Politikai hírek + elemzés + comment + vélemény

Királycsináló - Politikai blog

Így nyeri meg a baloldal a 2018-as magyar országgyűlési választásokat

2017. január 13. - Báró Kissfaludy Mihály

szavazas.png

Bár a 2018-as országgyűlési választásokig közel másfél év hátra van, a nagyobb politikai pártok lassan megkezdik a felkészülést a parlamenti választásokra. Noha Orbán Viktor és a Fidesz 2018-as győzelme akár borítékolható is lenne, a magyar baloldal egy profi stratégiával garantáltan megnyerné a választásokat és kormányra kerülne.

Nézzük meg részletesen, hogy mi kell ahhoz, hogy a magyar baloldal a 2018-as magyar országgyűlési választásokat garantáltan megnyerje!

0. Együtt vagy külön?

A baloldali pártoknak nem kötelező együttműködniük a választás megnyeréséhez, de legkésőbb 2017 első negyedévében el kell dönteniük, hogy részt akarnak-e venni egy egységes, széles politikai bázison alapuló baloldali választási közösség létrehozásában és így közösen megkezdeni a felkészülést a parlamenti választásokra, vagy pedig külön indulnak. Bár a legutóbbi országgyűlési választások történései és legfőképpen az eredményei mindennemű baloldali választási együttműködés kapcsán minimum óvatosságra intenek, meggyőződésem, hogy a baloldali pártok szakértelmét, szervezeti lehetőségeit és pénzügyi forrásait érdemes lenne egy választási szövetség formájában egyesíteni a közös siker érdekében.

Fontos alapelv, hogy csak azok a baloldali pártok lépjenek egymással szövetségre, amelyek félre tudják tenni az önös, rövidtávú céljaikat és képesek egy közös baloldali politika mentén kialakítani a választási stratégiájukat, kormányra kerülve pedig Magyarországot a baloldali értékek bázisán a siker irányába elindítani. A száztizenhetedik titkos politikai egyeztetésre, a sajtónak hetente kiszivárogtató névtelen baloldali politikus egyéni szociális problémáira, a Facebook-on hisztiző kampányasszisztensre most nincs szükség. Mire van szükség? Gyors döntésre az együttműködésről és a közös munka mielőbbi megkezdésére. Amint a döntés megszületik, az együttműködő baloldali pártok kezdjék meg a közös felkészülést a 2018-as választásokra!

1. Kell egy profi szervezet!

Ismert a mai magyar politikai életben, hogy jelenleg egy baloldali párt rendelkezik ténylegesen, fizikailag kiépített (nem a Facebook-on és más online felületen!) országos pártszervezettel, ez pedig az MSZP. Az MSZP-nek és a vele esetlegesen társuló baloldali pártoknak rendkívül hatékonyan kell építenie erre a meglévő szervezetre és minden lehetséges módon továbbfejleszteni a meglévő kereteket. Ha a szervezetben mindenki pontosan tudja, hogy mi a saját feladata, akkor a szervezet hatékonyan fog működni – ez igaz a politikai pártokra is.

2. Kell egy profi stratégia!

A mai baloldali pártokkal az a probléma, hogy egyszerűen nincsen semmilyen látható, egységes baloldali politikai üzenetük és stratégiájuk. Persze, a korrupció elleni fellépés fontos, de mivel szinte az egész ország a korrupciótól szenved és mindenki a saját bőrén érzi a mindennapi korrupciót, ezért egyrészt ez az üzenet nem lépi már át a választók ingerküszöbét (Ja, hogy megint loptak? Mi ebben az új, eddig is loptak...), másrészt a jól ismert mechanizmusok miatt semmi érdemi nem fog történi a korrupció elleni hatósági fellépések eredményeit illetően, egészen egy baloldali kormányváltásig. Vannak persze ígéretes baloldali politikai kezdeményezések és kisebb fellángolások, de a kapkodás és a rövidtávú politikai haszonszerzés miatt ezek gyorsan elveszítik a szerepüket. Pozitív témák kellenek!

Rengetek olyan téma van, amely érdekli a magyar társadalom jelentős többségét és ezek a témák egyben klasszikus baloldali, szociáldemokrata témák. A baloldali pártok felelős vezetői és szakemberei tessenek elkezdeni nemzetközi szakirodalmat olvasni és eltanulni, hogy mi és miként működik akár Németországban, az Egyesült Államokban, vagy az Egyesült Királyságban. Itt az idő, hogy a baloldali pártok elkezdjenek valódi baloldali politikai üzeneteket megfogalmazni és a korábbi liberális vagy értelmezhetetlen rendpárti ötleteket mellőzni.

Ha megvan az üzenet, ki kell dolgozni a választási programot és ki kell alakítani hozzá egy profi választási stratégiát és egy cselekvési tervet, amelynek révén az üzenetet a választókhoz el lehet juttatni és amellyel meg lehet nyerni a választást. Stratégia nélkül hiábavaló az üzenet!

3. Kellenek a megfelelő emberek!

Sajnos napjaink politikai palettáján jelentős helyet foglalnak el azok a politikusok, akik teljes mértékben alkalmatlanok bármiféle felelős politikai feladatra. Magyarországon vannak gombnyomogató droidok, notórius hazudozók, egyszer A-t, majd másszor B-t mondó politikusok és olyanok is, akiknek az értelmi szintje erősen gyaníthatóan nem haladja meg egy kelkáposzta átlagos értelmi szintjét (tisztelet a kivételnek).

Noha a jelenlegi kormánypárt gazdagon el van eresztve Rezsi Szilárd jellegű képességekkel megáldott politikusokkal, ezzel szemben a baloldali pártoknak be kell vonzaniuk a lehető legjobb képességű embereket a soraikba. A sajtótájékoztatót végig röhögő vagy a két értelmes mondatot kinyögni képtelen politikus egészen egyszerűen árt a baloldalnak. Itt az ideje a toborzásnak és a vérfrissítésnek, hogy a régi káderek végre elmehessenek pihenni és új, tehetséges arcok juthassanak szerephez.

4. Kell a médiafelület!

Mindenhonnan azt lehet hallani és olvasni, hogy a korábbi baloldali médiatúlsúly a roppant hatékony kormányzati mechanizmusok miatt mára javarészt megszűnt vagy legalábbis megszűnőben van. Ez persze ebben a formában nem igaz, legfeljebb a korábbi liberális médiatúlsúly csökkent vissza arra a szinte, amit jelentőségénél és politikai teljesítményénél fogva időközben jogosan megérdemelt.

Nincsen elegendő saját média az egységes baloldali üzenetek eljuttatásához és a véleményformálás számára? Itt az idő nekilátni az új offline és online médiumok kiépítéséhez! Egy online médiafelület gyakorlatilag fillérekből létrehozható, a tartalmat képes egy árva újságíró vagy PR asszisztens is rendszeresen szerkeszteni és frissíteni, a videókat gyorsan és költséghatékonyan le lehet gyártani, fotók pedig amúgy is rendszeresen készülnek egy-egy politikai megnyilvánulásnál, ergo nem kellenek tízmilliók a működtetéshez. Az offline médiafelületek kialakításához már nagyobb befektetés kell, azonban az ideális finanszírozás megtalálása és a hirdetési felületek okos értékesítése nem ördögtől való titkok, elég, ha szemünket a kormánypártra vetjük.

5. Kell a pénz!

Pénz nélkül ma már nem lehet választást nyerni Magyarországon, hiszen a politikai reklámok és rendezvények gyártási, szervezési és más költségei jelentős összegre rúgnak. A jelenlegi baloldali parlamenti pártoknak a központi költségvetésből és a pártalapítványoknak juttatott szintén költségvetési pénzből van pénze, csak ezeket a forrásokat kellene sokkal okosabban és hatékonyabban felhasználni és a választási célok szolgálatába állítani. Nagyobb szerepet kell továbbá kapnia a magánforrások bevonásának, itt az ideje a Magyarországon hatályos jogi szabályozás által lehetővé tett pénzgyűjtési kampányok szervezésének!

Összefoglalva: ha a baloldali pártok a megfelelő stratégia mentén a megfelelő emberekkel kezdik el a felkészülést a 2018-as parlamenti választásokra, akkor garantált a győzelem és a kormányalakítás!

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralycsinalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3612123473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Havaria Honkaka 2017.01.13. 17:48:50

Na, végre valami jó bejegyzés!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.13. 19:01:34

Nem nyeri meg, mert programjuk a kisemberek érdekei ellen irányul.

Gerardus A. Lodewijk 2017.01.13. 20:47:05

Azt hiszem, a jelenlegi magyar "baloldal"-nak ezek külön-külön is teljesíthetetlen feladatok, nem hogy egyszerre.
Ez a cikk ezért valójában inkább az előzőnek egy más nézőpontból való ismétlése vagy összefoglalása (vagy ha úgy jobban tetszik: bizonyítása).

Quintus Pontius Pilatus 2017.01.14. 02:07:56

Dehogy nyeri meg. Sőt, örülhetnek, ha nem járnak úgy, mint lengyelországi elvtársaik, akik legutóbb kipottyantak a parlamentből.

Skankhunt42 2017.01.14. 09:01:23

de legalább a választókról nincs szó

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 09:03:16

A baloldal akkor nyerhet, ha a Jobbik nem indul, és

Orbánról kiderül hogy Putyinnal és Trumppal pisiszexelt, egy megszentelt Turul hátán.

...csekély esély...

Kivlov 2017.01.14. 09:17:20

Lényegi kérdés: minek nyerné meg? Újra elqrni???

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 09:18:36

Úgy látom, nő az önbizalom. Az index által adományozott címoldali cím még ez:

"Így nyerheti meg a baloldal a 2018‑as választásokat"

A poszté már ez:

"Így nyeri meg a baloldal a 2018-as magyar országgyűlési választásokat"

Mire föl ez a nagy optimizmus? - Ja, már értem! Szombat van, Orbán ezen a héten is megbukott. :DD

torcida 2017.01.14. 09:20:55

Muhahahahahaha:-))))))))

jet set 2017.01.14. 09:21:08

Miért is lenne jó, ha nyerne a baloldal? Hogy még szarabb legyen?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 09:26:09

"1. Kell egy profi szervezet!
2. Kell egy profi stratégia!
3. Kellenek a megfelelő emberek!
4. Kell a médiafelület!
5. Kell a pénz!"

Kedves posztoló, elfelejtetted a legfontosabbat: Kell(ene) egy olyan program, amelyet megszavaznának a választók. Azt nem fogják megszavazni, hogy újra hitelből éljünk, hogy újra nőjőn a GDP-arányos államadósság, a 24 órán belül fenyegető államcsőd kilátása sem fogja őket meghatni, ahogy a baloldali mini- és mikropártocskák örökös torzsalkodása sem. S mellékesen azért sem biztos, hogy rátok szavaznak, hogy menekülttábort csináljatok Magyarországból.

élveteg 2017.01.14. 09:30:22

Az 5. pontra

Ki az az elmeháborodott aki ezekbe pénzt fektet

Brix 2017.01.14. 09:32:55

1. Milyen baloldali program segítené a polgàrosodàst, a szegények felzàrkózàsàt? 2. Mit akar a balaldal a migràcióval? Amíg a baloldal többkulcsos adót és a migrànsok befogadàsàt erőlteti, esélye sincs...

Larry Silverstein 2017.01.14. 09:35:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Orbánnak sem kell program a győzelemhez...senki nem olvasgat pártprogramokat.

A ballibnak nem a programtalanság hanem a vezető nélküliség a fő baja. De onnan ahol vannak, még egy Orbán szintü vezető sem tudná őket 1. helyen behozni másfél év múlva.

2014 előtt másfél évvel Bajnai azt mondta ő lesz a köv. miniszterelnök. Most már ilyen lózungokra sem telik, nem fogják tudni hozni a 2014es szintjüket.

Gondolom némi szociális demagógiára meg Loptop-ra számíthatunk a régi arcoktól, szóval mint rendesen.

Larry Silverstein 2017.01.14. 09:36:43

@Brix: Varga 2018ban bevezeti a 9% SZJA-t. Az sem fogja segíteni a ballib világforradalmat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 09:40:58

@Larry Silverstein:

Orbának elég volt annyit igérnie, hogy eltakarítja a Böszmét és úgy általában az impotens baloldalt. Ez elég volt programnak. A baloldal pedig már 6 éve nem érti, hogy NEKIK ugyanez nem lesz elég a győzelemhez, de még egy tisztességes vereséghez sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 09:44:18

"a jól ismert mechanizmusok miatt semmi érdemi nem fog történi a korrupció elleni hatósági fellépések eredményeit illetően, egészen egy baloldali kormányváltásig."

Amikor a baloldal jutott hatalomra, már többször is, miféle hatósági fellépések voltak a korrupció ellen?

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 09:49:28

Elöszőr is a ballibsizmust kell levetkőzniük, kiszorítani a homoklobbit a a KDNP-ből, új tartalommal megtölteni a szovjet-magyar barátságot és szembefordulni a nemzetközi imperialista karvalytőkével.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 09:51:28

Foci pályák mellett gőzfürdőket építeni, hogy a férfibarátság minél több helyen kibontakozhasson.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 09:53:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tocsik ügy? Hagyó ügy? Rövid az emlékezete elvtársnő!

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 09:54:42

'a jól ismert mechanizmusok miatt semmi érdemi nem fog történi a korrupció elleni hatósági fellépések eredményeit illetően, egészen egy baloldali kormányváltásig.'

Humbug, ismerjük a LopStop programot. A szoci-szadi koala 10ezer milliárd plusz adósságot okozott az országnak, ami évi 500 milliárdot kamatozik (nem nekünk).

Ebből a pénzből 2000 db. felcsúti stadiont lehet felhúzni, azaz az utolsó zsákfaluba is kifér egy 5000-es kapacitású stadion. Amit a fidesz ált. magyarokkal építtet, tehát a haszon még itt is marad az országban. És 2000 Mészárost lehet kitömni ebből a pénzből, ami már egész szép nemzeti burzsoázia.

Hát ekkora nagy balfaszok vagytok, lopstop.

+ nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reáljövedelem(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év. Arról se feledkezzünk meg, hogy eközben Orbán 10 éve alatt több mint 15%-ot csökkent a GDP arányos adósság, és nőtt az állami vagyon.

Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

Ennyi a lényeg.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 09:58:16

Csőbe húzni engem képtelenség. Sokan megpróbálták már, sőt Soros által fizetett emberek igyekeztek minden erővel elhallgattatni, sarokba szorítani. Alaposan felderítették életem minden percét, de semmi felhasználhatót nem találtak. Az őszinte emberen ugyanis képtelenség fogást találni. Amit találtak - trgár megszólalások, feleség erotikus képei, liberális szellemű megnyilatkozások, rokonok élete, stb. - az felhasználhatatlan a célra, cdsak azokat tette nevetségesseé, akik rámtámadtak.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 10:00:00

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

" Arról se feledkezzünk meg, hogy eközben Orbán 10 éve alatt több mint 15%-ot csökkent a GDP arányos adósság,"

Ez hazugság.

2010 GDP arányos adósság 82,5% - 11,5% GDP arányos manyup = 71%
Ma pedig 75%.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 10:01:30

@maxval bircaman eIemző: Csak hát a manyupot nem számolja bele senki az adósságba a ballibeken kívül, akik véleménye nem oszt n em szoroz.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 10:07:29

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
"ma az 1990es szint 140%-a az átlag reáljövedelem(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után"

Ritka ordas módon hazudsz. A te magad által linkelt oldalon a reál jövedelem növekedés mindössze 10 százalék. Ennyire hülye vagy, vagy ilyen gátlástalanul hazudsz?
Vagy nem tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem között a különbség?

al Dajjal 2017.01.14. 10:08:02

A fenti felsorolásból kimaradt az, hogy az emberek még meglehetősen jól emlékeznek a baloldali kormányok "tevékenységeire". Pontosabban azok hiányára.
Kiket tudott felmutatni a baloldal eddig miniszterelnökként? Egy pufajkás, egy titkosrendőr, egy privatizációban meggazdagodott "baloldali(!)" oligarcha, s egy botrányáról híres cégcsoport vezetője majd' egy hónapos casting után.
Miket is tettek ezek a kormányok, melyek valóban hosszú távon is az ország vagy a lakosság érdekeit szolgálják? Nekem Megyó 19.000 Ft-os szavazatvásárlásán kívül nem jut eszembe semmi. Egyszerűen nem csináltak a baloldali kormányok semmit. Bokros csomag? Utolsó pillanatos tűzoltás volt. Korábban sokkal enyhébb intézkedésekkel is kezelhető lett volna a helyzet. A bevallott "... másfél két évig úgy tettünk, mintha kormányoznánk. Nem csináltunk semmit." Aztán a röhejes casting, csak, hogy még egy évig ők legyenek hatalmon.
Apropó, hatalom. Az MSZP volt az a párt, amelyik fegyelmezett átszavazással besegített a parlamentbe egy alig támogatott alakulatot, majd hagyta, hogy ez az 5% körüli gittegylet zsarolja, dróton rángassa, mert akkor épp ők voltak a mérleg nyelve. Bármit is követeltek (Medgyessy megbuktatása, kórházprivatizáció, vizitdíj, Bp főpolgármesteri széke egy egyre vállalhatatlanabb figurával) azonnal teljesítették, hogy megmaradjon a többségük, megmaradjanak a hatalomban.
Ezeket kellene tudni feledtetni, de ez kizárólag a régi gárda teljes eltűntetésével - maguktól nem fognak menni. Lehet, hogy hátrébb lépnek, de ugye senki nem hiszi el, hogy nem szólnak bele az ügyekbe még mindig, hogy nem a saját megbízható embereiket tették előtérbe maguk helyett.
Leginkább az MSZP-t, mint nevet kellene kukázni, vagy a fiataloknak kimenekülni onnan, új néven újraszervezni magukat. Folyamatos programmal rendelkezni, publikálni minden elérhető fórumon, mikor, mit hogyan csinálnának - nem félni, hogy a kormány "lenyúlja" az ötleteket, hanem a köztudatban erősíteni, hogy ez valójában tőlük származik - dátummal, publikációval ez megoldható.

Mondom mindezt jobboldaliként, aki látja Orbán és a Fidesz hibáit, de egyszerűen nem lát sehol jobb alternatívát.
MSZP és baloldal: Lásd fent
Cukuskodó neonácik: Még viccnek is szörnyű... És a lista véget is ért. És ez az, amiért még minimum egy, de akár 2-3 további ciklus is borítékolható Orbánnak. Sajnos.

Sexual Harassment Panda 2017.01.14. 10:08:10

@maxval bircaman eIemző:
SZtem Orbánnak gyakorlatilag nyert ügye van.
Össze kell mosni a jobbikot a baloldallal, és kijelenteni, hogy csak a Fidesz védi meg az embereket egyedül a migránsoktól.
Ha az a 3millió ember aki a kvótanépszavazáson nemmel szavaztott, 2018ban újra a Fideszre fog szavazni, akkor a baloldal a jobbikkal, vagy akár az aldi-háziasszonyokkal is összeállhat.

zizi77 2017.01.14. 10:10:29

Na, ez is nesze semmi, fogd meg jól! Semmi konkrétum, csak amit akár egy ovis is ki tud találni. Nem mintha drukkolnék nekik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 10:15:06

@maxval bircaman eIemző:

"Tocsik ügy? Hagyó ügy? Rövid az emlékezete elvtársnő!"

Nem egészen. A Tocsik-ügy nem a kormánypárt kezdeményezésére robbant ki, hanem a Figyelő cikke alapján, amely után már nem lehetett eltussolni. A Parlamentben is Deutsch Tamás beszélt róla, nem pedig a kormányprtok valamely képviselője. Így bár időben valóban a Horn-kormány alatt kezdődött, semmiképpen nem a szoclib-kormány érdeme.

zizi77 2017.01.14. 10:15:09

@Sexual Harassment Panda: ha a baloldal összeáll a jobbikkal, akkor politikai öngyilkosságot követnek el, mert hiteltelenné válna mindkettő. Ennyi csak nem lesznek hülyék!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 10:15:59

@Sexual Harassment Panda:

"Ha az a 3millió ember aki a kvótanépszavazáson nemmel szavaztott, 2018ban újra a Fideszre fog szavazni,"

Sok baloldali is NEM-mel szavazott, mert azért közülük sem mindenki hülye.

Sexual Harassment Panda 2017.01.14. 10:16:52

@zizi77: Igazad van, én azt írtam le hogy a Fidesz helyében mit tennék.
Azt a bizonyos 3millió embert próbálnám megszólítani.

zizi77 2017.01.14. 10:20:17

@Sexual Harassment Panda: na igen! Nem bírom azt a MSZP-s csajt, de aranyos volt, ahogy röhögő görcsöt kapott ezen! :)

zizi77 2017.01.14. 10:21:17

@Sexual Harassment Panda: ja van már erre plakát, Vonával meg Gyurcsánnyal. Nem láttad még?

Sexual Harassment Panda 2017.01.14. 10:22:10

@zizi77: Nem.
Én egy 200fős faluban élek, tv-m sincs.

konrada 2017.01.14. 10:22:41

@maxval bircaman eIemző:
Kedves Álbirka! Ha már mindent számolni akarsz, tedd hozzá a 2002-10,között elprivatizált cca. 2000 milliárdot - 7%-nyit, és 89%-tól indulsz..

Sexual Harassment Panda 2017.01.14. 10:23:04

@zizi77: Nagyon aranyos volt a hölgy, (nem tudom hogy hívják) nekem tetszett!

Sexual Harassment Panda 2017.01.14. 10:31:25

@zizi77: Ő az, igen!
Szerintem bűbájos volt.

baldoc 2017.01.14. 10:32:14

@konrada: "Ha már mindent számolni akarsz, tedd hozzá a 2002-10,között elprivatizált cca. 2000 milliárdot - 7%-nyit, és 89%-tól indulsz.. "
Maga tényleg ennyire sötét vagy csak értelmi fogyatékos?
A privatizáció növeli az adósságot???????????
Maga normális?????

Larry Silverstein 2017.01.14. 10:33:31

@Sexual Harassment Panda: Hát biztos bübájosabb volt így hogy nem beszélt mint amikor a szocdemagógiát osztja, olyan jó szocisan.

komisz_kölök 2017.01.14. 10:34:22

kihagytad, hogy meg kene igernetek a mindenkinek jaro alapjövedelmet. Akkor lenne teljes az agymenés.

A baloldal nem kinal megoldasokat a jelenlegi problemakra, ezert egesz Europaban hanyatloban van. Föleg a fiatalok között. Be kell latni. Aki meg nem egette be magat nagyon, az probaljon csendben atslisszolni mas partba. A többiek kenytelenek lesznek normalis munka utan nezni.

al Dajjal 2017.01.14. 10:40:12

@baldoc: Arra gondol, hogy ha nincs privatizáció, azt a pénzt is hitelből kellett volna előteremteni.Bár ez esetben nem látom, hogy a manyup pénzt miért ne lehetne ugyanúgy hozzáadni.

khell 2017.01.14. 10:43:09

"nem fog történi a korrupció elleni hatósági fellépések eredményeit illetően, egészen egy baloldali kormányváltásig"

Igy igaz. Onnantól kétszer akkora lesz a korrupció, lopás, az ország eladósitása. De szerencsére esélyük sincs kormányra kerülni.

baldoc 2017.01.14. 10:45:52

@al Dajjal: "Bár ez esetben nem látom, hogy a manyup pénzt miért ne lehetne ugyanúgy hozzáadni. "
Hozzá kell adni.
Azt a pénzt ki kell majd fizetni, kötelezettség.
Egyébként ilyen "logikával" a mai földprivatizációt is hozzá kell adni!?

Larry Silverstein 2017.01.14. 10:46:04

@al Dajjal: 'Bár ez esetben nem látom, hogy a manyup pénzt miért ne lehetne ugyanúgy hozzáadni.'

Hadd segítsek.

Az éves hiány 2012ig (2009-12 amúgy is sok megszorítás volt) 5-6% volt, ebből kellett 3 alá menni, úgy hogy nem szopatják még jobban a lakosságot.

S ha (további) kiadást nem vágnak, akkor a (pölö) a manyup pénz ég addig amíg a gazdaság maga termeli ki a 'jólét' árát.

midnight coder 2017.01.14. 10:46:52

Tetszik a cikk, különösen az hogy fel sem merült hogy valami programféleség sem ártana azon túl, hogy nagyon utáljuk a Viktort mert most ők lopnak és nem mi. A másik gyenge pontja a dolognak a baloldal vezető pártja, az MSZP ami még akkor is kormányképtelen volt, amikor egy 5%-os SZDSZ-szel együtt kellett kormányoznia, majd pedig egyedül. Na most, ha az MSZP mellé még besorakozna a DK és a kicsik akkor aztán végképp garantálva van az a töketlenkedés ami az előző baloldali kormányzást mindvégig jellemezte. Orbánék sem egy sikertörténet, de a balfékek kormányzása végképp hazavágná az országot. Ahogy tette ezt az előző két ciklusban is.

Göntér László 2017.01.14. 10:50:51

A választás megnyerését célként kitűzni, optimista hozzáállás. Az esélyegyenlőség megteremtését én elegendőnek tartom. Szerintem a parlamenti pártok frakcióit meg kell szüntetni, a képviselőket fel kell szabadítani a gombnyomogatási kényszer alól.
Az én vízióm: Nem csak Orbán. Szerintem az elkövetkező választásnak csak korlátozott hatáskörűnek és időtartamúnak kell lennie. Ennek az ideiglenes Országgyűlésnek csak az lehet a feladata, hogy biztosítsa azokat a törvényi és alkotmányos feltételeket, amelyek lehetővé teszik a vízióm beteljesülését. Nyilvánvaló, hogy az Alaptörvényt is úgy kell megváltoztatni, hogy a választók valóban választhassanak a két, vagy több változat közül. Feltételezem, hogy a versengő variációk nyolcvan százaléka azonos lesz, ezért a maradék húsz százalékok lényegéről kell a választókat meggyőzni. Ebben az esetben bárkivel össze lehet fogni, aki ennek az akadályát meg akarja szüntetni. A fentiekből következik, hogy a mostani helyzetet úgy ítélem meg, hogy a jelenlegi alaptörvény és törvények csak Orbánnak kedveznek, másnak hátrányosak. Az egyenlőség biztosítása azt is jelenti, hogy az Orbán vezette Fidesznek ugyanazok a lehetőségek rendelkezésére állnak, mint másoknak.
Amit én javaslok az az alábbi:
ktkj.blog.hu/2011/09/25/a_demokratikus_kozhatalom_felepitese

baldoc 2017.01.14. 10:53:00

@midnight coder:" de a balfékek kormányzása végképp hazavágná az országot. Ahogy tette ezt az előző két ciklusban is."
Maga amnéziás?
Vagy csak hazudik jó fideszesként?
Mond magának valamit 2008-as pénzügyi és gazdasági VILÁGVÁLSÁG????

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 10:57:01

@al Dajjal: @baldoc:

Az éves GDP arányos hiány pont azért volt 5-6%, mert a szocik ellopták a nyugdíjat az általuk választott magáncégek számláira, miközben az állam fizette az összes mai(akkori) nyuggert.

A plusz szopi a cégek kezelési ktg-e és az volt, hogy a manyup is állampapírba fektetett, pont mint az állami. Csak a független szoci szakértők a tudói, minek ahhoz magáncég hogy az állam termékét megvegye a nyugger, ahogy azt is csak ők tudják mi köze a kötelezőségnek az öngondoskodáshoz.

Na a fidesz annyit csinált hogy a pénzt visszairányította az állami pillérbe, így az éves deficitet le tudta vinni 3% alá, ami az EU/IMF alapfeltétele volt.

kalandfereg 2017.01.14. 11:01:04

Micsoda???? Ha baloldali kormanyvaltas lesz, megszunik a korrupcio??? :D
Emlekeztetnek, hogy mar tobbszor is volt baloldali kormany, es szo se volt korrupciomentessegrol.
Tiszta gyagya ez a cikk, fogalmatlan kepzelges az egesz. Tokeletes kepviseloje a baloldalon mostanra szinte teljesen eluralkodott hasznalhatatlan, ertekelhetetlen mentalitasnak, aminek az eredmenye, hogy Orban ult a nyakunkra elmozdithatatlanul.
De nem csak Mo-n van ez, vilagszerte, Brexit, Trump, lengyelek, es meg nincs vege, terjed a hulyeseg a vilagban, es az ok, hogy a baloldal mindenhol kezd eltavolodni a valosagtol es a valosagos emberi termeszettol. Ennyit arrol, hogy a magyar baloldalnak nemzetkozileg kellene kitekintenie, egy rohej az egesz cikk.

röf 2017.01.14. 11:01:25

Nem.
A baloldal(nak nevezett gengszterbanda) semmiképpen nem nyer.
Mert alkalmatlan, mert hiteltelen, mert amiben eddig is bízhattak, a külföldi hátszél elcsendesedett.
Tőlük tudjuk, a történelem kerekét nem lehet visszafelé forgatni.....

martineden 2017.01.14. 11:01:35

@al Dajjal: ,,Kiket tudott felmutatni a baloldal eddig miniszterelnökként? Egy pufajkás,......igen, es o volt 89 ota a legjobb m.elnok.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 11:06:45

@kalandfereg:

@martineden:

Humbug, ismerjük a LopStop programot. A szoci-szadi koala 10ezer milliárd plusz adósságot okozott az országnak, ami évi 500 milliárdot kamatozik (nem nekünk).

Ebből a pénzből 2000 db. felcsúti stadiont lehet felhúzni, azaz az utolsó zsákfaluba is kifér egy 5000-es kapacitású stadion. Amit a fidesz ált. magyarokkal építtet, tehát a haszon még itt is marad az országban. És 2000 Mészárost lehet kitömni ebből a pénzből, ami már egész szép nemzeti burzsoázia.

Hát ekkora nagy balfaszok vagytok, lopstop.

+ nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

Ennyi a lényeg.

Skankhunt42 2017.01.14. 11:08:37

@martineden: neked, egy munkásőr véglénynek max

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 11:08:39

@baldoc:

"Hozzá kell adni.
Azt a pénzt ki kell majd fizetni, kötelezettség."

Az már hozzá lett adva akkor, amikor a magyar állam a manyupokhoz került nyugdíjjárulékot hitelből fizette ki a nyugdíjasoknak - ezzel ui. nőtt az államadósság.

Éppen ezért a manyupoktól visszavett pénzt már nem kell még egyszer hozzáadni. Fura is lenne, ha egyszer akkor adnád hozzá az államadóssághoz, amikor a nyugdíjak kifizetése céljából az állam hitelt vett fel, egyszer meg akkor is, amikor ezt a pénzt visszavette.

