Politikai hírek + elemzés + comment + vélemény

Királycsináló - Politikai blog

A Fidesz és Orbán Viktor direkt maga ellen játszik?

2018. március 08. - Báró Kissfaludy Mihály

orban1.jpeg

Amúgy az egészben az a legdurvább, hogy a hódmezővásárhelyi fiaskó után kb. 1 napig tényleg mindenki azt hihette (még a Fidesz "szellemi" véleményvezérei, mint Bayer, Lovas és Bencsik elvtársak is), hogy legalább a választásokig a Fidesz képes lesz értelmes kommunikációra és nem a "jönnek a migránsok és mindent letarolnak, mint egy sáskahad" unalomig mantrázott 1 bites ostobaságait nyomatják. És ha esetleg nyernek, akkor folytatják ott, ahol elkezdték. De nem, Orbánék - biztos komoly kutatási adatok és nem Habony ibizai kiruccanása után - arra jutottak, hogy fullba kell nyomni a kretént, mert ha eddig 100%-on nyomatták a migránsozást és kapcsolódó dolgokat, akkor a hódmezővásárhelyi bukás után majd 120%-on kell, mert akkor az biztos működni fog.

Nézzünk meg pár elképzelést arról, hogy mit lehetett volna ehelyütt tenni.

1. A Fidesz visszavesz és a választásokig csöndben marad a migránstémát illetően és csak a pozitív üzenetet nyomja.

Talán ez lett volna a legértelmesebb döntés Orbántól, így egyrészt talán kevesebb ellenzéki szavazó ment volna el a Fidesz ellen szavazni, másrészt az emberek fejében végre az eredmények lettek volna hangsúlyosak, nem a mantrázott blődség. Ehelyett jött Lázár - aki eddig még a full ellenzéki szavazók számára is az értelmesebb arcát mutatta, másrészt ő nem ment bele annyira ebbe a kamumigráns témába - és ő is fullba kezdte nyomni a kretént, de valami olyan kocsmai stílusban, amit szerintem a saját gyerekei is szégyellenek.

2. A Fidesz kicsit lassít, nyom pár laza migránsozást és tolják a pozitív üzenetet.

Csak azért, hogy a törzsszavazók ne érezzék magukat még zavartabbnak, leadnak pár interjút, néhány Soros és ENSZ hirdetést, de csak suttyomban és nyomatják ezerrel a pozitív üzenetet, hogy milyen jó az egészségügyben (ja nem), milyen kiemelkedő az oktatásunk (ja nem) ésatöbbi.

3. A Fidesz - mintha mise történt volna - tolja tovább a migránstémát és a többi ehhez kapcsolódó ordenáré bullshitet.

Hát kb. ez történt. Sőt, rátettek még egy lapáttal, biztos azzal a mondással, hogy eddig olyan sikeres volt (lásd Hódmezővásárhely), és mostmár abszolut fullban nyomják a kretént, de mindenki, talán még a Fidesz székház takarítónője is (félelmében).

Az ellenzéki szavazóknak és pártoknak ez tökéletes: minden ellenzéki fel van húzva, senki nem felejti az elmút 8 évnyi Orbán-rendszert és végre dönthetnek a Fidesz leváltásáról.

Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralycsinalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3913724496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.09. 10:52:49

Szerintem a Fidesz-kampány 90 %-ban jól megy. Nem igazán látom, miért tartod hibának, hogy nem mondtak le azokról az üzenetekről, melyek valóban fontosak.

nemecsekerno_007 2018.03.09. 11:14:25

"Az ellenzéki szavazóknak és pártoknak ez tökéletes: minden ellenzéki fel van húzva, senki nem felejti az elmút 8 évnyi Orbán-rendszert és végre dönthetnek a Fidesz leváltásáról..."

Oszt mit akartok utána csinálni? Mert ha a többség erre nem kap választ, akkor nem megy el szavazni. Ja és nem olyanokra gondolok, mint a 13. havi nyugdíj újra bevezetése :)

exterminador 2018.03.09. 11:34:48

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: neked Bulgáriában tényleg ez lehet a fontos. Milyen remek az életed! Csak azok a csúnya hangok ne keserítenék meg...

