagytok, hogy azonnal reagálni kell! Amúgy kifejeztem mindkét nevezett személlyel kapcsolatos ellenérzésemet.
Ha nem tudod magadtól mi volt a böjtje Rákosi uralkodásának, akkor nem erőlködöm. Nem, nem 56, az nagy valószínűséggel egy kívülről is gerjesztett felkelés volt, érdekében állott az angoloknak és franciáknak is, hogy eltereljék a figyelmet a szuezi válságról, és a Szovjetuniónak is.

Zoli

ulpius66 2018.09.05. 13:41:15

Pintér Zoli!

Az nem baj, hogy te sokkal hülyébb vagy a sokévi ballibsi átlagnál, a baj az, hogy te még mindig ott vagy leragadva, hogy Rákosi=Orbán!!!!

Pedig a Patás=Hitler-Sztálin-Horthy egybegyúrva!!!!!

is 2018.09.05. 13:41:29

@Ménár Atya: "A maszop-szadesz kormány alatt jöttek a támogatások"

milyen tamogatasok? honnan? kitol? az EU-tol 2009-ig biztosan nem jottek erdemi tamogatasok, amik el is ertek volna Magyarorszagot, az pedig mar a vilagvalsag utan volt. Bajnai tudta belole 2010-re egy ev alatt helyrerantani a helyzetet, tobbet javitva a dolgokon, mint Orban a rakovetkezo 8 evben.

6.Lenin 2018.09.05. 13:43:21

@felucca02:

Elég sokat bejártam Szlovákiában, sok ismerősöm, barátom van ott. Szlovákok is. a nyelvet is beszélem.
Ez nem jött be. Mo-ot is ismerem. sokat utazom széltében-hosszában.

is 2018.09.05. 13:44:28

@pizo: sot, mar 1990-tol tagjai vagyunk az Tempusnak majd Erasmusnak. Na most akkor vegyel elo egy szamologepet, es usd be a szamokat, aztan nezd a nagysagrendi kulonbsegeket ISPA, Erasmus es tarsai, vs. evi 1000 milliard 2009 ota. 100-szoros van legalabb, ugye?

meg mindig ugy erzed, hogy volt a kommentednek ertelme?

Ellenzéki Tüntető 2018.09.05. 13:46:37

@CleanYourRoom: ne segíts nekik. Éljenek csak a kis gondolatbuborékukban, ahol a fidesz=gonosz, ellenzék=jó, és ne értsék a világot. Ne segíts.

rfbzs 2018.09.05. 13:50:33

A fidesz szavazók tökéletes jellemzése az írás.

ulpius66 2018.09.05. 13:53:07

@rfbzs:

A ballibsi szavazók tökéletes jellemzése a ballibsi kommentek!

ulpius66 2018.09.05. 13:54:56

@rfbzs:

Egyebekben te kire szavaztál?

ulpius66 2018.09.05. 13:57:06

@rfbzs:

Mindezt csak azért kérdem, mert tudok néhány linket idézni, hogy milyenenek az MSZP, DK, LMP, Momentum, Kétfarkú Kutyus hívők szavazói......

földforgató 2018.09.05. 13:57:15

@Ménár Atya: : Az első két évben jött 216 millió euró meg utána a többi lett vagy 7622. MILLIÓ EURÓ A FIdesznek 32849 MILLIÓ EURÓ.. JÓ AZ ÖSSZEHASONLÍTÁSI ALAP.. Igen és jött a válság és megroggyant az Ország de túlélte...Igen jött a FIDESZ megroggyant a forint mert felelőtlenül pofáztak egyes politikusok . KÓSA LALA. SZÍJGYÁRTÓ. Utána jött BUDAI GYULA úgy elszámoltatott ki tudja mennyiért , hogy talán NÉGY esetben került sor vádemelésre a kb 1500 estből. IGEN és jött az egykulcsos adó " AZ EGYKULCSOS ADÓVAL SENKI SEM JÁRHAT ROSSZUL " kivéve vagy kb 3000000 hárommilió ember akinek 280 ezer alatt volt a bruttója. Igen és jött a REZSICSÖKKENTÉS. összese kb 26 százalék. Csak ront a leányzó fekvésén hogy előtt volt hogy 40% emeltek. Igen ÉS JÖTT "MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET.
www.flickr.com/photos/92424105@N02/8669248636/
ÉS AZ EGYKULCSOS ADÓ
penzugyiszemle.blog.hu/2013/11/19/az_egykulcsos_ado_nyertesei_es_vesztesei

ulpius66 2018.09.05. 14:02:58

@földforgató:

Fölforgató provokatőr!

Jótanács!

Maradj a földforgatásnál!
(mindezt csak azért javaslom, mert előbb-utóbb infarktust kapsz a nagy erőlködésedbe....... AZT PEDIG MÉG KI IS HAGYTAD, HOGY A FIDESZ ELLOPTA A 3.200 MILLIÁRDOS MAGÁNNYUGDÍJVAGYONT...........)

földforgató 2018.09.05. 14:15:43

@ulpius66: Kedves barátom attól ne félj igaz bármi megtörténhet nem csak azt hagytam ki mást is de a Fidesz fanok nem hajlandók elolvasni amit belinkelek vagy mert nem tudnak olvasni de inkább" mondj igazat betörik a fejed"Az infóimat az INTERNETRŐL szerzem nagyobb részt, és mindent elolvasok amit időm enged. S befejezésül mivel a matek az tényeken alapszik s nem tudjátok cáfolni jön a személyeskedés

Emmett Brown 2018.09.05. 14:20:50

@6.Lenin: a letelepedési sztoriból sajnos kiszálltál, pedig érdekelne a véleményed a nembefolyt tízmilliárdokról.

Ménár Atya 2018.09.05. 14:28:14

@földforgató: Értem én, tehát akkor a szocik alatt kicsi volt a bruttó, akkor hogy éltél jobban? :)
Vicces, mint az hogy az 52% adósságból egy kedvező gazdasági környezetben csináltak mennyit is 80-82%-ot, és az euró valahogy nem lett bevezetve...........pedig nagggyon értettek a gazdasághoz.
Kár, hogy 4 évig nem csináltak semmit.ki is mondta ezt? :)

És azt hallottad hogy a gyerekek után adó jóváírást kapsz?

6.Lenin 2018.09.05. 14:31:39

@Emmett Brown:

De válaszoltam. Elfogadtam a rettegő neked írt válaszát. azt is elfogadtam benne, hogy valószínűleg volt benne mutyi is, mint mindenben, hiszen ezek erről szólnak mindenhol a világon. Csak van, ahol nyíltabban, máshol meg nem szabad róla beszélni, vagy más nevet adnak neki, de...
Vannak olyan helyzetek, amikor bizonyos dolgok megkerülhetőek.
Oroszok elleni embergót másokkal elfogadtatni, miközben mások simán kereskednek velük.

Millió példát lehetne sorolni a világ minden tájáról .a politika már csak ilyen.

Én is vállalkozóként "kénytelen" voltam elviselni veszteséges 2-3 évet, hogy aztán csak egyedül legyek a környéken. Nekem bejött, mások is élnek ezzel.

Az IMF hitel még senkit nem húzott ki a kakiból, sőt még jobban belelökték, aki ezzel próbálkozott.

A lényeg mindig a végeredménye.

Fülig José 2018.09.05. 14:32:21

Vajon mi vesz rá egy fideSSbirkát, hogy indexet olvasson?? Ez olyan, mintha én zorigót olvasnék... tudom, hogy szemenszedett hazugság, 1 kajla szó sem igaz a firkálmányaikból, hát mi a fasznak idegesítsem magam? Hmmmm... ezek a fideSSek itt akkor vagy elmeháborodottak, vagy ezért fizetik őket. Mivel mindig ugyanaz a pár seggfej pattog, gondolom fizetik őket. Szerencsére “demokráciában” élünk,( szerintük..) nem kell helyeselnem az agymenésükhöz, sőt! torkon szarhatom őket. Így is teszek.

Ménár Atya 2018.09.05. 14:37:00

@is: kohéziós alap 2004-2006 1112.67 mil euró.

6.Lenin 2018.09.05. 14:38:29

@Fülig José:

Valamikor, már a kőkorszakban is tudták a hadvezérek, hogy az ellenfelet magasztalni kell, mert ha veszítenek, nem kell sokat magyarázni, ha legyőzik, akkor a dicsőség még nagyobb.

A hülyék lebecsülik az ellenfelet, aztán ott lefagynak, amikor képtelenek legyőzni, érzik, valami nem stimmel ebben.
Igen, nagyon nem.