A manyup-pnzek visszavételekor a 3000 milliárdot akkor lehetett volna teljes egészében levonni az államadósságból, ha mind a 3 billiót adósságtörlesztésre fordították volna - ami ugye nem történt meg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 11:11:11

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

"Csak a független szoci szakértők a tudói, minek ahhoz magáncég hogy az állam termékét megvegye a nyugger"

Es kb. ugyanaz a trükk volt, mint a mostani letelepedési kötvény. A kötvénynél sem lenne szükség a közvetítőkre ahhoz, hogy a letelepedini vágyó megvegye az állampapírokat, viszont a "kezelés költség" és a kamatok a közvetítő haveri cégeknél csapódnak le.

2017.01.14. 11:12:56

@Larry Silverstein: "Varga 2018ban bevezeti a 9% SZJA-t. Az sem fogja segíteni a ballib világforradalmat."
Azért ha valaki elmagyarázza a birkáknak, hogy az SZJA csökkentése csak a gazdagabbaknak jó, a csóróbbja jobban járna a rekorder ÁFA csökkentésével, akkor talán a birkák nem szavaznának ilyen tömegben a fideszre. Ugyanez a helyzet a jövedelemalapú családi adókedvezménnyel.

Mindenesetre nekem a blogban a felsorolásból nagyon hiányzik még egy pont: A MSZP és a DK pereputtyostól eltakarodik a közéletből.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 11:13:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az a 3000 milliárd + államadósság olyan pénz amire az állam kamatot fizet.

A MANYUP számlán levő 'pénz' pedig szintén magyar állampapírba volt fektetve, amire az állam kamatot fizet.

TRALALA

Ilyen a szoci pénzügyi zsenialitás, ők azt hazudják TARTALÉKNAK amiért nekünk kell fizetni.

milhouse 2017.01.14. 11:15:14

Az az alapproblémája az ellenzéknek, hogy hülyeségeket beszél, mindig rosszul foglal állást. Nincs az az össznemzeti érdek ami mellé odaállna, ha a kormánnyal kéne ehhez egyetérteni. Csak azért sem.
Mivel az emberek nem hülyék ( na jó, nem ennyire ) ők is látják ezt, így aztán a büdös életben nem fognak az ellenzékre szavazni elegen.

Migránskérdés, adókérdés, a kormány állandó följelentgetése Brüsszelben ( ez különösen visszatetsző ), választók folyamatos birkázása stb. Csak néhány példa, amiben képtelen változni az ellenzék. Az egyetlen kivétel talán az LMP, ki is közösítik őket a többiek.

libsi nóta bárki unja 2017.01.14. 11:15:18

2014-ben mind megvolt a pénz, paripa és fegyver, akkor most mi újat tud mondani a szerző?

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:16:40

@Ylim: Itt a szomszéd blogon már azt is elmagyarázták, hogy a 2017-18as kb +50% minimálbér és bérminimum emelés is csak a gazdagoknak jó

mach-domjan.blog.hu/2017/01/13/nonek_a_berek_szigorodik_a_cafeteria#comment-form

Nyilvánvaló, hogy innen nézve a 9% SZJA egyenesen a szupergazdagoknak jó, s megalázza a keményen dolgozó kisembert. Ő 70ezer forintos szoci minimálbérre és munkanélküliségre vágyik, gondolom.

martineden 2017.01.14. 11:18:01

@Skankhunt42: Az apad volt munkasor fidesz kocsog
Viszont a Horn felvallalta a multjat, szembe a felcsuti gecivel, a kisztitkarsagot es az apja parttitkarsagat ma napig elsunnyogja.Az egesz fidesz vezerkar egy komunista brancs de ugy forognak mint a szelkakas. A lenyeg , hogy minel tobbet lophassanak,

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 11:21:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, hát nekik nem volt Polt Pot féle szügyészségük.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 11:22:20

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Te komplett elmebeteg vagy. Tök mindegy hol volt, az államé lett. Te tényleg ennyire analfabéta vagy matekból?

al Dajjal 2017.01.14. 11:23:20

@Larry Silverstein: Ebben az esetben lehet egy olyan vélemény, hogy hitelfelvételt úsztak meg vele, s akkor azt a logikát követve, amit én írtam a privatizációnál - ott is hitelfelvétel helyett adnak el - beleszámítható.
Ez csak egy korábbi hozzászólás kapcsán ötlött fel bennem. Kamion írta, hogy "Csak hát a manyupot nem számolja bele senki az adósságba a ballibeken kívül..."

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
A manyup pénzek visszaállamosítását utólag jó ötletnek tartom, látva, hogy hogy gazdálkodtak azok a pénztárak, mi mindent számoltak el költségeknek. Hosszú távon ugyanaz lett volna, mint néhány dél- és közép-amerikai országban, ahol a 70-es években vezették be a rendszert IMF/Világbank nyomásra, aztán mikor eljött az ideje, hogy a cégek fizessenek is, s ne csak befelé folyjon a pénz, rájöttek, hogy nincs semmi, s szép sorban csődbe mentek, fél országot nyugdíj nélkül hagyva.
Többnyire államadósságot csökkentettek vele, de elvileg ugye mindenkinek nyitottak egy névre szóló számlát, amit nyugdíjasként kifizetnek. Szóval hosszútávú kötelezettségként szerepel. Emiatt jogos lehet a beleszámítás.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 11:23:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A manyup-pnzek visszavételekor a 3000 milliárdot akkor lehetett volna teljes egészében levonni az államadósságból, ha mind a 3 billiót adósságtörlesztésre fordították volna - ami ugye nem történt meg."

Pontosan. De akkor hova tűnt 3000 milliárd forintja az államnak, miután bekebelezte?

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:24:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak a letelepedési kötvénybe nem ment csődbe az állam, a MANYUPba meg de.

De más különbség nincs.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 11:24:55

@al Dajjal: "de elvileg ugye mindenkinek nyitottak egy névre szóló számlát, amit nyugdíjasként kifizetnek. "

A manyup pénz nem került az egyéni számlára. Ez tény.

baldoc 2017.01.14. 11:25:16

@milhouse: "a kormány állandó följelentgetése Brüsszelben ( ez különösen visszatetsző ),"
Orbán saját maga jelentette fel Mo-ot Lisszabonban még elítélő nyilatkozatot is megszavaztatott és saját maga kérte felszólalásában Brüsszelben , hogy ne fizessenek ki pénzt Mo-nak .
Ugye ez is milyen különösen visszatetsző??

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:28:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amúgy kb. ennyi a különbség a 2 mentalitás között is.

A fidesz lop, de közben valammit csinál is.

A ballib csak lop.

Persze azt is hülyén, mert ha oligarchiát építettek volna mint egy rendes nyugati demokrata, ahelyett, hogy csekély jutalékért átengedték a hasznot a nyugatiaknak, akkor nem kellett volna eladni a Népszabót, a székházat meg a többit, s most nem kéne diktatúrától rettegniük.

al Dajjal 2017.01.14. 11:37:30

@Larry Silverstein:

A fidesz lop, de közben valammit csinál is.

A ballib csak lop.

Egyetértek. Akármilyen elbénázottan, hülyén, arrogánsan, csinálják, de a szándék legalább látszik, hogy az országért is akarnak tenni, nem csak a saját zsebükért.
Baloldalon eddig a szándékot sem láttam. Illetve még programot sem, soha.

Szalay Miklós 2017.01.14. 11:37:46

R.E.M.É.N.Y.T.E.L.E.N.

A mai állapotok szerint. Sajnos.

Amúgy itt találtok egy csomó jól összeszedett, pártatlan, elemző írást a politikáról (Az érdekek hatalma, ideológiák, baloldal-jobboldal, demokrácia és diktatúra, politikai konfliktusok, stb...):

egyvilag.hu/temak.shtml#politika1

(A felső sorokat nézzétek a kép tetején. Az írások doc és pdf formátumban tölthetők le. Ezek egyébként egy nagyobb mű darabjai, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

baldoc 2017.01.14. 11:38:53

@Larry Silverstein: "A fidesz lop, de közben valammit csinál is.

A ballib csak lop."
Miért tesz egyenlőséget a két lopás közé??
Hagyó, Hunvald,Zuschlag, Tocsik, aprópénz a fideszes összegekhez képest!
Ráadásul törvénybe ütköztek és rendőri és ügyészi reagálás volt rá.
MA törvénnyel lopnak és rendőri és ügyészi reagálás nincs!
Hogy nem építettek oligarchát, médiát maguknak??
Hát ez tényleg borzasztó, csak vissza ne jöjjenek ilyenek!?
Maga ilyen erkölcstelen.
Miért kellene ezt általánossá tenni Mo-on???

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:40:05

@al Dajjal: Nekem nem ez a bajom.

Ugyanazokra az arcokra soha nem szavaznék, még akkor se ha lefordítják a szingapúri gazdasági csodát pártprogramnak.

Mert nem hiszem el amit kérdeznek.

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:40:52

@baldoc: Humbug, ismerjük a LopStop programot. A szoci-szadi koala 10ezer milliárd plusz adósságot okozott az országnak, ami évi 500 milliárdot kamatozik (nem nekünk).

Ebből a pénzből 2000 db. felcsúti stadiont lehet felhúzni, azaz az utolsó zsákfaluba is kifér egy 5000-es kapacitású stadion. Amit a fidesz ált. magyarokkal építtet, tehát a haszon még itt is marad az országban. És 2000 Mészárost lehet kitömni ebből a pénzből, ami már egész szép nemzeti burzsoázia.

Hát ekkora nagy balfaszok vagytok, lopstop.

+ nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

Gyula Valcz 2017.01.14. 11:43:34

Liberális demokraták egyesüljetek! Minden, ami a mai világban létezik, mint jóléti állam, minden a liberális demokráciák vívmánya. A választójogtól az egészségügyi ellátásig. Ne hagyjuk, hogy ezt mind megtámadják, vagy elvegyék tőlünk. Menjünk tovább a nyugati liberális demokráciák irányába. Liberális demokrata írástudók, értelmiségiek, filozófusok! Beszéljetek! Védjétek meg a liberális demokráciát az illiberális ostobaságokkal szemben. Ennyi a program.

martineden 2017.01.14. 11:45:48

@Larry Silverstein: ,,A fidesz lop, de közben valammit csinál is."...igen, torvenyeket, hogy rabolhasson is, mivel egy vegtelenul korrupt ,tolvaj banda, egy kommunista gecivel az elen.

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:46:33

@martineden: Humbug, ismerjük a LopStop programot. A szoci-szadi koala 10ezer milliárd plusz adósságot okozott az országnak, ami évi 500 milliárdot kamatozik (nem nekünk).

Ebből a pénzből 2000 db. felcsúti stadiont lehet felhúzni, azaz az utolsó zsákfaluba is kifér egy 5000-es kapacitású stadion. Amit a fidesz ált. magyarokkal építtet, tehát a haszon még itt is marad az országban. És 2000 Mészárost lehet kitömni ebből a pénzből, ami már egész szép nemzeti burzsoázia.

Hát ekkora nagy balfaszok vagytok, lopstop.

+ nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:48:36

@Gyula Valcz: Ez már 2014ben is óriási sikert aratott.

baldoc 2017.01.14. 11:51:15

@Larry Silverstein: "A szoci-szadi koala 10ezer milliárd plusz adósságot okozott az országnak, ami évi 500 milliárdot kamatozik (nem nekünk)."
Miből adódott ez az adósságnövekedés?
Abból, hogy TÚLKÖLTEKEZTEK a jóléti a szociális és béremelés és 13.-ik havi nyugdij és ingyenes juttatások területén.
Erről mondta Gyurcsány Öszödön, hogy túlmentünk minden határon amit előtte el tudtunk volna képzelni.
Az építkezésekről pedig, inkább autópályát építettek hitelből.
Az autópályákat ma is használjuk, sőt egyre többen.
De stadiont építeni csak költség és semmi haszon.
Jujj de jó!

martineden 2017.01.14. 11:52:30

@Larry Silverstein: Te idiota,fideszkocsog. mi a humbug, az hogy 100 milliardokat lopnak a fideszkocsogok, akik a a geci segget nyalajaki?A legjobb baratja nyilvanosan legecizte, szerinted ok nelkul?.Egy elvtelen szelkakas,aki egy normalis orszagban mar reg a sitten rohadna, varva a muanyag lakat elrozsdasodasat.A szocik nyeretlen ketevesek voltak ezekhez kepest szabadrablasban.

$pi$ 2017.01.14. 11:52:56

@martineden: "Viszont a Horn felvallalta a multjat, szembe a felcsuti gecivel,"

Horn legendásan nagyokat hazudott a múltjáról. Hogy mást ne mondjak azt hazudta, hogy őt úgy sorozták be pufajkásnak, nem volt választása. Közismerten marhaság, oda a legmegbízhatóbb káderek kerültek önkéntes alapon.

Szóval a "Horn felvállalta a múltját" egy nagy hazugság!

Potyka Kálmán 2017.01.14. 11:54:32

Hooogyne. Már 28 ezren és az apukájuk is elismételte ugyanezeket a kívánalmakat.

Csak sajnos van helyette: Molnár, Hiller, Gyurcsány, Bokros (MOMA), Népszava/Szabad Föld a Puch kezelésében 900 millióból. Valamint stratégiának: "változás".

Szabványok 2017.01.14. 11:55:36

@élveteg: Az fektet be pénzt, aki hasznot remél. Hogy ő fogja nyerni a tendereket, pályázatokat. Építhat jó áron utat, vasutat, uszodát, akármit.

$pi$ 2017.01.14. 11:56:10

@baldoc: "Abból, hogy TÚLKÖLTEKEZTEK a jóléti a szociális és béremelés és 13.-ik havi nyugdij és ingyenes juttatások területén."

Jah, tudjuk. Pedig nagy szakértők, a megyó például akkora nagy szakértő, hogy százmilliókért segített a metrótervezésben szekérteni. Zsenik, én mondom. A simon is ott állt a százmilliókkal a bécsi számláján, alig várta, hogy segíthessen az országnak. Hozzá se nyúlt a pénzhez, éhezett közben. Láttam, ott ment az éhségmenet elején!

martineden 2017.01.14. 11:56:33

@$pi$: Es a csuti geci felvalalta a multjat a haverjaival?(kover , szajer,,stb, stb,)Es az apjaval?

Larry Silverstein 2017.01.14. 11:57:06

@martineden: 100 mrd vagy 10.000 mrd, az itt a kérdés.

Humbug, ismerjük a LopStop programot. A szoci-szadi koala 10ezer milliárd plusz adósságot okozott az országnak, ami évi 500 milliárdot kamatozik (nem nekünk).

Ebből a pénzből 2000 db. felcsúti stadiont lehet felhúzni, azaz az utolsó zsákfaluba is kifér egy 5000-es kapacitású stadion. Amit a fidesz ált. magyarokkal építtet, tehát a haszon még itt is marad az országban. És 2000 Mészárost lehet kitömni ebből a pénzből, ami már egész szép nemzeti burzsoázia.

Hát ekkora nagy balfaszok vagytok, lopstop.

+ nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

Janossz 2017.01.14. 11:59:09

Van egy hatodik pont is, ami nem is kíván túl nagy megerőltetést az ellenzéktől.
Önbuktatás. Láttunk már ilyet, Horn Gyula bemutatta 98.-ban.
Ez utolérheti a NER-t is, nem kell sok hozzá. Fordul el szépen a népség tőlük.
Hány embert tudnának ma kivezényelni egy jó kis Békemenetre? Tudják ők is, ezért nem próbálják.
Családomban, környezetemben valahogy az öt évvel ezelőtti lelkes fideszesek kezdenek szkeptikusak lenni.
Ehhez még a Németh Szilárd-, meg Kósa-féle kommunikáció bőven elég lesz a leégéshez. Tolják csak!

baldoc 2017.01.14. 11:59:28

@$pi$: Miért terel??
Csak ennyit tud válaszolni?

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:01:23

@baldoc: 10.000 milliárd az olyan 5000 km autópálya.

Hát akkor hol van az?

al Dajjal 2017.01.14. 12:02:16

@baldoc:

"Az építkezésekről pedig, inkább autópályát építettek hitelből."

Többnyire csak a 2002 előtti építkezéseket fejezték be, illetve volt olyan is, amit gyakorlatilag csak átadni kellett. Új építkezés, beruházás 2002-2010 között nem nagyon indult.

Szabványok 2017.01.14. 12:03:14

@baldoc: Tökéletesen igazad van.
De mit csináljon az a jobboldali, liberális szavazó, aki szerint az állam ne építsen hotelből se stadiont, se kisvasitat, se naagyvasutat, ne adjon akkpra nyugdíjakat, amibe belerokkan az ország?
(Tessék csak megnézni, hogy a régi nyugdíjtervezet max. 64%-os helyettesítési rátát ír 13-tól, ma meg 80% felettivel mennek nyugdíjba emberek. De ez vsak egy példa a mindkét oldalról elkövetett baloldali jövőfelzabálásról, antiliberalizmusról, antikapotalizmusról, piacgazdaságellenességről.

baldoc 2017.01.14. 12:03:29

@Larry Silverstein: Ugye nem ennyire hülye?
Hol írtam 5000 km autópályáról??
Olvassa el az elejét is!
TÚLKÖLTEKEZÉS!!

2017.01.14. 12:03:49

@baldoc: ha kevesebb a vagyonod, arányosan több az adósságod, ilyen egyszerű

martineden 2017.01.14. 12:05:22

@Larry Silverstein: Te idiota, neked egyre megy , hogy a csuti geci pereputya all labra a lopott penzbol, vagy az orszag lakosaira lett forditva a hiany?

konrada 2017.01.14. 12:05:34

@baldoc: az előzmény számolt bele olyant, ami miatt nőtt , amikor még volt, én erre olyant, ami miatt nem nőtt jobban.

... De tudom, egy egyenletben több szám megértése nem könnyű, igy elnézem, hogy nem érti meg, csak égő, ha azt helyettesíti személyeskedéssel..

al Dajjal 2017.01.14. 12:05:44

@Janossz: Nem értek egyet. Vesszengyurcsánnyal lehetett választást nyerni. Látjuk, mi lett belőle. Most már kevés a vesszenorbán. Szart szarra minek cseréljünk a javulás legkisebb reménye nélkül?

ősbölény 2017.01.14. 12:06:04

Amíg a kérdés úgy van feltéve, hogy "miként nyerheti meg a baloldal a választást?", addig rám ne számítson senki. Mert nem vagyok baloldali. Jobboldali sem. Isten ments, hogy a baloldal nyerje a választás. Nyerjen a demokratikus ellenzék összefogása. Amiben persze benne vannak a baloldali pártok, szervezetek és egyének is. Programjuk pedig az a közös minimum, ami a demokratikusan és felelősen gondolkodó embereket összekapcsolja. Röviden: a szabad piacgazdaság és a hatalmi ágak szétválasztását biztosító többpártrendszerű demokrácia. Ez már föl van találva és a világ sok helyén többé-kevésbé kielégítően működik. 2010-ig elviselhetően működött nálunk is. Ez a rendszer az egyetlen ugyanis, amely képes az önkorrekcióra.

2017.01.14. 12:06:06

@maxval bircaman eIemző: papíron ott van az. csak ha hirtelen ki kéne fizetni, akkor lenne baj

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:07:00

@baldoc: 'Olvassa el az elejét is!
TÚLKÖLTEKEZÉS!!'

Ezért nem választom meg őket többet soha.

Aki arra költ TÚL, hogy hatalomban maradjon az felelőtlen aljas populista féreg. A fidesz és a jobbik sosem tett ilyet.

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:08:32

@martineden: 'Te idiota, neked egyre megy , hogy a csuti geci pereputya all labra a lopott penzbol, vagy az orszag lakosaira lett forditva a hiany?'

Ehhez képest a rendszerváltás utáni reálkereset növekedés 75%-a Orbán 10 éve alatt jött össze.

nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

martineden 2017.01.14. 12:10:33

@Larry Silverstein: Fideszkocsog, 10000 ezer milliarddal tobb ma az orszag adosaga mint 2010-ben.Hol van az a penz?Nem beszelve az eloppott 3000 ezer milliard Manyuprol, valami8nt az azota allamkasszaba folyo befizetesrol, ami 10 ev alatt meg 3000 ezer milliard, a fizetos utak autopalyak bevetele, a viulgviszonylatban legmatgasabb AFA bevetele,Erro9l reggelj fideszkocsog,

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:10:48

@ősbölény: Minek neked demokrácia?

nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

A magyar választók leszarják a demokráciát, pénzt akarnak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.01.14. 12:12:36

"A mai baloldali pártokkal az a probléma, hogy egyszerűen nincsen semmilyen látható, egységes baloldali politikai üzenetük és stratégiájuk"

Ez nem igaz, aki olvassa a híreket, tudja, hogy a baloldalnak is vannak tervei: pont az ellenkezője annak, amit Orbán csinál.

Vagyis, ha csoda folytán nyernének 2018-ban, ez várna ránk:
Magasabb rezsi, alacsonyabb bérek, kisebb multiadó, több szja, több imf hitel, több hajléktalan, több bevándorló, kevesebb munka, több segély.
Sok sikert hozzá!

martineden 2017.01.14. 12:13:46

@Larry Silverstein: Es azert nyugodtan labra allhat a geci8 pereputy a lopott penzbol?Ezekszerint ha a szomszed seggbe rugja az padat, viszont egyszer vett a hugodnak egy fagyit, akkor jo ember?

baldoc 2017.01.14. 12:14:03

@Larry Silverstein: Maga tényleg ennyire hülye, most már biztos!

"Aki arra költ TÚL, hogy hatalomban maradjon az felelőtlen aljas populista féreg. A fidesz és a jobbik sosem tett ilyet".
Maga tudja egyáltalán, hogy mi a BALOLDALI és a JOBBOLDALI politika között a különbség???
A baloldal szociálisan érzékenyebb, a jobboldal elitpárti.
A fidesz nem törődik a szegényekkel csak az elittel, így jobboldali.
A baloldal is teszi a dolgát a szegényekkel ez NEM populizmus, érti!?
Akkor Marx is populista volt???

2017.01.14. 12:14:57

@martineden: mégis jobban állunk most...
nem jön a segílyke, azé rísz...
dikk
tanulj, dolgozz, te is, a lehetőség adott, valaki a híd alól képes volt a munka mellett érettségizni, szakmát szerezni, nem a segélyen járt az esze meg a lopáson

martineden 2017.01.14. 12:16:40

@Larry Silverstein: Mivan Fideszkocsog?Ennyi az erv?Nezd a szamokat.Hova tubnt5b az a 10 ezer milliard amivel 10 ev alatt novelte a fideszmaffi8a az orszag adosagat?Amelett h kp-ben rogton ellopott 3000 ezermillard MANYUP penzt?Regelj kocsog.

2017.01.14. 12:16:44

@wmiki: így van, ezért nem szavaz rájuk a kutya se

martineden 2017.01.14. 12:19:06

@aleksz róz: TE takony orru fideszkocsog, ha fele annyi eszed lenne ami van mar tyukeszunek hivnanak.Ha majt azt elerted az eletben amit en,persze sajat erobo9l, nem lopott penzbol es segnayalasbol, akkor jartasd a pofad takonyorru.

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:19:52

@baldoc: Te biztos szereted ha a szomszédod szociálisan érzékeny amit neked kell kifizetned.

Én az ilyet féregségnek nevezem, a saját pénzén legyen valaki szociálisan érzékeny.

midnight coder 2017.01.14. 12:21:52

@baldoc: Magának mond valamit az, hogy mi már a 2008-as világválság idején is a béka segge alatt voltunk ? És hogy 2002 és 2010 között húztak el mellettünk a szlovákok mint a rakéta ?

martineden 2017.01.14. 12:23:21

@Larry Silverstein:,,Én az ilyet féregségnek nevezem, a saját pénzén legyen valaki szociálisan érzékeny."...Ok.szoval ok fergek?Akkor minek hivod azt aki a te es atarsaid ellopott penzebol szocialaisan erzekeny a sajat pereputtya szamara?Tudod, a sajat labra allas.meszaros, si9micska, vajna,,garancsi, tiborc,ect,ect

baldoc 2017.01.14. 12:23:33

@Larry Silverstein:" Én az ilyet féregségnek nevezem, a saját pénzén legyen valaki szociálisan érzékeny."
Akkor mi a véleménye arról a politikusról. aki KÖZÖSPÉNZEN építtet stadionokat??
Ugye milyen féregség???

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:24:32

@martineden: nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

baldoc 2017.01.14. 12:24:40

@midnight coder: Mind a két mondata hazugság.
Még jó, hogy nem írt többet!

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:25:20

@baldoc: Orbán nem költekezett TÚL sem a stadionok, sem más miatt.

Orbán ezért nem olyan populista FÉREG, mint a féreg ballibek.

2017.01.14. 12:25:43

@martineden: ehehehe saját erőből csináltál 10 gyereket és kaptál rá egy házat meg egy csomó segélyt, nagy dicsőség

$pi$ 2017.01.14. 12:28:00

@martineden: "Fideszkocsog, 10000 ezer milliarddal tobb ma az orszag adosaga mint 2010-ben.Hol van az a penz?"

Talán panaszkodj az mszpnél, hogy nem kellett volna svájci frankban eladósodni. Köcsögök, árfolyamkockázat, mond valamit? Pisztolyt tartott valaki a fejükhöz, hogy frankhitelt vegyenek fel? Nyerészkedni akartak a valután, megszívták.

Ilyeneket mondtatok a frankhiteleseknek, lehet most előszedni a dumákat!

midnight coder 2017.01.14. 12:30:45

@Ylim: Valaki elmagyarázhatná már a sok birkának, hogy a csórók jóléte alapvetően a gazdagoktól függ. A magyar takarítónő azért keres szarabbul mint az osztrák, mert kis hazánkban alig van hazai tőke, hazai gazdaság. A másik dolog pedig az, hogy aki kis hazánkban gazdag - eltekintve a mindenkori kúrmány csöcsén lógó cégektől - az ugyanezzel az erőfeszítéssel kinn 4x- annyi pénzt össze tud lapátolni. És jelenleg épp az az egyik legnagyobb problémánk, hogy ezek az emberek így is rohamtempóban távoznak az országból. Nem a TESCO árufeltöltő távozása a probléma, hanem a mérnöké, orvosé, stb. És ezzel bizony az itt maradtak járnak szarul. És minél jobban növeled az SZJA-t, annál több értékes munkaerő távozik Nyugatra, és ezzel párhuzamosan annál szarabb lesz az itteni csóróknak. Mert az a mérnök aki egyszer kimegy, nem hogy kevesebb, de semennyi SZJA-t, ÁFÁ-t, TB-t, és egyéb dézsmát nem fog ide fizetni. Akkor pedig a segílyke is kevesebb lesz, és az ingyenes egészségügyi ellátás színvonala is csak romlik.

Azaz végső soron az összes ilyen egalizáló törekvés végső áldozatai pont a szegények.

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:32:29

Állandó hitelfelvétellel és egy kis szociális demagógiával egy majom is el tud kormányozni egy országot, amíg a szar nem szakad a nyakába. Aztán utána 'ott se vótunk'.

Én az ilyet simán a dunába lőném kérdezés nélkül.

baldoc 2017.01.14. 12:33:47

@Larry Silverstein: Miért vádolja a liberálisokat, hogy nem a saját pénzükből szociálisan érzények
mikor Orbán sem a saját pénzéből költekezik??
Egyébként TÚLköltekezik a sportban!
Mennyi lenne magának a TÚLköltekezés, összegszerűen a sportban?!

midnight coder 2017.01.14. 12:34:31

@baldoc: Ajánlom figyelmébe az alábbi táblázatot:
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Különösen felhívnám a figyelmét a magyar és a szlovák adatok alakulására 2006 és 2007 körül.

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:36:43

@baldoc: Aki csökkenti a GDP arányos államadósságot, az nem költekezik túl.

Ez külöbözteti meg az Orbán-kormányokat a FÉREG-kormányoktól.

midnight coder 2017.01.14. 12:37:07

@baldoc: A sporttal kapcsolatban viszont igaza van: minden fillér ami élsportra megy kidobott pénz. Legyen az foci vagy úszás. A doppingteszterek éljenek meg szépen a saját kis bevételeikből ahogy amúgy a színházaknak, filmeknek sem kellene állam bácsitól efféle támogatást kapniuk. Illetve lehet, de akkor ne különböztessük meg a szórakoztatóipar különféle ágazatait, és kapjanak támogatást Pl. a játékprogramokat fejlesztő cégek is.

midnight coder 2017.01.14. 12:37:42

@Larry Silverstein: Attól még nem kellene két kézzel szórni a pénzt szarságokra.

martineden 2017.01.14. 12:38:20

@$pi$: Te ididotafidewzkocsog mirol beszelsz?Mi mkoze a kettonek egymashoz, nem beszekve arrol h a fidesz alatt kezdtek a devizahitel,.Arrol regelj hova nyult le 10 ezerr milliardot 10 ev alatt a csuti geci vezette bnada..Tudod, MANYUP, a 10 eve allamkasszaba folyo MANYUP PENZ.Avilagbajnok 27% AFA p-enz,az utak es autopalyak dijjabbol befolyo 1000 milliard, es lerohado egeszsegugy, oktatas(fizetos) az allammadosag pedig igy alakult emellet. Államadósság: 2010: 20.420 milliárd Ft. 2016: 25.393 milliárd Ft

baldoc 2017.01.14. 12:40:25

@Larry Silverstein:" Én az ilyet simán a dunába lőném kérdezés nélkül. "
Csak óvatosan az ilyen mondatokkal!!
Lázár János Hódmezővárárhelyt Magyarország egy lakosra jutó eladósodottságában a legjobban eladósította!!
Rogán Antal V. kerületben 2006 4 milliádos adósságot 2010-re 16(!!!) milliárdra növelte.
Majd mindkét város adósságát egybecsapták az ország teljes adósságához, így eltüntetve pusztításukat és ráterhelve mindannyiunkra gálánsan!
Szóval még mindig Dunázna??

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:41:42

@midnight coder: Abból a szempontból, hogy fidesz vagy mszp, ez tökmind1.

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:42:48

@baldoc: Semmi jelentőssége Hódmezővásárhely adósságának, ami a csökkenő GDP arányos államadósság része.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 12:43:16

@Larry Silverstein:

"Csak a letelepedési kötvénybe nem ment csődbe az állam, a MANYUPba meg de."

Mondjuk a manyuptól sem ment csődbe, de komoly teher volt a költségvetésnek.

A manyupon konkrétan veszített az állam. A letelepedési kötvényen nem veszít, csak éppen nem is nyer. Egyik sem jó, de a manyup egy fokkal rosszabb volt.

Janossz 2017.01.14. 12:43:16

@martineden: "Regelj kocsog." Ne biztasd! Ezt teszi, már vagy tucatjára!:-)
Ha nincs rendes klavid, írj, mint a taaviratban. Tehát: regeelj koecsoeg a helyes forma. :-)

baldoc 2017.01.14. 12:48:12

@Larry Silverstein: Maga nem tud válaszolni semmire???
Szóval még egyszer Dunába lövetné Lázárt és Rogánt is??