Orsósellenes 2018.03.09. 11:34:55

Attól rosszabb nem történhet, hogy marad a fidesz, meg az Orbán féle rablóbanda. Bármi lesz is az ellenzék nyerése után, csak jobb lehet! Arról, hogy 90%.-ban jól megy. Változatos a kampánytémájuk: Soros, migráns, Brüsszel és újítás az ENSZ!

exterminador 2018.03.09. 11:35:29

@nemecsekerno_007: oszt' ti tudtok valamit a Soros-migráns-(és most már)ENSZ kombón felül?

nemecsekerno_007 2018.03.09. 11:43:04

@exterminador: Akkor mégis a kisebbik rossz lenne a Fidesz?!

panteon 2018.03.09. 11:45:11

A fidesz ott cseszte el, hogy fullba nyomja a kretént. Sorossal, Brüsszellel,német szilárddal stb.
A migrációs probléma teljesen jogos, de nem ennyire. Ha valaki folyamatosan farkast kiált, egy idő után leszarják. Ha orbán nem ilyen rohadt kapzsi, pökhendi, arrogáns, gyáva, még jó is lehetett volna. Az Ország egyik fele meg van győződve, hogy a migránsok ki fogják túrni a lakásukból és ettől csak orbán védheti meg Őket. Ez nyilvánvaló baromság. A másik fele meg fontosabbnak tartja a migráción kívüli aktuális problémákat, mint oktatás, egészségügy, stadionok. Az ellenzéki oldalon senki nem mondta, hogy ha Ők alakíthatnak kormányt akkor lebontják a kerítést és mindenki jöhet aki akar, ezt csak a fidesz nyomja. orbán csak az erőszakból ért, ezért utálják annyian..Ha a választásokon a fidesz nyer, tényleg azt hiszi bárki is, hogy nem jönnek majd migránsok? Eddig csak ő engedett be 40.000-et. Járja a szokásos páva táncot, a pincéből bátran kiabál kifelé, meg innen kiabál vissza Brüsszelbe, közbe meg a hátsó ajtón az jön aki akar...orbán nagyon komoly beteg....

burgener 2018.03.09. 11:46:54

@nemecsekerno_007: A fidesz nem rossz: teljesen zagyva és értelmetlen....

Midnight Run 2018.03.09. 11:52:36

Szerintem hibás gondolkodás ez Orbánék részéről.

A Fidesz törzsszavazói elmennek mindenképpen 8-án.
A sok migránsozás viszont pont a bizonytalanokat viszi az urnákhoz, főleg ezzel az agresszívitással vegyítve. Az meg szar a Fidesznek.
A migránsügyben sok igazsága van Orbánnak, viszont az ellenzék véleménye nem különbözik lényegesen a kérdésben (a Jobbik még keményebb lenne, de ma már a baloldal se bontana kerítést). A megoldást meg nem segíti a gyűlöletkeltés. És a valódi, sokakat zavaró ügyekről (egészségügy, oktatás, korrupció) nincs szó.

nemecsekerno_007 2018.03.09. 11:52:45

@burgener: A zagyvaság és értelmetlenség nekem nem kerül több pénzbe. Értsd.: nem jár adóemeléssel. Az ellenzék szinte minden ígérete annál inkább :)

bigdata 2018.03.09. 12:04:20

@nemecsekerno_007: pedig ennek a fajta politikának is ára van. Pl. Belgrád 1989-ben rendezettebb, gazdagabb volt, mint Budapest. Aztán jött Miló.

De ha az oktatással és a beruházásokkal így megyünk tovább, előbb érnek minket utól, mint mi Ausztriát.

morph on deer 2018.03.09. 12:46:14

“hogy mit lehetett volna ehelyütt tenni.”
Azaz itt?
Vagy ez az “ehelyett” helyett ment félre?
Amúgy nem érdekes, mintha “istentisztelet” történt volna.
Akarom mondani: “mise”...