Ha egy hülyét valaki nem képes legyőzni, az csak hülyébb lehet tőle. Csak ezt kurvára nehéz még maguknak is bevallani.

Emmett Brown 2018.09.05. 14:42:08

@6.Lenin: több tízmilliárdos tétel, és ez szerinted belefér, mert mindenhol erről szól a buli? És ráadásul amikor elvileg nagyon kellett a pénz, akkor lemondani egy ilyen nagyságrendű összegről az nem zavar? És nem, nem a kamat a téma, hanem olyan tételek amiknek a sorsát egyedül és kizárólag a magyar állam döntései határozták meg.

földforgató 2018.09.05. 14:44:49

@Ménár Atya: Ez megint mellébeszélés .HOGY MEGÉRTSD TUDNOD KELLENE hogy a kis jövedelem még adómentes is volt nagyobb részt.Az hogy ki mit csinált régebben , meg most az is más kérdés lehet a közgáz ismereteim ehhez kevesek. A LÉNYEG AZ EGYKULCSOS ADÓVAL SENKI SEM JÁRHAT ROSSZUL MEGMENTJÜK A DEVIZAHITELESEKET ÉS EZ AKÁRHOGY SZÉPÍTJÜK EGYÁLTALÁN NEM SIKERÜLT..Igen hallottam de ahhoz mennyi jövedelem is kell? Ja meg olyan korú gyermek is . Amúgy a családit mennyivel emelte a Fidesz?

6.Lenin 2018.09.05. 14:45:46

@Emmett Brown:

Ennek IS köszönhette a kormány, hogy elkerülte az előre kitervelt bukást.
Ma 3x nyert kétharmad van mögötte.
Ez mennyit érhet?

Ménár Atya 2018.09.05. 14:46:28

@Fülig José: Igazad van, csak egy igazság létezik, az index igazsága, és más nincs is, csak délibáb :)
Mondjuk amit leírtál,az alapján kezdem érteni hogy mitől vagytok ennyire jól informáltak :)
Elolvasod az indexet, és ennyi a világod?......................
Néha legalább nézz egy jó dk gyűlést is, csak hogy komplett legyen az információ forrásod :D:D
José, már megint öngólt lőttél! :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 14:50:03

@6.Lenin: '94 óta a fideszre?
Akkor te is velük együtt "változtál"!

Emmett Brown 2018.09.05. 14:50:56

@6.Lenin: minek is köszönhetően? Érted hogy miről beszélek?

6.Lenin 2018.09.05. 14:55:45

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Igen, mint minden normális ember.

igaz vannak, kik 50 évesen is leragadnak egy 10 éves szellemi szintjén.
De nem azért szavaztam a Fideszre.

A szocikat/liberálisokat ismerem, hiszen alattuk nőttem fel.
Más meg nincs, eddig. Hülyékre meg minek.

sas70 2018.09.05. 15:01:57

@CleanYourRoom: A kognitív disszonancia feloldásának szép példája, csak a legtöbb dolog hülyeség, vagy hazugság.
Egy racionális konzervatív szavazó, már régen a picsába zavarta volna el Orbánt és a fideszt, de tuti, hogy jó párat már börtönbe is zárt volna.
Egy konzervatív ember, ugyanis nem csak a törvényeket tiszteli, hanem mélyen hisz a becsületességben, a köz szolgálatában és a szokásjogban.
A jelenlegi rendszer egyre inkább hasonlít a kommunista rendszerekre, ahol pl. nem a szakértelem a kiválasztási tényező, hanem a hatalomhoz való hűség és a vezetőnek való megfelelés. A szocializmusnak nevezett rendszer tele volt "jó elvtársakkal" akik amúgy semmirekellő, szar tolvajok, gazemberek voltak. Akik felfelé nyaltak, lefelé meg tapostak és semmi nem számított nekik, csak az, hogy meglegyenek a pozíciójukból származó előnyök.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 15:05:17

@6.Lenin: Szóval lettél liberálisból keresztény konzervatív,majd EU párti,majd EU ellenes,majd kádárista-horthysta,mint a vezéred.
Kicsit sok a változás,nem?
Valamennyit én is változtam,na de ennyit?!
Pl.:még nekem is elfogadható érvet írtak arra,hogy miért kell a magyar állampolgárság a határon túliaknak.
De nem ötévente változik 120 fokot a gondolkodásmódom!

Ménár Atya 2018.09.05. 15:06:42

@sas70: Ok, elzavarjuk őket.
És szerinted melyikek jöjjenek a helyükbe?

sas70 2018.09.05. 15:07:38

@Ménár Atya: Tehát az 3 évre durván 280 mrd forint. Most mennyi jön be egy évben?

6.Lenin 2018.09.05. 15:07:59

@Emmett Brown:

Te mit nem értesz?
hogy a politika a legaljasabb emberi tevékenység?

Tudod, hogy kb hány millió gyerek, nő, férfi halt meg a gyarmatosításban? És hány ember gazdagodott meg ezen, a jellemes, szent nyugaton?
Vagy hány gyerek, nő, férfi halt bele a demokrácia exportba? Arab tavaszba?
Mennyi gyereknek, nőnek, férfinak kell tengerbe fulladni, vagy útközben meghalnia, hogy a Gyuri bácsiknak több pénze legyen?
Te magadban felosztottad a világot szentekre, és gonoszokra? Természetesen a neked nem tetszőket eleve a gonoszokhoz soroltad.

Nyilván voltak akik kihasználták ezt a bulit, hátrább is lettek tolva, vagy kiestek.

Hány éves vagy?

felucca02 2018.09.05. 15:08:06

@6.Lenin: Nem kell bejönnie, ez volt a hétvégi tapasztalat és kész. Válsággóc mind a két oldal, de kimenni felüdülés volt, visszajönni meg lesújtó. Ettől még beszélheted a nyelvet, szuper, én nem beszélem.

Éva Lonkay 2018.09.05. 15:09:18

A Fideszre szavazók hülyék. Bezzeg, a degenerált, nulladék, semmitmondó ellenzékre voksot adók a non plus ultra. Békaphatod blogger!

Proud Mary 2018.09.05. 15:12:28

@white999: te, ezen a sztorin még dolgozz, mert nem kicsit van benne ellentmondás

sas70 2018.09.05. 15:13:02

@Ménár Atya: A jelenlegi helyzetben, egyik sem igazán kedvemre való. De egy fidesz nélküli nagykoalíciót választanék, ha már mindenképpen választanom kell, mert szívesebben nézek vitatkozó politikusokat, mint isteni kinyilatkoztatást. Az Isteni ige, a templomba való, minden más kompromisszum!

felucca02 2018.09.05. 15:16:44

@Ménár Atya: Szerintem bárki. Random cselekvéssel kevesebb kárt lehet okozni, mint ezzel a felfuvalkodott, suttyó, irigy rosszindulattal és kisebbségi komplexusból táplálkozó magasabbrendűségi érzéssel, amivel vezírünk és környezet meg vagyon áldva.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 15:17:15

Na "kedves" fideszesek.
Ezerrel szidjátok fecót,miközben ugyanazért vikit imádjátok!
Akkor mik vagytok?
Csak nem birkák?!

werinter 2018.09.05. 15:26:24

@putris72: "Ha végignézed ezeket,még biztos,hogy úgy gondolod,hogy jók ők nekünk!"
Mikor mondtam én olyat, hogy ők jók nekünk?

Emmett Brown 2018.09.05. 15:26:40

@6.Lenin: nettó mellébeszélés, ráadásul továbbra sem érted, hogy mi a probléma az üggyel. Vagy csak nem akarod érteni, mert akkor zavarna, azt meg nem szeretnéd.

Sorosnak semmi köze hozzá. A nyugatnak sem. A kormánynak és a pártnak van.

werinter 2018.09.05. 15:29:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Te hülyébb vagy a sokéves átlagnál. Tipikus fideszes, erős komplexusos agyhalott aki ilyen összeesküvés elméleteket talál ki magának, hogy legyen miben hinnie.

"Érdekes, hogy az ellenzéki pártok egyikének híveire sem használsz semmi a fideszhuszárhoz hasonló becsmérlő kifejezést."
A többi párt nagyjából egyenlő a 0-val, nincs számottevő támogatottságuk. A legtöbb ember az országban (szerencsére) nem tud azonosulni egyetlen ma jelenlévő párttal sem.