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 12:48:39

@pedigré:

"Nem érdekel bennünket és másokat sem , hogy a lelépés helye szerinti ország akarja - e őket."

Sajnos erőszakkal nem teheted át őket az eredeti országukba. Na meg "no passport, no fingerprint, born on January 1st" Aliról honnan lehet tudni, melyik országból jött?

Az igazi megoldás Magyarország számára az, hogy eleve senkit nem szabad beengedni. Ne feledjük, hogy az "igazi" menekültek nagy része sem jobb az elüldözőiknél, csak éppen a pillanatnyilag vesztes csapatból kerülnek ki.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 12:49:22

'Közel tízezer üveg meghamisított whiskyt foglalt le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Auchan több raktárában - értesült a HavariaPress. A gyanús alkoholra egy próbavásárlás alkalmával figyelt fel valaki, akinek az lett a gyanús, hogy egy bizonyos fajta márkás whiskyből valamennyi, készleten lévő üveg hátsó oldalán ki lett köszörülve a gyárilag savval belemaratott gyártási szám.'

@Larry Silverstein: MSZP féle férgekre magyar ember sosem szavazott

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:50:33

@baldoc: Lázár és Rogán a NER élharcosai.

Az élharcosok jutalmat kapnak, így müködik a NER.

Larry Silverstein 2017.01.14. 12:52:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 1et se kell beengedni, viszont a cigányokat bujtogatni kell hogy vallják magukat menekültnek és meg se állljanak Svédországig.

baldoc 2017.01.14. 12:56:50

@Larry Silverstein: "így müködik a NER. "
Pontosabban: így ROHAD a NER.
Aki pedig szereti a rothadást látni másokon, az a leprás.

Larry Silverstein 2017.01.14. 13:00:09

@baldoc: Igy müködik a demokrácia. A párt szempontjából eredményes embert jutalmazzák, az eredménytelent megbüntetik.

Persze csak a modern pártokban, nem az MSZP-ben.

conchita wurst 2017.01.14. 13:02:16

látom a kommereknek nincs jó napjuk

lehet beállok nekik kommentelni..:)

martineden 2017.01.14. 13:08:02

@Larry Silverstein: Államadósság: 2010: 20.420 milliárd Ft. 2016: 25.393 milliárd Ft...szerinted csokken, fideszkocsog?

Janossz 2017.01.14. 13:08:29

@al Dajjal: Akkor ne érts egyet. Jó.
De van az a pont, mikor azt mondja a nép: Ezekkel nem!
És majd utána fogja kitalálni, kivel. Ehhez persze kitartó, szorgos munka kell, hogy az állapot bekövetkezzen, de úgy nézem, rajta vagytok, keményen.
Mai hír: Mészáros Eszéki futballcsapatát, ami ugye (mellesleg értelmezhetetlen) magánvállalkozás a kormány egymilliárd Ft-al támogatja. Tehát egy kormányközeli potentát külföldi magánvállalkozása magyar állami támogatást kap.
Azt hiszed, hogy ez a karakószörcsögi 4211-es Italboltban nem téma? Nem veri ki a biztosítékot sokaknál?
De bizony!

Larry Silverstein 2017.01.14. 13:09:51

@martineden: még mindig senkit nem érdekel a nominális adósság, tibi

Larry Silverstein 2017.01.14. 13:13:17

@Janossz: Nálunk téma, örülünk hogy a kormány támogatja a határon túli magyar sportot és kultúrát

S annak is, hogy ezt nem a következő generáció kontójára teszi mint a féreg ballibek a saját hobbijaiknál (pl. buzidrámák a nemzetiben)

martineden 2017.01.14. 13:14:53

@Larry Silverstein:,, még mindig senkit nem érdekel a nominális adósság,"..ejnye miki, ha tartozol a banknak 100 ezres fizetes mellett , de kozben mar 200 ezret keresel, elhiszi neked , h attol csokkent az adossagod?

al Dajjal 2017.01.14. 13:15:37

@baldoc: Azért az önkormányzatok adósságánál figyelembe kell venni, hogy a 2006-os önkormányzati választások totális veresége után a kormány rengeteg feladatot (közintézmények, iskolák, kórházak üzemeltetése, szociális ellátás, stb.) az ekkor már többnyire fideszes önkormányzatokra tolt úgy, hogy plusz forrást nem adott ezek teljesítéséhez, úgyhogy az önkormányzatoknak ezt hitelből kellett megoldaniuk. Aztán pedig a Parlamentben harsogták, hogy mekkora adósságot csinálnak a fideszes önkormányzatok.

bbwd 2017.01.14. 13:16:05

hahahaha, álmodik a nyomor :D

sehogy nem nyerheti meg :P

bioLarzen 2017.01.14. 13:17:01

Ez mind szép és jó - csak ez kb. olyan, mintha tanfolyamot hirdetnék férfiaknak "Hogyan szedd fel a legjobb nőket" címen, majd a tananyag az lenne, hogy:
a.) légy srámos és szép;
b.) légy kőgazdag;
c.) légy remek ember;
d.) legyewn rendezett az életed.

Vagyis, csupa olyan dolog, amivel mindenki eleve tisztában van - és pont azt nem tudja meg, amit remélt: mégis, mindezt HOGY érhetem el?

Szóval: mégis, mindezt HOGY érheti el a mai baloldal, ha szemlátomást ennél nagyságrendekkel egyszerűbb dolgokat sem képes véghezvinni, illetve rendesen megvalósítani?

Skankhunt42 2017.01.14. 13:19:40

@martineden: azzal vállalta fel, h "Na és?!" szánalmas munkásőr véglény vagy, hiába tagadod

al Dajjal 2017.01.14. 13:22:36

@Janossz: Volt az elején egy hosszabb hozzászólásom, ott kifejtettem. A lényege: a baloldal semmit nem tudott felmutatni kormányon. Amit meg mégis, az többnyire a hátrányára volt. Most, ellenzékben sem látszik, hogy bármilyen életképes alternatívát fel tudnának mutatni a vesszeonrbánozáson kívül.

Egy másik hozzászóló írta:

Fidesz lop, de azért valamit tesz is.
A baloldal csak lop.

Az a baj, hogy amíg ilyen töketlen, életképtelen a baloldal, addig baromi magasan van az a küszöb, amíg az emberek eljutnak az "Ezekkel nem!" szintre. Sajnos. Amúgy biztos vagyok benne, hogy Orbán csak egyszer fog megbukni, s utána ugyanolyan politikai pária lesz, mint Gyurcsány, Kuncze és a többiek.

Larry Silverstein 2017.01.14. 13:28:36

@al Dajjal: 'biztos vagyok benne, hogy Orbán csak egyszer fog megbukni, s utána ugyanolyan politikai pária lesz, mint Gyurcsány, Kuncze és a többiek.'

- a magyar történelem mást mutat Orbánról

FinderTab 2017.01.14. 13:33:17

hol van itt baloldal?ugyan mar...

al Dajjal 2017.01.14. 13:34:21

@Larry Silverstein: A mostani ügyködése után úgy gondolom, ha lesz valamikor (1-2-3 ciklus múlva) életképes alternatívája, s leváltják, már nem fog tudni visszajönni. 2002 után reális és jogos volt, hogy esélyes ellenzéki vezetőként ott maradt, s küzdött a visszatérésért. Most már viszont kezdenek tényleg nagyon messzire menni bizonyos dolgokban.

2017.01.14. 13:40:04

@martineden: volt 1 milla kp-d meg 2 milla tartozásod, more, és most van 3 milla kp-d meg 3,5 milla tartozásod... add össze számológéppel, melyik a jobb

Andy73 2017.01.14. 13:42:46

"Összefoglalva: ha a baloldali pártok a megfelelő stratégia mentén a megfelelő emberekkel kezdik el a felkészülést a 2018-as parlamenti választásokra, akkor garantált a győzelem és a kormányalakítás!"

Meglehetősen optimista konklúzió. Másszóval irreális, alapvetően téves. Ez csak arra lenne garancia, hogy a baloldal labdába rúgjon. Ez a minimum, hogy valakivel esélyesként lehessen számolni. Hogy ne legyen osztálykülönbség az ellenfelekkel, a többi indulóval.
Ráadásul a jelenlegi helyzet az, hogy a Fidesznél már mindez adott, a baloldalnál pedig a legtöbb még nem, legfeljebb az álmok szintjén.

2017.01.14. 13:43:44

Ez a poszt is azok közé tartozik, amikor kétségek között fetreng az olvasó, hogy ez most komoly vagy irónia... Mindenesetre én röhögtem, főleg a média tanácsadói résznél...

vNHM 2017.01.14. 13:43:50

:DDDDDDD
Mi vagy te, orakulum?

Larry Silverstein 2017.01.14. 13:46:13

@al Dajjal: utána már azért nem fog visszajönni mert öreg lesz

Larry Silverstein 2017.01.14. 13:49:18

Olyan nincs amit a poszt ír hogy valami lesz a semmiből.

Az MSZP az MSZMP-ből lett, a többi ballib meg az MSZPből.

A Jobbik meg a polgári körből lett.

Más tehát nem lesz, olyat meg 2018ban biztos nem választanak meg akit könnyü a 2002-10es rendszerhez kötni.

István Magyari 2017.01.14. 14:03:27

Ácsingozik a bolsevik söpredék.

martineden 2017.01.14. 14:08:53

@Skankhunt42: Mi van takonyorru, veded a komcsi gecit?Szanalmas munkasor ivadek vagy, de eszed az nincs

Göntér László 2017.01.14. 14:15:59

A választás megnyerését célként kitűzni, optimista hozzáállás. Az esélyegyenlőség megteremtését én elegendőnek tartom. Szerintem a parlamenti pártok frakcióit meg kell szüntetni, a képviselőket fel kell szabadítani a gombnyomogatási kényszer alól.
Az én vízióm: Nem csak Orbán. Szerintem az elkövetkező választásnak csak korlátozott hatáskörűnek és időtartamúnak kell lennie. Ennek az ideiglenes Országgyűlésnek csak az lehet a feladata, hogy biztosítsa azokat a törvényi és alkotmányos feltételeket, amelyek lehetővé teszik a vízióm beteljesülését. Nyilvánvaló, hogy az Alaptörvényt is úgy kell megváltoztatni, hogy a választók valóban választhassanak a két, vagy több változat közül. Feltételezem, hogy a versengő variációk nyolcvan százaléka azonos lesz, ezért a maradék húsz százalékok lényegéről kell a választókat meggyőzni. Ebben az esetben bárkivel össze lehet fogni, aki ennek az akadályát meg akarja szüntetni. A fentiekből következik, hogy a mostani helyzetet úgy ítélem meg, hogy a jelenlegi alaptörvény és törvények csak Orbánnak kedveznek, másnak hátrányosak. Az egyenlőség biztosítása azt is jelenti, hogy az Orbán vezette Fidesznek ugyanazok a lehetőségek rendelkezésére állnak, mint másoknak.
Amit én javaslok az az alábbi:
ktkj.blog.hu/2011/09/25/a_demokratikus_kozhatalom_felepitese

al Dajjal 2017.01.14. 14:22:07

@Göntér László: Hol van az az Alaptörvényben vagy a választási törvényben, hogy a fidesznek kell nyernie?
Senkinek nincs megtiltva, hogy másra szavazzon. Csak másra nem szavaznak, mert egyszerűen kormányképtelenek. A baloldal szerencsétlenkedéseit láttuk, látjuk kormányon is és ellenzékben is, a cukiskodó neonácikat meg remélem, senki nem gondolja értelmes alternatívának. Nem az Alaptörvénybe van kódolva Orbán győzelme, hanem a balfasz, töketlen, hiteltelen ellenzékbe.

Larry Silverstein 2017.01.14. 14:25:29

Új politikai generáció itt max. a Fidesz 30asaiból 40eseiből nőhet ki, ha nem bírják kivárni a sorukat.

A jobbik bajban van, nem jött be az irányváltás (egyelőre).

A ballibet nem is említem, szvsz vagy a DK, vagy az MSZP már legközelebb sem jut be, s a jövő számukra setét.

A semmiből keletkezésben meg nem hiszek.

Janossz 2017.01.14. 14:30:34

@Larry Silverstein: "Nálunk téma, örülünk hogy a kormány támogatja a határon túli magyar sportot és kultúrát" Szerencsétlen, Eszék lakosságának 3 %-a magyar! Mit, kit támogat a kormány?? És a kultúra a te szádból, már ne is haragudj, viccesen hangzik.

Skankhunt42 2017.01.14. 14:31:50

@martineden: szépen beszéljél, nem tudom ki programozott így. Van valami eredeti gondolatod is? Vigyázz, könnyen mész a selejtbe!!

elemes 2017.01.14. 14:35:06

elolvastam ezt a posztot, hát ...

Larry Silverstein 2017.01.14. 14:35:31

@Janossz: S ki mondta, hogy az eszéki focisták 3%-a magyar?

2017.01.14. 14:35:38

@Larry Silverstein: A rendszerváltáskor kiszorítottak hitelesek. Akik ma a parlamentben vannak, egy hiteltelen rendszer részei. Az EKA és NEKA túl sok paktumot hozott anno, ezt rendbe hozni már lehetetlen. Eleve a privatizáció a pártvagyon megtartásáról szólt. Krassó György hiányzik, a Magyar Október Párt, vagy az eredeti szocdem.

monddazigazatmar 2017.01.14. 14:37:23

Igy nyeri meg a magyar válogatott a 18as VB-t:
1. Kell egy jó csapat
2. Kell egy jó edző
3. Kell egy repülő ami odavisz a helyszínre
4. Kell szállást foglalni.

Na, hát ebből csak az első kettő hiányzik. Mint ahogy a baloldalról a megfelelő emberek és a megfelelő program.

Larry Silverstein 2017.01.14. 14:42:54

@je suis chauve: mint új kommunista párt hitelesek lennének, de van ilyenre igény?

szocdem gazdaságpolitika le van fedve a fidesszel, minek még egy?

vagy a fidesz a kereszténydemokrata? Nekem mind1.

Janossz 2017.01.14. 14:43:26

@Larry Silverstein: Tessék, itt a keret:
Hány magyart vélsz felfedezni?
1 CRO K Zvonimir Mikulić
4 CRO KP Hrvoje Kurtović
5 CRO KP Benedik Mioč
6 CRO V Ivica Džolan
7 CRO V Matija Spicic
8 CRO KP Aljosa Vojnovic
9 CRO CS Nikola Mandić
10 CRO CS Antonio Perosevic
11 CRO CS Goran Roce
12 CRO K Borna Žitnjak
13 CRO K Marko Malenica
15 CRO V Zoran Arsenić
16 CRO KP Tomislav Radotić

# Poszt Név
18 CRO CS Tomislav Štrkalj
19 CRO KP Zoran Lesjak
20 CRO V Lovro Anić
21 CRO KP Mile Škorić
22 CRO KP Tomislav Šorša
23 CRO CS Alen Grgić
24 CRO KP Tomislav Šarić
26 CRO V Nikola Matas
27 CRO KP Tomislav Čuljak
28 CRO V Andrej Lukić
30 CRO KP Josip Knezevic
77 CRO KP Josip Spoljaric
-- CRO V Mislav Leko

Larry Silverstein 2017.01.14. 14:46:45

@Janossz: Elszlávosították a nevüket, de a pénz segít ezen.

2017.01.14. 14:49:51

@Larry Silverstein: A MOP jobboldali pár volt. A fidesz ugyanúgy nem hiteles a jelenlegi rendszer keretei között mint a többi parlamenti párt. Ők is részt vettek a NEKA-ban. Új rendszerben elképzelhető lenne a fidesz részvétele is. Sajnos a kártyát már a rendszerváltáskor is a globális nagytőke képviselői osztották, és ők nem a hiteles népképviseletet választották. Némileg jogosan, a társadalom gyenge politikai és szolidaritási integráltsága miatt.

Larry Silverstein 2017.01.14. 14:50:48

@Janossz: Na, de viccen kívül: index.hu/belfold/2016/04/26/eszek_meszaros_lorinc_futball_nk_osijek/

Mészáros megvette saját pénzén az 1 mrd tartozással rendelkező csapatot, amit Orbán később közpénzből átfizetett Mészárosnak.

Az ok: stadionépítési megbízások szerzése Horvátországban

bkkzol 2017.01.14. 14:50:51

@je suis chauve: Nincsenek kétségek! Ez a blog csak az ironát érezteti. Senki nem gondolja komolyan , hogy ez a baloldal+ liberális valami komolyan meg tudja szorongatni a fideszt.
Ezeknek csak arra van energiájuk, hogy egymást marják és felváltva jelentgetik fel hazájukat Brüsszelben és Strassburgban.
Pátállástól függetlenül nem szeretik ezeket az akciókat az emberek, választók.

Larry Silverstein 2017.01.14. 14:51:37

@je suis chauve: miért ne lenne hiteles? Európában kevés ilyen népszerü politikus van mint Orbán.

rasztaszív 2017.01.14. 14:56:55

az átlag fideszes szavazó igazodni akaró takonygerinc.kőkeményen be kell fenyegetni őket,ez a fajta abból ért.egy lusztrációs törvény,és a fidesz-trollok elszámoltatásának ígérete többet érne,mint egyenként foglalkozni a hazugságaikkal.ha csak egy pici esélye felderengene,hogy egy új hatalom tényleg komolyan venné az elszámoltatást,a fidesz-taknyok zöme el sem merne menni szavazni.

2017.01.14. 14:58:55

@Larry Silverstein: Ezt nem vitatom. Viszont a jelenlegi keretek között a globális nagytőke teljes hegemóniája érvényesül nagyobbik részben, kisebbik részben pedig a hazai posztkomcsi tőke. Orbán mozgástere milliméterekben mérhető valószínűleg. A neoliberális nemzetközi tőke durva reformjait teljes ellenállás nélkül tudja végrehajtani nálunk. A fidesz kommunikáció (kényszerűen) is a neolib nagytőkét szolgálja ki

Larry Silverstein 2017.01.14. 14:59:36

@je suis chauve: Ez igaz de ezen nem fogsz változtatni háború nélkül.

Visceroid 2017.01.14. 15:00:04

Mondjuk a józan paraszt az őszödi beszéd napvilágra kerülésének másodpercében tudhatta, hogy mi lesz itt az utána következő 50 évben.

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:00:45

@rasztaszív: keller laca is akkorát elszámoltatott.....

hogy ez se lenne hiteltelenebb a szociktól mint az összes többi ami kiesik a szájukon

rasztaszív 2017.01.14. 15:05:27

@Larry Silverstein: persze.más nincs is az országban,csak a szocik,meg a kis jézuska.

midnight coder 2017.01.14. 15:05:28

@martineden: "..ejnye miki, ha tartozol a banknak 100 ezres fizetes mellett , de kozben mar 200 ezret keresel, elhiszi neked , h attol csokkent az adossagod?"

Az, hogy van 10 millió forint bankhiteled nem probléma ha van hozzá havi 600 ezer forint nettó jövedelmed. Ugyanakkor ez a 10 millió forint hitel katasztrófa, ha a havi nettó jövedelmed 100 ezer forint alatt van.

A kockázat abban van, hogy a bankhiteled akkor is megmarad, ha hirtelen leesik a jövedelmed 100 ezer forint alá. Ez kis hazánkat kevésbé fenyegeti, de az EU jelenlegi fejlett tagországait (akik szintén szépen el vannak adósodva) már annál inkább.

fotelfasiszta 2017.01.14. 15:06:47

1. Kell egy profi szervezet!
Le kell cserélni a jelenlegi arcokat.

2. Kell egy profi stratégia!
Minekután fogalmuk sincsen a Budapesten kívüli világról, így nehezen hihető, hogy ezt össze tudják hozni.

3. Kellenek a megfelelő emberek!
Le kell cserélni a jelenlegi arcokat.

4. Kell a médiafelület!
A baloldali üzenetek eljuttatása előtt talán az üzeneteket kellene tisztességesen megfogalmazni.

5. Kell a pénz!
Ez egy nagyon szarul megtérülő befektetés lenne...

Összefoglalva:
Hogyha eltakarítják a tagság 90%-át, akkor van esély.

Janossz 2017.01.14. 15:08:38

@Larry Silverstein:" Mészáros megvette saját pénzén az 1 mrd tartozással rendelkező csapatot, amit Orbán később közpénzből átfizetett Mészárosnak."
És ez így neked gömbölyű? Veszek egy tropa céget valahol a világban, az állam meg konszolidálja?
Ha linkelni tudsz, valószínű, hogy olvasni is:. Ez a mondatocska nem kerülte el a figyelmed?

".... nem kapott licencet a következő bajnokságra. Az ok: infrastrukturális hiányosságok, vagyis érik a horvát stadionbiznisz, ha egyszer lesz, aki finanszírozza."
Tehát, már csak egy Orbán kell a horvátoknak és dől a pénz Lőrincetekhez.
Mikor a szegény délszlávok azért adták el a csapatot, mert azt hitték, megjött a Mikulás...

rasztaszív 2017.01.14. 15:09:10

@Larry Silverstein: gondoltam,hogy a felfogó-képességeddel lehet baj...:)

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:09:18

@fotelfasiszta: 'Hogyha eltakarítják a tagság 90%-át, akkor van esély.'

- ha a 2010es apokalipszis után nem tudták megtenni akkor ez soha nem fog sikerülni

midnight coder 2017.01.14. 15:09:45

@rasztaszív: Van még esetleg a Jobbik. De hogy baloldalon nem fogsz tudni szart sem csinálni a szocik nélkül, az biztos. Na jó, mondjuk a szocikkal sem.

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:10:43

@Janossz: Orbán és Mészáros eddig is sikeres páros volt itthon, tehát ott is azok lesznek

marad az irigykedés, ami libsi nóta, bárki unja, ugye

rasztaszív 2017.01.14. 15:12:24

@midnight coder: a mai ellenzék nem a baloldal,hanem mindenki,aki nem akar itt fasizmust.szerintem több köztük a normális jobboldali.

midnight coder 2017.01.14. 15:15:59

@Larry Silverstein: Mennek ott a többiek is. Az olaszok, görögök az első számú probléma amivel az EU nemigen tud mihez kezdeni, de igazából a fejlett tagországok fejlettsége is csak egy hatalmas lufi. A fogyasztási cikkek nagy része Made In China, és nem tegnap óta. Egy rakás olyan dolog van, amit ott elő tudnak állítani, itt pedig már régen nem. Fordítva viszont egyre kevesebb. Ami azt jelenti, hogy hosszú távon nemigen lesz tartható, hogy a nyugat-európai polgár 4x annyit keres mint a kici kínai. Ebből előbb-utóbb bizony csúnya bukfenc lesz.

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:19:47

@midnight coder: A kínai ugyanúgy ki van szolgáltatva nekünk mi mi nekik, tehát ez inkább lassú folyamat lesz.

A görögök nem probléma kevesen vannak stratégiai tengerszoros mellett ezért felezik az adósságukat ahányszor akarják.

De az olaszoknak szerintem muszáj lesz kilépni az euróból, és leértékelni, mert azt már nem vállalja be Európa (aki merkel).

monddazigazatmar 2017.01.14. 15:20:39

@rasztaszív: "egy új hatalom tényleg komolyan venné az elszámoltatást,a fidesz-taknyok zöme el sem merne menni szavazni."
Ime a liberális demokráciafelfogás.

rasztaszív 2017.01.14. 15:23:39

@monddazigazatmar: ennek semmi köze a liberalizmushoz.ez a szimpla igazság,ideológia nélkül.

midnight coder 2017.01.14. 15:26:41

@Larry Silverstein: Kína már miért is lenne kiszolgáltatva ? Van egy kb. végtelen nagyságú belső piaca, van egy rakás más ország akinek el tudja adni a termékeit nyersanyagért.

Janossz 2017.01.14. 15:27:23

@Larry Silverstein: "Orbán és Mészáros eddig is sikeres páros volt itthon, tehát ott is azok lesznek"
Vicces fiú vagy te. A sikeres páros tavaly megmutatta, hogy a legtöbb pénzzel eleresztett magyar klubot hogy lehet kiejteni a rém magas színvonalú magyar első osztályból.
Ezek után, ha az Osijek nem nyer valami nemzetközi kupát, akármi legyek.

al Dajjal 2017.01.14. 15:27:26

@midnight coder: Amint a kici kínai életszínvonala megnő annyira, hogy nem elég neki az európai fizetés 10%-a, elkezdenek visszaszivárogni a gyártók, mert nem fogja megérni az ottani bérekkel és a szállítással. Ez elvileg jó lenne, biztos megtalálnák a módját annak, hogy itt is termeljenek.
Mivel nagy ország, sok lakossal, ezért sokkal valószínűbb az a forgatókönyv, hogy egy jó ideig lesz még ott ember, aki ennyiért elvállalja. Ha meg már nem, az lesz az igazi baj, mert azt jelenti, hogy Kína dupla olyan fejlett, mint az EU és USA együtt.
Szóval a gazdaság szempontjából az lenne a jó, ha a termelést szépen lassan visszahozná mindenki EU-ba, USA-ba. Viszont hajlandóak lennénk ezért többet fizetni a termékekért a boltban?

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:27:57

@Larry Silverstein: Igaz, az olaszoknál a csődközeli helyzet tulajdonképpen normális álllapot, több évet húztak ki így, mint máshogy, mióta Olaszország létezik.

midnight coder 2017.01.14. 15:28:05

@rasztaszív: Na ja. Most kicsit félretesszük az ideológiát, csinálunk egy kis igazságos népirtást, de utána ismét liberális demokraták leszünk.

rasztaszív 2017.01.14. 15:30:36

@midnight coder: népirtásban csak te gondolkodsz.ez a te szinted.

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:30:41

@Janossz: Elveszel a részletekben. A nagy cél az ország jóléte.

Orbán mind a minimálbéreseknek, mind az SZJAsoknak, mind a KATAsoknak, mind a TÁRSASÁGI ADÓs multiknak, mind a családosoknak, mind Mészárosnak kínál valamit, aminek azok örülnek.

Vele szemben ezt kínálják: kőne egy jó csapat, meg egy jó pogram.

rasztaszív 2017.01.14. 15:32:29

@Larry Silverstein: mert ezek nem csak részletek,ugye?más nem is történik...?

Vendel Erős 2017.01.14. 15:32:38

Számomra akkor lenne esélyes a baloldali győzelm ha:
1. Szembe néznének azzal mit tettek jól és rosszuk és ez hogyan hatott az országra. Ha a korábbi hibáikat nem ismerik fel, hogyan tudnának javítani rajta.
2. Visszalépnének a politikától a múlt árnyai pl. Gyurcsány, Szanyi, és a többi megélhetési politikus.
3. Képesek lennének érthetően elmondani mit ront el a FIDESZ. A nyilvánvaló korrupción és értelmetlen baromságokon kívül, oktatás, egészségügy, energia politika, stb.
4. A fenti hibák javítására, értelmes javaslatokat fogalmaznának meg.
5. Garanciákat adnának rá, hogy mi történik ha nem a megválasztásukat eredményező programot hajtják végre és aki közülük lop, visszaél hatalmával vagy gyengén teljesít azt eltávolítják, és szükség esetén a törvény előtt felel.
6. Törvény előtt elszámoltatják azokat akiket nyilvánvalóan el kell.
Ennyi. Nem fog megtörténni.

al Dajjal 2017.01.14. 15:33:50

@Larry Silverstein: A görögöket nem a stratégiai elhelyezkedésük miatt mentették meg, hanem azért, mert gyakorlatilag a teljes államadósságukat német bankok finanszírozták (állampapírok formájában). Ha dől Görögo. borul a német bankszektor, s vele a német gazdaság is. Most ezt leváltották IMF/Világbank/EU pénzekre. A német bankszektor lett megmentve, nem a görögök.

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:34:36

@al Dajjal: Már rég nem 10%-ért dolgoznak, és az 'európai' és 'amerikai' Rt-k közül egy csomó a kínaiaké. Ezen kívül az övék Szibéria és Afrika bányajogainak jó része.

Kínában ott a kockázat hogy már most van egy európai szinten is fizetőképes középosztály, ami számban akkora, mint az USA középosztályax2, és előbb utóbb demokratizálódásra lesz igényük.
Mi meg azzal tartjuk még soká sakkban őket hogy hízni csak rajtunk tudnak, kellünk nekik, s ők is nekünk.

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:35:24

@rasztaszív: Ez történik:www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után.

Ebből a +40% - ból 30%-ot Orbán 10 éve hozott össze, 10%-ot meg az összes többi 16 év.
Úgyhogy az Orbáni gazdaságpolitika kiemelkedően a legjobb a rendszerváltás óta, és a 2018as alternatívák közül.

rasztaszív 2017.01.14. 15:36:15

@Larry Silverstein: és persze ez sem csak egy részlet?:)))

Behajtó70 2017.01.14. 15:38:16

Fel kéne már fognotok csicska libbantak, hogy ti itt többé nem fogtok uralkodni! El kéne kezdeni rendesen dolgzi a pofázás helyett!

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:40:16

@rasztaszív: A választót ez érdekli, nem a demokrácia lózungok.

rasztaszív 2017.01.14. 15:41:06

@Larry Silverstein: a mainál kedvezőbb külső körülmények még soha nem voltak a fejlődéshez a rendszerváltás óta.3-4% eu-s pénz,az olajár bezuhanása(+ min.1%),az autópályák gazdaságélénkítő hatása(1-2%) összesen kb.5-7% növekedési potenciál.az a "gazdasági csoda",hogy ebből annyit realizálunk,amennyit!

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:43:44

@rasztaszív: Ellenkezőleg, 2008ig a mainál sokkal jobb körülmények voltak. ezért fejlődött a szlovák GDP 2007ben 10%-kal, a magyar meg 1%-kal. Mert nyugat európa a mai duplájával nőtt.

Janossz 2017.01.14. 15:46:47

@Larry Silverstein: " Elveszel a részletekben. A nagy cél az ország jóléte."
Aha. Így mondták ezt 60 éve. Meg ma is mondják, ha megcáfoltattak egysmásban.
A nagy célt a jövőben szíveskedj csupa nagy betűvel írni, hogy értsük!
Bár attól még mindig nem lesz egyértelmű, miben is szolgálja az én jólétem horvát labdarúgó klubok magyar állami támogatása. Meg még sok más sem. De ez az én bajom, nem látom a nagy célt az intézkedések mögött.

rasztaszív 2017.01.14. 15:47:36

@Larry Silverstein: azok a kedvező körülmények tették lehetővé,hogy legyen hitelünk az autópályák megépítésére - amiből azóta is élünk!milyen hasonlóan szükséges,és értelmes beruházás viszi most el a gdp-nket?

$pi$ 2017.01.14. 15:49:18

@martineden: "Államadósság: 2010: 20.420 milliárd Ft. 2016: 25.393 milliárd Ft "

Megpróbálom, de biztos nem fog sikerülni...

Figyelj öreg! Te az mszp által valutában felvett hitel összegét figyeled forintban, ahogy nő az árfolyamváltozás miatt. A "hol az a pénz?" kérdés teljesen értelmetlen: az a pénz soha nem létezett, az csak az árfolyamváltozás.