Robur 2018.03.09. 12:57:23

Török Gábor jól elemezte a helyzetet. Annyira rövid az idő a választásokig, hogy már nem lehet változtatni, mert csak elbizonytalanítaná a szavazóikat. Fullba kell nyomniuk a kretént és reménykedni, hogy nem szopják be.

s 2018.03.09. 13:01:24

orbán megpróbál valahogy veszíteni, mert mostanra már telelopta magát és ég a ház. Azt akarná, hogy inkább másra égjen, de nincsen sok jelentkező. Kénytelen lesz elvinni a balhét ez a szerencsétlen fasz, remélem a végén még fel is lógatják, mást úgysem érdemel ezek után.

Kivlov 2018.03.09. 13:13:06

"...senki nem felejti az elmút 8 évnyi Orbán-rendszert ..."

Még többen nem felejtik a nagy ElQró és dilletáns csatlósai országrombolását és a megqrvult jobbik önszembeköpését...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2018.03.09. 13:15:08

Ezt képet oda az elejére nem kellett volna arról a bohócról. Borsózik a hátam, amikor meglátom a kaján vigyorral ékesített sunyi pofáját. No már a cikk elejére kitett paprikajancsival el lett rontva a napom.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2018.03.09. 13:23:11

@s: Az a legnagyobb gond hogy a nyakunkon kopogtat a világválság, ezért ha orbán bukik ő már nem érzi meg a válság ízét, szépen megint ellavírozgat ellenzékben és köpköd az akkori kormányra, hogy azok milyen bénák, miközben ő a gazdasági fellendülés időszakában gennyesre lopta magát a haverjaival. Viszont ha nem bukik, akkor meg a nyakunkon marad ez a kretén hazudozó tolvaj a sleppjével és tovább garázdálkodik. Ördögi kör ez, amíg ez a csuti barom szabadlábon van nem egy börtön mélyén vagy a bitón fújja a szél szép csendben.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.09. 13:30:12

@maxval bircaman szereclőci szürke proletár:

Tessék mondani.. Ez már az MSZP-s DK-s elkúrók programjában deklarálva van ez a válság izé, kedves nickhamisító ?

rallus 2018.03.09. 13:34:00

Már a Fidesz is belátta, hogy jobb az országnak ha a parlamentben csupa Márki-Zay üldögél és vigyorog boldogan egymásra.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.03.09. 13:38:57

NER CSUJOGATÓS:

Lehazudom én az eget,
Bár VEJ van a fülem megett!
Hujjujujjujujjujujj!

Megállítlak kutya Brüsszel,
Hozzánk pénz nélkül nem gyüssz el!
Hujjujujjujujjujujj!

Hidd el nekem Pintér Sanyám,
Nem stróman az idesanyám!
Hujjujujjujujjujujj!

Helló Wien partyján János
Szerint Bécs túl indiános!
Hujjujujjujujjujujj!

Jól megy itt a közpénzmatek,
Megvéd minket a Polt, a TEK!
Hujjujujjujujjujujj!

Telkem milliárd négyszögöl,
Ország ebbe beledögöl!
Hujjujujjujujjujujj!

Fater, érezd magad okén,
Saját lábon megállok én!
Hujjujujjujujjujujj!

Ellenzékben sok a piszok,
Nem érdekel, inkább iszok!
Hujjujujjujujjujujj!

Előbb pálesz, aztán rá bor,
Fulladjon meg Vona Gábor!
Hujjujujjujujjujujj!

Sorost rúgja fel a vak ENSZ,
Jó dógod lesz, zsebbe ha kensz!
Hujjujujjujujjujujj!

(tánc!)

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2018.03.09. 13:41:14

@Rettegek mert ballib vagyok: Válság mindig van. Remélem akkor is ez a csuti jogászparaszt lesz kormányon, nem más. Hadd érezze egy kicsit, hogy nincs miből lopni. Mert ugye a pénzbőség zavarában nem nehéz osztogatva fosztogatni, és közben mindenki másra (az ensztől kezdve brüsszelig) okádni.

s 2018.03.09. 14:05:22

@maxval bircaman szereclőci szürke proletár: Nem fog ellenzékben lavírozgatni, mert nem lesz kormányon senki helyette. Rá fog rohadni ez az egész kibaszott romhalmaz.

s 2018.03.09. 14:08:16

@Rettegek mert ballib vagyok: Ezt Jerome Powell intézi. orbán meg szopik majd.

s 2018.03.09. 14:11:24

@maxval bircaman szereclőci szürke proletár: Nézd, én elfogadom, hogy szegények leszünk és lőszerre sem lesz majd pénz. De hogy kötélre sem fog telni, abba nehezen törődnék bele.