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.09.05. 15:38:03

Ezt nevezem kontraproduktív cikknek. A fideszes keménymag a neten (bér)trollokat jelent elsősorban, a valóságban azonban csak nüansznyi különbségek vannak a fideszes meg az ún. "ellenzéki" szavazó között. A fideszes szavazó mint faj (!) nem létezik. Ahogy ellenzéki sem. Keménymagok igen. De a keménymag pont akkora elhajlás mint a Baloldali Fesztivál, a skála két vége, de nem az átlag. Ez a cikk kiszolgálja a fidesz által hergelt szekértábor háborút, egy kis olaj a tűzre. Kvázi polgárháborús uszítás. A fideszes szavazót nem savazni kell, hanem bebizonyítani, hogy van alternatíva.

6.Lenin 2018.09.05. 15:39:25

@Emmett Brown:

Hány éves vagy?
Semmi köze a nyugatnak, meg Sorosnak? kik akarják megbuktatni már 8. éve ezt a kormányt? És, mit gondolsz miért?
Hogy a baranyai, szabolcsi kisemberek életén javítsanak?
Még esténként anyuci mesél neked elalvás előtt?

Kergess lepkéket, hagyd a politikát másokra. Kezdesz nagyon untatni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 15:40:35

@$pi$: De természetesen ugyanezért gyurcsány hazaáruló féreg lenne!

Emmett Brown 2018.09.05. 15:50:26

@6.Lenin: megint mellébeszélés, és a lenézés. Ha kellett a pénz 12-ben, akkor miért mondott le önként és dalolva a Magyar állam egy rakás pénzről (tízmilliárdok), amit nem Sorosék tettek zsebre, hanem a kormány által kijelölt emberek? Illetve arról is lemondtak, hogy még egy pár milliárd 2019-2020 környékén becsorogjon az államkincstárba.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2018.09.05. 15:59:54

@corto maltese: Én speciel boldog vagyok hogy savaznak. Hadd csinálják, lesz az MSZP még 5 % alatt is :) Maguk alatt vágják a fát, egyesült erőkkel, a nép meg nem hülye.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:03:19

@ulpius66: Én is voltam ballipsi,ahogy viktor is volt ballipsi.
1.neki azért valahogy több haszna volt ebből.
2.ő még lehet újra ballipsi,mert hát ki tudja mit hoz a jövő,fordulhat még az a köpönyeg.

rfbzs 2018.09.05. 16:06:07

@ulpius66: Egyetlen mondatom ennyire felkavart?
Nem a fideszre szavaztam.
Az írás a fidesz szavazók tökéletes jellemzése. A saját tapasztalatatom is ez róluk.
A lehetetlenségig bigott, fafejű mind, bármit és annak az ellenkezőjét is elfogadják, ha OVmondja.

6.Lenin 2018.09.05. 16:09:00

@Emmett Brown:

Mert valószínűleg másként nem működött volna a dolog, akikor. Kellett a pénz. 10 milliárdot "bukott", de közben maradt hatalmon és nyert sok ezer (uniós) milliárdot ezzel. Ezt nem vagy képes megérteni.
Vannak átmeneti idők, amikor bukásnak tűnhet valami, de, ha túléljük többszörösét kereshetjük a bulin.
Mindig az egész folyamatot kell vizsgálni, nem 3 napos terminusokban, mint anno Gyurcsány. 3 napnál nem látott tovább. Bele is bukott.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:13:21

@Emmett Brown: A Magyar állam lemondott-a haverok javára.
@6.Lenin: Szóval ők jól jártak ez a lényeg.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:14:04

@6.Lenin: Meg:de legalább nem a gyurcsányék!

Miről is szólt a cikk?:))

corto maltese · http://anarchistakispolgar.blog.hu/ 2018.09.05. 16:14:50

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: De ez a fa az ország! Mindenki alatt vágjuk, amíg csak egymást csépeljük. A nép meg nem hülye, ezzel egyetértek, de a tömeg igen. Amíg a nép megosztott, ellenséges és identitászavaros csupán tömeg marad.

Emmett Brown 2018.09.05. 16:16:00

@6.Lenin: megbukott volna a kormány, ha Rogán cimbijeinek nem esik le ez a lóvé, hanem a kormány elkölthette volna?

6.Lenin 2018.09.05. 16:17:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nem függök a politikától, de nyilván sokat jelent, hogy ha ma Mo-on valahol sétálni szeretnék, nem kell tankokat, össze vissza hugyozó, szaró embereket kerülgetnem, koszban, piszokban. Nem állandóan hátra fordulnom, hogy nehogy leszúrjon valamilyen bedrogozott féleszű.

Túl sok a mentálisan sérült elmebeteg nyugaton. Biztos a magas oktatás színvonala miatt.
( minden lövöldözőről, szurkálóról utólag kiderül, hogy mentálisan sérült, és régóta képben volt. Csak valamiért leszarták az egészet)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:18:18

Atomfideszes csávónak mondom:De a sorostól a viki is kapott pénzt!
-Az más volt!

Amúgy jóban voltunk.

Csak hát egy fideszesnek meg a fidesznek amúgy nincsenek elveik.

Emmett Brown 2018.09.05. 16:18:19

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: konkrétan a haza árulása. Csak már elcsépelt a kifejezés sajnos.

6.Lenin 2018.09.05. 16:19:27

@Emmett Brown:

Szerintem hagyjuk. Kergess lepkéket.

Ménár Atya 2018.09.05. 16:19:37

@földforgató: Igaz, a minimálbér tényleg adómentes volt .
Ez volt a szocik nagy vívmánya.
Most akkor megkérdezlek: Ta szeretnél minimálbéren élni inkább, mint rendes fizetéssel?
Igaz ott most 30-40% helyett csak 16% ot fizetsz.
A fidesz nem emelte a családi pótlékot.
A fidesz bevezette a munka után járó adójóváírást, ezzel ki is zárta a megélhetési családipótlékosokat ebből, és rákényszeríti a munkavállalásra őket.
És azt hallottad, hogy van a gyerekek után adójóváírás a jövedelmed után?
Aztán azt írod, ahhoz olyan korú gyerek is kell, hát ez igaz, mert ha apámat vesszük, és ugye én már erősen negyven felett vagyok, nekem tényleg nem jár :D
De ha téged nem érint a családi pótlék,akkor minek emlegeted?
Mert hát ugye engem érint, és kapok egy csomó adó jóváírást .
Igaz én nem is délsvéd nemzettségű vagyok aki a csp-ból él 10 gyerek után.........
És azt hallottad, hogy visszafizetik a sikeres nyelvvizsga árát? :) pont mint a szocik.ja bocs ők azt sem tették...............

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:20:11

@Emmett Brown: Hülye vagy bammeg?! Kellett az új terepjáró karácsonyra!

6.Lenin 2018.09.05. 16:23:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nyilván Soros kiválasztotta anno Orbánt is, mert tehetségesnek tartotta. BEFEKTETETT.
Benézte. Ez benne van minden befektetésben. Van, hogy nyer, mert a pacák tényleg gazember, eladná az anyját is. A másik nem. Ennyi belefér minden befektetésbe.
Te is kergess inkább lepkéket mert a többi nagyon magas neked, is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:24:37

@6.Lenin: :)) Ez most így hogy....?:))
Ezekre ugyanúgy van példa itthon is,mint nyugaton.Pozítív is negatív is.

@Ménár Atya: Azért valahogy ezek a megélhetésiek még mindig ugyanúgy el vannak és jól éérzik magukat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:27:13

@6.Lenin: Igen,erre mindig ezt mondod.

Csak felénk ezt gerinctelenségnek hívják amit viki művel.

Azon csodálkozom,hogy még nem csináltatok hőst viktorból ezért is,hogy :Lám hogy átverte a vén gazembert!

Ménár Atya 2018.09.05. 16:27:30

@sas70:

"@Ménár Atya: A jelenlegi helyzetben, egyik sem igazán kedvemre való. De egy fidesz nélküli nagykoalíciót választanék, ha már mindenképpen választanom kell, mert szívesebben nézek vitatkozó politikusokat, mint isteni kinyilatkoztatást. Az Isteni ige, a templomba való, minden más kompromisszum!"
Értem, tehát a te értelmezésedben akkor a demokrácia az az, hogy 3 millió ember képviselőit nem vennéd figyelembe, és csinálnál egy olyan nagykoalíciót,amiben ezeknek az embereknek az érdekeit senki nem képviseli.
Ráadásul ebben egy bukott rendszer képviselői, és egy bukott elzavart miniszterelnök ücsörögne.............
És azt néznénk hogy vitatkoznak,mint anno 2002-2006-ig, és közben négy évig nem csinálnak semmit?
Hát ilyen már volt, és nem hiszem hogy megint ezt akarná valaki.
És ki lenne a te miniszterelnök jelölted e remek nagykoalíció élén?