ÉRTED? Nem? Sz@ar ügy!

A következő dumád az lesz, hogy az orbán miatt romlott a forint. Nem, a forintnak mesterségesen magasan volt tartva az árfolyama a magas alapkamattal. 10% felett volt az alapkamat. gyurcsány is megmondta, hogy "megöl minket a magas kamat". Ezért kellett csökkenteni és ezért változott az árfolyam, ezért nagyobb most a forintban számolt államadósság. Nem azért, mert egy csomó pénz "eltűnt".

ÉRTED? Nem? Akkor ne ugass bele legközelebb!

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:51:08

@Janossz: Én se járok stadionba.

Csak mint keményen dolgozó kisember nem érdekel az sem, ha Orbán Soros gyurinál is gazdagabbra fújja Mészárost, amíg nekem is jut valami a prosperitásból.

Amíg a szocik Orbán alternatívái, nyugodtan csinálhatja ezt Orbán, én őt el nem hagyom.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 15:51:20

@Behajtó70: Nagyon helyes ez a hozzáállás. Orosz népünk el is várja hogy a velünk szövetséges népek rendesen dolgozzanak!

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:52:20

@rasztaszív: Az akkor felvett +10-15000 mrd hitelből 5000 km autópályára tellett volna.

Csak nincs.

berne 2017.01.14. 15:53:21

Amíg ezek a dilettáns arcok jelentik a baloldalt, addig semmi esélyük.

rasztaszív 2017.01.14. 15:53:29

@Larry Silverstein: aha.és az azóta is gyűlő adósságból mennyi lett?

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 15:54:45

@Larry Silverstein: De a reáljövedelem csak 10 százalékkal több, mert persze te sem tudod mi a kettő között a különbség.

Larry Silverstein 2017.01.14. 15:57:27

@rasztaszív: Azóta a jövedelem gyorsabban nő mint az adósság.

Ezt hívják gazdálkodásnak.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 15:57:43

@Larry Silverstein: Hazudsz, hazudsz, kevered a reálkeresetet és a reáljovedelmet.

Vendel Erős 2017.01.14. 15:58:56

@$ip$ A FIDESZ is szarul teljesít államadósság szempontból.
2009 78% 75,7Mrd EUR
2015 75% 80,3Mrd EUR
közben elloptak 12% nyi MANYUP-ot

rasztaszív 2017.01.14. 16:00:04

@Larry Silverstein: jórészt az autópályáknak köszönhetően.ezt hívják jó befektetésnek.amit te csinálsz,azt meg más tollával ékeskedésnek.

Larry Silverstein 2017.01.14. 16:00:33

@maxval bircaman eIemző: Ha a szocik GDP növekedéséhez is hozzáadok 11,5%-ot, nem lesz negatív.

De az EUstat nem így számol.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:00:58

@Larry Silverstein: Hát te, te barom!

"Hát ekkora nagy balfaszok vagytok, lopstop.

+ nézzük a reáljövedelem alakulását 1990 óta.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

ma az 1990es szint 140%-a az átlag reálkereset(2016os értéket 'manuálisan' hozzáadtam), 26 év után."

Larry Silverstein 2017.01.14. 16:01:42

@rasztaszív: Hát igen a szocik aztán qrvajó befektetés voltak.

Ezért vannak a történelem szemétdombján.

Emília Röszkei 2017.01.14. 16:01:46

@baldoc: A vagyont csökkenti. Az összevetésben bizony ez negatív tétel a baloldalon, mert ezzel együtt nőtt az adósság annyival amennyivel. Ezt is elköltötték.

Ezzel szemben Orbánéknál a cégvisszavásárlásokat is figyelembe kell venni pluszos tételként, valamint a '98-'02 közti adósságcsökkentést ...

Larry Silverstein 2017.01.14. 16:03:01

@maxval bircaman eIemző: Előbb nem erre a HSZra reagáltál, hanem a reálkeresetesre.

$pi$ 2017.01.14. 16:03:10

@rasztaszív: "az autópályák gazdaságélénkítő hatása(1-2%) "

Ezt a baromságot már egy ideje hirdeted. Javaslom előbb tanuld meg, hogy hova kell szóközt tenni, mert így üvölt a szövegedről, hogy egészen biztosan nem értesz az autópályák gazdaságélénkítő hatásához, hiszen gyakorlatilag írni is alig tudsz.

A közgazdaságtan nem úgy működik, hogy "építünk autópályát és az +2%". Ha így menne, akkor végigépítenénk autópályával szibériát és örülnénk mint majom a farkának.

Sajnos nekem volt szerencsém végignézni a dél-dunántúl lerohadását. A rendszerváltás óta csak döglődik ez a régia, azóta is döglődik, hogy autópályát építettek. Ugyanis hiába van autópálya, ha nem akar senki semmi hasznosat szállítani rajta. Nincs ipar, nincs termelés, nincs kereskedelem. Üres autópálya van.

Tudom, hogy te valami vallásos csávó vagy, aki meg van győződve, hogy a cucilista kormány bölcsen épített ide autópályát és most itt emelkedett 2%-ot a GDP, nekik köszönhetünk mindent, de nem öregem, el kell, hogy keserítselek, nincs itt semmi.

Párszor végigmentem már az autópályán, hidd el tudom miről beszélek. Attól, hogy pista bácsi a vasárnapi ebédre most autópályán megy nem lesz 2%. Sőt egyébként pista bácsi is a fidesz óta megy autópályán, mert korábban országos pályamatrica volt, pista bácsi viszont inkább gyalog megy a táncsi nénihez 80 kilométerre minthogy országos matricát vegyen. Egy csomó ilyen pista bácsit ismerek, életükben először most mentek autópályán, mert az orbán elintézte, hogy ők is használhassák. nem akarlak elkeseríteni, de a pista bácsik nagy része is a fideszre szavaz. :D

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:03:13

@Larry Silverstein: "Ha a szocik GDP növekedéséhez is hozzáadok 11,5%-ot, nem lesz negatív."

Mi van? Te érted azt amit leírtál? Nem kellene szombat délután már ennyire Orbán szarán szaporított gombán benyomni!

2017.01.14. 16:03:25

@maxval bircaman eIemző: Ezek az elvárások amennyiben realizálódnak, szülhetnek pár kisebb nagyobb detonációt az orosz nép háza táján

rasztaszív 2017.01.14. 16:04:09

@Larry Silverstein: eddig voltak érveid?maradt a cigánykodás?:)

2017.01.14. 16:04:54

Ja, most látom, ez a birka nem úgy hülye mint az eredeti...

Larry Silverstein 2017.01.14. 16:05:14

@Emília Röszkei: nyugi a maszopra már csak a pártfunkcik meg a 4osztályos nyuggerek szavaznak, azoknak a matek okkultizmus. Ez az 5% már maszopos halálig.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:06:38

@Larry Silverstein: Tudod egyáltalán mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség?

rasztaszív 2017.01.14. 16:08:22

@$pi$: igen,ezt már tisztáztuk egyszer.az autópályák az egyéb külső körülmények megléte esetén képesek csak kifejteni a gazdaságélénkítő hatásukat.

www.matud.iif.hu/2016/08/15.htm

ezeket a külső körülményeket alakítja most a fideszed.

az egy százalék viszont így is lazán megvan,csak a merci hoz idén felet.

$pi$ 2017.01.14. 16:10:34

@Vendel Erős: "A FIDESZ is szarul teljesít államadósság szempontból.
2009 78% 75,7Mrd EUR
2015 75% 80,3Mrd EUR
közben elloptak 12% nyi MANYUP-ot "

Rosszak a számaid. A manyup pl. soha nem volt a GDP 12%-a. Igaz, egyre nagyobb számokat mondtok.

A manyup pémz kb. 2700 milliárd forint volt. Azt mondod, hogy "ellopták", merthogy hol van. Csakhogy az mszp uralkodása alatt 2006-ban pl. körülbelül ennyivel költöttek többet mint amennyi a bevételük volt. Az mszp minden évben elköltött körülbelül 15 000 milliárd forintot, ötször annyit, mint a manyup.

Akkor arról miért nem kérdezed meg, hogy hol van? Arról miért nem mondod, hogy "ellopták"?

$pi$ 2017.01.14. 16:13:18

@rasztaszív: "az egy százalék viszont így is lazán megvan,csak a merci hoz idén felet. "

És a mercinek mi a fene köze van ahhoz, hogy építettek autópályát pl. pécsre? Semmi. Jó hogy azt mondod hozott az autópálya 2%-ot, fel is mutatsz egy 0,5%-os növekedést, csak nem sok köze van a kettőnek egymáshoz.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:15:27

@$pi$: A manyup 3000 milliárd volt, igaz az állam csak 2700 milliárdot kapott vissza. GDP viszont akkor 26 ezer milliárd volt.
A Fidesz mennyit költ évente? 14 ezer milliárdot.
Na és hol a manyup?

Larry Silverstein 2017.01.14. 16:16:27

@rasztaszív: A merci hoz felet, nagyszerü. Mi köze ennek bármihez?

Az autópályák maszop előtt és után is épültek, hatásukról nincs tanulmány. A szlovákokon látszik, hogy nem kell egy deka autópálya se hogy 10x gyorsabban bővüljön a GDPjük, mint akkor a magyar (2007).

rasztaszív 2017.01.14. 16:16:45

@$pi$: a merci nem lenne itt az autópályák nélkül.
azt mondtam,1-2%-ot hoz.és annyit hoz is.csak hát te fideszes vagy,ha kérdezel,akkor is hazudsz.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:17:49

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!.

rasztaszív 2017.01.14. 16:18:19

@Larry Silverstein: és mit gondolsz,miért nincs róla tanulmány?talán,mert akkor nem lehetne harsogni,hogy a szocik tönkretették az országot...?

Larry Silverstein 2017.01.14. 16:20:45

@rasztaszív: Az világos, hogy amit magyarázol annak se füle se farka. Mondjuk máshogy nem is lehetne a szoci gazdálkodást kihozni elfogadhatóra, csak ilyen handabandázással.

$pi$ 2017.01.14. 16:21:02

@rasztaszív: "a merci nem lenne itt az autópályák nélkül."

Okés, még egyszer mondom: mi a fene köze van a pécsi autópályának a mercihez? előtte is volt merci, a pécsi autópályán most sem szállítanak semmit... ez csak valami vallásos dogma, biztos jó volt felépíteni az autópályát, mert biztos amiatt jött ide a merci, akkor tehát nem is kúrták el.

nem öregem, elkúrták. ők is tudják, mi is tudjuk. elkúrták, nem kicsit, nagyon.

ér örülök az autópályának, de attól még elkúrták. feleslegesen mentegeted őket.

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:21:58

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:22:34

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!.

BaIIib cenzúrázók réme 21 2017.01.14. 16:23:50

Én is, én is! :-))

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!.

$pi$ 2017.01.14. 16:24:04

@rasztaszív: "azt mondtam,1-2%-ot hoz.és annyit hoz is.csak hát te fideszes vagy,ha kérdezel,akkor is hazudsz. "

B+, azt sem tudod, hogy az írásjelek után szóközt teszünk, de osztod az észt. Felénk ha azt állítod valakiről, hogy hazudik, akkor illik bizonyítani is b+, különben csak rágalmazol.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 16:26:24

@$pi$: Te csak kussoljál bukott devizahiteles! Azt se tudod mi a valutatartalék szerepe az importban.

rasztaszív 2017.01.14. 16:26:25

@$pi$: te gyengeelméjű vagy?vagy csak fideszes?:))
egy kecskeméti beruházásnak valóban nincs köze a pécsi autópályához.a kecskeméti beruházáshoz a kecskemétre vezető autópályának van köze.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 16:27:34

@Larry Silverstein: Te meg tényleg sunnyogod a kérdést mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség.

rasztaszív 2017.01.14. 16:28:45

@$pi$:

"Felénk ha azt állítod valakiről, hogy hazudik, akkor illik bizonyítani is b+, különben csak rágalmazol. "

"És a mercinek mi a fene köze van ahhoz, hogy építettek autópályát pl. pécsre? "

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 16:29:24

@rasztaszív: De ő nem tudja hogy a kecskeméti az a pécsi egy szakasza. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 16:31:29

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:31:34

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

BaIIib cenzúrázók réme 21 2017.01.14. 16:32:02

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 16:33:42

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

maxval bircaman eIemző · http://www.bircahang.org 2017.01.14. 16:36:04

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

$pi$ 2017.01.14. 16:38:10

@rasztaszív: Most ez valami válasz volt? Tudtomon kívül pécsre települt volna a mercedes? Akkor én most hazudtam? Mi a fenét akarsz b+? Világosan meg tudsz vádolni másokat azzal, hogy hazudnak, utána meg kussolsz?

midnight coder 2017.01.14. 16:39:33

@rasztaszív: "egy kecskeméti beruházásnak valóban nincs köze a pécsi autópályához.a kecskeméti beruházáshoz a kecskemétre vezető autópályának van köze."

Vagy egyikhez sincs köze. Mert hogy kis hazánkban elég sok olyan hely van ahol van autópálya és szar sem épült.

rasztaszív 2017.01.14. 16:40:05

@$pi$: te jöttél a pécsi autópályával,neked kellene tudnod,hogy miért...:)

és igen,már a kérdésed is hazug volt.

Balt 2017.01.14. 16:40:33

Böszmefogást! Böszmefogást!

rasztaszív 2017.01.14. 16:41:09

@midnight coder: akkor nyilván csak tiszta véletlen,hogy a merci egy autópálya mellé települt...:)

rasztaszív 2017.01.14. 16:42:50

@Balt: lusztrációs törvényt,és a fizetett trollok megbüntetését!!!

Balt 2017.01.14. 16:46:49

@Skankhunt42: :)) Jó meglátás.

@Zsuzsi25: Érdekel az ilyesmi? ;)

@Larry Silverstein: Sajnos én tartok attól, hogy mondjuk a DK jobb eredményt ér el (a maszop kárára) 2014-nél, bár végül is lelkük rajta: amíg Fletó a páston van, nincs félnivalónk, ergo: többé nem jönnek vissza.

$pi$ 2017.01.14. 16:50:07

@rasztaszív: "és igen,már a kérdésed is hazug volt. "

Nem öreg, te hazudsz. Fényezed a kedvenceidet, hazudsz, erőlködsz, másokat gyalázol. Osztod az észt 8 általánossal és másokat hazugsággal vádolsz.

Még egyszer kérdezem: hol hozott 2%-os gdp növekedést az m6-os autópálya? És ne gyere olyan beruházásokkal, amik máshol létesültek. Azt hazudtad, hogy az autópálya +2%-ot hoz.

Hát öregem itt az M6, mutasd a 2%-ot vagy ismerd el, hogy "hazudtam, az M6-os autópálya pl. nem hozott 2%-ot".

rasztaszív 2017.01.14. 16:53:16

@$pi$: "Még egyszer kérdezem: hol hozott 2%-os gdp növekedést az m6-os autópálya?"

újabb szép példa a hazug kérdéseidre...

de te tipikus fideszes vagy,sosem fogod elszégyelni magad.

azt mondtam,1-2%-ot hoz az autópálya-hálózat.

$pi$ 2017.01.14. 16:56:30

@rasztaszív: "akkor nyilván csak tiszta véletlen,hogy a merci egy autópálya mellé települt...:) "

Ha nem lett volna ott autópálya, akkor talán máshova települ. Az országnak nagyjából mindegy, hogy hova csak magyarországra. Amúgy ezzel is rámutattál, hogy mennyire marhaság az autópályaépítést jó beruházásnak beállítani.

Számoltad már, hogy mennyi az autópálya megtérülése, ha csak a kecskeméti mercedeszt tudod felmutatni? Mennyi adót fizet a kecskeméti mercedesz?

"Míg a fentebb említett társaságok a legtöbb adót fizették be a költségvetésbe, addig a nagy beruházásokat végrehajtó, tervező társaságok szinte a legkevesebbet. Így például a Lego csak 44,4 millió forintot utalt át a tavalyi eredménye után, a Waberer's 190,8 milliót, és a kecskeméti Mercedes-gyár is "mindössze" 342 milliót. Ám még ennél is kevesebbet adózott a harmadik nagy hazánkban működő autógyár, a Suzuki. Részükről 64,5 millióval gazdagodott az államkassza. Az Audinál kevesebbel azonban senki sem "büszkélkedhet", tőlünk 2014-hez hasonlóan tavaly sem érkezett egy fillér sem a költségvetésbe társasági adóként."

Ohhóóó, gyorsan keress valami plusszokat öreg, mert ezzel az irammal ezer év alatt nem térül meg az autópálya!

Balt 2017.01.14. 16:58:24

@al Dajjal: Thumbs up!

@Kovacs Nocraft Jozsefne: @konrada: Ne etesd a nicktolvaj trollt! Ezek mást se tudnak, csak lenyúlni a másét, a vérükben van.

rasztaszív 2017.01.14. 17:00:59

@$pi$: "Ha nem lett volna ott autópálya, akkor talán máshova települ."

de volt ott,és oda települt.ennyit a szófosásodról:)

tudod mit?bontsátok le az autópályákat,hiszen ezzel fideszes módon megmentitek az országot...:)

$pi$ 2017.01.14. 17:07:02

@rasztaszív: "azt mondtam,1-2%-ot hoz az autópálya-hálózat. "

Nem, nem ezt modntad. Azt mondtad, hogy "az autópályák gazdaságélénkítő hatása(1-2%) ". Akkor még egyszer mondom: ha az autópályáknak 1-2% közt van a gazdaságélénkítő hatása, akkor hol is érhető tetten az M6-os autópálya gazdaságélénkítő hatása?

Jó, az M5-nek van 0,5%, tegyük fel, hogy ez igaz. Akkor az M6 hogyan penget? Lehet, hogy az M5 élénkíti a gazdaságot, de az M6 nem?

$pi$ 2017.01.14. 17:07:53

@rasztaszív: "tudod mit?bontsátok le az autópályákat,hiszen ezzel fideszes módon megmentitek az országot...:) "

Ez öreg szalmabáb érvelés. Most már csak fröcsögsz.

rasztaszív 2017.01.14. 17:12:22

@$pi$: ha a teljes hálózat hoz annyit,akkor miért az m6-on rugózol?na,ez a szalmabáb érvelés!!!

monddazigazatmar 2017.01.14. 17:26:11

@rasztaszív: Beszélsz már faszságokat.
Autópályák vannak mondjuk 1990 óta. Akkor stabilan 2% növekedés csak az autópályáké? Milyen faszság ez?
A nagyszerű mszp kormány megcsinálta az m6ot. Mit lendített ez bármin?
"A Project Finance International Magazine által alapított PFI Annual Awards PPP "Az év üzlete díját" 2008. januárjában az Európa-Közel-Kelet-Afrika régióban az M6-os autópálya Szekszárd-Bóly és az M60-as sztráda Bóly-Pécs közötti szakaszának szerződése kapta.[6]

2010-ben a szerződések átvilágítását kezdeményezték, mert azok az állam számára előnyteleneknek tartották."

rasztaszív 2017.01.14. 17:30:50

@monddazigazatmar: "Akkor stabilan 2% növekedés csak az autópályáké? "

1-2%.igen.ezért kell magyaráznotok a megmagyarázhatatlant...:)

Balt 2017.01.14. 17:32:25

@Halál kamionja mindenkit elgázol: De tényleg. :)

@Ylim: Aki szja-t fizet, az nem "gazdag". Persze Bokros-i értelemben lehet, hogy az, ahol a mindenkori létminimum fölötti (munka)jövedelemmel már bárki az. A progresszív szja viszont elhozta a kétmillió minimálbéren bejelentett munkavállalót. Hurrá!

monddazigazatmar 2017.01.14. 17:37:46

@rasztaszív: Akkor mesélj, hogy a 2008as minusz 6%ot hogyan sikerült a géniuszoknak összehozni? Hülyeségeket beszélsz.

rasztaszív 2017.01.14. 17:40:34

@monddazigazatmar: mondjuk úgy,hogy akkor kellett elszámolni az autópályaépítés költségeit.

midnight coder 2017.01.14. 17:41:33

@rasztaszív: Ja. És miért nem települt szar se Pl. Miskolc környékére ? Pedig az autópálya jó régen megvan oda is. Az, hogy hova mi épül sok-sok változó függvénye, és ebből egy tényező az autópálya.

Janossz 2017.01.14. 17:41:36

@$pi$:"Osztod az észt 8 általánossal és másokat hazugsággal vádolsz."
Miért, neked hány általánosod van? Nekem is, meg a nagy többségnek nyolc.
Neked hány év kellett hozzá?

SJobs 2017.01.14. 17:42:29

A hat pontod lószart nem ér. Ezzel sem nyerne a kretén baloldal, mert a győzelmükhöz csak egy dologra van szükség: szavazókra. Az pedig nincs.

rasztaszív 2017.01.14. 17:45:53

@midnight coder: pont azért,mert csak egy tényező az autópálya.a többit az aktuális kormányoknak kellene biztosítania...

"Ahhoz, hogy a sztráda ki tudja fejteni gazdaságösztönző hatásait, megfelelő kiinduló állapotok, valamint más dinamizáló tényezők együttes megléte szükséges. A földrajzi helyzetből adódó előnyök és hátrányok mellett a humán tőke, a képzettség, az innovációs képesség, a piacképes tudáselemek jelenléte említhető"

www.matud.iif.hu/2016/08/15.htm

Janossz 2017.01.14. 17:47:22

@midnight coder: De a kisvasút még nem ér odáig. Ha sikerül addig hosszabbítani (persze ehhez sokat kell tiltakozni ellene, mint tudjuk..) jó világ lesz ott is.

rasztaszív 2017.01.14. 17:48:20

@monddazigazatmar: hú,de tudsz érvelni,bazmeg...:)

Janossz 2017.01.14. 17:51:07

@SJobs: Na, figyelj, Nagytudású!
Ez a hat: 6 Rómaiul: VI
Ez az öt: 5 Rómaiul V
Öt pontról volt szó, Professzor Úr!
Olvasd már el, mielőtt beleröfögnél valamibe, pls!

Balt 2017.01.14. 17:54:39

@Larry Silverstein: :)

@martineden: Végül is az idült alkoholisták között versenyben lehet Jelcinnel, ismerjük el! Még egy német ipari kisváros máig beépítetlen bekötőútját is elnevezték róla, ez azért már valami. :)

www.google.hu/maps/place/Gyula-Horn-Stra%C3%9Fe,+97877+Wertheim,+N%C3%A9metorsz%C3%A1g/@49.7546267,9.4907587,15z

monddazigazatmar 2017.01.14. 18:07:44

@rasztaszív: Itt érvelnek már fél órája neked. Annyira sötét vagy mint a néger segge. Mit érveljek egy olyan idiótanak, akinek a leghalványabb fingja sincs semmilyen közgazdasági dologról.
Igen bazmeg, hidd azt, hogy az autópálya 2%. Gondolom a németeknél az évi 15% simán megvan, mert vagy tízszer ennyi pályájuk van.

midnight coder 2017.01.14. 18:07:47

@rasztaszív: Bullshit. Humán tőke van, piacképes tudáselemek is - más kérdés hogy egy összeszerelő üzembe azért annyira nagyon nem kell professzornak lenni, az innovációra pedig a befektető oldaláról van szükség.

$pi$ 2017.01.14. 18:10:18

@Janossz: "Miért, neked hány általánosod van? Nekem is, meg a nagy többségnek nyolc.
Neked hány év kellett hozzá? "

Az ugye neked megvan, hogy én nem állítottam, hogy ki tudom számolni egy autópálya hatását a GDP-re? Nem nyolc általánosom van, de tök mindegy, mert én nem állítottam, hogy meg tudom mondani, hogy a jelenlegi GDP század pontossággal hogyan függ az autópályaépítéstől.

Majd ha ilyet állítok, akkor megkérdezik, hogy mégis milyen ismeretekre, milyen tudásra alapzod ezt a szakértői véleményedet?

$pi$ 2017.01.14. 18:16:48

@monddazigazatmar: "A nagyszerű mszp kormány megcsinálta az m6ot. Mit lendített ez bármin? "

Ezt mondom, de már lefideszhazuggazemberezett. :D Én magam nagyon hálás vagyok az M6-ért, ha néha megyek rajta, akkor rohadtul kényelmes, imádok autópályán vezetni. Igaz mondjuk két éve nem mentem, de akkor is, klafa, köszi, nagyon vártam már, hogy legyen.

De ez nem jelenti azt, hogy (1) jó befektetés volt (2) megengedhettük magunknak. Rohadtul nem.

Pécs döglődik, ez tény. Eddig még sem az mszp, sem a fidesz ezen nem változtatott. Annak idején az mszmp lezárta a két bányát, az magával rántotta az ipart, az meg a kereskedelmet. Konkrétan emlékszem, hogy Grósz azt mondta majd milyen faszán átképezik a bányászokat és lesz pénz arra, hogy a régió új utakat találjon. Ebból annyi valósult meg, hogy jó negyedszázadra rá építettek egy autópályát, ami majdnem eljön pécsig.

Kevés mint halottnak a nyelves puszi.

Janossz 2017.01.14. 18:19:22

@$pi$: Az autópálya hálózat megléte igenis komoly hatással van a GDP-re. Meg általában az infrastruktúra fajlettsége.
Az utolsó pillanatig versenyben volt Románia a Merci-beruházásért, pontosan ezen bukták el.
Aki azt mondja, hogy nincs szerepe az infrastruktúrának egy beruházás létrejöttében, nem normális. Aki azt állítja, hogy ezt fillérre ki tudja számolni, az se százas, de, hogy az egyik legfontosabb tényező, az biztos.

2017.01.14. 18:23:46

Kedves posztoló!

Elkezdtem olvasni a véleményedet és a tanácsaidat.
De annál a résznél, hogy az MSZP baloldali párt lenne, el is akadtam.

Kösz, de a továbbiakban felejtsük el egymást.
Egy választó polgár.

$pi$ 2017.01.14. 18:29:23

@Janossz: "Aki azt mondja, hogy nincs szerepe az infrastruktúrának egy beruházás létrejöttében, nem normális."

Senki sem állított ilyet. Azt állítottuk többen, hogy az autópálya megléte nem garantálja a GDP növekedést.

Skankhunt42 2017.01.14. 18:30:56

@rasztaszív: fasizmus fasizmus fasizmus fasizmus. azt se tudod, miről beszélsz hülyeúr

Janossz 2017.01.14. 18:34:26

@$pi$: Nem garantálja, de feltétele. Így korrekt?
Nem csak az autópálya. Vasút, távközlés, energiaszolgáltatás, miegyéb...

$pi$ 2017.01.14. 18:39:18

@Janossz: "Nem garantálja, de feltétele. Így korrekt? "

Mivel a kijelentésedben pontosan meg nem határozott "infrastruktúra" szerepel nem nagyon van értelme azt mondani, hogy "feltétele a növekedésnek". Igen, az infrastruktúra feltétele a növekedésnek, de az autópálya nem feltétlenül. Vannak olyan területek a világon, ahol nem nagyon vannak autópályák mégis van növekedés.

Hogy példát mondjak megemlítendő lengyelország és románia. Ha az autópálya a növekedéshez feltétlenül szükséges, akkor ezek az országok csak igen szerény növekedést produkálnának, ami nyilvánvaló nem igaz.

Szóval igen, valami infrastruktúra kell, de az nem feltétlenül kell, hogy autópálya legyen.

Janossz 2017.01.14. 18:44:06

@$pi$: "Nem csak az autópálya. Vasút, távközlés, energiaszolgáltatás, miegyéb... " Én.

"Szóval igen, valami infrastruktúra kell, de az nem feltétlenül kell, hogy autópálya legyen." Te.

Tényleg sokáig tarthattak az iskolaévek neked, pajtikám...

rasztaszív 2017.01.14. 18:49:22

@monddazigazatmar: te aztán érvelsz...:)az érveid non plus ultrája pedig az,hogy :"Hú, de hülye vagy te bazmeg. "

:)))

rasztaszív 2017.01.14. 18:50:02

@midnight coder: sőt,autópálya is van.de akkor mi nem stimmel szerinted...?

rasztaszív 2017.01.14. 18:51:52

@Skankhunt42: rólad,te büdös fasiszta geci.

$pi$ 2017.01.14. 18:51:55

@Janossz:

"Nem csak az autópálya. Vasút, távközlés"

Ezt mondtad, azt jelenti, hogy autópálya kell, meg még más is. Én ezzel szemben ezt mondtam:

"nem feltétlenül kell, hogy autópálya legyen."

Azaz autópálya nem feltétlenül kell.

"Tényleg sokáig tarthattak az iskolaévek neked, pajtikám... "

Nem érted miről van szó, de azért másokat pocskondiázni tudsz. :(

rasztaszív 2017.01.14. 18:53:51

@$pi$: "nem feltétlenül kell, hogy autópálya legyen. "

savanyú a szőlő...:)

$pi$ 2017.01.14. 18:54:02

@rasztaszív: "az érveid non plus ultrája pedig az"

Akkor mondja az ember neked, hogy hülye vagy, amikor már feladta, hogy megértesse veled a valóságot. Eddig minden érv lepattant rólad, szerintem nem érted őket vagy nem is érdekel, Mindenesetre reménytelen eset vagy.

rasztaszív 2017.01.14. 18:58:28

@$pi$: egyelőre rólad is minden érv lepattant.és,ha kicsit jobban megnézed,rendre ti kezdetek hülyézni.

Ma Baker 2017.01.14. 19:04:09

@rasztaszív: "a mainál kedvezőbb külső körülmények még soha nem voltak a fejlődéshez a rendszerváltás óta.3-4% eu-s pénz,az olajár bezuhanása(+ min.1%),az autópályák gazdaságélénkítő hatása(1-2%)"

Számold csak újra... 8500 mrd 7 év alatt, amiből 3000-et tagdíjként vissza kell fizetni, az az alsó hangon átlag kb 33000 mrd GDP-hez képest bizony nincs 1% sem évente az EU-tól. Ennyiért adjuk el a lelkünket és még ennek a nagy része is német multikhoz megy. Mellesleg a szocik is ugyanebből gazdálkodhattak anno. Az új ciklus csak idén kezdődik.
Az olajárral egyetértek, de az autópályákkal fingom sincs mit akarsz. Ahol nincs autópálya, nincs növekedés? LOL
Tehát a 2% alapból teljesen reális, plusz 1% további adósságcsökkentés évente, amit rajtunk kívül nem sokan tudnak meglépni az EU-ban. A Szlovákoknak, Lengyeleknek szerencséjükre nem voltak ennyire b@lfäsz szoci kormányaik, ezért 30%-kal kevesebb az államadósságuk.
Mi a GDP ~2,5%-át költjük évente kamatokra. Ők meg csak 1,5-öt. És meg is van a GDP növekedésbeli különbség a térséghez képest.
Hogy azt már ne is mondjam, hogy kevesebb élősködő él pl a Lengyeleknél.