HorseFucker 2018.03.09. 14:14:58

@maxval bircaman szereclőci szürke proletár: Rám hatott a csúti geci kanpánya :
A szafaszólapon NEM fogok szavaszni az "ENSZ" nevű pártra, se a jelöltjére !

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2018.03.09. 14:33:43

@HorseFucker: A baj ott van, hogy ez a jogászbarom olyan törvényt írt a parlamentben, hogy lassan már a kutya fasza is képviselőjelölt lesz, a szavazólapot három órába fog telni átolvasni, mire megtalálod kire szavazz. Lehet még arról is gondoskodott ez az aljadék, hogy a fideszen kívüli összes pártból legyen mindegyikből 3-4 hasonló nevű, ezért milliókat fizet állami pénzből, hogy legyen mit összekavarnia aki nem f8gyel eléggé. Ezeknek az öltönyös politikusjogászgazambereknek még az is kevés lesz, ha életük végéig börtönbe basszuk őket, annyi kárt okoztak.

Netuddki. 2018.03.09. 14:49:48

Saját magát hozta a tolvaj fidesz banda ilyen helyzetbe. Azért nyomatják a kretént, hogy ne a lopásaik legyen a fő téma. A választásokig meg már késő mást kitalálni ugyanebből a célból.
Tetves tolvaj hazaáruló banda, ki kell ejtetni őket a hatalomból, nincs mese!

dare 2018.03.09. 19:36:20

@Frady Endre: Ez nagyon jó. :D
Olvasás közben szinte hallottam ahogy éneklik.

Jakab.gipsz 2018.03.09. 19:53:16

Ezek a "szemét Fideszesek", nem hagynak Soros Gyurinak semmit sem.

Fizetheti Gyuri a migriket, pedig Soros a filantróp, olyan jó demokráciákat csinált Líbiába, Szíriába , Irakba, és persze Ukrajnába, hogy ott kőkövön alig maradt.

Jakab.gipsz 2018.03.09. 19:55:28

@Frady Endre: Szia, éles elméjű feje nagy, írj egy szép verset Kertész Ákosról is.

közép dunántúli régió 2018.03.09. 21:02:27

@Jakab.gipsz: neked egyébként mi a diagnózisod?
Tudod, amit az elmegyógyban kaptál.

csakegyvalaszto 2018.03.09. 22:44:14

Már régi, de azóta is tartja magát az írás:
"EGY AMERIKAI ÚJSÁGÍRÓ CIKKE MAGYARORSZÁGRÓL

Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de ká...
romolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből,‐bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan…

LAM 2018.03.10. 01:17:55

"így egyrészt talán kevesebb ellenzéki szavazó ment volna el a Fidesz ellen szavazni, másrészt az emberek fejében végre az eredmények lettek volna hangsúlyosak, nem a mantrázott blődség"

Soha, senki nem nyert választást pozitív kampánnyal. A Fidesz 2002-ben megpróbálta, nyert a 22 millió román és a köteles beszéd üzenete (az MSZP is megpróbálta 1998-ban, csak a Bokros-csomaghoz közel nehéz volt)

"Lázár - aki eddig még a full ellenzéki szavazók számára is az értelmesebb arcát mutatta, másrészt ő nem ment bele annyira ebbe a kamumigráns témába"

Érdekes, akkor lehet, hogy mégsem emiatt kapott ki, hogy túl sokat migránsozott és Sorosozott?