6.Lenin 2018.09.05. 16:28:29

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Figyelj te seggfej.
Soros azért választotta ki Orbánt, mert hülyének tartotta? Akkor most ki is a hülye?
Soros, vagy Orbán? Egyikük se, csak másban utaznak.
Soros tehetséges gazembereket keres, akik pénzért az anyjukat is eladnák. Azokon tud keresni ő is.

6.Lenin 2018.09.05. 16:31:30

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ezt egy normálisan gondolkodó embernek nem kell(ene) elmagyarázni, magától is rájön, ha ismeri a dörgést.
Egy hülyének meg felesleges, de én bízom benned, hátha 1x beugrik neked is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:32:34

@6.Lenin: Hát gazembernek gazember az biztos...
..Az anyját simán eladná...
..Hát akkor mi hibádzott...?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:33:42

@6.Lenin: Hát persze,mert nyilván mi vagyunk a hülyék ha kritizálni merjük a vezért.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:35:09

@6.Lenin: nektek sajnos ez a normális..
..hát ilyenek vagytok..

Emmett Brown 2018.09.05. 16:35:25

@6.Lenin: nyugtaadási meg, hogy érted hogy miről beszélek.

6.Lenin 2018.09.05. 16:37:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Gerinctelenségnek nevezni bármit is 40 év szoci rendszer után, és főleg 8 év MSZP/SZDSZ kormányzás után, hát B+ nagy marha lehetsz te élősúlyban az már tuti.
A nyugati politika módszerei után meg szinte az elmebetegségnek egy igen súlyos szintje.

6.Lenin 2018.09.05. 16:43:24

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: ,@Emmett Brown:

Most szórakoztok, vagy tényleg ennyire hülyék vagytok? Mondjuk én az utóbbira voksolnék.
És, ha azt nézem, ezzel mások így lehetnek, hiszen az ellenzék a bányász béka seggénél, és tartva az irányt, lassan ez a segg is magas lesz nektek, akkor azt hiszem jól látom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:49:37

@6.Lenin: Na most ha ezek mellett neked tetszik viki elmúlt 30 éves "munkássága" akkor nálad nem lehet magasan a mérce.:))

rfbzs 2018.09.05. 16:52:16

@felucca02: Ez van Szlovéniába átlépve is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:52:21

@6.Lenin: Hát,nem mindenkinek viki segge a szint.Akár belülről akár kívülről.

Azért szép ahogy véded a mundér "becsületét" és próbálsz terelni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 16:57:42

Azért lenin elvtárs ma rendesen megdolgozik a pénzünkért az már biztos.

6.Lenin 2018.09.05. 16:59:33

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Az ország még nem volt soha ilyen közel egy jobb jövő felé vezető úthoz. Ma Mo-on, és lassan EU-ban is Orbán "A".

Hirosimára ledobott bomba megölt sok százezer embert, de sok milliónak valószínűleg megmentette. A halottak szemében elfogadható a gerinctelenség, az életben maradottak szemében hősies tettnek nevezés?

felucca02 2018.09.05. 17:00:19

@6.Lenin: Ez speciel hol van, ez a tankos, koszos, hugyos jelenet?

Proud Mary 2018.09.05. 17:00:33

@pizo: fúúú, tényleg, direkt írtad kisbetűvel?? rettegtél közben?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:02:20

@6.Lenin: te most vagy a gulyás gergely vagy vagy hollik istván....vagy melyik...?

felucca02 2018.09.05. 17:03:35

@Ménár Atya: Miért is nem képviselné e hárommilliót senki sem? Öcsém, ne a fideszből indulj ki, hogy nekik csak az a magyar, aki viktor seggét nyalja! Ez beteges!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:04:54

@Proud Mary: Általában én is csak Bokros meg Vona nevét írom nagybetűvel.
A többiek nem annyira érdemlik meg...

felucca02 2018.09.05. 17:05:48

@6.Lenin: Apró különbség, hogy nincsen háborús helyzet. Béke van, akár építkezni is lehetne, hadosztályok csattogtatása helyett.

felucca02 2018.09.05. 17:06:17

@rfbzs: Igen, ott is, de az közhelyes.:)

6.Lenin 2018.09.05. 17:07:36

@Emmett Brown:

Mit?
hogy a kormány esetleg akkor bukott (?), aztán a túlélésével keresett soxorosan rajta?
ki a faszt érdekel ebben az ügyben Rogán? Bármikor picsán rúgható. Az ország rendben.
Túlélt aljas módon előkészített bukást.

Mit kellene ezen kívül megértenem? Hogy kinek, mi a fontosabb? Kik voltak ebben a történetben a nagyobb gazemberek?
Akik kitervelték a bukást, vagy akik megmentették az országot?

www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/e/f3/13000.jpg
www.atv.hu/belfold/20180903-budapesten-is-mar-folenyben-a-fidesz

Mit nem értesz ebben?

Ménár Atya 2018.09.05. 17:08:41

@felucca02: Én ilyet nem írtam, ezt csak a hangok mondják a fejedben. :)
Én csakarra céloztam, hogy a fidesz megnyerte az egyéni kerületek többségét, tehát ők kormányozhatnak, de ez neked nem tetszik, ne engedjük őket hatalomra ennek ellenére.
Ok
Legyen nagykoalíció, a volt mszp, a dk és a fasiszta ,dk-mszp ellenség jobbikkal.
De ki lenne ennek a koalíciódnak a miniszterelnöke?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:08:44

index.hu/gazdasag/2018/09/05/forint_arfolyam/
Ez ugye most jó,mert jön a sok turista.
Természetesen fecót ezért már akasztani kellene...

6.Lenin 2018.09.05. 17:09:36

@felucca02:

Hol van béke? Ne bassz. Európában? Ukrajnában? Szíriában? Vagy kell még sorolni?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:12:11

@6.Lenin: Pl.:A plakátok ugyan sokba kerültek,de végül a győztes mindent vitt.Aha.

6.Lenin 2018.09.05. 17:14:28

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nekem ez konkrétan előnyös, hiszen a nyugdíjam egy részét €-ban kapom.
De ehhez mi köze a kormánynak,
Mert az USA baszaxik? Még a barátaival is? kurvára gerinces húzás.

látod B+, fingod sincs a körülötted zajlóról. máskor először gondolkodjál, ha képesnek tartod magad ilyen felesleges tevékenységre. Mert látom neked ez macerás.

Tehetetlen Dodó 2018.09.05. 17:14:47

Szeretem az ilyen intelligens, elfogulatlan, tárgyilagos posztokat.

Csak Viktort kezdem sajnálni, mert ha ilyen színvonalon küzd a nagyszerű, tehetséges balliberális ellenzék, akkor szegény patásunk kénytelen lesz utolsó ciklusait tolókocsiból levezényelni, úgy 2042 táján.

sas70 2018.09.05. 17:15:48

@Ménár Atya: Azért ne forgasd ki a szavaimat! Azt mondtam, ha mindenképpen választanom kellene a jelenlegi választékból.
Nem az számít egyébként, hogy ki a miniszterelnök, hanem az, hogy ténylegesen képes-e irányítani egy olyan országot, ahol le kell ülni a hülye ellenzékkel és egy kompromisszumos megoldást kialakítani. Sajnos Orbán erre már az első kormányzása alatt sem volt képes, bár akkor legalább még odaküldött mást. De még a Medgyessy-Gyurcsány időszakban is voltak olyan esetek, amikor legalább egy demokratikus minimum volt.
Nyilván a kormány felelőssége az ország irányítása, csak ne legyen fordítva, mert a hatalom a parlamenté, a kormány csak a végrehajtó és nem fordítva.

6.Lenin 2018.09.05. 17:17:26

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Azokat én is feleslegesnek tartottam, el lett túlozva. De majd jövő tavasszal kiderül, hogy mennyit is "értek". Lehet, hogy a végén pozitív lesz a mérleg ebben is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:20:55

@6.Lenin: nekik meg a haveroknak már most is rendesen pozitív a mérleg,ebben biztos vagyok.