$pi$ 2017.01.14. 19:07:56

@rasztaszív: Nos, a képlet egyszerű: tettél egy állítást, erre én azt mondtam, hogy "ok, bizonyítsd be".

Semmiféle bizonyítékot nem tudtál felmutatni, egyedül annyit álllítottál, hogy ha nem lett volna autópálya, akkor kecskemétre sem települt volna a mercedesz cég, hiszen romániába is pont azért nem voltak hajlandóak menni, mert nem volt autópálya.

Tekintve, hogy romániának egy kicsivel magasabb a gdp növekedése, hogy a mercedesz a te bevallásod szerint is csak 0,5%, hogy máshol az országban már voltak autópályák, hogy a pécsi autópálya teljesen szükségtelen a kecskeméti mercedesz gyárnak ezt a bizonyítékot nem tudom elfogadni.

Megint ott vagyunk, ahonnan indultunk, tettél egy kijelentést, bizonyítsd, ha tudod.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 19:08:58

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

$pi$ 2017.01.14. 19:12:01

@rasztaszív: És még egy, amire nem nagyon szoktak gondolni: ideköltözött a mercedesz, generált 0,5% GDP növekedést. Frankó. Vége az évnek, jön a következő év. A mercedesz által generált GDP növekedés épp 0.

Egy évben lett 0,5% GDP növekedés. Nem nagyon esnék ettől hasra!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 19:13:32

@monddazigazatmar: Mert világválság volt, te fasz! Japánban 8 százalékot esett a GDP, EU átlagban pedig 4,2-t.

rasztaszív 2017.01.14. 19:15:10

@Ma Baker: "Tehát a 2% alapból teljesen reális"
ennyit teljesítünk kb.
tehát az orbán kormány saját teljesítménye egy nagy nulla.

még ha el is fogadjuk,hogy az eu-s pénzek,és az autópályák gazdaságélénkítő hatása is nulla.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 19:15:54

@$pi$: A fideszes 2012-es sikerről, a 2,7 százalékos GDP mínuszról mikor fogsz értekezni? Miután megértetted mi a valutatartalék szerepe az importban? Vagyis soha?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 19:16:34

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

rasztaszív 2017.01.14. 19:20:08

@$pi$: úgy hazudsz,mint a vízfolyás.te az m6-tal jöttél,és próbáltad kiforgatni a szavaimat.én annyit állítok,hogy az autópályáknak igenis van gazgaságélénkítő hatása,nagyjából 1-2 %.

arról pedig,hogy erről a fidesz alatt nem készültek hatástanulmányok,nem én tehetek.inkább te gondolkozz el rajta,miért lehet ez...

Balt 2017.01.14. 19:20:17

@baldoc: Ezt úgy fogalmazta az egykori nagy reménység (és máig nem tudja, mennyire fején találta a szöget), hogy "a baloldal szegénységpárti". :)

@midnight coder: :))

@Larry Silverstein: Kínában ketyeg a demográfiai bomba. 15-20 éven belül ezen fognak meghasalni, már csak az a kérdés, addig a világ többi részének a fejére nőnek-e (és temetik maguk alá), ezzel fog-e ki- vagy beteljesedni a csudálatos globalizáció.

Janossz 2017.01.14. 19:21:47

@$pi$: "Nem érted miről van szó, de azért másokat pocskondiázni tudsz."
A fő, hogy te érted, miről beszélsz.. Mert olyan okos vagy.
Kecskeméten NAPI 750 kocsit raknak össze, és nem ám úgy, hogy csinálunk 150 pirosat, meg 200 fehéret, stb...
Lidérces álmaidban sem tudnád elképzelni, hogy az 750 kocsi szinte 750 féle...felszereltségben, kárpitban, extrákkal...
Ehhez rengeteg kamionnal kell összehordani a hozzávalókat, napi ütemezéssel (mit napi, órai!!)
A te tudásszinted ehhez a feladathoz nem tételez fel autópálya-kapcsolatot. A Mercedesé meg igen. De te biztos jobban tudod ezeket, nyolc általánossal, meg egy troll-tanfolyammal.

$pi$ 2017.01.14. 19:21:48

@rasztaszív: "igenis van gazgaságélénkítő hatása,nagyjából 1-2 %."

bizonyítsd be!

monddazigazatmar 2017.01.14. 19:25:25

@Janossz: "Nem garantálja, de feltétele. Így korrekt?
Nem csak az autópálya. Vasút, távközlés, energiaszolgáltatás, miegyéb"

Nem teljesen így van, de legyen neked. Most akkor menj el a rasztaszív nevű sötét kollégádhoz, és magyarázd már el neki, hogy nem lehet úgy számolni, hogy "az autópálya az 2% Gdp növekedés"

rasztaszív 2017.01.14. 19:26:41

@$pi$: nincsenek hatástanulmányok.vajon miért?

$pi$ 2017.01.14. 19:30:44

@Janossz: "A fő, hogy te érted, miről beszélsz.."

Világos, hogy nem értetted az előbb mi a kettő kijelentés közt a különbség. Gyalázkodni kezdtél, hogy nem értem miről van szó. Te nem értetted.

"A te tudásszinted ehhez a feladathoz nem tételez fel autópálya-kapcsolatot."

Megint nem érted miről van szó. :( Figyelj: én egy szóval sem mondtam, hogy a kecskeméti mercedesznek nem kell autópálya. Én ezt mondtam, hogy a GDP növekedéshez nem feltétlenül kell autópálya. Ezt a kijelentésemet azt hiszem bizonyítottam is példákat mutatva: Románia és Lengyelország.

monddazigazatmar 2017.01.14. 19:31:13

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Az eu átlag akkor volt 4,2 a mienk volt 6,5. Pedig itt volt az autópálya.
Mellesleg annyira de annyira bírtok nyekeregni a világválsággal. Mert hogy az volt 2008ban.
A görög válság 2010ben, a ciprusi válság 13ban, a menekültválság az valahogy nem zavar. A zorbánnak ezek ellenére is kellene 20% gdp növekedést produkálnia. Mert ti kiszámoljátok - eu pénzek 3%, autópálya 2%, stb.

$pi$ 2017.01.14. 19:33:07

@rasztaszív: "nincsenek hatástanulmányok.vajon miért? "

Okés, nem tudom hogy a fenébe jönnek ide a hatástanulmányok. Az autópályaépítésről hatástanulmányokat az mszp-nek kellett volna készíteni, gondolom valamit csináltak is.

Az ugye megvan, hogy az elhíresült "hatástanulmány" dolgot a beruházás előtt csinálják? :)

rasztaszív 2017.01.14. 19:35:36

@monddazigazatmar: az van,hogy miközben tépitek a szátokat,hogy "a szocik tönkretették az országot",valójában minden adott lenne a sokkal gyorsabb növekedéshez,amit az unortodox faszkodásaitokkal tesztek gallyra.

rasztaszív 2017.01.14. 19:37:27

@$pi$: valódi hatástanulmányt a megvalósult hatásokról lehet csinálni.az előzetes csak rituális mágia.

Aldou Raine 2017.01.14. 19:40:18

Hogyan nyerheti meg a baloldal a 2018-as országgyűlési választásokat? ... Csoda segítségével! De leginkább sehogy. Nulla az esélye. Sajnos. Ha fogadóirodát vezetnék, ez a tét fizetné a legtöbbet. Minden létező felmérés, becslés, kalkuláció, előrejelzés és még a józan ész is, azt mondja: pontosan meg fog ismétlődni a 2014 -es választás. Nagyjából ugyanaz fog kijönni. Talán az MSZP - DK arány jobban elbillen majd Gyurcsányék felé. Ennyi.

$pi$ 2017.01.14. 19:43:51

@rasztaszív: "valódi hatástanulmányt a megvalósult hatásokról lehet csinálni."

Az frankó, és mire lenne jó? Felszedik az autópályát ha nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket vagy mi?

rasztaszív 2017.01.14. 19:45:42

@$pi$: nektek nem lenne jó...:)

$pi$ 2017.01.14. 19:46:37

@rasztaszív: "alójában minden adott lenne a sokkal gyorsabb növekedéshez"

Tegyük fel, hogy ez igaz. Akkor mivel magyarázod, hogy a nemzetközi szakértők minden évben alábecsülik a növekedést. Mivel magyarázod, hogy a régióban nem "sokkal gyorsabb" a növekedés. Ott is a fidesz cseszi el?

A különbség csak néhány tized a régió országaiban, mivel indokolod, hogy nálunk "sokkal gyorsabbnak" kellene lennie?

$pi$ 2017.01.14. 19:48:31

@rasztaszív: "nektek nem lenne jó...:) "

Bizonyítsd be! Eddig az orbáni 7 év egy évének 0,5%-os GDP növekedésével tudtál példálózni, ez kevés.

rasztaszív 2017.01.14. 19:49:00

@$pi$: mivel sokkal jobb az induló pozíciónk.nem kis részt a megépült autópályák miatt.

Janossz 2017.01.14. 19:49:02

@$pi$: "Megint nem érted miről van szó. :( Figyelj: én egy szóval sem mondtam, hogy a kecskeméti mercedesznek nem kell autópálya. Én ezt mondtam, hogy a GDP növekedéshez nem feltétlenül kell autópálya. Ezt a kijelentésemet azt hiszem bizonyítottam is példákat mutatva: Románia és Lengyelország."
Ostobaságod fáraszt.
Ne példálózz Romániával, csak ha láttál már több száz méter hosszú szerelvényt új Fordokkal megrakva, a pálya állapota miatt lépésben haladva, ez okból minden harmadik kocsin géppisztolyos csendőrrel.
Semmit se tudtok a világról, de mindenről határozott véleményetek van.

6.Lenin 2017.01.14. 19:49:12

@rasztaszív:

"valójában minden adott lenne a sokkal gyorsabb növekedéshez,"

Például?

monddazigazatmar 2017.01.14. 19:49:45

@Janossz: Hihetetlen, hogy mennyire nem tudsz szöveget értelmezni te sem.
Képzeld már el azt az állapotot, hogy a mercedeshez holnaptól mindenki vonattal szállít be. A kész autókat pedig vonattal hordják el. Megoldható? Meg. Akkor feltétlen muszáj a pálya? Nem.

Azzal, hogy húztak egy autópályát Pécsig fellendült Pécs? Nem. Szállítanak rajta, van átmenőforgalom Eszék-Bp viszonylatban kamionok ezrei jönnek, Nem. Akkor mit csinált az az autópálya a GDP-n?

rasztaszív 2017.01.14. 19:50:43

@$pi$: gyerekesen hazudsz...:)ez már szint alatti...:)

rasztaszív 2017.01.14. 19:51:27

@6.Lenin: vedd a fáradtságot,és olvasd vissza.

6.Lenin 2017.01.14. 19:56:37

@rasztaszív:

Igaz nem olvastam el az összes hozzászólást, de amit elolvastam tőled abban nincs semmi ami igazolná is az állításodat.

Valamikor Bajnait is megkérdezték, hogy mit is kellene tenni a gyorsabb fejlődésért.
Be kéne indítani a gazdaság motorjait, válaszolta.
nos ez 1 jó nagy marhaság volt tőle, mert valószínűleg ő sem találta meg a motorokat az indító kulcsokat meg főleg nem.
Igaz, nem is kérdezték, hogy valójában mire is gondolt.
Te mire gondoltál?

monddazigazatmar 2017.01.14. 20:02:02

@Janossz:
"Ne példálózz Romániával, csak ha láttál már több száz méter hosszú szerelvényt új Fordokkal megrakva, a pálya állapota miatt lépésben haladva, ez okból minden harmadik kocsin géppisztolyos csendőrrel."
Na, ezzel most mit akarsz mondani? Hogy romániában nem nő a gdp? Vagy hogy ott mondjuk vasúton oldják meg a szállítást?

6.Lenin 2017.01.14. 20:06:59

@rasztaszív:

Visszanéztem az utolsó 100-ban általad írtakat, az eredmény 0.
Semmit nem találtam mihez is adott minden.
Minde1.

Janossz 2017.01.14. 20:08:31

@monddazigazatmar:" Képzeld már el azt az állapotot, hogy a mercedeshez holnaptól mindenki vonattal szállít be. A kész autókat pedig vonattal hordják el. Megoldható? Meg. Akkor feltétlen muszáj a pálya? Nem."
Képzeld el, hogy az anyag nagy részét vonattal hozzák be.
A kész autókat vonattal hordják el.
Ez így van, nagy képzelőerő nem kell hozzá.
"Akkor feltétlen muszáj a pálya?" Igen.
Mert a gyártás folyamatosságához szükség van a környező - jórészt magyar- beszállítóüzemek folyamatos utánpótlására, ami dűlőutakon kissé nehézkes volna.
Fisz-fasz alkatrész hiánya miatt leállítani egy gyártósort túl sokba kerülne.

Janossz 2017.01.14. 20:10:14

@monddazigazatmar: Hogy nem véletlen választott minket a Mercedes.
És, hogy a Ford sem érzi nagyon jól ott magát.

rasztaszív 2017.01.14. 20:11:38

@6.Lenin: ha azt mondanám,hogy a fű zöld,te azzal is kötözködni próbálnál...:)

teleorman 2017.01.14. 20:13:20

"Noha a jelenlegi kormánypárt gazdagon el van eresztve Rezsi Szilárd jellegű képességekkel megáldott politikusokkal, ezzel szemben a baloldali pártoknak be kell vonzaniuk a lehető legjobb képességű embereket a soraikba." Várom a megfejtést: mi is az értelme ennek a mondatnak? Amúgy meg az igét előbb ragozni kell megtanulni, ráér utána hirdetni. Aki nem tud egy értelmes mondatot leírni, annak talán nem kellene a baloldal tuti 2018-as nyerő stratégiájáról értekeznie.

6.Lenin 2017.01.14. 20:17:31

@rasztaszív:

Miért tenném?
Valóban érdekel más véleménye, hogy mi is történik tulajdonképpen ma Mo-on.
1ik tábor szerint minden szar, bezzeg máshol minden fasza
Másik tábor szerint minden fasza, bezzeg ....

Valahol a kettő közt kell lennie a valós helyzetnek, de erről ritkán olvasni valamit is. Te írtad. hogy minden adott, gondoltam tudod a tutit. Ennyi. Kérdeztem.

rasztaszív 2017.01.14. 20:20:45

@6.Lenin: kérdezel,de a válasz valójában nem érdekel...:)ha érdekelne,megtalálnád fentebb.és azzal próbálnál vitatkozni...:)

Zöld atomerőmű (törölt) 2017.01.14. 20:22:49

2018-ban ennek a csapatnak semmi esélye, de a fiúk a harmadik megnyert ciklus után még jobban nyeregben fogják érezni magukat.

Nem kell nekik semmit sem tenniük, csak végigvárni az alábbiakat:

2018 őszén kiderül majd, hogy a belengetett gazdasági adatok mégsem olyan pozitívak. Bár Magyarország erősödik, de most átmenetileg megszorító intézkedésekre lesz szükség. Mindeközben fény derül arra, hogy az elnyert olimpia költségeit tulajdonképpen csak trükkök százaival sikerült alacsonyan tartani, de a valóság a tervezett összeg többszöröse.. Közben kiszivárog egy zárt körű háttérbeszélgetés hanganyaga, amelyen arról beszélnek, hogy valójában nem is igaz az, hogy az EU törvényt alkotott arról, hogy minden 10 000 főnél nagyobb településnek rendelkeznie kell saját stadionnal. Ez valójában csak egy egyszerű kommunikációs trükk volt.

A belváros több pontján tüntetések szerveződnek. Ezekről a hatalom először nem vesz tudomást, majd pedig liberális hisztinek minősíti. Ami után egy magas rangú vezető lecsőcselékezi a tömeget, utcai harcok törnek ki. Az tüntetők csoportjait felszámolják, de a vezető politikusok ettől fogva nem mernek tömeg előtt megjelenni. Még a 2024-es olimpia alapkőletételén is üres téren mondják el beszédeiket.

Mindeközben kirobban az úgynevezett táska-ügy: a gyanú szerint vezető politikusok kenőpénzt fogadtak el prémium márkás táskákban átadva. Az érintettek mindent tagadnak, és az ellenzék bosszúhadjáratának minősítik a történteket. Valamint felszólítják Brüsszelt, hogy hagyjanak fel a magyar nemzet aljas és nemtelen támadásával.

Eladható ingatlanok hiányában befejeződik a II. Uhrin Benedek terv. A politikusok szerint a program egyértelműen sikeres volt, amely sikert a magyar emberek közösen érték el, és egyedül Brüsszel vitatja azt el a magyar emberektől.

Lemond a koalíciós párt vezetője, az utódlási harc a kúrián folyik tovább, a kialakult patthelyzetben mindenki jogerős bírósági ítéletre vár.

A kormány bejelenti, hogy indul a 2028-as olimpia rendezési jogáért is. Valamint akkor is megrendezi azt, ha nem Budapest nyeri a rendezési jogot.

A kormányfő bejelenti lemondási szándékát, de ezzel együtt sem ő sem pártja nem tervez előrehozott választásokat. Ezt követően miniszterelnök-jelölti casting alakul ki. Felmerül többek közt a 2010-es oktatási reformot végrehajtó államtitkár és a kormány egyik tanácsadója is lehetséges utódként.

Megalakul a szakértői kormány, a változatlan formában létező parlament elfogadja az új miniszterelnököt.

2024 tavaszán az emberek szavazófülkékben végbevitt sikeres forradalom útján...

6.Lenin 2017.01.14. 20:25:39

@rasztaszív:

Úgy néz ki, nem tőled tudom meg a tutit. Ért már nagyobb csalódás is ettől (most nem részletezném, mert régen volt, és nem biztos, hogy pontosan emléxem még minden apró részletére )

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2017.01.14. 20:25:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne: No meg aztán felmerülhet a kérdés, hogy 6 évig mi a búbánatot csináltak, ha mindezt most kellene összeszedni?

monddazigazatmar 2017.01.14. 20:26:05

@Janossz: Egyáltalán te még tudod, hogy mit magyarázol?
Próbáld meg felfogni a mondatokat külön.
Előny, hogy valahol van autópálya.
Nem feltétele a gazdaságnövekedésnek, hogy legyen autópálya.
Attól mert van autópálya még nem jelenti automatikusan, hogy a gazdaság 2%nő évente.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 20:28:24

Látom a poszter megoldotta a titkot.....

Ha a baloldal lenne a jobboldal, akkor lenne esélye 1,5 év múlva választást nyerni.

6.Lenin 2017.01.14. 20:31:55

@Zöld atomerőmű:

"Még a 2024-es olimpia alapkőletételén is üres téren mondják el beszédeiket."

Vagyis szerinted a 22-es választást is simán nyeri a jelenlegi.

rasztaszív 2017.01.14. 20:32:05

@6.Lenin: nézd,amit nem tudsz vitatni,azt ne vitasd...:)ez ilyen egyszerű

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 20:36:11

@monddazigazatmar: Persze hogy nem @rasztaszív:

A szlovák autópálya hálózat kb. 150 km.

dorian gray · http://doriangray82.blogspot.com/ 2017.01.14. 20:37:26

@Ylim: "Azért ha valaki elmagyarázza a birkáknak, hogy az SZJA csökkentése csak a gazdagabbaknak jó, a csóróbbja jobban járna a rekorder ÁFA csökkentésével, akkor talán a birkák nem szavaznának ilyen tömegben a fideszre. Ugyanez a helyzet a jövedelemalapú családi adókedvezménnyel."

Nem nem nem! Nagyon helyes, hogy SZJA csökkentés van elsőnek (nyilván mindent egyszerre nem lehet),meg SZJA-ból leírható családi adókedvezményt,mert esőnek annak legyen jobb, aki megemeli a seggét, és akár minimálbérét is, de elmegy dolgozni,ahelyett,hogy segélyen növeszti a seggét.

Janossz 2017.01.14. 20:37:45

@monddazigazatmar: "Nem garantálja, de feltétele. Így korrekt?
Nem csak az autópálya. Vasút, távközlés, energiaszolgáltatás, miegyéb"
Olvasgasd még egy darabig, nem fogom neked leírni többször!

6.Lenin 2017.01.14. 20:37:58

@rasztaszív:

Mit vitatnék, ha nem mondtál semmit?

Janossz 2017.01.14. 20:39:40

@Zöld atomerőmű: "Az tüntetők csoportjait felszámolják, de a vezető politikusok ettől fogva nem mernek tömeg előtt megjelenni."
Ez már megvalósulni látszik.

rasztaszív 2017.01.14. 20:39:59

@monddazigazatmar: pár dologról te is lemaradtál,úgyhogy újra bemásolom:

"igen,ezt már tisztáztuk egyszer.az autópályák az egyéb külső körülmények megléte esetén képesek csak kifejteni a gazdaságélénkítő hatásukat.

www.matud.iif.hu/2016/08/15.htm

ezeket a külső körülményeket alakítja most a fideszed."

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 20:40:33

@teleorman: Ha eddig nem, majd most biztos minden jó képességü ember gyorsan ballib párttag akar lenni hirtelen. meg pártelnök. a casting is ezért van, nem azért mert el kell dönteni kinek az arcára égjen rá a köv. bukta

mi sem valószínübb

rasztaszív 2017.01.14. 20:40:55

@6.Lenin: akkor vajon miért érzed szükségesnek,hogy válaszolj...?:)))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 20:49:18

@monddazigazatmar: Faszfej! Az EU-ban van autópálya, oszt mégis esett a GDP 4,2-t 2008-ban. Sőt Japánban is van autópálya oszt mégis 8 százalék volt a GDP minusz.
Te csak gyűjtsd a gallyat, az a te szinted!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.14. 20:50:26

@Larry Silverstein: Na tudod mi a reálkereset és a reáljövedelem közötti különbség? Nagyon kussolsz a témában!

6.Lenin 2017.01.14. 20:56:27

"ha a baloldali pártok a megfelelő stratégia mentén a megfelelő emberekkel kezdik el a felkészülést a 2018-as parlamenti választásokra, akkor garantált a győzelem és a kormányalakítás!"

és, ha közben mindenki más alszik, nem csinál semmit. Vagy törvényt alkotnak az EU-ban, hogy most hagyni kéne nyerni másokat is, bár erre a kilátások nem éppen kedvező tendenciát mutatnak mostanság.

6.Lenin 2017.01.14. 21:07:13

"Nézzük meg részletesen, hogy mi kell ahhoz, hogy a magyar baloldal a 2018-as magyar országgyűlési választásokat garantáltan megnyerje!"

1. Kellene 1 hiteles baloldali párt.-ilyen nincs.

Beszéljünk valami másról. Fociról ne, mert az a g...ci kedvenc sportja.

Zöld atomerőmű (törölt) 2017.01.14. 21:07:23

@6.Lenin: "
"Még a 2024-es olimpia alapkőletételén is üres téren mondják el beszédeiket."

Vagyis szerinted a 22-es választást is simán nyeri a jelenlegi.
"

Namármost én alapkő-letételről beszéltem, nem a megnyitón elmondott beszédről. Ha Budapest 2024-ben olimpiát rendez, akkor az ehhez szükséges munkálatokat már évekkel korábban el kell kezdeni. Tehát a '22-es választás idején már javában zajlania kell a munkálatoknak. Az alapkő letétel (már ha lesz ilyen) a '18 és '22 között regnáló ciklus feladata.

Legalábbis jobb helyeken így megy. Nálunk tényleg az utolsó pillanatban épülne meg minden 10X-es áron... Igen, tulajdonképpen igazad van... :)

6.Lenin 2017.01.14. 21:14:22

@Zöld atomerőmű:

Tudtam, hogy a nagy igyekezetben elsiklottál felette.Nem nagy tragédia, csak hitelteleníti az egészet. Lehet, ha rövidebben próbálod összefoglalni az ellenérzéseidet a jelenlegiekkel, nem bakizol.
Mind1.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 21:22:04

@6.Lenin: a fidesz elég hiteles baloldali nemzeti párt

minek másik

6.Lenin 2017.01.14. 21:22:37

@Zöld atomerőmű:

Nem szeretnék tanácsokat adni, de...miként lehet rövidebben megfogalmazni, és sikeresen...

Pl. Simicska: Orbán 1 g..ci.

Mindenki azt gondol bele ami neki a legutálatosabb, azt magyaráz bele, amit csak akar.

2017.01.14. 21:23:30

Nem értem a cikk íróját: miért kellene a baloldalnak megnyernie a következő választást? Az ország olyan mértékben korrupt és tolvaj, hogy mindig meglesz a rendszer fenntartásához szükséges másfél millió kollaboráns gazember szavazata. Ha az ország és a nép érdekeit nézzük, itt csak a forradalom segíthet, a többi csak sóder.
Az maszop, és vele együtt a poszter, álmodozhat tovább.

6.Lenin 2017.01.14. 21:30:09

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

Is+ minden ami kell 1 sikeres kormányzáshoz. A választók se csak ezek, vagy azok (vannak még ilyenek is).
Orbán szerint nem oldalakra van szükség hanem működő rendszerekre, az övé még működik.

Majd idővel lesz más, mint mindig, csak idő kérdése. 18-ban még nem lesz, szerintem.

Amúgy is 1 kapitalista baloldal kicsit viccesnek tűnik már. Vagy a liberalizmusnak se csak szivárványos álomnak kellene lennie stb.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 21:51:13

@6.Lenin: helyesebb konzervatív-liberlis osztásról beszélni

valódi jobboldali párt csak rétegpárt lehet mindenhol a világon, mert mindenhol több a csóró, mint a gazdag

Az NSDAP is baloldali gazdaságpolitikát folytatott.

2017.01.14. 21:52:46

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Miről hadoválsz itt össze-vissza, amőba?

na4 2017.01.14. 21:59:15

Hahahahaha :-)) Régen röhögtem ilyen jót. Nos a remény hal meg utoljára.

2017.01.14. 22:03:47

@Zöld atomerőmű: "én alapkő-letételről beszéltem"

Igen? Az az olimpia egy épület? Minek annak alapkő? Idejön kétszáz kokszoló sportoló, meglengetik a szaros zászlóikat, aztán hazamennek. A muszlim nem fog kezet a zsidóval, az érmeket néhány év múlva visszaveszik doppingolás miatt, a migráncsokat futtatják majd az olilpiai zászló alatt (amihez már a fideszeseknek is tapsolni kell, ugyebár) stb. stb.
:)

6.Lenin 2017.01.14. 22:05:46

@Halál kamionja mindenkit elgázol:

"helyesebb konzervatív-liberlis osztásról beszélni"

Általában igen, bár működhet vegyesen is bizonyos kérdések esetében.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.14. 22:06:41

@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Az olimpia még a holdban van, megrendezésének esélye 10%.

Azzal foglalkozzál miért judapesten lesz 2019ben a zsidolimpia, meg főleg miért közpénzből. Mert az már 100%.

2017.01.14. 22:08:56

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Szerencsétlen egysejtű, magas ez neked, mint csigának a járdaszegély. Na takarodj innen, mert pizsamát osztanak.

2017.01.14. 22:12:34

@Halál kamionja mindenkit elgázol: A köznek van pénze? Most kapok röhögőgörcsöt... Miért nem fekszel le, Szundi?

Skankhunt42 2017.01.14. 22:47:20

@rasztaszív: fasiszta fasiszta fasiszta. hörögj csak te nyomorult! minden normális embert az éltet, h te és a magadfajták agonizáltok.

rasztaszív 2017.01.14. 22:48:53

@Skankhunt42: beteg a te agyad:)nem a magadfajta férgek a normális emberek...:)))

Kunhallmi Agnes 2017.01.14. 23:15:16

NEM AZ ORBANT KELL LEVALTANI, HANEM A MOCSKOS FASISZTA NEPET, akik nem szavaznak a demokratikus baloldalra, mert nacik.
Es arab az bevandorlok, erre pont megfeleloek lettek volna, ha a rasszista Orban nem akadalyozza meg hogy ide jojennek.
Ezt kell megoldani. 2018-ig az unio segitsegevel, fel kell porgetni a bevandorlast, szuksegunk van, 5-6 millio motivalt arabra, hogy a segitsegukkel, gyozzon a liberalis baloldal oldal.
Az uj balodali jelszo :
VESSZEN A KORMANY, VESSZEN A NEP !!!!!!!!!

rasztaszív 2017.01.14. 23:21:25

@Kunhallmi Agnes: nem a nép mocskos fasiszta,csak ti itt néhányan.

al Dajjal 2017.01.14. 23:30:25

Hú, de sokan nem értik itt az iróniát!

VT Man 2017.01.15. 00:07:45

Koszonom a posztolonak az irast, en mar csak egy kavet kerek! :-)

histar007 2017.01.15. 00:43:47

Na ez egy tipikusan olyan poszt, amit tanulmányként eladva az "elmúltnyócév" alatt miliókat lehetett kapni. Akár egy tetszőleges terméket/szolgáltatást előállító cég stratégiája is lehetne:
0. elhatározás
1. szervezet megalakítása
2. stratégiaalkotás
3. menedzsment kialakítása
4. Promóció
5. Befektetők kerése

Most komolyan, 15 hónappal a választások előtt ennyi sikerült? Anno hallottuk, hogy a Fidesznek nincs programja. Csak arcai, akiknek lett programja, amit végre is hajtottak és nem is sikerült annyira rosszul.
Itt nincs sem szervezet, sem arc, sem ötlet? Komolyan, mire vártok felhatalmazást? Mi a terv? Csak Orbán bukjon, más nem is számít? Kerül amibe kerül? Bízhatot bennetek?
Merjek hitelt felvenni, vagy ha jöttök rögtön adót és alapkamatot emeltek? Mert ha ez a terv, akkor inkább ne gyertek,
Egy nagyvállalat élén csak akkor van váltás, ha az új vezetés egyértelműen jobb tud lenni mint a régi. Ha csak velük megegyező, akkor már nem éri meg.. Ha meg rosszabb, akkor meg a kérdésfeltevés is inkompetens.

2017.01.15. 01:04:59

A fő probléma, hogy a Fidesz sikeresen foglalja mind a bal, mind a jobboldali térfelet egyszerre. Nehéz balosabbnak lenni egy kádárizmust valósággá tevő, közmunkát létrehozó, államosító, rezsiharcos, paternalista, egy bölcs vezérben hívő pártnál. Ez a Fidesz.
Ugyanakkor a Jobbik elől is sikeresen foglalja a teret, vannak sorosozó, zsidózó, kommunistázó, nőiprincípiumozó embereik. Meg a kereszténytálib parazitapárt, a KDNP.
A Fidesz megteremtette a tökéletes hatalmi gépezetet.

2017.01.15. 01:14:47

"tessenek elkezdeni nemzetközi szakirodalmat olvasni és eltanulni, hogy mi és miként működik akár Németországban, az Egyesült Államokban, vagy az Egyesült Királyságban. Itt az idő, hogy a baloldali pártok elkezdjenek valódi baloldali politikai üzeneteket megfogalmazni és a korábbi liberális vagy értelmezhetetlen rendpárti ötleteket mellőzni."