Pontosan tudjuk, miért kezdett durva migránsozba a Fidesz, az ATV megírta:

"Helyi eredményekre és fejlesztésekre építette kampánystratégiáját a Fidesz a kudarccal végződött hódmezővásárhelyi választások előtt. Soros nevét viszont szinte ki se ejtették. Ez derül ki az atv.hu birtokába jutott, a Nézőpont Intézet által a Fidesz számára elkészített titkos kampányösszesítőből."

www.atv.hu/belfold/20180302-megszereztuk-a-fidesz-titkos-osszesitojet-hodmezovasarhelyrol/hirkereso

Tetszik vagy nem, választásokat valami ellen szokás nyerni. A legsikeresebb kampánystratégák - akár bal- akár jobboldaliak - negatív, ha úgy tetszik, gyűlöletkampányt folytatnak. Ron Werbertől Finkelsteinig. Az emberek többségének (és ez Magyarországon fokozatosan igaz) a "sikerek", az eredmények természetesek.

chrisred 2018.03.10. 01:53:08

@LAM: Pontosítsuk, Magyarországon nem nyertek választást pozitív kampánnyal. Mert nincsenek kormányzati eredmények, fôleg ahhoz képest, amennyibe a kormányzás kerül az adófizetôknek. Így tényleg csak azzal lehet érvelni, hogy a többi jelölt még hülyébb/nagyobb gazember.

LAM 2018.03.10. 02:08:09

@chrisred:

Máshol se. Trump pozitív kampánnyal nyert? Vagy akár Obama? Obama üzenete az volt, hogy lecseréli a tehetetlen, korrupt washingtoni elitet. Csak szebben csomagolta, mint Trump, mert 2008-ban még az is elég volt. És neki se sikerült.

chrisred 2018.03.10. 02:25:57

@LAM: Obama 2011-ben? Ha csak olyan példát választasz, ahol az ellenzékben lévô jelölt nyert, még jó, hogy nem hivatkozhatott a saját kormányzati eredményeire, mert még soha nem volt kormányon. De most pont a kormányon lévô politikai erôk kampányáról volt szó.

2018.03.10. 02:43:31

fidesznek a migránsozáson kívül nincs semmi épkézláb ötlete. igaz, ha nyolc évig nem a valós problémákkal foglalkozott, akkor most nehéz "eredményeket" felmutatni.
mert ezek elég vitathatóak: pl.
sok stadion, de nincs néző
sok felújított kórház, de hiányzó orvosok, zsúfoltság, több hónapos várólisták
szép keskeny nyomtávú vasút, de utas, és cél nélkül pöfög a semmibe
stb.
annyi pénzt elvertek konzultációra, értelmetlenül, mert az ostoba kérdés, h a pénzt a magyar gyerekekre, vagy a migránsokra költsük
itt van egy lista pl. aminek a megoldási módjáról lehetett volna kérdezni, közvéleménykutatás alapján dönteni:
kuruc.info/galeriaN/egyeb/ii183105.jpg

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.03.10. 09:21:41

@Midnight Run: Orbánczéknak épp az a jó, ha az ellenzék kézzel lábbal szépíti a migráns témát. A bizonytalanokat épp ez győzi meg arról, hogy a Törpenapóleonnak igaza van, mert az ellenzéket egészen biztosan a "Patás Soros" pénzeli, mivel az ő szlogenjeit mondják fel.

A magyarok nem túl optimista de legalább eléggé paranoid népségek, előszeretettel hisznek az összeesküvés elméletekben (konteó ha úgy tetszik). Migráns témában pont az okozza az ellenzék vesztét, hogy tagadja a nyilvánvaló dolgokat és ezzel kvázi igazolja, hogy a fityisznek igaza van.

Nem, Orbánczéknak a Lázár féle videó úgy kellett, mint egy falat kenyér:
- a faszbukk levette és később visszatette a videót
- a bécsi liberálnáczi führerség veri a nyálát, hogy igenis Bécsben minden rendben megy (miközben a tiltakozással szinte egyidejűleg jön a hír, hogy afgán migráncs késelt)
- a magyar ellenzék felül a szopórollerre és beleáll, hogy Lázár hazudik, eközben a bécsi polgárok (vagy jól képzett trollok) faszbukkon lájkolják Lázár videóját, hogy totál igaza van
- és igen, ide tartozik az is, hogy pár napja "ismerte be" Merkel, hogy tényleg léteznek no-go zónák, amikor eddig ezt tagadták. Valljuk be, ez a beismerés övön aluli ütés volt a "migráncssimogató" ellenzék számára

Szerinted kinek fog hinni az átlaggyökér? Lázárnak, vagy a hangosan tagadónak? Szerinted véletlenül bukott a korábbi kormánypárt az osztrákoknál? Szerinted az új kancellár csak tévedésből mondta azt, hogy valóban vannak problémák, miközben a bécsi polgi tagad? Tudnod kell, hogy a jelenlegi bécsi vezetés a nemrég bukott vezetőséghez tartozik... Szerinted a következő választáson mi lesz a sorsa?