6.Lenin 2018.09.05. 17:23:15

@sas70:

Olyan ellenzéktől vársz készséget valamilyen minimumra, amelyik a saját érdekeit sem képes felismerni?
Nyilván szükség lenne egy valódi ellenzékre, de ezért nem a kormány a felelős.
Mit kezdenénk egy lakájellenzékkel?

felucca02 2018.09.05. 17:24:38

@Ménár Atya: Konkrétan azt mondtad, hogy lenne hárommillió ember, akinek senki nem képviseli az érdekeit. Eltekintve attól, hogy az ő érdekeiket most sem képviseli senki, nem kell abból kiindulni, hogy egy más színű kormány is olyan könnyedén kipöccent pármillió embert a nemzetből a politikai nézetei miatt.

Nekem mindegy, ki lenne a miniszterelnöke. Bármelyik lehet az eddigi jelöltek közül, Valószínűleg jobban fog teljesíteni, mint orbán. Persze megtévesztő lenne, hogy nincsen kardcsörtetés, ettől sokan azt gondolnák, hogy jaj, nem megfelelő a miniszterelnök.

Ménár Atya 2018.09.05. 17:25:01

@sas70: Nem forgatom, csak próbálom értelmezni.
Ha mindenképpen választanod kéne?
Miért, te nem választottál?
Hát én pont arra vagyok kíváncsi, hogy szerinted,amindenképp irányítani képes miniszterelnök ki lenne a jelenlegi választékból a fideszeseken kívül.
Megjegyzem, nehéz kérdés ,gondolkozz ezen,mert jelenleg csak két ember van ilyen a mai politikusok között, az egyik ovi,amásik fletó,a többi nem elég karizmatikus, fletó meg ugye csúfosan megbukott, ovi meg fideszes.
Tehát akkor ki lenne?
Megyó gyurcsány korszakban mi volt a minimum?
Mert én arra emlékszem, hogy semmilyen ellenzéki javaslatot nem fogadtak el.
Egy asztalhoz pedig akkor ültek le, amikor a baloldal rájött,hogy képtelen kezelni a kialakult gazdasági helyzetet.
Az utolsó sor nagyon helyes.
De jelenleg a parlamentben fidesz többség van.

6.Lenin 2018.09.05. 17:26:51

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/e/f3/13000.jpg
www.atv.hu/belfold/20180903-budapesten-is-mar-folenyben-a-fidesz

ennyi embernek kedvező, de van ott néhány színes paca, azoknak talán nem, bár közülük is sokan élvezik az előnyeit ennek a hülye bagázsnak.

Már nem kell a túlzott jólét miatt elzavarni a szürke állományt a P-ba.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:27:27

@6.Lenin: Azért jó,hogy eljutottál a munkásőrségtől idáig.:))

felucca02 2018.09.05. 17:27:40

@6.Lenin: Európában béke van, Szíriában nincsen. Ebből fakadóan egy európai ország miniszterelnökének nem a szíriai viszonyok alapján kell kormányoznia.

Jó, hogy hozod Ukrajnát, jó, hogy éppen dörgölőzünk Ukrajna ellenségéhez. Igazi békés politizálás.

Emmett Brown 2018.09.05. 17:28:36

@6.Lenin: na akkor nem érted hogy mivel van a gond. Segítek, nem a kamatokkal.

És az a pénz minden erőfeszítés nélkül maradhatott volna az államnál, igazából azon kellett sokat dolgozni, hogy ne így legyen. Összejött.

6.Lenin 2018.09.05. 17:31:34

@felucca02:

Európában béke van?
Te is inkább kergess lepkéket. Bár lehet, hogy már ajánlottam ezt neked, de a látszat szerint csak belekotyogsz olyasmibe, amiről fogalmad sincs.

Ménár Atya 2018.09.05. 17:33:29

@felucca02: Igen ezt mondtam, arra hogy most ne fidesz legyen,, pedig ők nyertek egy demokratikus választáson, tehát ha elzavarod őket,akkor az ugye nem demokratikus.
Volt már ilyen,amikor a komcsik hamisították meg a választásokat,meg amikor kádárék azt hiszem 107 %-al nyertek :D
Mitől lenne valószínűbb hogy jobb mint orbi?
Fletó komolytalan már, botka? azt megbuktatta a saját pártja, Berni? ő lemondott mert ők sem tudják mit akarnak, Karácsony? Ő köpönyegforgató, Vona? Egy fasiszta vagy kommunista cicafiú aki mage sem tudja ki,és ezért lemondott?
Hát ez igy elég necces.
Képzeld el, hogy a katonaságnál mindenki egyenrangú parancsnok.......hát az káoszt szülne csak.
Szóval egyelőre nem győztél meg, még mindig azt látom orbi a lgjobb választás, mégis csak stabil többsége van, és a gazdasági koncepciója lehet hogy gyenge, de még mindig működik, a szocik meg 2006-ra belebuktak.

felucca02 2018.09.05. 17:33:55

@6.Lenin: Miért, szerinted mi van Európában, háború? Hol? Ki áll hadiállapotban kivel? Orbán a az állampolgárok felével, igen, de ezen kívül?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:35:23

@6.Lenin: janem tényleg Nálunk van forradalom meg szabadságharc.

6.Lenin 2018.09.05. 17:35:40

@Emmett Brown:

Ha jól eléxem, már valaki elmagyarázta neked, hogy ez miként is zajlott, és miért. engem ez a része nem érdekelt túlságosan. Engem a hosszútávú miértek érdekelnek. És ennek látom a pozitív kimenetét.

axolotl77 2018.09.05. 17:36:46

"A fideszes szavazók semmilyen kritikát nem viselnek el .... ami a legkisebb mértékben is a magyar kormányt, a Fideszt, Orbán Viktort vagy akár a legutolsó fideszes szénlapátolót illeti."
Erre olvasom a fideszesek felháborodott kommentjeit, hogy ez mekkora hazugság, meg különben is menjen mindenki a kurva anyjába.
Én legalább beismerem, hogy az ellenzéki politikusok a méretes hülyék gyülekezete, és még nekem van szekunder szégyenérzetem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:36:54

@Ménár Atya: Ezek mind jobbak,mint orbán.
De lehetne mondjuk Bokros.
Aztán megint jönne viktor és megint belőle élne tíz évig...

6.Lenin 2018.09.05. 17:38:13

@felucca02:

Érdekek, és kultúrák háborúja zajlik. Nézz utána a neten is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:39:31

@6.Lenin: Tehát annak tapsikolsz,hogy a vikiék lopnak.
Hiába no,ha valaki szereti,hogy a szájába szarnak...

6.Lenin 2018.09.05. 17:42:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Én kísérletezem, hátha van benned valami, ami gondolkodásra késztet.
Te küzdesz azért, hogy erről lemondhatok nyugodtan, mert te valószínűleg már a születésed óta egy nagy seggfej vagy.

OK! Elfogadom.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:43:37

@axolotl77: Rá is mozdultak a cikkre rendesen!:))
Dehát ez a munkáju...izé..dolguk!:))

Ménár Atya 2018.09.05. 17:45:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ha jobbak lennének, akkor rájuk szavaztak volna, de a legtöbbet kapott ellenzékinek is vagy 1millióval kevesebb szavazója lett.
Bokrosra a kutya nem szavazott ha jól emlékszem.
Várj, hogy élt 10 évig belőle ha 4 évig volt mandátuma?
:)
Amúgy mit tett Bokros olyat ami annyira jó volt? megszorításokon kívül? :)
Én mindig csak azt látom, hogy a szocik elkúrják, viktor meg helyrehoz.
Mikor tartott szoci kormány hiánycélt, vagy mikor csökkent az adósságunk, esetleg mikor minősítették fel az országot alattuk?