A nyugati balos pártok migránssimogató politikája (német szocdemek, svéd szocik, brit munkáspártiak) Magyarországon sose fog nyerni.
A balos magyar ember is rendpárti és egyetért például az iszlámizmus elleni fellépéssel. Ezért szavaz Kádár méltó utódjára, Orbánra. Balról nem lehet előzni a Fideszt, ahhoz ők túl okosan tolódtak balra az utóbbi években, de közben kielégítik a jobbos szavazókat is szavakban.
A magyar választó rendpárti balos. Amit a Fidesz jó érzékkel kihasznál.

Ilyen gagyi 6 pontba szedett tanácsokkal egy Corvinus egyetemi marketinges szemináriumi dolgozatban lehetne próbálkozni. Ott van ilyen színvonal.

zolia 2017.01.15. 01:46:01

Nagyszerű, a fent felsorolt 0+5 (tehát 6) pontból végülis csak 6 pontot kell megoldani, a többi már gyerekjáték. Te hol élsz?
A cím ezek alapján nyugodtan lehetett volna a "Hogyan nem fog a baloldal soha a büdös életben választást nyerni?" is. Vagy lemaradtam volna valamiről, és van a baloldalnak

0) képessége arra, hogy valaha is megegyezzen abban, együtt vagy külön? Amikor Botka épp csak bejelentette, kemény feltételei vannak, ha őt akarják, erre Szanyi Tibike máris fintorog? Miért, van jobb ötleted, Tibike? Eddig miért nem álltál elő vele?

1) egy profi szervezete, amelyik képes többre is, mint arra a töketlenkedésre, amit a baloldal ellenzékben (meg már előtte is, de ezt most hagyjuk) folyamatosan előad immár két ciklus óta?

2) stratégája, akinek legalább halvány fogalma van arról, mit is kéne kezdeni ezzel a helyzettel? Esetleg te lennél az, Tibike?

3) megfelelő embere, aki képes hitelesen képviselni a baloldalt - már ha van még valaki, aki tudja, mit is képvisel a baloldal...? Vagy Lendvai Ildikóra tetszettek gondolni? Esetleg Tibike?

4) médiafelülete abban az országban, ahol épp most nyírják ki az utolsó bástyákat - lásd: Népszabadság? Esetleg Tibikének egy f@sza szamizdat lapja?

5) Pénz - nos, igen... láttuk, hogyan képesek a Kétfarkúak töredék pénzből ütős kampányt csinálni a népszavazáshoz, és hogy mire képes ugyanebben a témában a baloldal. Pont olyan hatékonyak, mint mondjuk a kommunikációjukban. A költségvetésből nyilván hatalmas pénzek folynak be a pártkasszába, magánemberként meg tolonganak a kis- és nagybefektetők, hogy egy olyan pártot pénzeljenek, akik két ciklus óta képtelenek hatékony választ adni a problémákra.

Szóval valóban, minden adott ahhoz, hogy a baloldal nyerjen 2018-ban, tulajdonképpen apró részletek hiányoznak csak. Az ápolókat értesítette már valaki?

Pukka Pad 2017.01.15. 03:01:05

A baloldal akkor nyerhetné meg a 2018 - as választásokat, ha létezne. De nincs, még csak nyomokban sem. Néhány önjelölt gittegylet bohózatba fulladó performanszát vagy mocskolódó erőlködését láthatjuk itt, mint pl. az egyszemélyes tüntetést Csepelen. Azért ez kevés.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.15. 04:01:01

Halaistennek a nalunk nem is letezo baloldal mostanra teljessen szeteset es esely sincs ra, hogy a hatalom kozelebe jussanak. BALOLDAL NINCS ES NEM IS VOLT, csak a kommunista diktaturat kiszolgalo es fenntarto bunozok (SAJNOS) sikeressen atmentettek a rabolt vagyonukat, hatalmukat, es elfoglaltak a baloldal helyet.
De mostanra ez a bunszovetseg teljessen szetrohadt, mar csak a kis szamu nihilista csocselek, a mindenkori tarsadalmak SZEMETE tamogatja oket. A csocselek nemhogy megszervezodni nem tud, hanem az undorito mocskolodason kivul mar SEMMI MASRA NEM KEPES.
Remeljuk 2018 utan mar nem fogjak a jelenletukkel megalazni a parlamentet, es az orszagot.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.15. 04:16:10

Szoval magyarorszagon NEM VOLT, NINCS, ES MAR NEM IS LESSZ baloldal, mert mostanra meg a valodi baloldali ideologia is megszunt kiuresedet. Miutan az elmult 100 evben lenyegeben minden celjukat elertek. Es mostanra mar csak az eszement szelsosegek tamogatasat tudjak kepviselni, mint peldaul az illegalis bevandorlo arab terroristak jogai.

Balt 2017.01.15. 05:47:08

@$pi$: +1 Azzal együtt, hogy a megyei matricával bajom van, mindig is hangoztattam. :) (Egy időalapú rendszerbe belehekkelni egy területalapút önmagában is rendszerelméleti nonszensz, de végül is átment: a kecske is megmaradt meg a káposzta is jóllakott.) :)

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.01.15. 06:35:52

@karandash: Milyen igazad van! :)))) Fideszt balról előzni?!?

anyo05 2017.01.15. 07:26:56

És ha megnyernétek, akkor mi lenne?????:DDDDDDD
- kerítés bontás
- állampolgárság visszavonása
- fizetős eü,
- imf hitel
- ÁHH felkúsztatása
- víz, gáz, áram eladása,
- stb, csupa jól bevált dolog????????
Sose fogtok nyerni:)))))))))

midnight coder 2017.01.15. 07:43:58

@Balt: Mire a kínaiaknál ketyegni kezd a demográfiai bomba, addigra már rég robotok fogják a hátsó felüket is kitörölni. A japánoknál ez még nem jött be, de addigra már be fog. A kérdés csak az, hogy a mi hátsó felünkre jut-e majd robot. Vagy legalább lesz-e mit enni errefelé.

midnight coder 2017.01.15. 07:50:12

@Balt: "Egy időalapú rendszerbe belehekkelni egy területalapút önmagában is rendszerelméleti nonszensz"

Egyrészt működik, másrészt nem ez az első ilyen: lásd Pl. BKV bérlet, ami szintén csak Budapest belterületén működik, és csak adott időszakra érvényes.

Göntér László 2017.01.15. 07:55:36

A választás megnyerését célként kitűzni, optimista hozzáállás. Az esélyegyenlőség megteremtését én elegendőnek tartom. Szerintem a parlamenti pártok frakcióit meg kell szüntetni, a képviselőket fel kell szabadítani a gombnyomogatási kényszer alól.
Az én vízióm: Nem csak Orbán. Szerintem az elkövetkező választásnak csak korlátozott hatáskörűnek és időtartamúnak kell lennie. Ennek az ideiglenes Országgyűlésnek csak az lehet a feladata, hogy biztosítsa azokat a törvényi és alkotmányos feltételeket, amelyek lehetővé teszik a vízióm beteljesülését. Nyilvánvaló, hogy az Alaptörvényt is úgy kell megváltoztatni, hogy a választók valóban választhassanak a két, vagy több változat közül. Feltételezem, hogy a versengő variációk nyolcvan százaléka azonos lesz, ezért a maradék húsz százalékok lényegéről kell a választókat meggyőzni. Ebben az esetben bárkivel össze lehet fogni, aki ennek az akadályát meg akarja szüntetni. A fentiekből következik, hogy a mostani helyzetet úgy ítélem meg, hogy a jelenlegi alaptörvény és törvények csak Orbánnak kedveznek, másnak hátrányosak. Az egyenlőség biztosítása azt is jelenti, hogy az Orbán vezette Fidesznek ugyanazok a lehetőségek rendelkezésére állnak, mint másoknak.
Amit én javaslok az az alábbi:
ktkj.blog.hu/2011/09/25/a_demokratikus_kozhatalom_felepitese

midnight coder 2017.01.15. 08:01:44

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: Igazából nem azért szűnt meg. A "progresszív" oldal problémája nem az, hogy elérték a céljaikat - bár részben kétségtelenül így történt - hanem az, hogy kb. 70 éve beálltak egy irányba, és arról hogy közben a világ változott abszolút nem vettek tudomást, és ez a mai napig így van. Ezért aztán a globalizációval rohadtul nem tudnak mihez kezdeni, aminek az a következménye hogy hosszú távon az ilyen ideológia alapján működő társadalmak az új helyzetben elbuknak. Lásd terroristák importálása, lásd Európa gazdasági súlyának rohamos csökkenése.

Ezzel párhuzamosan az eszköztárukat is elveszítették: ma is ott tartanak mint 300 éve: a legfőbb eszközük a sztrájk, és a tüntetések, netán forradalmak. Csakhogy, ha itt nekiáll sztrájkolni az xxxx multi helyi összeszerelő üzeme, azzal max. azt érik el, hogy holnap a cég fogja az egész kócerájt és odébb költözteti egy határral. Vagy többel. Azzal pedig, hogy Gipsz Jakabka nekiáll tüntetni, max. azt éri el hogy a saját országában csinál egy rakás kárt. De ott ahol a dolgok igazán eldőlnek már rég nem tudnak kárt okozni. Lángba borul Budapest, vagy akár Bécs, vagy Párizs ? Ki nem szarja le ? Ugyanúgy nem érdekel senkit, ahogy Szíria lángba borulása sem. Azok akik a dolgokat irányítják nem fognak sírni miatta. Ezek a dolgok akkor voltak működőképesek, amíg volt pár nagy nemzetállam, Pl. a németek, angolok, stb. és voltak nagy, sok egyforma munkakörben alkalmazott dolgozót foglalkoztató cégek. Azaz kb. az ipari forradalom idején.

midnight coder 2017.01.15. 08:02:35

@Göntér László: Szerintem a reális cél a baloldalnak az 5%-os parlamenti küszöb megugrása.

f123 2017.01.15. 08:21:26

Ennek az ovis szintű írásnak mi értelme volt? A baloldal nem nyeri meg a 2018-as választásokat, mert alkalmatlan rá és hiteltelen a választók szemében. Eddig 2 választást sikerült elveszteniük, miért szavaznának rá 2018-ban nagyobb számban? Az, hogy az ország érdekében kellene tevékenykedni az fel sem merült. Annyi a mantra, hogy "Orbán takarodj", takarodjon a baloldal, hiszen nem jók semmire.

andrásúr 2017.01.15. 08:47:11

Ilyen primitív írást már régen olvastam ! Ez a színvonal még az egykori szemináriumokon, vagy a fixi-maxi egyetemen is kevés lenne ! Az, hogy még a feltételes módot sem használja, végképp kiverte a biztosítékot !

nu pagagyí 2017.01.15. 09:12:47

Fideszes jó tanácsok az ellenzéknek?
Felsorolt mindent, aminek elérését már lehetetlenné tette a diktatúra és még nincs a vége a rezsim álválasztási felkészülésének. 2018-ban már csak börtönből szervezheti az ellenzék a választást felségsértés, a kormányzás kritikájának bűne és a titkosított valóság foszlányainak felfedése miatti hazaárulásért. Szabadlábon valószínűleg csak az marad közülük, aki hajlandó elárulni mindent és mindenkit a hatalom igénylistája alapján.

VaradiJanos 2017.01.15. 09:27:08

Csak ez az 5 hiányzik? Hajrá lányok!

VaradiJanos 2017.01.15. 09:29:45

@nu pagagyí: rinya rinya kifogás nyafogás picsogás

nu pagagyí 2017.01.15. 09:30:17

@anyo05: Normális világ lehetne, olyan ami beleillik a hosszabb távú fejlődés vonalába. Olyan, ahol a képességeid és tehetséged alapján boldogulhatnál és persze a tetteid után a felelősséget is te vállalnád. Tudom, félsz tőle, de az ország jövőjének jót tenne. Sajnos, most ismét zsákutca épül, egy felesleges, káros és időrabló kanyar, vissza a feudalizmusba. Húsz-harminc évre megint periféria lökték az országot. A polgári értelemben vett nemzet létrejötte ismét elérhetetlenné vált pillanatnyilag. Az urak és szolgák világában nincs nemzet, téged egy bantu néger is pótolhat, mert némi fizetségért ő is el tudja makogni, amit kívánnak és pont olyan jól kisuvickolja az urak csukáját, mint ha te tennéd. Csak az egyéni szabadságjogok teremtenek nemzetet és csak valódi köztársaságban érzi otthon magát.

nu pagagyí 2017.01.15. 09:30:58

@VaradiJanos: Tények. Egy szaros diktatúra szekerét tolod.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.15. 09:42:34

@Kunhallmi Agnes:

Nagyon jól látod a lényeget: ha már Orbánt nem tudják leváltani, akkor le kell váltani a népet.

Mellesleg Németországban ugye már megvalósulóban van a nép leváltása. Az útmutatást Bertold Brecht adta:

"Das Volk hat das Vertrauen der Regierung verscherzt. Wäre es da nicht doch einfacher, die Regierung löste das Volk auf und wählte ein anderes?"

(Die Lösung, 1953.)

A baj csak az, hogy Brecht szarkazmusát a humortalan Merkelpicsa komolyan vette.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.15. 09:44:53

@zolia:

"médiafelülete abban az országban, ahol épp most nyírják ki az utolsó bástyákat - lásd: Népszabadság?"

Ki nyírta ki a Néphazugságot?

A szociké volt. Nem kellett nekik, eladták. Most meg ajvékolnak az elnyomott sajtószabadság miatt. Nekem meg a belem fordul ki az undortól.

Mindenki megKurja a pecást 2017.01.15. 09:47:59

Nyugodtan lopjanak csak, migránsoktól félek, statisztikát nem értem, rezsicsökkentés az álmom!

Mindenki megKurja a pecást 2017.01.15. 09:49:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így van! Szemét újság tulajok tönkrementek, mert nem kaptak állami hirdetést, mint a lopós fideszes média!

Mindenki megKurja a pecást 2017.01.15. 09:50:18

@f123: Viktor hány választást vesztett el?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.15. 09:53:01

@Göntér László:

" Ennek az ideiglenes Országgyűlésnek csak az lehet a feladata, hogy biztosítsa azokat a törvényi és alkotmányos feltételeket, amelyek lehetővé teszik a vízióm beteljesülését. "

Magyarok! Honfiak és honleányok! Fogjunk össze és tejjesíccsük be Göntérlaci víziólyát!

Laci! Az ellenzék 4 éve nem volt képes összefogni a választási kampány idejére. Most is egymást zárják ki az egyeztetésekről, még hiteles jelöltjük sincs. Milyen jogi vagy erkölcsi alapon dönthetnének IDEIGLENES országgyűlésről, alkotmányról, korlátozott hatáskörű választásról, parlamenti frakciók megszüntetéséről?

Milyen szert tolsz?

nu pagagyí 2017.01.15. 10:00:18

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A kormány nem biztosítja a becsületes versenyt. Alkotmányellenesen működik (a sajátja szerint is), pártállamot épít, az államot és az ország forrásait, köztörvényes módon, a hatalmi párt érdekében használja.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.01.15. 10:10:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kristalyejszaka vagy bármilyen hatalomátvétel....arról álmodik

VaradiJanos 2017.01.15. 10:12:56

@nu pagagyí: olyanok vagytok, úgy magyarázkodtok mint a fociválogatott volt hosszú éveken keresztül: fújt a szél, hideg volt, meleg volt, csalt a bíró, több pénze volt a másik csapatnak, stb. Pedig csak simán bénák voltak.

VaradiJanos 2017.01.15. 10:15:17

@nu pagagyí: A szekerét tolom? El vagy tévedve, cuncika, attól még nem kedveli valaki a Fideszt vagy a kormányt, hogy örömmel nézi a kétségbeesett és szánalmas vergődéseteket.

nu pagagyí 2017.01.15. 10:18:40

Az, hogy nincs alternatíva a diktatúra jele. Unom már azokat a cikkeket, amik téves alpfeltételezésből (demokrácia van) indulnak ki és adnak totálisan magvalósíthatatlan tanácsokat. Fel kéne már ébredni. Magyarországon annyi az esélye az ellenzék választási győzelmére, mint Türkmenisztánban az ottani ellenzéknek (ha van olyan), a türkmén-basi leváltására. Magyarországon eljuttottunk oda, hogy a hatalom felvásárolta a hivatalos ellenzéket, így azok már nem vetnek fel semmi lényegi kifogást a rendszerrel szemben, nekik is csak néhány hatalmon levő emberrel van bajuk. Az ellenzék nem védi meg a rendszer károsultjait, nem biztosít fórumot nekik, nem szervezi őket, nem ad jövőképet. Néhány civil szervezet független még a hatalomtól, de azok nem politikai pártok, csak tünetet kezelnek, nem tudnak megváltoztatni semmit. Persze azért utóbbiakat is eltünteti hatalom, biztos, ami biztos.

f123 2017.01.15. 10:22:30

@hadd lopjon a fidesz kajálom a propagandát: és szétesett a fidesz az elvesztett választások után?

nu pagagyí 2017.01.15. 10:23:00

@VaradiJanos: Én csak azt látom, hogy semmiféle elképzelésed nincs, milyen országot szeretnél. Felesleges hozzászólnod, mert csak egy óvodás szintjét hozod. Finom-nem finom, fáj-nem fáj. Bár lehet, hogy túlértékeltelek.

f123 2017.01.15. 10:24:16

@hadd lopjon a fidesz kajálom a propagandát: castingolt a fidesz miniszterelnök-jelöltet?

f123 2017.01.15. 10:26:22

@hadd lopjon a fidesz kajálom a propagandát: marakodtak a fidesz utódszervezetei az elvesztett választások után a széthullott pártjuk romjain a megmaradt szavazókért? Na, ugye. Gondolkodj mielőtt posztolgatsz...

midnight coder 2017.01.15. 10:28:20

@nu pagagyí: "az államot és az ország forrásait, köztörvényes módon, a hatalmi párt érdekében használja."

És ezt eddig melyik kormány nem csinálta ?

nu pagagyí 2017.01.15. 10:29:22

@f123: A führert sem castingolták, Sztálint sem. Kíméletlen eszközökkel átvették a hatalmat először a saját szervezetükben, majd az országban. Aki castingolást kért volna, már a kérés előtt eltűnt. A Fidesz nem demokratikus párt, nem is tiszteli a demokráciát. Ez talán a jövőre nézve is tanulsággal szolgálhat. Ha már múltból nem tanultunk, a jelenből lehetne. Sosem késő.

midnight coder 2017.01.15. 10:32:04

@nu pagagyí: "Az, hogy nincs alternatíva a diktatúra jele."

Nem. Az a töketlen ellenzék jele. És ez az ellenzék az előző két ciklusban amikor kormányon voltak centire ugyanilyen töketlen volt - ezért is juttatták két ciklus alatt az országot oda, ahová 2002 és 2010 között került. Nem a csúnya gonosz Patás miatt nem tudtak kormányozni, hanem azért mert hülyék. Azért mert van egy gondosan kontraszelektált szervezetük, és persze azért mert a sok kis "progresszív" még ma is a 60-as években hiszi magát, a mai kor kihívásait még csak fel sem fogják, nem hogy válaszolni tudnának rá.

nu pagagyí 2017.01.15. 10:38:02

@midnight coder: Nem emlékszek permanens óriásplakátokra, ahol információtartalom nélküli melldöngetéssel bombázták volan a népet a hatalom ténykedéséről. Nem emlékszek a közmédia totális megszállására, mert a "demokratikus diktatúrában" zavartalanul élvezhettük Szargyártó és a papagájkommandó észrevételeit, vagy éppen csurkapista gyűlöletrohamait a közmédiában. Nem emlékszek egy indulós, titkosított közbeszerzésekre, sem aktív pártkatonák elhelyezésére az ellensúly és kontrollintézményekben. Nem emlékszek politikai tisztogatásra az állami szférában. Nem emlékszek oligarchák közpénzből való felvirágoztatására. Nem is látok olyan dúsgazdag egykori baloldali, vagy liberális politikust, aki politikai szerepvállalása idején gazdagodott volna meg.

nu pagagyí 2017.01.15. 10:38:53

@midnight coder: Ez a töketlenség nem véletlen. Oka az, amire válaszoltál.

midnight coder 2017.01.15. 10:49:20

@nu pagagyí: Ja. Mert a csúnya gonosz Orbán megparancsolta az ellenzéknek hogy viselkedjenek úgy, mint egy rakás idióta, azok pedig engedelmeskedtek neki.

Igen, igazad van. Orbán egy csúnya gonosz diktátor, aki a kezében tartja az összes ellenzéki politikus életét. Csak egy mondatába kerülne, és végezhetne mindegyikkel, és ők ezt pontosan tudják is. Elég lenne Orbánnak nyilatkoznia a TV2-ben, hogy holnaptól az ellenzéki politikusoknak tilos a Dunába ugrani, és másnapra már el is veszítenénk az egész baloldali ellenzéket. De Orbán egy jóakaratú, kegyes diktátor, nem csinál ilyeneket szegény balfékekkel.

6.Lenin 2017.01.15. 10:58:13

@nu pagagyí:

Castingolás akkor kell, ha nincs megfelelő személy az adott időszak levezénylésére. A történelem vagy "kitermeli" az alkalmas személyt, vagy hosszú ideig tart a "töketlenség".

Jelenleg az ellenzék részéről nincs alkalmas személy, mert ez nem az ő idejük. Most más történelmi feladat van, és ehhez jönnek is a megfelelő személyek.
Lehet ajvékolni 1000-el, de nincs sok értelme. A ballib oldalon túllépett a történelem.
Szerintem.

nu pagagyí 2017.01.15. 11:00:37

@midnight coder: Látom, nem a szemednek, hanem a dumának hiszel. Persze te csak éjszaka vagy ébren. Időnként nézz szét nappal is.

VaradiJanos 2017.01.15. 11:03:26

@VaradiJanos: @István Magyari: remélem védekeztél, tuti, hogy nemibeteg

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.15. 11:04:20

2018:

A FIDESZT A BÖRTÖNBE!

A maszopot-DK-t a Parlamenten kívülre!

Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy 2017.01.15. 11:09:24

@midnight coder: "Elég lenne Orbánnak nyilatkoznia a TV2-ben, hogy holnaptól az ellenzéki politikusoknak tilos a Dunába ugrani, és másnapra már el is veszítenénk az egész baloldali ellenzéket. "

Te szerencsétlen nagyonhülye, ez pont veletek fidióta agyhalottakkal történt meg!!!!!
Ti is inkább éltek halálra szoptott kisemmizett birkaként, csak mert a vézir azt mondta hogy ez kell a liberalizmus meg a Soros feletti gyözelemhez. Ti meg vakon követitek ezt a felcsúti szélhámost, akárcsak egykor vakon követtétek Ráklosit meg Kádart.

nu pagagyí 2017.01.15. 11:10:14

@6.Lenin: Nincs olyan, hogy ellenzék egy normális országban. Sokféle ember van, sokféle párt lenne a természetes, különféle koalíciók. A jelenlegi választási törvény a legfőbb akadálya, hogy értelmes emberek értelmes dolgokat mondhassanak a választóknak. Ha valaki a fasisztáknak, kommunistáknak, liberálisoknak és konzervatívoknak egyszerre akar üzenni, akkor csak makogni tud. Az ellenzékhez sorolt pártok vezetői úgy makognak, mint a hatalom emberei, viszont előbbiektől nem kell félnie a népnek, utóbbitól viszont van oka. A jelenlegi rendszert a félelem tartja hatalmon.

6.Lenin 2017.01.15. 11:20:38

@nu pagagyí:

Tévedsz, mert nem tudsz szabadulni az eddig megszokott "menetrendtől".
Milyen "értelmes" feladatot kellene megoldani a népnek? Maguktól.

A feladatot mindig 1 alkalmas személy tűzi ki, aki felismerni képes az adott időszak kihívásait.
Most más szelek fújdogálnak.
Majd ezen a rendszeren is túl fog lépni a történelem, és majd meglesznek hozzá a megfelelő személyek is. Nem hiszem, hogy a ballib oldalról lesznek ezek. Az már a múlt.
Szerintem.
Le kell tudni venni a télikabátot, hogy ha tavaszodni kezd. Szabadulj meg a rögeszméidtől, csak nyerhetsz vele.

midnight coder 2017.01.15. 11:39:50

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy: "Ti is inkább éltek halálra szoptott kisemmizett birkaként, csak mert a vézir azt mondta hogy ez kell a liberalizmus meg a Soros feletti gyözelemhez."

Nézegesd kicsit a KSH számait. Valahogy minden mutató jobbnak tűnik mint a balfékek idején mondjuk 2007 tájékán, a válság előtt. Ha valamikor valakik kisemmizték itt az istenadta népet, azok a szocik voltak. Először a gengszterváltás környékén, amikor privatizáció címén két ciklus alatt lopták szét az ország szinte teljes vagyonát, részben még a gengszterváltás előtt spontán privatizáció címszó alatt, részben a mafla Antall kormány idején a jó elvtársi kapcsolatokon keresztül, részben a jó Hornék ideje alatt. Eltűnt szinte az összes közvagyon úgy, hogy közben sem az államadósság nem csökkent, sem a hazai gazdaság nem épült ki, sem az emberek nem lettek gazdagabbak, kivéve pár MSZP közeli milliárdost, akik közül egyet később az MSZP a miniszterelnöki székbe is helyezett. Az az MSZP aki előzőleg 40 éven át riogatta az istenadta népet a nép vérét szívó kapitalistákkal, aki tömegesen fosztott ki embereket az államosítás során - és nem csak cégeket vett el, de Pl. magánlakásokat is, a tulajokat pedig szépen bezsuppolta a jó kis koncentrációs táborába Recskre.

midnight coder 2017.01.15. 11:40:55

@Október 2. Orbán csőcseléke népszavazni megy:
"2018: A FIDESZT A BÖRTÖNBE! A maszopot-DK-t a Parlamenten kívülre!"
A kezed pedig vedd ki a biliből.

nu pagagyí 2017.01.15. 11:47:56

@6.Lenin: A nem demokratikus, erőszakon alapuló rendszereknek valóban nem az ellenzék, hanem a valóság az igazi ellenfele. Két esetben omlik össze. Ha a hatalom pofátlanságának mértéke meghaladja a nép tűréshatárát, vagy ha külső gazdasági/politikai hatások begyűrűznek és felfedik a semmit. A nép egy ideig kussol és kussolni is fog, mert a hatalom kiszolgáltatottá tette (ez a lényege az ilyen rendszereknek). Egy ilyen országban az ellenzék nem tudja megvédeni az éhbérét féltő közmunkást a helyi földesúrtól, sem a tanárokat a KLIK haragjától, ahogy a szakszervezeti vezetőt sem a kirúgástól. Nincs jogállam. Az ellenzék nem jut adatokhoz, amire alternatív politikát építhetne, hiszen még a helyi kórház anyagi helyzete is titkosított. Nincs médiafelület, amin megjelenhet és eljutna az üzenete az emberek tömegéhez. Itt a hatalom csak szalonellenzéket engedélyez, ami nem zavar vizet. Jellemző, hogy egyszerű polgároknak nekitámad a hatalom teljes fegyverzettel, ha potenciálisan veszélyesnek ítéli. Képesek egyszerű diákokat lejáratni a "közmédiában", ha tiltakozni merészelnek valamilyen kézzelfogható sérelem ellen, vagy olyanokat, akik segíteni mernek embertársaikon utasítás és parancs nélkül, csak úgy emberségből. A szuverén ember itt a legfőbb ellenség. Addig nem nyugszanak, amíg egy is marad.

nu pagagyí 2017.01.15. 12:02:50

@6.Lenin: Még: Akinek elvei, értékrendje van az nem óhajt hasonulni a szarhoz, csak azért mert kifizetődőbb. Bízik benne, hogy értékrendje előbb-utóbb másokban is kialakul.
Az ellenzéknek én nem azt javasolnám, hogy fogjanak össze a megnyerhetetlen választás "megnyerése" érdekében, hanem azt, hogy addig bojkottálják a választást, amíg nem alkot tisztességes választási törvényt a hatalom, amit aztán ellenőrizhetően ő is betart, valamint vonja vissza az összes pártkatonáját az állami pozíciókból, kezdve a főügyésszel, folytatva a pártból az AB-be katapultált pártemberekkel, a médiatanács tisztségviselőivel, a rendőrség és titkosszolgálatok vezetőivel, az OVB pártszimpátiát nyilvánító vezetőjével, Szájernével és a többivel. Majd ha ez mind teljesül, akkor érdemes választáson részt vennie egy magát demokratikusnak tartó pártnak.

kvadrillio 2017.01.15. 12:03:03

EZ JÓL ESETT ! KÖNNYESRE RÖHÖGTEM MAGAMAT EZTEN A CIKKEN ! :)))

Aristo Blogol
RSS

Home
Aristo

2017-01-14 Őfelsége Terry Blackje
Őfelsége Terry Blackje
0
inShare

„A szabad sajtó minden általa történt hibát maga meg is orvosol.”

Táncsics Mihály

Híre ment, hogy a nyugati világ sátáni aláaknázójának, Donald Trumpnak vaj van a füle mögött. Előkerült – mit ad Isten – egy volt brit hírszerző, aki tudomással bír arról, hogy Donald barátunk a kilencvenes évek elején Oroszországban járt és ott őt kompromittálták, mivel: „perverz szexuális játékokban vett részt” és ezeket a KGB szervezte,vagy legalábbis tud róluk. Trump a medve karmai között van. Eddig a hír.

Az az igazság, hogy miután elolvastam ezt, csodálni kezdtem az oroszok előrelátását. Mert ugye képzeljük el: 91-et írunk. Nyugodt békés időszak időszak ez arrafelé. A Szovjetunió éppen felbomlóban van, a varsói szerződés már fel is dűlt, ébredezik a mohamedán öntudat Csecsenföldön, a gazdaság romokban és végső csapásként a románok visszakövetelik Moldovát. Ebbe az édeni nyugalomba – mikor a KGB is éppen ráér – megérkezik Trump, a Trump One fedélzetén Oroszországba, hogy megvásárolja a jakutföldi gyémántbányákat, vagy egész Szibériát. Felfigyelnek rá. Ez érthető is, hiszen baromi gazdag és frizurája van. Megvizsgálják. Nem jutnak semmire, így a Dzerzsinszkij-díjas vizsgálótiszt hívatja Szvetlánát a KGB igazlátóját, aki Sztálin pipahamujából megjósolja, hogy a furcsa hajzatú, hülye idegenből mintegy 26 év múlva nagy ember lesz.

„Á!” – kiált fel a vizsgálat vezetője – „Jó ezt tudni. Adjatok neki vodkát és hívjátok Kolját, Szergejt, Nagyezsdát, a medvét és biztos ami biztos, egy cerkófmajmot is. Majd ők kompromittálják. Együtt, vagy külön-külön.” És mivel közismert, hogy Donald mindennek ellent tud állni, kivéve a kísértést, megesett, ami megesett a hosszú, unalmas fehér éjszakákon. Az egészet pedig filmre veszik és elteszik, hogy várja a maga idejét. Ezt nevezik hosszútávra tervezésnek.