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.03.10. 09:38:46

@panteon: Így van, a fityisz járja a pávatáncot, és az ellenzék megpróbálja tartani vele a lépést, csak épp nem hallja a "dallamot" és mindig elbaltázza a ritmust. Elég volt egyszer utalni arra, hogy a kerítés fölösleges, és elbontanák
Olvass: index.hu/belfold/2017/05/25/botka_lebontana_a_keritest_a_magyar-szerb_hataron/

Az indexet nem vádolhatod azzal, hogy a kormánynak fújja a passzátszelet :-)

Szóval, ezt a Botka nyilatkozatot húzta rá a fityisz az ellenzékre, és ezért lett "hiteles" az, hogy az ellenzék lebontaná a kerítést. Amíg mindennapos az, hogy migráncsokat, sőt terrorista jelölteket fognak a határon, addig a "kerítésbontás" lesz a keresztje az ellenzéknek, ezt rendesen elb@szta Botka a maszop nevében.

Dan da Man 2018.03.10. 09:53:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem igazán látom, hogy miért nem keresel fel egy pszichológust. Láthatóan nem elégít ki már a trollkodás. És meggyógyulni szerintem sokkal egyszerűbb lenne, mint hülye elfoglaltságokat találni, amikkel kitöltheted az életed siralmasabbik részét.

(Egyébként megpróbálhatnál valamiféle meggyőződést is találni, de az a legnehezebb, szóval azt erőltetném legkevésbé...)

arabok balrol 2018.03.10. 09:54:50

A migránsozás legalább plusz 1 millió szavazatot hozott a fidesznek, nyár óta. Ezen kívül van fél millióval több határon túli szavazójogosult, mint 2014ben.

Azaz ha a az ellenzéknek minden összejön és nagy mázlijuk is lesz akkor a 2014e eredmények, azaz 2/3os fidesz többség várható.

arabok balrol 2018.03.10. 10:04:11

tulajdonképp a ballenzék ismét elvesztegetett 4 évet, semmit sem csinálva

nem voltak tüntetések, soha ennyire tüntetésmentes 4 év nem volt 1990 óta, a ballib megmondóembereknek meg kb. az az egyetlen reménye, hogy kapára-kaszára kap a magyar, s felakasztják a zorbánt

csakhogy, a magyaroknak, soha nem ment ilyen jól, így a zellenzékre igen kínos választás vár ismét

chrisred 2018.03.10. 10:27:44

@arabok balrol: Azt már tudjuk, hogy abból az egymillióból egy sem él Hódmezôvásárhelyen.

arabok balrol 2018.03.10. 10:33:32

@chrisred: ahol az a jobboldali keresztény győzött?

chrisred 2018.03.10. 10:51:33

@arabok balrol: Igen, aki a Fidesz jelöltje ellen indult.

arabok balrol 2018.03.10. 10:54:10

@chrisred: de listán a győztes helyi képviselő szavazói is a fideszre szavaznak

a BALLIBAGEDDÓN a fő választói prioritás Magyarországon per pill

chrisred 2018.03.10. 10:59:23

@arabok balrol: Vagy nem. De akkor az biztos, hogy a jobboldali keresztények az egyéni jelöltek közül nem a fideszest választják, ha van minimum egy tisztességes ember is a jelöltek között?

Andy73 2018.03.10. 11:03:42

Szerintem a blogger nyomja fullba a kretént, amikor úgy csinál, mintha Orbán és a Fidesz már meg is bukott volna. És arról akar tanácsot adni, hogy mit kellett volna tenni ennek az elkerüléséért. Logikusabb lenne, ha a bukott baloldalnak osztana hasonló tanácsokat, hogyan kerülhették volna el a kétszer kétharmadot egymás után. De logika aligha várható el a baloldali bloggerektől.
Ja, és a megkéselt bécsiek rokonoai is biztosan hasonlóan gondolkodnak. Nincsenek is afgán bevándorlók, nincs migrációs válság, az egészt csak Orbán és a Fidesz találta ki.