földforgató 2018.09.05. 17:48:13

@Ménár Atya: Tudod kedves barátom azt hogy mit szerettem volna már nem számít . .
Akkor tisztázzuk az apróságokat Lehet az első randim sikerül a gyermekem lehetnél . A lányom negyven feletti igaz csak kevéssel a fiam kicsivel alatta..Annak idején itt vidéken örültünk hogy megmaradt a munkahelyünk és kerestünk minimálbérhez közel.
És itt jött be a csodálatos Fidesz .Az általad nagyra becsült egykulcsos adó valószínű annak idején is elég jól kerestél hogy ezt örömmel üdvözöld. ez így természetes.. De én sajnos egyike vagyok annak a nagyon sok SENKINEK aki rosszul járt az egykulcsos adóval. lehet nem tudod de ezen a szinten ez havi 10 -16- ezer forint minuszt jelentett. Ennek a "csodás" intézkedésnek hála a nyugdíjam is alacsonyabb lett { utolsó évek bércsökkenés}MEGMENTJÜK A DEVIZA HITELESEKET , nekünk nem volt pénzünk kifizetni kp-ban mint a szegény Fideszes fanoknak ..ÉS igen lakáshitel volt tehát én valahogy itt is kimaradtam a kalapból.Végül de nem utolsósorban. a rezsi csökkentés.Tudod ott háromszorosan is érintet voltam ELŐSZÖR ELTÖRÖLTEK MINDEN KEDVEZMÉNYT A TÁVHŐRE utána emeltek kétszer.AZTÁN JÖTT A CSODA geotermikus energia. Máshol az országban harmad meg negyed áron adják ezt a csodálatos energiát .De mivel lakótelep központi árképzés..Tehát a kétszer tíz százaléko csökkentés után kb annyit fizetek mint nyolc éve. Na ezt tette velem a Zemberrel a FIDESZ.Mint nyugdíjas az elmúlt ÖT évben összesen.10,5%.NYUGDÍJEMELÉST KAPTAM.A minimálbér közben 39% emelkedett.Mi jót tett velem a Fidesz az elmúlt években.? És még én szerencsés vagyok tőlem sokkal rosszabb helyzetben is vannak emberek akik . végigdolgozták az életüket. Megértem azokat akik jobban jártak a fideszes intézkedésekkel. De utálom mikor a szemembe hazudnak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:48:17

@6.Lenin: Nem .Igazából én is fideszes voltam,de aztán tovább tanultam!:))
De te már nem gondolkozol,mert ugye minek.
Csak a fidesz!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:51:15

@földforgató: Nekem is jött némi bér és cafeteria csökkenés dehét én is biztos csakis gyurcsánybérencz lehetek!:))

6.Lenin 2018.09.05. 17:52:18

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Neked meg az a dolgod, hogy mindenképpen ezt igazold?

www.atv.hu/thumbnail/772x0fit/e/f3/13000.jpg
www.atv.hu/belfold/20180903-budapesten-is-mar-folenyben-a-fidesz

Tulajdonképpen egész idő alatt vártam, hogy valaki értelmesen igazolja is a poszt mondandóját. Ehelyett az ellenkezőjéért harcolnak foggal-körömmel.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 17:54:44

@Ménár Atya: Egy biztos:ez a tehetségtelen kis nímand kibaszott szerencsés de legalább sokkal kevesebbet hoz ki a lehetőségeiből.

Amúgy Bokrosból élt gazdaságilag és politikailag is.
Bokros,fecó,soros migráncsok...

felucca02 2018.09.05. 17:54:45

@6.Lenin: Na, ez egy jó nagy semmitmondás volt, Ja, az ókor óta érdekek és kultúrák háborúja zajlik, ezt nevezik békének:) Ebben alakul, fejlődik, csiszolódik az öreg kontinens.
Sejtetsz, aztán kussolsz, ez nem jó.

6.Lenin 2018.09.05. 17:57:34

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Ritka nagy seggfej vagy.
Sokat teszel azért, hogy a Fidesz még sokáig hatalomban maradjon.
szerintem erre nincsenek rászorulva,de jól jöhet nekik a szavazó, akiket te terelsz hozzájuk.
Igyekezz, már nem kell sok, és az ellenzéknek totál vége.

6.Lenin 2018.09.05. 18:02:46

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Nem is titkoltam eddig sem, 94 óta a Fideszre szavaztam, és fogok is, míg nem lesz egy jobb. Most nem látni még a csíráját sem.
Ez nem az én hibám.

Emmett Brown 2018.09.05. 18:03:00

@6.Lenin: semmi értelme nem volt a magyarázatának, tételesen cáfoltam minden felvetését.

Saját magad paródiájává váltál, gyönyörűen és tökéletesen bemutatva a fideszességet. A kormány biztos azért csinálta így, mert megvoltak rá az okai, meg különben is Soros miatt van. Majd szándékosan félreérted amit írok, próbálsz megalázó hangnemben letorkolni, majd a végén amikor már ki kellene mondani, hogy igen Emmett, vagy alkalmatlanok vagy tolvajok, akkor elegánsan közlöd, hogy nem is érdekel.

Ja. Tízmilliárdok sorsa hidegen hagy, amikor úgy kellett minden forint mint egy falat kenyér (amit én mellesleg elfogadtam kiindulópontnak, bár én máshogy gondolom a dolgot)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:08:44

@Emmett Brown: Beeezzeg a simon 240 millijója!Na az honnan van ugye?!
De a milliárdok nem számítanak!
vikiék meg csak a gázüzleten kerestek valami 50 milliárdot eközben de az jóóóó!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:13:32

@6.Lenin: Nem kell nekem ehhez semmit se tennem,sőt még viki is bármit megcsinálhat veletek is.Erről is szól ez a cikk:))

Az ilyen hülyék,mint mi meg legfeljebb el mennek külföldre,csak hogy jobb legyen az arányotok!:))

Ménár Atya 2018.09.05. 18:14:13

@földforgató: Hát hogy mit szerettél volna ,az számít, ha nem számít, akkor kár szavazni járni.
Azt előre közlöm, hogy az életkor semmiféle előjogot nem biztosít egy politikai vitában, múzeumi belépőnél, meg strandbelépőnél igen.
Tehát akkor te örültél annak hogy a szocialista kormány nem fejlesztett semmit,és tartósította a minimálbért ami minimális, valószínűleg szegény életet biztosított.
Tehát ez alapján a szocialisták rosszak voltak.
Viszont azt nem értem, hogy hogy kaptál deviza hitelt egy ilyen alacsony jövedelemre.
Amúgy még mielőtt a torkomnak esnél.
Ellentétben a hazug szocikkal, én valóban nagyon sajnálom azokat a családokat, akik belebuktak, vagy ha bele nem is, de jelentősen csökkent az életszínvonaluk e miatt.
Én magam nem vagyok közvetlenül érintett, de közvetve engem is érint.
A végtörlesztés pedig nem hiszem hogy fideszes privilégium lett volna, akinek volt pénze az megtehette, ha kicsit tovább gondolom,akkor inkább az előző rendszer haszonélvezőinek lehetett inkább, akik megszedték magukat akkoriban.
Mondjuk ezt a távhős dolgot nem értem, nekem is volt ilyen lakásom, és épp hogy csökkent a kedvezmény miatt.
Geotermikushoz nem tudok hozzászólni, de mi köze ehez orbinak?
Amúgy gondolom az lehet, hogy most fizeted a beruházást.
A nyugdíjemelés legalább van, mszp elvette .
Minimálbér emelkedett 39%-al?
Akkor ez dícséretes, bár én ezt kifejezetten utálom, mert éljen a Qva anyja minimálbérből.
Tudom, bolond fletó is ezt hangoztatja, ezért nem is szavazok olyanra akinek az a dicsősége, hogy nem adóztatja a minimálbért.
Viszont, most adójóváírást kapok a gyerekek után, ha van két 40 körüli gyereked, feltételezem hogy unokád is, akkor ők is kapnak.
Valamint ingyen tankönyvet, ingyen kaját, ez valóban nagy segítség, főleg ha kevés a jövedelem.
Szocik alatt tudod mit kaptam a gyerekekre?
Majd ha találkozol egy jó csődörrel ott vidéken,nézd meg a hátsó lába között mi fityeg, na azt kaptam.

Tehát miért szavaznék rájuk ha azt látom nem képesek gazdaságot épteni?
És azt tudtad, hogy most már a nyelvvizsga díját is visszatérítik?

Ménár Atya 2018.09.05. 18:15:46

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Na, látod, akkor mégis több esze van,mint akiket emlegetsz, tehát ő a legjobb.
Köszönöm, hogy egyetértesz :))
Ámen

Emmett Brown 2018.09.05. 18:17:09

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: na a MET meg a másik.

És a kötvényeknél még nem tudjuk, hogy a haveri cégek milyen értékpapírt adtak el a kínai/arab/orosz/stb tagoknak, abból még szintén leeshet egy kis mellécash. És nem is fogjuk a kínai vonalat visszafejteni, mert ugye Kajmánon nincs nyilvános éves beszámoló. Pont ahogy szeretjük.

Anders Behring Breivik 2018.09.05. 18:18:45

@felucca02: "@6.Lenin: Miért, szerinted mi van Európában, háború? Hol? Ki áll hadiállapotban kivel? Orbán a az állampolgárok felével, igen, de ezen kívül?"