Ja, és minderről értesítik Őfelsége titkosszolgálatát is. Hogy miért az rejtély. Talán hogy röhögjenek végre valamin ezek a karót nyelt angolok is és kiengesztelődjenek kissé, ha már a titkosszolgálatukat évtizedeken keresztül orosz ügynökök irányították ugye.
Meg hát a KGB amúgy is híres róla, hogy szereti a titkait megosztani.

Azután telnek-múlnak az évek és egyszerre a tévedhetetlen Szvetlána jóslata valóra válik, Trump elnökjelölt lesz. „A markunkban van!” – kiált fel ekkor a Dzerzsinszkij-díjas (hogy ki ő, azt nem árulhatom el de a neve P-vel kezdődik) – „Neki kell elnöknek lennie, Hillaryt kiveri majd a ragya, ütni fogja a buzikat és visszaadatjuk vele Alaszkát!” – és már küldik is a harckereket.
Így kellett lenni, hogyan máshogy?

Hiba csúszott azonban a Kreml urának számításaiba. A tökéletesen elfogulatlan és mértékadó CNN ugyanis nyilvánosságra hozza a „35 oldalas hírszerzési jelentés” lényegét: Trump kompromittálva van. Hosszú és változatos éjszaka lehetett, ha csak az összefoglalása 35 oldalt tesz ki.

Semmiféle kétség nem férhet a „jelentés” hitelességéhez, hiszen

a) maga a CNN közölte;

b) Husszein elnök is hitelesnek vélte.

Igaz a nevezettek úgy utálják Trumpot, mint varjú a rohadt tököt, de egy ilyen kardinális kérdésben nyilván képesek megőrizni a pártatlanságukat.

Ez a pártatlanság pedig roppant fontos, mondhatni döntő. Mert micsoda kontraszt van a haladó nyugati és hazai zsákmányul ejtett szolgai sajtó között! Ugye mindannyian emlékezünk rá, hogy mifelénk a lakájmédiában felkapják egy Terry Black nevezetű transzvesztita ivarművész azon – nyilvánvalóan minden alapot nélkülöző – kijelentését, miszerint Vona pártlélek anno buzi összejöveteleket látogatott. Felháborító, undorító, aljas – ezek legfinomabb jelzők melyekkel illethetjük ezen kijelentéseit. Illették is a haladó sajtóban jócskán.

Megjegyzem Terry Black maga valóban undorító, felháborító és aljas, ehhez kétség nem fér, ám én emlékszem, mikor hasonló vádakat fogalmazott meg bizonyos fideszesekkel kapcsolatban, akkor a haladásnak nem sikerült ennyire felháborodnia.
Hiába na, nem az számít, hogy mit mondanak, hanem az, hogy kire mondják.

kvadrillio 2017.01.15. 12:03:32

...Tehát szögezzük le: a lakájmédiában nyomát sem leljük annak a csak valóban ellenőrzött és hihető tényeket közlő újságírói objektivitásnak, ami haladó nyugati médiára olyannyira jellemző. Mert nézzük csak meg, micsoda különbségek vannak a két sztori között.

Van ugye ez a Black. Beleül a lakájmédiába és egykedvűen közli, hogy Vona buzipartikon vett részt, és ezt onnan tudja, hogy nélküle nincs buziparti a székesfővárosban, tehát a saját szemével látta. Ugye milyen hihetetlen és minden bizonyítékot nélkülöző, lejárató jellegű ez? Most állítsuk ezzel szembe, ahogy a CNN – és Husszein elnök bólint – elmondják a megfellebezhetetlent. Tehát. Egy meg nem nevezett washingtoni cég megbízást ad egy Christopher Steele nevű, a MI6 egykori alkalmazottja számára, hogy gyűjtsön adatokat Trump oroszországi kapcsolatairól. Mit tesz Isten, ez a jóember pont Oroszországban tevékenykedik a 90-es években és ugyancsak teljesen véletlenül tud azokról a bizonyos fehér éjszakákról, Koljáról, Szergejről, Nagyezsdáról, a medvéről és a cerkófmajomról is. Mindezt le is írja teljes 35 oldalon, majd mikor neve kitudódik, eltűnik.

Látja a kedves olvasó: így kell ezt. Nem afféle aljas jellemgyilkossággal állunk szembe, mint Terry Black esetében. Nem. Áttekinthető, minden részleteiben hihető történetről van szó, ahogyan azt a haladó sajtótól, Husszein elnöktől és Hillary jelöltnőtől elvárhatjuk. Nem holmi aljas gyanúsítgatás hanem csak a szikár, megdönthetetlen tények. Ahogyan kell. A hír szent, a vélemény szabad.

kvadrillio 2017.01.15. 12:15:26

EZT MEG HOGHYÍÍÍGY ????? :/
MAI KAPITALIZMUS MAGYARORSZÁGON...A KENYÉR ÁRA.....
Csökkent a kenyér áfája, mégsem lesz olcsóbb
kenyér a kemencéből.jpg

Hiába csökkent a kenyér áfája, nem lesz olcsóbb, pedig a földművelésügyi szakállamtitkár szerint emiatt hét százalékkal kellene mérsékelni az árat. A Pékszövetség viszont azt mondja: a forgalmi adó csak egy tétel a költségek közül, ez önmagában nem elég az árcsökkentéshez.

Míg a kenyér áfáját a kormány 20-ról 18 százalékra csökkentette, addig a liszt forgalmi adóját 20-ról 25 százalékra emelte. A földművelésügyi minisztérium szakállamtitkára szerint az ellentmondás látszólagos.

„A lisztet a malom előállította 25 százalék áfával, eladta a péknek, a pék kifizette a 25 százalékos áfát, majd visszaigényelte a malom. A dolog megint teljes mértékben rendben volt, és ugye a végső fogyasztásnál pedig megjelent egy alacsonyabb áfakulcs, ami annyit jelent, hogy a kenyér ára nem emelkedett, sőt elméletileg 7 százalékkal csökkent” – mondta Máhr András, a FVM szakállamtitkára.

A Pékszövetség elnöke viszont azt mondta: a forgalmi adó egy tétel a költségek közül. Varga László hozzátette, az áfacsökkentés miatt nem mérséklik az árakat.

A Földművelésügyi Minisztérium arra számít, a gabona forgóeszközhitele emeli a felvásárlási árakat a piacon. Így a malmi búza jelenlegi alacsony ára négyezer forint fölé kúszhat mázsánként.

hírTV/AgroLine
Most meg túl jó a termés, az a gond
2016. augusztus 03. szerda - 17:01 / piacesprofit.hu

« Előző bejegyzés Következő bejegyzés »

A prognózis valósággá vált. Bár sokan kételkedtek benne, végül mégis annyi búza termett idén hazánkban és a mostani állás szerint annyi fog a világban is, ami az árakat jó időre a mélybe nyomja. A rekord közeli terméseredmények szerte a világban tényleges globális rekordot eredményezhetnek.
2016. november. 18. 05:12 2016. november. 18. 08:16 Gazdaság
Várhatóan 30 százalékkal drágul a kenyér januártól
szerző:
MTI
35

A pékszövetség indoklása szerint a sütőiparban növelni kell a béreket a munkaerő megtartása érdekében.

A Magyar Hírlapnak Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke úgy nyilatkozott, minden pékség maga dönti el, hogy mikortól és milyen mértékben emeli árait, amiből a januártól növekvő béreket kell kifizetniük, továbbá kezelniük kell a minimálbér-emelésből és a garantált bérminimum-növekedésből fakadó bérfeszültségeket.

kvadrillio 2017.01.15. 12:19:23

...wonderful wonderful life....wonderful wonderful life...wonderful wonderful life...LALALALAAAA...LA..LAAA...wonderful wonderful lifeeee-e-e-e---_O)))

rasztaszív 2017.01.15. 12:51:03

@István Magyari: ez a "vitastílus" már eleve felér egy beismeréssel...:)

rasztaszív 2017.01.15. 12:52:34

@VaradiJanos: "attól még nem kedveli valaki a Fideszt vagy a kormányt, hogy örömmel nézi a kétségbeesett és szánalmas vergődéseteket. "

valóban.attól még "csak" egy szar alak.

VaradiJanos 2017.01.15. 12:58:36

@rasztaszív: Szia Cuncika! Örülök, hogy megérkeztél.

6.Lenin 2017.01.15. 13:17:39

@nu pagagyí:

." Az ellenzék nem jut adatokhoz, amire alternatív politikát építhetne"

Ahol az ellenzők megdönt 1 diktatúrát-jogállam nélkül-milyen adatokkal rendelkezik?
Megdönthetné-é a fennálló rendszert, ha a NÉP nem szeretné, hogy megdőljön?

Nem látod a lényeget, mert leragadsz jelentéktelen részleteken.

Azon töprengj, hogy mikor szoktak megdőlni rendszerek, birodalmak, ideológiák. Ezeket le tudná vezényelni 1 kis pöcs? Mik kellenek, hogy ezek megtörténjenek?
Ha erősebb az igény a megmaradásukra lehetséges-é a megdöntésük?
Elégedetlenek mindig voltak,vannak, lesznek, de nem mindegy mennyien és tudják-é, hogy mit is akarnak, de főleg, van-é rá igénye másoknak is.

Nem az adatok hiányoznak a mai ellenzéknek. Nincs jövőképük, és nem támogatják (még) olyan tömegek, akik szintén szeretnék azt a jövőt. A tömeg nem tudja milyen jövőt szánnának nekik, akkor miért támogatná őket? Nincs vezér, aki elfogadható árút kínálna.
Ezért nem tudnak továbblépni. Ha lenne, minden más is tisztázódna menet közben.
Elsőként célok kellenének, nem részleteken pöcsölni.
Szerintem.

al Dajjal 2017.01.15. 13:18:39

@rasztaszív: Ez az igazi demokrata hozzáállás: "Nem kedvelsz minket, szar alak vagy!" És még a fideszre és választóikra mondják, hogy arrogánsak, intoleránsak, gyűlölködők...

al Dajjal 2017.01.15. 13:21:30

@6.Lenin: Lehet, hogy a nép szeretné, hogy megdőljön a rendszer, csak azt nem, hogy az erre jelentkezők (baloldal/jobbik) döntse meg. :-)
Csak ez tartja hatalmon Orbánt és fogja is várhatóan további 2-3 ciklusig.

Kivlov 2017.01.15. 13:24:24

"Sz*pni fogtok, nagyon úgy fest..."

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.15. 13:25:06

Ma egyébként az elmúlt10 évben végre látok egy db. normális döntést a baloldalon

Mert Botka lenne a ME jelöltje az MSZPnek, aki normális, végre

nyerni vele sem fognak '18-ban, de muszáj mondanom vmi pozitívat

rasztaszív 2017.01.15. 13:29:06

@al Dajjal: mert ugye,az a normális,az az emberi,ha valaki örömmel nézi mások "szánalmas vergődését"?

akkor te vagy a párja.

al Dajjal 2017.01.15. 13:44:05

@rasztaszív: A baloldali alakulatok teljesítményén pedig csak röhögni lehet. Még ellenzéknek is bénák, töketlenek, alkalmatlanok immár 6 éve. Pedig muníciót szolgáltatna nekik eleget a fidesz.

Göntér László 2017.01.15. 13:50:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A bárki, nem csak a jelenlegi ellenzéket jelenti. A frakciók megszüntetése minden országgyűlési pártot érint. A frakciófegyelem a jelenlegi kormánypártok képviselőit is zavarhatja.

rasztaszív 2017.01.15. 13:57:23

@al Dajjal: ahogy azon is csak röhögni lehet,ahogy rögtön elkezdtél másról beszélni...:)

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.15. 13:58:59

@midnight coder: Amikor leírtad azt a faszságot hogy minden komoly pénzügyi rendszer javaban van írvva. SAP-ot láttál már?

nu pagagyí 2017.01.15. 14:04:48

@6.Lenin: Nem csak az adatok, minden hiányzik, amit a blog felsorolt tuti receptként. De hát leírtam, csak nem olvastad végig. A "nagy ember" majd akkor bukkan fel, amikor a nép spontán fellázad. Addig olyan láthatatlan lesz, mint a Kádár-rendszer idején a sok belülről bomlasztó. Utólag kell majd régészeti ásatásokkal feltárni a tetteiket, annyira nyilvánvaló volt.

6.Lenin 2017.01.15. 14:06:21

@al Dajjal:

Lehetséges, de ennek sem látom a valós jeleit. Néhány száz fős tüntetések, ellenzéki jajgatás ez kevés. Néhány tucat kommentelő itt éli ki kisebbségi ferdüléseit még nem nyomós ok.

Mondjuk, ha lenne valódi alternatíva akkor talán érdemes lenne felmérni, hogy támogató is lenne-e hozzá, de így sima álmodozás az egész.

A legnagyobb baj (?), hogy még azt sem tudják , hogy mit is csinálnának kormányon-bukás nélkül-de azon molyolnak, ezt összefogással, anélkül meg hasonló jelentéktelen részletkérdéssel pöcsölnek. Teljesen mind1, hogy miként nem kellenek senkinek sem.
Nincs rájuk különösebb igény.

Mindenki megKurja a pecást 2017.01.15. 14:11:04

@6.Lenin: A lényeg hadd lopjon a fidesz két marékkal! Tapsoljunk nekik! Rezsicsökkentést!
Ki a migránsokal! Le Brösszellel! Éljen Pénztáros Lőrinc jószágigazgató, a nagy stadion építő!

VIKTOR ! VIKTOR ! VIKTOR ! VIKTOR ! VIKTOR ! VIKTOR ! VIKTOR !

nu pagagyí 2017.01.15. 14:11:34

@al Dajjal: "Pedig muníciót szolgáltatna nekik eleget a fidesz." Micsoda önkritika! Az emberek valami miatt szeretik, hogy Mészáros Lőrinc és Rogán Antal gazdagszik helyettük. Aki nem szerette azt már elütötte az autó, vagy hetente jár bíróságra, mert megsértette a delikvensek érzékeny lelkét.

6.Lenin 2017.01.15. 14:15:08

@nu pagagyí:

A posztban felsorolt 6 pont 1 nagy marhaság, még cáfolni is ciki.
Abban lehet valami, hogy 1 nagy társadalmi robbanás kihozza az rejtett "nagy embert" is.
Akkor meg teljesen felesleges most a váltáson morfondírozni, mert ilyen robbanás a közeljövőben nem várható, semmi komolyabb jelét nem látni.
Elégedetlenek mindenhol vannak, még jogállamokban is. A nagyságrend a lényeg. Néhány tucat belefér bármibe, még akkor is, ha a hangjuk ereje miatt óriásinak tűnnek.

A kádár rendszer külső okok miatt bukott, nem belső kényszer miatt. Belső okok miatt talán még ma is létezne. Még a nyugat is elfogadta anno.
Szerintem.

al Dajjal 2017.01.15. 14:15:27

@rasztaszív: A "baloldali" pártok, gyülekezetek, gittegyletek vergődését én is örömmel - s ahogy fentebb írtam, hangosan röhögve - nézem. Soha nem szerettem őket, s most sem mutatnak semmi olyasmit, amivel kivívnák a szimpátiámat. Ez érdekelt? :-)

nu pagagyí 2017.01.15. 14:17:28

@6.Lenin: Nem a kormánynak kell az emberek helyett ténykedni. Vissza kell állítani a jogállamot, a szabadságjogokat, az autonómiákat. Ennyi pont elég is lesz. Aztán majd te kitalálod, mihez kezdjél. Nem jobb közmunkaprogram, humánus határzár, meg még jobb kötelező tanterv kell, hanem szabadság.

midnight coder 2017.01.15. 14:18:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Őszintén szólva, hirtelen nem tudom hogy ez hogy kerül ebbe a topicba, de ha már offolunk akkor legyen: én magam is hasonló jellegű fejlesztést végzek egy multinál egy másik multinak, mondjuk nem javában hanem .NET alatt. És igen, ők is használják a jó öreg SAP-t minden mást pedig mi írunk nekik. És a rendszereink kommunikálnak is a fent említett rendszerrel. De amikor pénzügyi rendszereket említettem, akkor elsősorban a bankokra gondoltam.

6.Lenin 2017.01.15. 14:19:04

@hadd lopjon a fidesz kajálom a propagandát:

Kijött minden? Lenyugodtál? Segített rajtad valamit?
Ha igen a válasz minden kérdésre, nyertél, ha nem folytasd. Gondolom senkit sem zavarsz különösebben ezzel. Engem biztosan nem.

al Dajjal 2017.01.15. 14:19:10

@6.Lenin: Ismerjük el, hogy Orbán és a fidesz masszívan tesznek azért, hogy az emberek kiábránduljanak belőlük. 2002-ben és 2006-ban sokkal kevesebbért is választást vesztettek, mert volt alternatíva.
De azóta a baloldal immár ellenzéknek is hülye, nemhogy kormánynak. Emiatt marad Orbán, nem másért. (Magánvélemény.)

nu pagagyí 2017.01.15. 14:23:04

@6.Lenin: Ez van. Elmaradt a polgárosodás. A jelenlegi kormány még hozzárak vagy húsz évet, hogy esély legyen rá. Megrekedtünk a Balkán-Európa alagútban. Magyarország tragédiája, a sunyi népellenes elit és a kudarcokba minden ellenállás nélkül beletörődő emberek. Üveggyöngyért megvehető az ország.

rasztaszív 2017.01.15. 14:23:07

@al Dajjal: az emberi minőségről volt itt szó,nem pártszimpátiáról.kedvenc férged például azt állítja,ő nem fideszes.én hiszek neki,de aki szar alak,az szar alak.pont ugyanúgy,mint az aki védeni kezdi.

midnight coder 2017.01.15. 14:23:27

@nu pagagyí: Egyrészt, az embereknek elsősorban jólét és biztonság kell. Ezért hozták létre az államot. A szabadság kb. huszadrangú kérdés, és az európai társadalmak nem is szabadok. Szabadságot itt legközelebb az USA, esetleg Kanada környékén találhatsz, de igazán szabad társadalom lényegékben sehol sincs.

jágör68 2017.01.15. 14:25:05

Rövidebben- a sok szófos@s helyett:

SEHOGY

6.Lenin 2017.01.15. 14:27:12

@nu pagagyí:

Szabad vagy. Ott vállalsz munkát ahol akarsz, és ahol elfogadnak. Azt írsz, amit akarsz.
Nem jó a rendszer, döntsd meg. Győzz meg másokat is.
Ja, pont ez nem megy?

Biztos, hogy másokban van a hiba? Nem te szeretnél olyasmit, ami a másiknak nem kell?

"Nem a kormánynak kell az emberek helyett ténykedni."

Ebben lehet igazság. A kormánynak azt kell ténykedni, amit a többség óhajt. Vesztesek mindig lesznek. Mindig a nagyságrend dönt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.15. 14:33:12

@midnight coder: Én meg konkrétan ismerem a Bank Austria rendszerét. ami assemblerben van írva.

Mindenki megKurja a pecást 2017.01.15. 14:36:08

@6.Lenin: VIKTOR ! VIKTOR ! VIKTOR ! VIKTOR ! Ő a legnagyobb! Legyen ővé az ország! Sok staadiont!! rezsicsokkentést! Hadd lopjanak! Atól leszünk mi boldpgok!!!

nu pagagyí 2017.01.15. 14:36:46

@6.Lenin: Persze, szabadon vállalhatsz külföldön munkát (még). Itthon már nincs ilyen szabadság. Állami álláshoz, állami céghez már csak a párt ajánlólevelével mehetsz. Ha vállalkozó vagy, a piacodat fél perc alatt felszámolják, vagy közpénzzel kitömött strómanok tarolják le. Ahogy a legnagyobb olvasottságú lapot beszántották, úgy bármit felszámolnak, ami egy picit is veszélyezteti a hatalmat és az ország üzemszerű kifosztását. Nincs már szabadság, csak fokozatosan hozzászoktál a jogfosztáshoz és most a karámban való járkálással téveszted össze azt az érzést.

6.Lenin 2017.01.15. 14:39:38

@al Dajjal:

Sehol nem állítottam, hogy a Fidesz bármit is a legnagyobb tökéletességgel végez. Sehol sincsenek tökéletes kormányok. Cserélődnek is szépen, mert van állandó kínálat.

Nálunk eddig nem tudott senki jobbat kínálni. A választókat hülyének nézni súlyos hiba.
Az emberek a saját érdekeik mentén döntenek, valaki mellett. vagy ellen.

Ha tudunk olyasmit kínálni, ami megegyezik a többség érdekeivel, nyertünk, ha nem, vesztünk. Nincs ebben semmi bonyolult dolog. A vesztesek szokása bonyolítani, mert azt kevesen képesek elismerni, tévedtünk, mi hibáztunk, ezért kitalálnak mindenféle faszságot.

Nem, a dolog 1xű, nem tudnak a többségnek megfelelő alternatívát kínálni. Ennyi.
Szerintem.

nu pagagyí 2017.01.15. 14:44:25

@6.Lenin: Türkmenisztánban sem tudnak jobbat a basinál. Vajon miér?. Elárulom. Félnek. Itt is. Ez a rendszer félelmen alapul, az emberek érdeke az lett, hogy elkerüljék a büntetést. A demokrácia törvényeit felesleges idezagyválnod paródiaországba. Itt minden felirat hamis, eltévedtél.

torró 2017.01.15. 14:47:08

Na kérem! Igazságok és tévedések röpködnek, szokás szerint, de már recseg a tákolmány! A jobbiknál ugyanis érik a robbanás!
888.hu/article-robbanaskozeli-allapot-a-jobbikban-ujabb-nyilt-level-vona-ellen
magyaridok.hu/belfold/megtartottak-tuntetest-vona-ellen-jobbikosok-1327951/
Így dőlnek meg az álmok! Azt hiszem, Vona nagyon mellé lőtt a dolgoknak. Mindíg mondom és leírom, mint például azt is, hogy a FIDESZ szintén a belső feszültség áldozata lesz. Mint ahogy a z SZDSZ, vagy az MSZP is. Egymást már nem tudják máshogy legyőzni. Ahogy Hofi papa is mondta:" Annyit senki nem tud ártani nekünk, mint saját magunk."! Úgyhogy , hamarosan ez a kormány váltó álom is a porba hull. Hát ez van barátaim. Olyan ez mint a horgászat. A türelem fontos erény.

6.Lenin 2017.01.15. 14:52:09

@nu pagagyí:

A Népszabadságot utoljára 90-ben olvastam , talán. Ma az internet világában szart sem érnek az írott lapok.
Elég sokat utazom-vonattal is-mindenki az okoskütyüjével baszaxik- még beszélgetni se hajlandóak. minden infót onnan szereznek be. A népszabiért sírni semmi értelme.
Vannak külföldi cégek itthon, akik munkásokat keresnek, a földek nagy része műveletlen, mert nincs aki dolgozna rajta, nem is értenek már hozzá.
Neked sok minden nem tetszik ma, ez elfogadható, nincs benne semmi. Magadnak kell eldöntened, mit szeretnél, de már leírtam néhányszor, hogy mi a teendő. szerintem minden feltétel adott. Az elfogadható alternatíva kivételével.
Ezt viszont már körbejártuk néhányszor.

6.Lenin 2017.01.15. 14:57:54

@hadd lopjon a fidesz kajálom a propagandát:

Lökjed, Rudi, 1x csak lenyugszol. A gyógyszert bevetted? Néha az is segít, de nyugodtan folytasd, engem nem zavarsz. Ráérek.

nu pagagyí 2017.01.15. 14:58:37

@midnight coder: A szabadság nem azt jelenti, hogy megszűnik a Büntető Törvénykönyv. A szabadság az, amikor az embereket védi meg az alkotmány a hatalom túlkapásaitól és nem fordítva. Ahol kimondják, hogy minden polgár egyenlő és az állam nem részesíthet előnyben egyeseket másokkal szemben. Ahol nem korlátozhatják egyik jogodat más jogok miatt úgy hogy ne is legyen. Ahol az állam szolgál téged és nem alattvaló vagy. Ahol a képviselő nem sértegetheti a választókat, viszont elszámolással tartozik nekik döntései miatt. Ahol a közpénzt költő intézmény nyilvánosságra hozza a polgárokat érdeklő adatokat. Ahol egy politikus nem megsértődik, ha nyilvános jövedelmével nem alátámasztható életmódja miatt megkérdezik "mibű", hanem előkapja felesége vagyonnyilatkozatát, bevallja a rokonoktól kapott horribilis kölcsönöket, aztán ha így sem stimmelnek számok, elhúz a büdös picsába.

torró 2017.01.15. 15:01:54

Megvédte a szocialista párt elnökségét Molnár Gyula, az MSZP jelenlegi elnöke. Néhány napja Kovács László, korábbi elnök egy interjúban bírálta a jelenlegi pártvezetést és a fiatal MSZP-s politikusokat. Kovács László ugyanis hiányolja a tehetséget, a tudást, a tapasztalatot és a teljesítményt. Szerinte így, ezzel az elnökséggel nem tudják legyőzni a Fideszt.

Sok hibát csináltak – mondta Kovács László az MSZP fiatal nemzedékéről az ATV-ben. Az egykori pártelnök szerint a fiatalok tönkretették a pártot.
Kérdés? Egymással is bajban vannak. Ezt írtam le az előbb!

nu pagagyí 2017.01.15. 15:02:44

@6.Lenin: A népszabi is fenn volt a neten. Viszont, ha ennyire nincs szükség politikai napilapra (az egy fős mintádon mérve), akkor a köz- és állami pénzek még inkább nem olvasott lapokba való irányítsa szimpla bűncselekmény.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.15. 15:05:41

@nu pagagyí: "2018-ban már csak börtönből szervezheti az ellenzék a választást felségsértés, a kormányzás kritikájának bűne és a titkosított valóság foszlányainak felfedése miatti hazaárulásért. "

Hat eve szajkozzatok ezeket az eszement demagog faszsagokat, de SAJNOS egyik sem valosult meg, es most sem fog. Sajnos meg mindig nem vagytok bortonben, es a NEGYVENKETTEDSZERRE megszuno sajtoszabadsag ellenere, meg 18-ban is, napi otvenszer visitjatok majd a libbant blogjaitokban, hogy nincs sajtoszabadsag, hanem diktatura van.

midnight coder 2017.01.15. 15:05:47

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Sok régi rendszer van, amihez nem nagyon mernek hozzányúlni. A dologhoz az is hozzájárul, hogy cserébe az IBM eléggé vigyázott a tökéletes visszafelé kompatibilitásra, ezért tudnak még ma is futni akár a régi assembly kódok is. Nekem egy kollégám dolgozott anno sokat a német és a magyar bankszektorban, ők AS/400-on dolgoztak, COBOL, RPG, aztán most javázik. Az álláshirdetések alapján a bankok leginkább ezt keresik. Mondjuk engem annyira nagyon nem izgat, mint mondtam én .NET vonalon vagyok, javával csak a droid kapcsán foglalkoztam hobbi szinten.

nu pagagyí 2017.01.15. 15:07:52

@torró: Az MSZP mai vezetését kilóra felvásárolta a Fidesz. Ők lennének a díszellenzék. Botka talán nincs ebben a körben, abból következtetve, hogy lépten-nyomon akadályozzák a nála tehetségtelenebb vezetők. Ő tagság embere lehet.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.15. 15:07:55

@nu pagagyí: félnek az ellenzékre szavazni, mi?

hát orbánra nem fognak félni szavazni, de az mondjuk kemény h már a választás előtt 1,5 évvel leosztották a vigasztalós dumát

Nagyorrú Barbi 2017.01.15. 15:10:24

Soha ne nyerje meg a választásokat ez a tetves bolsi társaság. Több évtized alatt bizonyították,mire képesek. A semmire.

midnight coder 2017.01.15. 15:15:44

@nu pagagyí: A szabadság ott kezdődik, hogy állam bácsi nem szól bele abba, hogy mit fogyasztasz, milyen tárgyakat tartasz otthon, és főleg abba hogy miket hangoztatsz nyilvánosan. Tudod: szólásszabadság. Na, ilyen Európában nem létezik.

"Ahol kimondják, hogy minden polgár egyenlő és az állam nem részesíthet előnyben egyeseket másokkal szemben. "
Elvben mindenhol kimondják. A gyakorlatban mindig és mindenhol az erősebb kutya él nemi életet.

"Ahol nem korlátozhatják egyik jogodat más jogok miatt úgy hogy ne is legyen. "
Milyen jogaidat is korlátozzák jelenleg úgy, hogy ne is legyen ? Mármint a fentieken kívül persze ... :-D

"Ahol a képviselő nem sértegetheti a választókat, viszont elszámolással tartozik nekik döntései miatt. "
Ja. A liberális politikusok és az ő médiájuk nem is nyilvánították idiótának a BRExit-re szavazókat, illetve a Trump szavazóbázisát. Ja, bocs, de. És szeretném látni azt a liberális politikusokat, aki vállalja a felelősséget azért hogy Európa az elmúlt 30 évben elveszítette a gazdasági súlya nagy részét. Azt sem bánom, ha a nyilvános harakirit a TV is közvetíti, a többi politikus okulására.

De amúgy a fentieknek a világon semmi köze a szabadsághoz.

6.Lenin 2017.01.15. 15:19:24

@nu pagagyí:

Én arra szerettem volna utalni, hogy ma bárki elérhető a mobil alkalmazásokon keresztül, tehát van "sajtószabadság". az írott lapokat kevesen veszik, sokkal olcsóbb már a klotyó papír.
A mobilokon keresztül bárki,bármikor elérhető, tüntetés szervezhető, bármi, ha van rá megfelelő mennyiségű vevő is.
Szabadulj már meg a régi becsípődéseidtől!

nu pagagyí 2017.01.15. 15:21:50

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: Megnyugtatlak. Ügyész, rendőr és bíró van már az eredményes koncepciós perekhez. Halad tehát a szívednek kedves diktatúra kiépítése. Csak nehogy te is az áldozata legyél valami félreértés miatt.

Janossz 2017.01.15. 15:27:15

@midnight coder:" "Ahol a képviselő nem sértegetheti a választókat, viszont elszámolással tartozik nekik döntései miatt. "
Ja. A liberális politikusok és az ő médiájuk nem is nyilvánították idiótának a BRExit-re szavazókat, illetve a Trump szavazóbázisát."
Én történetesen ilyenre nem emlékszem, arra annál inkább, hogy a szolnoki Suttyómester a saját települése választópolgárait tudta levénkurvázni. Annyi esze se volt, hogy lekapcsolt mikrofonnal tegye.
A mai napig a helyén, a demokrácia nagyobb dicsőségére. Tíz percen belül kellett volna elhúznia az eset után, ha nem teszi, a népének kell meggyőzni róla...Nálunk ezek mennek.

nu pagagyí 2017.01.15. 15:31:06

@6.Lenin: Pont azok nem érhetők el neten, akik természetes bázisai lehetnének valamiféle valódi változásnak. Itt hat millió embert megfosztottak a szabadságától és a helyi földbirtokosok alá, vagy közvetlen pártállami felügyelet alá helyeztek. Az általános elhülyülés terjedésének jövőbeni alapjait pedig épp most teremtik meg, a semmit sem tanító iskolákkal, velük szaporítva az újabb rezsicsökentett tömeget.