Magyarulaszlo 2018.03.10. 11:32:47

Romantikus elképzelés hogy volt választási lehetőségük Hódmezővásárhely után.

De egy kampányt csak úgy menet közben nem lehet átállítani, finom hangolni talán de fel fordulatot képtelenség...

Sőt azzal meg a megbolondított kétmilliót is elveszíthetik, tehát kockázatosabb a valtas mint tolni a fullkretent a célig.

Ettől meg bukni fognak persze... ;)

2018.03.10. 11:52:53

@panteon: "Az Ország egyik fele meg van győződve, hogy a migránsok ki fogják túrni a lakásukból és ettől csak orbán védheti meg Őket. Ez nyilvánvaló baromság" - tényleg nyilvánvaló baromság ez a véleményed... kb. az a szint, mint amikor bencsik leelmebetegezte az ellenzéki szavazókat

Bobby Newmark 2018.03.10. 12:42:37

@nemecsekerno_007: Lesittelni az egész NERt a büdös gecibe, összes harácsolt vagyont elkobozni. Utána meg nagyjából bármit, Burj Khalifát Siófokra, leaszfaltozni az országot hogy az egész egy nagy autópálya legyen, űrprogram. Annyi pénzből mindent is meg lehet csinálni. Igazából mindegy a valós program, 8 évnyi ezermilliárdok visszaszerzése után nem kell még állami költségvetést se csinálni a 4 éves ciklusban, mert mindenre lesz pénz.

nemecsekerno_007 2018.03.10. 12:45:24

@Bobby Newmark: "Annyi pénzből mindent is meg lehet csinálni. Igazából mindegy a valós program, 8 évnyi ezermilliárdok visszaszerzése után nem kell még állami költségvetést se csinálni a 4 éves ciklusban, mert mindenre lesz pénz..."

Hát persze :) Számojjál már te szerencsétlen:

www.amipenzunk.hu/#/~/koltsegvetesi-kiadasok

Lövésed nincs a nagyságrendekről...

Bobby Newmark 2018.03.10. 12:53:35

@nemecsekerno_007: Pontosan ezen számok jelentős százaléka vándorolt 8 éven keresztül Fideszes zsebekbe, elveszítve közpénz jellegét.

Egyébként meg gratulálok, hogy akkora fasz vagy hogy így elképzelted, hogy komolyan felhőkarcolót akarok építeni a mocsárba, meg űrprogramot.

BiG74 Bodri 2018.03.10. 12:59:50

És mi van, ha ők akarnak megszabadulni a politikai előnytől?
Minden gazdasági hatalom az ő kezükben, minden fontos pozícióban az ő embereik. Viszont a megítélésük romlik, a politikai színpadon csak amortizálódnak. Bárki is jut a hatalomba az ellenzék részéről, semmit sem tud tenni ellenük, de minden negatív hatás már rajtuk és nem a fideszen csapódik le. A háttérből szinte korlátlan haalommal bírnak, amely helyzetben a kormányzók csak egy új fityisz regnálásnak ágyaz meg.

nemecsekerno_007 2018.03.10. 13:05:37

@Bobby Newmark: "Pontosan ezen számok jelentős százaléka vándorolt 8 éven keresztül Fideszes zsebekbe, elveszítve közpénz jellegét...."

Jó lenne valami link, mert ez így csak proli-pletkya te f@sz...

Bobby Newmark 2018.03.10. 13:28:51

@nemecsekerno_007: Ja, értem, tehát linket akarsz arról, ami dokumentálja a korrupciót. Esetleg ne bizonyítsam be gyorsan mellette Isten létezését is, meg hozzak le egy csillagot az égről, ha már úgy belejöttem? Faszbarom. Egyébként meg ELIOS.

De ezzel természetesen te is teljesen tisztában vagy, csak szarfaszú gerinctelen megélhetési propagandista vagy, ez a munkád, hogy ostoba hazug geci legyél.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.03.12. 11:01:55

@dare: Nem hiszem, hogy a csütörtöki békemenetet ezt dalolgatnák... ;-)
süti beállítások módosítása