EUROPA HABORUBAN ÁLL AZ ISZLAMISTÁKKAL AKIK ELAKARJÁK FOGLALNI EUROPÁT, ÉS KI IRTANI A LAKOSÁGOT.

Már évekkel ezelőtt tőbb száz millios hadsereget kellett volna europában felállitani.
Határokon aknazár, nehéztüzérség, 0-24 orában járőrőző vadászgépek. A partokon több ezer kilométer hosszan partvédő erődítményeket kelett volna építeni, nagy kaliberiberű ágyukkal, hogy akár 80-100 km távolságról szét lehesen lőni a migráns és ngo hajokat. Több ezer hadihajónak, és tengeralattjáronak kéne egész évben vadásznia a migráns hajokra, Totális tengeri blokádra lenne szükség. Az űrbe telepített lézerekkel már a partoktól több ezer km távolságra meglehetne semmsíteni az ngo és migráns hajokat. Keményen visszakéne vágni külőnben vége Europának.

6.Lenin 2018.09.05. 18:21:45

@Emmett Brown:

Milyen fideszességet? Mindenhol ezt csinálják. Igaz ez senkit nem ment fel.

90- től önkormányzati képviselő voltam. tudod milyen emberek jártak segélyekért? A munkám során is több tízezer emberrel volt alkalmam találkozni, beszélgetni, minden társadalmi rétegből.
Te akarsz nekem mesélni az emberi aljasságról, vagy morálról?
Vagy olvastál már valamit is a jelenleg is zajló dolgokról a világban?

Bedőltél valamilyen süketelésnek, és a saját torz véleményed alapján próbálsz mások felett ítélkezni? Süt az összes írásodból a naivitás, vagy nem feltételezem, a szándékos rosszindulat.
Semmit nem vagy hajlandó még csak megfontolni sem, ami nem illik a te naiv világképedbe.

Mellesleg nem cáfoltál semmit, a másik hozzászólónak, csak ragaszkodtál a saját téves feltételezéseidhez. Semmiféle cáfolatra nem emléxem.
Mellesleg volt az ügynek személyi következménye is.

6.Lenin 2018.09.05. 18:31:31

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Szerintem te itt kiéled valamilyen lelki sérülésed, és ezért képes vagy magadból bármekkora hülyét is csinálni. Igaz egy névtelen felületen ez nem egy nagy durranás.
Talán a nyálad ki-ki csordul, amikor elképzeled a diónyi agyadban, hogy a másikat jól felbosszantottad. Sekély e kéj.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:32:41

@Ménár Atya: Nézd meg például a közhangulatot öccse....!
Jó tudom persze a gyurcsányahibás..!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:33:43

@6.Lenin: A ti szintetek viszont: De legalább hörögnek meg vinnyognak a ballipsik!

Anders Behring Breivik 2018.09.05. 18:35:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem szaroznék, 600-800 mm kaliberű ágyukkal lőném ezeket a tetves terroristákat.

Emmett Brown 2018.09.05. 18:35:42

@6.Lenin: közölte, hogy csak kerbank közvetíthet DKJ-t, erre felhívtam a figyelmét, hogy az államkincstár fiókhálózatában is lehet jegyezni.

Közölte, hogy külföldiekkel csak offshore cégeken keresztül lehet üzletelni, ez nyilvánvaló képtelenség.

Kihagytam volna valamit?

A személyeskedő leereszkedő megjegyzéseket meg hanyagoljad, mert nem kelt jó benyomást, kicsit mintha túl sok Brendelt olvastál volna.

Ménár Atya 2018.09.05. 18:38:17

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Közhangulat?
Megnéztem, a többség jól érzi magát.
Ha te nézed akkor az ellenzék nem érzi magát jól, viszont anyagilag sokkal jobban áll mint a maszop alatt hasonló időszakban.......... ja, bocs, a maszop ilyenkor már megbukott,és alig maradt támogatója :)
Amúgy te hol látod a közhangulatot?
Mi az az objektív dolog,ahol ezt te letudod mérni?

földforgató 2018.09.05. 18:39:51

Látom csak azt érted meg amit akarsz. HOL írtam én hogy minek örültem annak idején .A KORT TE HOZTAD FEL.Az egésszel azt szerettem volna hangsúlyozni az összes fideszes intézkedés a magasabb jövedelműeknek kedvezett elsősorban.Nem estem a torkodnak írtam megértem azokat akik jobban jártak a fideszes intézkedésekkel.A geotermikusnál azt ígérték legalább 40% kevesebbe kerül majd. ORBÁNNAK annyi köze központi árképzés .Jóval olcsóbb.de annyit fizetsz mint ahol gázzal fűtik az erőmüvet. Adójóváírást megint csak a magasabb jövedelműek tudják igénybe venni A családi pótlékot is azért említettem.,mert a rászorulókról elfeledkeztek. Nem én vettem fel a hitelt de a családot érintette.. Az én fiamnak nem fizették vissza a nyelvvizsga árát Akkor még nem kellett érte fizetni.Nem is mondtam hogy rájuk szavazz ,de én sem fogok sose a Fideszre szavazni.A Fidesz gazdaság építése hol állna az euró milliárdok nélkül?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:45:01

@Ménár Atya: Ha valami kretén intézkedésük van viktoréknak és ez valakinek nem tetszik,akkor jönnek a fideszbirkák örömködni,hogy szopnak a ballibák.Akikből ugye sok van,mert mindenki aki nem fideszes ugye.
Na most ha több millióan szopnak az azért nem jó.
Jó tudom mindenkinek jobban megy és mindenki vidám....etc...

macitalp 2018.09.05. 18:46:54

1. A fidesznyikek leírása tökéletes.

2. Orbán azért lehet hatalmon mert sikerült egybeterelnie szinte az összes csökkent értelmi képességű, magyarul vadbarom szavazót. A sorban egymás után jövő baromságai (ellenség a liberális, a bankok, az IMF, a migránsok) ennek a tábornak az egyben tartására szolgálnak.

3. A megbuktatásához az összes értelmes, gondolkodó szavazót kellene egybeterelni. Ez az egyetlen módja. Azért nehéz, mert Orbán egy hitvány gazember, bármit és bárkit kihasznál. Nem tudom mit igért például Szél Bernadettnek, de az tuti, hogy ennek a némbernek köszönheti az újabb kétharmadot.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:47:07

@Ménár Atya: Viszont a cigók ebben a rendszerben is jól elvannak.Pedig aztán jól meg lettek rendszabályozva.

felucca02 2018.09.05. 18:48:12

@Anders Behring Breivik: Breivik, te egy fasz vagy, bocs, vegyél be nyugtatót:)

19540511 2018.09.05. 18:51:05

@6.Lenin: Szerintem pont terólad szól a cikk.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.05. 18:53:13

@Ménár Atya: Egészségügy oktatás..
Jó tudom minden szipiszupi vadiúj 2010 óta!

Ménár Atya 2018.09.05. 18:54:53

@földforgató:
Én ezt nem így látom, az adó jóváírást mindenki megkapja, természetesen, ha többet keresel akkor többet, ha viszont csak ingyenélsz, mint a délsvéd népcsoport akkor ez nem jár.
Amúgy 2009-ben az adó 1.7 m forintig 18% volt, e felett 38 vagy 36%
Tehát a legalacsonyabb kulcs is magasabb volt mint a fideszé, így nem igaz, hogy csak a magas jövedelműek jártak jól.
Amennyire tudom a geotermikus valóban kevesebbe kerül annyival de a beruházást úgy fedezik hogy a régi áron kapod amíg ki nem fizetik ,utána csökken, de ez nem fidesz hibája szerintem.
Nyelvvizsga díj az volt, legalább is a családom és ismerőseim mind fizettek, most visszakapod.
Azt tudtad hogy a jogsi vizsgadíjat is visszaadják már?
És újra van gyed? ,amit az mszp eltörölt.............

Ménár Atya 2018.09.05. 18:56:42

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Bemész az orvoshoz,megmondod nem tanultál semmit az életből mert rossz az oktatás, egyből kapsz nyugtatót :D
Tehát működik :)

Fülig José 2018.09.05. 18:57:50

@Anders Behring Breivik: sajna, nem megoldható. A két megfeleő méretű cuccot már felrobbantották, de amúgy sem tudták az általad felvázolt lőtávot... ezen még dolgoznod kell, asszem.

6.Lenin 2018.09.05. 18:59:02

@macitalp:

"3. A megbuktatásához az összes értelmes, gondolkodó szavazót kellene egybeterelni. Ez az egyetlen módja."