6.Lenin 2017.01.15. 15:35:34

@Janossz:

A brexit szavazás másnapján az index tele volt fogatlan vénasszonyokkal, hogy ezek a bunkó vidékiek szavaztak a brexitre. Vajon ezek hogyan lettek 1 nap alatt 60-70 éves fogatlan bunkók, eddig hol voltak? Trumpra is a vidéki bunkók szavaztak állítólag. Amerikában vidéki bunkó?
Nem mindenki milliomos és Nobel- díjas?

nu pagagyí 2017.01.15. 15:41:09

@midnight coder: Röviden: kevered a szabadosságot a szabadsággal. Valószínűleg saját köpködhető szabadságparódiáddal téveszted össze. Európa valóban veszít gazdasági súlyából, de a magyarországi mindennél prímább illiberális rendszernek sikerült a rohadó liberális Európához képest is, még jobban visszaesni. Gyakorlatilag, Orbánc alatt a középmezőnyből sereghajtók lettünk minden gazdasági mutatóban. Jó, jó az anyagiak, de kulturálisan... Hát az sem, lásd PISA teszt.

6.Lenin 2017.01.15. 15:43:33

@nu pagagyí:

Jársz te emberek közé?
Szerintem te egy gramafon vagy, lejárt lemezek lejátszására. Vagy valamilyen előre programozott automata.
6 millio szabadságától megfosztott ember? Helyi földbirtokosok alá? Nincs is aki földet művelni akarna, vagy értene is még hozzá. Ma már szinte mindenki csak pénzt szeretne keresni, lehetőleg munka nélkül.
Lehet, hogy létezik egy másik Mo is? Te ott élsz? Gyere ide, itt harmad annyi baj sincs, mint ott, ahol most élsz, vagy nézz másik tv-t. Van kínálat bőven.

nu pagagyí 2017.01.15. 15:44:00

@6.Lenin: Hát. Egyedül maradunk. A végén még kénytelen leszel dolgozni is, ha még nem felejtettél el. Nem lesz potya pénz, se az angoloktól, se Trumptól, az oroszok meg előbb ütnek, aztán simogatnak.

nu pagagyí 2017.01.15. 15:49:22

@6.Lenin: A földeket pont azoktól vették el, akik dolgoztak rajta. Aztán most közmunkázhatnak, vagy felcsaphatnak cselédnek. Munka persze lenne, éhbérért. Aki ért valamihez az inkább odébb áll, néhány határral odébb, Nyugat felé.

Janossz 2017.01.15. 15:54:34

@6.Lenin: Brexit, Trump, Amerika??
SZOLNOK, Magyarország, amiről szó van. Ahol egy polgármester nyílt színen, a Közgyűlés előtt gyalázza a polgárait. És nem mond le az eset után.
De ez szerintetek a legnagyobb rendben van, mert ilyen a ti illiberális demokrácia-felfogásotok, annak épp megfelel.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.15. 15:54:57

@nu pagagyí: ezt a sok baromságot mind egyedül találod ki?

nu pagagyí 2017.01.15. 16:03:21

@Halál kamionja mindenkit elgázol: Nem kell semmit sem kitalálni. Te is tudsz mindent. Én csak le merem írni. Hallgathattad a mutyiföldosztásokról készült felvételeket, láthattad hogyan vették el a földet az iskolát is üzemeltető biotermelőktől.Hallhattál a hortobágyi botrányról. Láthatod, hogyan nyeri rakásra a földeket Lőrinc barátod, aki mindenhol otthon van ezek szerint. Aztán láthatod az eredményét is, nincs normális magyar termék a boltban. Több pénzt raknak zsebre támogatásból, mint amennyi értéket előállítanak. Így sikerült leküzdenünk magunkat a béka segge alá.

torró 2017.01.15. 16:08:45

A média!? Nem tudom sírjak vagy nevessek. Nézzük Németországot a "sajtószabadság példaképét(?)"
Udo Ulfkotte 17 éven át a vezető német konzervatív napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) külpolitikai szerkesztője, illetve haditudósítója volt. Kötete szeptember 11-én látott napvilágot a német könyvpiacon Megvásárolt újságírók – Miként irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a nagytőke a német tömegmédiát címmel. Annak ellenére, hogy a legnagyobb német internetes könyvterjesztő, az Amazon.de csak szeptember 22-én kezdte árulni, néhány nap alatt sikerlistájának a csúcsára hágott. Vagyis Németország legnagyobb példányszámban vásárolt könyve lett. Miközben erről a megasikerről a német sajtó egyetlen szót sem ejtett.
"Ulfkotte táblázatokban mutatja be, hogy Németország legnagyobb médiumainak vezetői és elit újságírói név szerint mely lobbiszervezet/ek/ tagja vagy hová vannak „bekötve”. Néven nevezeti azokat is, akik a kulisszák mögött a médiát propaganda szempontból egyetlen irányban befolyásolják. Ilyenkor csak a hallgatás a kivezető út. Mert az sem jön be, ha az érintettek összeesküvés-elméletek felemlegetésével akarják hitelteleníteni a mondanivalót. Vagy mint nálunk szokták a főleg Soros-támogatású portálok, amelyek vicsorító kínjukban holdfénynél hódbőrbe varrt iratokról, paksi csőszkunyhóba tévedt jugoszláv búvárokról „konteóznak”. Márpedig a kötetben igen egzakt módon bontakozik ki az, ahogyan például a David Rockefeller által alapított Trilaterális Bizottság, a Bilderberg csoport és más transzatlanti intézmények szabják meg az irányt a médiának."
A FAZ korábbi munkatársa leszögezi: teljesen mindegy, hogy melyik német lapot vesszük meg, mely német tévéadót nézünk: egyforma és manipulált üzenetet kapunk. Amire a németek egyre inkább ráébrednek. Ezért esnek drámai gyorsasággal a nyomtatott lapok példányszámai. Könyve végén Ulfkotte egyenesen lázadásra szólítja fel honfitársait: még kevesebb lapot vásároljanak, hogy még több hazug, megvásárolt újságíró maradjon munka nélkül. Azok, akik hatalmas kenőpénzért teljesítik irányítóik utasításait. Miközben arra bíztatja olvasóit, hogy egyes, eddig nem manipulált, internetes forrásokat olvassák, melyek közül fel is sorol néhányat."
Ezek részletek.

6.Lenin 2017.01.15. 16:13:35

@Janossz:

Csak azért írtam, mert, ha mindig mindenhol lemondana mindenki, akkor kik politizálnának?

Szerintem a baj onnan ered, hogy az emberek többsége nem tud elszabadulni a gyermekkori meséktől, hisz a jótündérben, a tisztességes,ravasz legkisebb királyfiban stb.

Itt hány emberkének kellene bocsánatot kérnie mert lehülyézi a másik tábor szavazóit, miközben toleranciáról, emberi jogokról, szabadságról meg ilyesmikről ordibál?

Én is voltam önkormányzati képviselő. Tudod kik jártak segélyt kérni? kik jelentették fel rendszeresen a másikat? Tudod miket mondtunk amikor ezeket elbíráltuk? Leírni nyilvánosan biztos nem lenne ildomos. Persze, tudom, nem kellene, aki nincs benne elítélné, természetesen jogosan.
Vannak problémák bőven, amikről érdemes is lenne beszélgetni, nem vélt, vagy elnagyított álproblémákon lovagolni.
Miért várja el bárki is, hogy komolyan vegyék az érveit, ha ő sem veszi figyelembe a másikét?

nu pagagyí 2017.01.15. 16:25:04

@torró: Nyilván őt is fizette valaki. Nálunk szerencsére teljesen szabad a média. Ennek garanciája, hogy az állampárt közvetlenül felügyeli, nehogy valaki galád módon össze-vissza írjon valamit. A szabadság egyébként nem azt jelenti, hogy nem lehet valakinek a tulajdonában lap, amiben azt írnak, amit ő szeretne, hanem azt, hogy bárki tulajdonában lehet bármilyen média. A média függetlensége pedig nem a tulajdonostól, hanem az államtól való függetlenséget jelenti. Az állam köteles részrehajlás nélkül kezelni a legális sajtótermékeket.

rasztaszív 2017.01.15. 16:30:59

@6.Lenin: "Miért várja el bárki is, hogy komolyan vegyék az érveit, ha ő sem veszi figyelembe a másikét? "

mert te figyelembe veszed?:)

nu pagagyí 2017.01.15. 16:31:36

@6.Lenin: "Én is voltam önkormányzati képviselő. Tudod kik jártak segélyt kérni? kik jelentették fel rendszeresen a másikat?"

És mit tettél, hogy az általad lesajnált embereknek, de ha nekik nem, a gyerekeiknek legalább a jövőben jobb lehessen? Gondolom nem jutott időd komolyabban foglalkozni velük, amikor voltak fontosabb dolgok is, ki nyerje háromszoros áron a következő tendert?

Janossz 2017.01.15. 16:38:25

@torró: "Ulfkotte évekig dolgozott a neves német napilap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítójaként, de azzal szerzett hírnevet, hogy kommentátorként többször megjelent az orosz médiában az ukrán válság kitörésekor. "
Ma halt meg.

midnight coder 2017.01.15. 16:44:59

@nu pagagyí: "Röviden: kevered a szabadosságot a szabadsággal. " Szerintem inkább a te szabadságfogalmaddal van baj. A magadfajták azok, akik a létező szocializmust is szabadnak látták szemben a tőkések rabságában sínylődő fasiszta nyugati országokkal.
Valójában a szabadság elég könnyedén leírható: állam bácsi milyen mértékben pofázik bele abba, hogy mit csinálsz, illetve milyen mértékben osztja újra a jövedelmedet. Az, amiket viszont te felsoroltál, már inkább az egyenlőség fogalomkörébe tartozik, és semmi köze a szabadsághoz.

"Európa valóban veszít gazdasági súlyából, de a magyarországi mindennél prímább illiberális rendszernek sikerült a rohadó liberális Európához képest is, még jobban visszaesni."

Javaslom az alábbi táblázat tanulmányozását.
www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Különös tekintettel Pl. a magyar és a szlovák GDP adatok alakulására 2002 és 2010, illetve 2010 és 1015 között. Szintén érdemes ezt összevetni Pl. a francia növekedési adatokkal. Persze ehhez egyrészt kellett Európa támogatása is, másrészt az európai adatok is a tartalékok feléléséről szólnak.

Janossz 2017.01.15. 16:47:19

@torró:" Ulfkotte a nézetei miatt hamar sztár lett a Nyugattal és a liberális demokráciákkal szemben kritikus, oroszbarát politikai erők körében. Szerepeltek róla szóló hírek a magyar közmédiában, és a jobbikos Gyöngyösi Márton is egyetértően beszélt róla, mikor a 444-nek adott interjút. (via Spiegel)"
Szóval ruszki zsoldban volt. Azért RIP.

midnight coder 2017.01.15. 16:48:26

@nu pagagyí: "A média függetlensége pedig nem a tulajdonostól, hanem az államtól való függetlenséget jelenti. Az állam köteles részrehajlás nélkül kezelni a legális sajtótermékeket."

Ez így ebben a formájában nem teljesen valósult meg soha - mindig az aktuális kormánypárt szócsövei kapták a zsíros kis hirdetéseket. A Népszabó is azért szívta meg, mert jó régen nem voltak hatalmon a szocik - és persze azt, hogy ezek a szocik immár nem akarják etetni, a számukra is egyre kényelmetlenebbé váló úgynevezett baloldali értelmiséget.

6.Lenin 2017.01.15. 16:51:04

@nu pagagyí:

Látom neked szádba kell rágni mindent.
nos...
Szoci volt a polgármester, én független képviselő. 90-től voltam.
Javasoltam pl, hogy ne adjanak segélyt-készpénzt- bizonyos embereknek, hanem az önkormányzat fizesse az étkezést a gyerekeiknek, kollégiumi költségeket stb. a segélyért cserébe végezzenek a munkanélküliek valamilyen közmunkát. Azok szavazták le, aki a település nem éppen legszegényebb rétegéhez tartoztak, de papíron nekik is járt a segély, mivel úgy voltak bejelentve, vállalkozóként.
Mellesleg valahogy így lehet ma Mo-on 4 millió mélyszegény-papiron- ennyi a hivatalos bevétele.
Visszatérve, azok jelentettek fel másokat, akik közismerten mindig is vétettek a törvények ellen. Mit tettem ellene? Lemondtam, mert nem bírta a gyomrom azt a sok aljasságot azoktól, akik általában a leghangosabban kritizáltak másokat, miközben a legtöbb kárt okozták a helyi közösségnek. Én legalább felismertem, hogy alkalmatlan vagyok-mert tenni is akartam-politikai pályára (azóta kértek már-több oldalról is-vállaljam a polgármesterséget is. Nemet mondtam eddig)
Más ám a valóság, mint te itt elképzeled. Ahány ember, annyi érdek, és nem mindig jó szándék a vezérelv, ami mozgatja őket.

rasztaszív 2017.01.15. 17:08:09

@6.Lenin: "Látom neked szádba kell rágni mindent."

vagy,esetleg,megpróbálhatnád figyelembe venni a másik érveit...:)

6.Lenin 2017.01.15. 17:14:40

@rasztaszív:

Erre gondolsz, mint érvre?

"És mit tettél, hogy az általad lesajnált embereknek, de ha nekik nem, a gyerekeiknek legalább a jövőben jobb lehessen? Gondolom nem jutott időd komolyabban foglalkozni velük, amikor voltak fontosabb dolgok is, ki nyerje háromszoros áron a következő tendert? "

Figyelembe vettem ezt az "érvét" azért válaszoltam.
Szoktam válaszolni, pláne, ha kérdeznek, vagy megszólítanak. Igaz ez nem mindenkinek tetszik, hogy válaszolok is.

nu pagagyí 2017.01.15. 17:16:06

@6.Lenin: A segélyekhez környezettanulmány kellett volna. Közmunka helyett oktatás és a vállalkozói környezet javítása, hogy legyen valódi munka is. A csalókat viszont fel kellett volna jelenteni, ha volt adatod róla. Persze soha nem működött normálisan az önkormányzati rendszer. Az önkormányzatoknak kizárólag a lakóktól és a helyi vállalkozásoktól beszedett helyi adókból kellett volna élniük, hogy szégyen az adócsalás és a helyiek meg tudják ítélni, alkalmas-e a polgármester és a testület a rájuk bízott feladatra. Az állami visszaosztást és a politikai kijárás lehetőségeit a minimálisra kellett volna csökkenteni.

MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ.BÖRTÖNBEN 2017.01.15. 17:18:34

@6.Lenin: Ha úgy van, ahogy itt lertad, hogy valamikor normális ember voltál, akkor most miért tolod ezerrel orbán szekerét. Meg millió hazugsággal.

rasztaszív 2017.01.15. 17:18:46

@6.Lenin: nem,nem arra gondolok:)de ez is jól mutatja a morálodat...

torró 2017.01.15. 17:24:03

@Janossz:
Igen, erre jelent meg ez az írás melynek címe , "Ulfkotte emlékére!"Ebből szedegettem.
@nu pagagyí:
Nyilván! Mindenkit fizet valaki.Kérdés mit várnak el tőle, mennyire engedik szabad lábra. Persze ma már annyira keverednek a dolgok és változnak, hogy megéri követni a halandó ember. Kíváncsi vagyok a Jobbiknál is hogy alakulnak a dolgok, mert szerintem még csak most fog ez kiéleződni. Vona megpróbál szolidabb lenni, de kérdés a tagok is akarnak e. Ebben a helyzetben a választási szövetség máris komoly nehézségekbe ütközik.
@6.Lenin:
Ismerem a szituációt, én az első Fidesz kormány alatt voltam Fkgp elnök egy községben, és megbízásom volt, hogy teljes vizsgálati jogot gyakorolhattam volna a teljes képviselő testület és a határozatok tekintetében. Soha nem tettem meg, pedig a polgármester többször szólt hogy szívesen látnak és nézzem át a gazdálkodásukat. De tudtam hogy rendben van minden, mert szinte minden pártból kiegyensúlyozottan voltak jelen a képviselők. Amúgy én vagyok olyan személy most is akivel mindenki szívesen leáll beszélgetni. Sokszor olyanok kérdeznek meg, hogy azzal a másikkal, akivel ő nem igazán beszél, én hogyan tudok? Hát én ilyen vagyok. Persze ennek előzménye is van, még úgymond legénykori. Itt is sokszor döbbenten nézem milyen ellen szenvel, és trágár módon illetik egymást. Miért? Ráadásul ismeretlenül. Annak idején a Torgyánnak is mondtam, hogy kicsit vissza kell venni mert nem mindenkinek tetszik még a párton belül sem a stílus. Később már kissé változtatott is.

6.Lenin 2017.01.15. 17:26:29

@nu pagagyí:

"A segélyekhez környezettanulmány kellett volna. "

Felvette a pacák a segélyt, elment a kocsmába és eszméletlenre itta magát. A gyerekek a kocsma előtt ordibáltak téliszalámival a kezükben. Másnap jöttek, hogy nincs mit enniük.
Nem 1-2 pacákról van szó.

"szégyen az adócsalás "-- tényleg? Kérdezd meg Junkert, mi a véleménye erről.
B+, neked fogalmad sincs a valóságról. Szerintem kezd komolytalan lenni.

6.Lenin 2017.01.15. 17:28:40

@a gyűlölködő uszítás eredménye. egy rendőr meghalt:

Mert ő még képes ezzel a sok marhával foglalkozni. Én a legtöbbeket simán elküldeném a picsába.

Halál kamionja mindenkit elgázol 2017.01.15. 17:31:41

Azt már akor tudjuk hogy fog a baloldal 2018ban nyerni.

S Orbán hogy fog megbukni? S mikor?

rasztaszív 2017.01.15. 17:38:09

@6.Lenin: mutass csak egy példát,amikor te itt figyelembe vetted mások érveit.jó sokat irkáltál,nyilván könnyű dolgod lesz...:)

nu pagagyí 2017.01.15. 17:46:31

@6.Lenin: Aki rutinszerűen csal adót, az biztosan nem érti, hogy mi is a probléma. Csal mer' muszáj.

6.Lenin 2017.01.15. 17:49:22

@rasztaszív:

Már nem akartam neked válaszolni, mert, ha jól emléxem te vontál kérdőre, hogy miért is válaszolok neked.

Nos, milyen érveket vegyek figyelembe, ha nem érveket, hanem elképzeléseket, torz, valóságot nélkülözve állít valaki valamilyen marhaságot?

Milyen érv az, ha Mo-ot volt gyarmattartó országokkal hasonlítanak össze?
Vagy akár csak más országokkal is?

Összehasonlítani saját magával lehet valakit, valamit. Honnan indult, hová jutott.

Miért ne vettem volna figyelembe mások érveit, ha válaszolok nekik?

Lehet, hogy torzítok, provokálok, de, ha valósak az érvei, tudni kell megvédeni akár marhaságokkal szemben is. Ha nem tudja megvédeni, akkor nem is sokat ért előtte sem.
1 érv akkor elfogadható, ha bármivel szemben is védhető.
Szerintem .

gigabursch 2017.01.15. 17:49:43

Az alapfelvetés igazábam annyira általános, hogy kár is leírni.
Ha meg ez nekik újdonság, akkor pláne...
Amúgy őszintén remélem nem nyernek.

gigabursch 2017.01.15. 17:51:31

@Halál kamionja mindenkit elgázol:
Minden héten kétszer megbukik. Nem vetted még észre?

nu pagagyí 2017.01.15. 17:52:14

@midnight coder: Nézzük csak magunkat. Mondjuk itt:
appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?dataset=nama_10_gdp&lang=en

Láthatod, hogy a Szélmalom tervvel azt sikerült összehozni, hogy 2015-re sikerült meghaladni a gyurcsányi rémuralom utolsó békeévét (2008). Siker-siker hátán. Azt már nem is merem mondani, hogy a számokat nem lehet megenni. A GDP-t egyformán növeli az autópálya is, meg az ugyanolyan értékű tanulmány is az autópályákról.

rasztaszív 2017.01.15. 17:56:20

@6.Lenin: magyarán nem tudsz ilyet felmutatni.csak a szófosást...:)

nu pagagyí 2017.01.15. 18:06:58

@6.Lenin: Azért ezt még ragoznám:
""szégyen az adócsalás "-- tényleg? Kérdezd meg Junkert, mi a véleménye erről.
B+, neked fogalmad sincs a valóságról. Szerintem kezd komolytalan lenni."

Leegyszerűsítve a szintedre, hogy komoly legyek: Ha a falu csak a kocsmáros adójából él (a település lakói és a helyi vállalkozók adójából), akkor a polgármester nem biztos, hogy falaz az adócsalásához, mert akkor nem tud járdát villantani a falu népének és elzavarják a búsba. Fontos lett volna, hogy az önkormányzatok kizárólag saját bevételből gazdálkodjanak, de a politika beleszart a rendszerváltáskor eredetileg elhatározott elvbe és megágyazott a kupeceknek, akik aztán hősi mesékkel traktálnak minket, hogy ők nem loptak, csak mások.

6.Lenin 2017.01.15. 18:29:08

@nu pagagyí:

Induljunk ki abból, hogy a valóság más, mint a mi lenne, ha. Értelek én, hogy mit szeretnél. Én ennél többet szerettem volna. Azt hittem anno, hogy minden ember olyan, mint én, arra törexik, hogy nekem, és a családomnak a lehető legjobb legyen, figyelembe véve a környezetemben élők érdekeit is. Azt hittem érdekli őket a saját környezetük is, minden szinten.
Vállalkozó voltam. Nekem az volt az érdekem, hogy az emberek jól éljenek, és igénybe vegyék az én szolgáltatásaimat. Még az is, hogy jól, gyorsan, olcsón végezzem ezt, mert akkor sokan fogják igénybe venni. nos mindkettőnk érdeke találkozott, de nem mindenkinél.
Én figyelembe vettem mások helyzetét, próbáltam még olcsóbban elvégezni a megrendelését, ő meg azt hitte hülye vagyok, és megpróbált ezzel visszaélni. Nem kevesen vannak ilyenek is. Persze a külső szemlélő ezt megint a saját érdekei mentén próbálta értelmezni, mert nem volt tisztában minden részlettel, és szintén megpróbáltak ezzel visszaélni. A többség szerintem értette a szisztémám, és nem volt gond, szerencsére.

Igen, el lehet képzelni egy ideális világot, ahol minden, és mindenki azt teszi, ami elvvárható lenne. De ilyen világ nem létezik-sajnos-törekedni lehet rá, de ne abból induljunk ki, hogy már létezik, hanem miként lehet rávenni olyanokat is, akiknek esetleg más lenne az érdekük, hogy ők is próbálkozzanak a miénket elfogadni. A világ még nem ilyen, lehet nem is lesz soha. Vannak, akik csak kényszer hatására képesek mások érdekeit is figyelembe venni, sőt a sajátjukat is.
Minél többen vagyunk, annál több különböző érdeket kellene figyelembe venni, ez pedig egyre nehezebb.
Szerintem.

nu pagagyí 2017.01.15. 19:00:01

@6.Lenin: Kösz Valgyimír. Én a rendszerváltás óta saját cégemben ügyködök. A politika nem is érdekelt sokáig. Megvan a saját dolgom, azzal is kell foglalkoznia valakinek. Sosem éreztem rosszindulatot az éppen fungáló kormányok részéről. Hülyeséget persze tapasztaltam, de az megbocsátható. Hagytak dolgozni, nem akartak belepofázni az életembe és nekem az elég volt, A kormányzati rosszindulat a Fidesz második ciklusával kezdődött. És ezzel van bajom. A rendszer már nem támogatja a becsületes munkát. Mindenbe belepofázik, mindenkit hülyének néz. Kontraszelektált barmok osztják az igét, félelmet terjesztenek, egzisztenciákat tesznek tönkre, hogy aztán kiszolgáltatott cselédként bánjanak a prifériaára szorítottakkal..Nem tudom, kinek jó ez? Csodálkozom, hogy te véded ezt útszéli stílust és tempót, hiszen egykor te is saját erődből boldogultál. Nem lesz jó az országnak, ha az emberek képességei és tehetsége nem érvényesülhet szabadon, mert nincs tér hozzá. Nem lesz jó, ha kihal az önálló gondolkodás igénye, mert büntetik. Nem tudom megérteni azokat, akiknek a szabadság helyett jobb a szolgaság, a saját célok felé való törekvés helyett az alattvalói státusz, a saját vélemény helyett a szájába rágott propaganda.

6.Lenin 2017.01.15. 19:28:47

@nu pagagyí:

"Csodálkozom, hogy te véded ezt útszéli stílust és tempót, hiszen egykor te is saját erődből boldogultál."

Nem védem.

Miből is adódhat a nézeteink különböző volta?
Én (is) abból indulok ki, mi a valóság, milyenek is valójában az emberek, és nem egy elképzelt, idealizált világban hiszek.
Mivel nekem is volt,van elképzelésem, hogy ha én.....akkor hogyan is. Nekem keményebb módszereim lennének, de mivel tisztában vagyok vele, hogy talán nem is érdemes, hiszen mindenki saját maga felel a saját sorsáért.
Nyilván egy ekkora pártban, mint a Fidesz vannak mindenféle érdekkel megáldott emberek.
Talán az is elfogadható, hogy mivel nincs Mo-on normális ellenzék félre is siklik néha a szándék, vagy akaratlanul, szándékosan félre is értelmezik.
Nyilván az ellenzék érdeke a hatalom megszerzése. A lényeges kérdés, kinek az érdekében?
Van kiindulási alap, hiszen voltak már hatalmon. az eredmény is ismert.

Más, "tiszta" erő jelenleg nincs, nem is látszik.

mondjuk amikről írsz, azzal én nem találkoztam, de mivel nem ismerem a részleteket, talán létezik is. Habár, ha a médiát nézem, akkor inkább félremagyarázás zajlik, nyilván a hatalom megszerzése érdekében.
Ez a politika, el lehet fogadni.

6. éve zajlik ez az iszapbirkózás, az ellenzék szempontjából eddig minden különösebb eredmény nélkül. Semmit nem profitáltak belőle. akkor itt valami nem stimmel, még laikus szemmel is. Ennél tovább nem mennék, mert ez már gumicsont.
Ki mit érez ebből?

két barátnő beszélget.

- Te már voltál? Tudod, mire gondolok.
-Igen voltam.
-És? Milyen érzés?
-Semmi különös, csont van bőrben, kemény
-Tényleg? Nem csak úgy érezted?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.15. 19:42:19

@midnight coder: "Mondjuk engem annyira nagyon nem izgat, mint mondtam én"

Ja, hogy bedobsz valamit, amiről lerí hogy nem vagy járatos a szakmában, aztán nem is érdekel téged. Világos.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.01.15. 19:43:46

@6.Lenin: Nem vagy te egy kicsit grafomán? Vannak erre már jó gyógyszerek. Pl a ciánkáli.

6.Lenin 2017.01.15. 19:49:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Szól a zene, meleg van, unatkozom, és kitalálok történeteket. Várom a tavaszt, és Orbán bukást.
(remélem jó sokára lesz, de, ha hamarább, na bumm. megéltem már néhányét)

www.youtube.com/watch?v=YrLk4vdY28Q&list=PLwjD81rPeQqXrMf0u_3Qk5Ye4X_2ddQjQ

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.15. 20:40:57

Miért aspirál hatalomra az a partformáció, amelynek kormányzasa alatt:

- 2002-tól 2006-ig Magyarorszag a régiós elsőségről a régiós utolsó helyre csúszott vissza a gazdasági teljesítmény terén.

-tíz makrogazdasági mutató közül nyolcban egyértelmű romlás történt a korábbi időszakhoz képest.

- az öt maastrichti kritérium közül Magyarország 2006-ra már egyetlen mutatót sem teljesített.

A gazdaságpolitika teljesen elvesztette hitelet. A kormányzati hitelvesztés következtében megugrott az alapkamat szint és a banki kamatszint, a kiszámíthatatlan kormányzás miatt nőtt az adóelkerülés, a megugró infláció miatt nőttek az inflációs várakozások és kialakukt 2006-ra a rekordösszegű 2034 milliard forintos, 9-10 %-os allamhaztartasi hiany.

Ilyen mértékű gazdasági zuhanást csak háborús időszakban, vagy általános gazdasági válság idején, továbbá tartós belső politikai feszültségek közepette – polgárháborús időszakok – szoktak országok elérni.

A 2002-es 40.520, 1 millió eurórol 2006-ra 60.007,1 millio euróra nőtt az allamadóssagunk. A növekmeny 19.487 millió, azaz 19,5 milliárd euró.

Ez összemerhető a délszlav haborúban elszenvedett horvat haborús vesztesegekkel, ami kb 20 milliard dollar volt!

Mindez olyan időszakban következett be, amikor az időszak nagy részeben, 2004-2006 közötti három évben, olyan globális és európai konjunktúra alakult ki a világgazdaságban, amely utoljára 1973 őszéig állt fenn.

A pénzügyi világvalsag magyarorszagi katasztrófalis hatasat ezekutan mar meg sem kell említeni!

Ki aspiralhat jogosan a jelenlegi ellenzékből a hatalomra?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 11:11:30

@gigabursch:

"Minden héten kétszer megbukik."

Már kétszer, nem csak hetente egyszer? Húha, hát akkor súlyosan romlik a helyzete.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.01.16. 15:08:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hat igen a fidesz mar megint nagyott bukott, most epp Szentendren. Akkorat bukott, hogy megverte mind az 5 ellenzeki part kozos jeloltjet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.16. 16:45:15

@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS:

"Helyes Imre 1974-ben végzett a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Intézetében, majd közel negyven évet töltött diplomáciai szolgálatban."

index.hu/belfold/2017/01/15/az_ellenzeki_osszefogas_sem_teritette_le_a_fideszt_szentendren/

Talán nem annyira közismert, hogy a Nemzetközi Kapcsolatok Moszkvai Intézetében képezték többek között a magyar titkosszolgálat embereit is. Diplomázás után az illető általában a diplomácia másodvonalában dolgozott és gyűjtött információt.

Betonmandala 2017.02.06. 15:14:42

Ez valami paródia?

"ha a baloldali pártok a megfelelő stratégia mentén a megfelelő emberekkel kezdik el a felkészülést a 2018-as parlamenti választásokra, akkor garantált a győzelem és a kormányalakítás!"

Zseniális...
süti beállítások módosítása