B+, ahhoz mind a10-en is kevesek vagytok, esetleg a nagyvizit után, ha a sógor rokonsága is pont szabadlábon lenne, még az is kevés.

Ménár Atya 2018.09.05. 19:01:58

@macitalp:
"A megbuktatásához az összes értelmes, gondolkodó szavazót kellene egybeterelni. "

Pontosan ez történt, és ezek az emberek a fideszre szavaztak :D:D

6.Lenin 2018.09.05. 19:03:44

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hú, de beszartam tőlük. Tudnának mást is , mint vinnyogni, hörögni? kétlem.

Fülig José 2018.09.05. 19:04:42

@földforgató: melyik “ gazdaság építésre” gondolsz: arra a háborús övezetre amit a félcivilizált, faszfej fideSS strómanok okoztak dél-Pesten?! Akik még egymással sem állnak szóba...? Vagy a minden szempontból nélkülözhetetlen stadionokra?

6.Lenin 2018.09.05. 19:06:06

Húúú!
Már majdnem 500 hozzászólás egy ekkora faszsághoz.
Nem jár ezért valamilyen prémium?

földforgató 2018.09.05. 19:10:49

@Ménár Atya: NE játszd az értetlent tudod aki kevesebbet keresett az ADÓMENTES volt az adóról fentebb küldtem linket nézd meg csak kb az alsó 70% járt rosszul.-Ismerem a geotermiát a beruházási költség az egy dolog természetes meg kell térülnie de a központi árképzés az fidesz.. KÖZÉPISKOLÁBAN NEM KELLETT FIZETNI. a nyelvvizsgáért .TUDOD AZ ÉN JOGSIMAT A CÉGEM FIZETTE.

Ménár Atya 2018.09.05. 19:21:25

@földforgató: Hm.........a céged?, hol dolgoztál te?
Tehát vidéken rosszul kerestél, de mindened fizette a céged, az iskolád, és még geotermikus energiát is kapsz? :)
Hát.........én mindenért fizetek.
És azért oda is eljutottunk, hogy igazából a hitelek sem érintettek.
Linkből van itt épp elég.
Én a pénztárcám, meg a bankszámlám figyelem.
Szocik alatt kiürül, fidesz alatt meg mindig marad valahogy.
A központi árképzés nem fidesz,hanem szolgáltató végzi szerintem.

Amúgy ahogy leírod a dolgokat,lassan kiderül, hogy igazából téged semmi nem is érint.

földforgató 2018.09.05. 19:31:17

@Fülig José: Teljesen igazad van barátom az idézőjel lemaradt.valahogy..Az üres nézőterű stadionokra" rettentő szükség" volt itt nálunk is felhúztak egyet . Talán ide jár pár néző. De nem kezdték el a TISZAI felújítást AZ YHÍD építést Ezek nyolc éves ígéretek.AZ M30 TALÁN ELKEZDIK. JA A TAPOLCAI STRAND IS FÉLBEMARADT AZ EURÓ MILLIÁRDOKBÓL EZEKRE NEM FUTOTTA.

földforgató 2018.09.05. 19:45:53

NEM MINDENEM FIZETTE CSAK A JOGSIM LÁTOM FÁRADSZ..ezaz elmaradt a nagy Rezsicsökkentés. Szerinted a gáz meg a villany árát nem a kormány határozza meg?A központi az központi nem helyi..Miért ami a családodat érinti az téged nem érint?Látod nekem még bankszámlám sincs csak a kis nyugdíjam.. A szocik alatt még futotta erre arra azóta csak vegetálunk.És a gond nem az hogy te aki viszonylag jómódú lehetsz nem érted meg ,hogy emberek milliói élnek rossz körülmények között a gond az hogy a kormány is elhiszi Magyarország jobban teljesít.

Ménár Atya 2018.09.05. 20:09:52

@földforgató: Ne szívd mellre azért, nem akarlak bántani, csak próbállak megérteni.
Ez igaz, a a gáz meg a villany árát tényleg meghatározzák.
És azt tudod, hogy az EU-n belül nálunk a harmadik legolcsóbb a gáz,meg az áram?
Nem tudom neked mi a jó mód, szerintem nem élek annyira jól,mint kellene.
Viszont valóban milliók élhetnek rossz körülmények között, de ezért nem feltétlenül a jelenlegi kormányt hibáztatom, inkább az előzőt,aki elszalaszotta a felesleges betarthatatlan ígéretei miatt azt a lehetőséget,hogy ez ne így legyen.
És ez a maszop-szadesz kormány volt,élén a senki által meg nem választott díszpinttyel fletóval.
Magyarország jobban teljesít?...hát, bizonyos szempontból igen, de majd meglátjuk hogyan tovább.
3.5 év múlva választás.
Ha a helyzet nem fog javulni,akkor várható egy bukás, vagy jelentős gyengülés.
De ha javul......hát akkor itt nem lesz soha mszp már az biztos.
Azért az elég primitív gondolkodás, hogy mindenki aki nem azt mondja amit mi az hülye.
Márpedig most épp ezt próbálják valakik előadni 3 millió emberről, akiknek ugye nyerés esetén majd a képviselőjük lennének.
De, hát így nem lesznek.
Nem hiszem, hogy akármelyik oldalon több vagy kevesebb okos vagy hülye lenne.
De a baloldal még mindig nem vette észre, hogy ha lehülyézek másokat,és fölényeskedek, akkor nem sok új szavazót szerzek.
Mondjuk látszik is már alig maradt szavazójuk.
Bankszámládnak lenni klel, úgy emlékszem már csak utalják.
Na mindegy, remélem, egyszer a közeljövőben lényegesen emelik a nyugdíjad, én szívből kívánom.
Ahogy olvaslak valahol miskolc körül élhetsz.
Mit szólsz a BMW gyárhoz, szerinted segít a ti környéketeken is?

földforgató 2018.09.05. 20:59:39

Nem bántasz meg csak én élvezném hogy értelmes emberekkel dumcsizhatok.de ha jössz a korral amit te említettél én csak válaszoltam ha te a családodra hivatkozol az ok ha én akkor nem is .ez szerintem nem FERR. Azt nem igazán értem hogy miért fletóztok 10 éve volt hatalmon utoljára miért fél tőle a Fidesz?Igen Magyarország jobban teljesít de egy milyen áron és melyik része?hol láttál tőlem ilyen utalást vagy célzást ki a " hülye" Az úgynevezett ellenzék az nincs csak megélhetési politikusok gyülekezete".HÓDMEZŐVÁSÁRHELY" A bankszámláról amiről nem tudsz az nem biztos hogy nincs.Tervezik hogy elektronikusan utalnak .. TUDOD EZ IS OLYAN MINT A PESTI ELEKTRONIKUS JEGY, VAGY A CSIPKÁRTYÁS UJJLENYOMATOS SZEMÉLYI ez van csak semmire nem használható. A nyugdíjas jókívánság nagyon jól esett.. Igen Miskolcon élek és már mint nyugdíjas ástam a geotermia nyomvonalát..A BMW kemény kérdés . van nálunk vagy három BOSCH. A JOYSON volt TAKATA EZEK A komolyabbak a termelők közül de a lakosság vagy ötvenezerrel lecsökkent LKM DIGÉP CEMENTGYÁR BEZÁRÁS MIATT .jelenleg nem nagyon találnak szakképzett munkaeröt DE mire elkészül lehet tanulni Csak ezt az OKJ t felejtenék el. KÖSZI A FIGYELMET ÉS A TÜRELMET A LASSÚSÁGOM MIATT!
JÓ ÉJSZAKÁT.

Hórukk 2018.09.06. 01:08:24

Jó a cikk és itt pozitívum, hogy olyan direkt stílusban íródott, hogy a fideszbirkák is megércsék.

Tehetetlen Dodó 2018.09.06. 08:44:15

@Hórukk: Az hagyján.
De még ti is megértitek.
Vagy legalább érteni vélitek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.06. 18:25:02

@Fülig José: Köszönöm szépen,ez nekem is eszembe jutott.
Te akár rendes náczi is lehetnél ha ilyeneket is figyelemmel kísérsz.

6.Lenin 2018.09.06. 18:37:20

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Csak vicceltem, nekem megéri ingyér is. Erősíti az önbizalmam, amikor látom, hogy sokkal több hülye van a világon. Nem én vagyok a leghülyébb. Engem ez megnyugtat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.09.08. 09:45:09

@6.Lenin: Mi van,megint fidesz.naggyűlésen voltál?
süti beállítások módosítása