Politikai hírek + elemzés + comment + vélemény

Királycsináló - Politikai blog

Miért Orbán Viktor nyeri a 2018-as magyar országgyűlési választásokat?

2017. január 10. - Kiss Péter Theodor

orban_viktor_2011-01-07.jpg

Bár a 2018-as országgyűlési választásokig van még majdnem másfél év, a legtöbb nagy politikai párt lassan elkezdi a felkészülést a következő parlamenti választásokra, kialakítja a politikai stratégiáját és a kampányüzeneteit. Noha a demokráciákban a választások rendszerint legalább két-, de leginkább többesélyesek, a 2018-as magyarországi országgyűlési választások kimenetele a jelenlegi tudásunk alapján meglehetősen egyesélyesnek tűnik és eléggé biztosra lehet venni, hogy azt Orbán Viktor vezetésével a Fidesz fogja megnyerni, akár kétharmados többséggel. Hogy miért? Mert politikai értelemben jelenleg nincs nála tökéletesebb alternatíva a magyar politikai és államférfiúi palettán. Ha egy kicsit részletesebben elemezzük a helyzetet, akkor az alábbi válaszokat kapjuk.

Miért Orbán Viktor nyeri a 2018-as magyar országgyűlési választásokat?

1. Orbán Viktor uralja a Fideszt és a magyar társadalom politikai, gazdasági, kulturális szegmensének minden fontosabb területét, és jelenleg nem nagyon van olyan része Magyarországnak, amely az elmúlt 6 évben ne került volna Orbán irányítása alá (legfeljebb olyan területekről beszélhetünk, ami MÉG nem került a felügyelete alá). A hatalmi állapot tökéletesen zárt fenntartásához a rendelkezésére állnak az állami erőszakszervezetek (rendőrség, hadsereg), a félállami erőszakszervezetek (polgári körök, civil szervezetek), az állami igazság- és jogszolgáltatás (ügyészség, bíróság, alkotmánybíróság) és a média csaknem egésze. Mivel Orbán kezeli az államszervezetet, semmilyen legális vagy illegális kezdeményezés nem valósulhat meg ellene, kiváló politikai érzékkel mindent az irányítása alatt tart.

2. Orbán Viktor a magyarországi médiumok bekebelezésével gyakorlatilag teljeskörű kormánypropagandát képes valamennyi csatornán folytatni. A televíziók (közszolgálati tv-k, TV2, Echo Tv), a nyomtatott napilapok (Magyar Idők, Magyar Hírlap, Demokrata, Heti Válasz, Ripost, Lokál, közelmúltban Fideszes körbe került megyei lapok), az online országos és megyei hírportálok és blogok mind egyfajta üzenetet küldenek a Fideszes választó és a még nem Fideszes választó felé: csak a Fidesz politikája a megfelelő Magyarország számára, mindenki, aki ezzel szembehelyezkedik, az haza- és nemzetáruló, liberális, kommunista-bolsevik. Orbánnál van tehát az adu a kormányzat által fontosnak tartott témák közlésére, a vélemények irányítására.

Mit történik ezzel szemben a nem Fideszes médiumoknál? Nincs egységes üzenet, nincs egységes politikai irányvonal, mindenki szabadon arról ír, amiről éppen szeretne. Így történhet meg az, hogy az egykori Népszabadságban vezércikkben vonják kérdőre döntéseiért az MSZP-s képviselőt, vagy más baloldali ellenzéki kezdeményezést figuráznak ki; a baloldali érzelmű szavazó ilyenkor úgy gondolhatja, hogy minek ide Magyar Hírlap, ha a Népszabi a sajátjait is képes önként pellengérre állítani.

Fideszes médium – egy az üzenet, könnyen érthető; nem Fideszes médium – millió üzenet, nehezen érthető.

3. Orbán Viktor hatalma és vezető szerepe a Fideszben nagyon okosan megkérdőjelezhetetlen, semmi sem történhet az ő engedélye és jóváhagyása nélkül, még akkor sem, ha látszólag különutas politikai véleményeknek lehetünk tanúi (pl. Lázár János kezdeményezései). Ezzel szemben a szakadozott baloldali ellenzéki pártok a saját soraikban sem képesek egységesen fellépni, mert még egymást is folyamatosan gyűrik. Szanyi kapitány megjegyzést tesz Botkára, hogy miért a tengerpart mellől küldi az ultimátumait, Mesterházy a háttérből szervezkedik a pártelnök Molnár Gyula ellen, aki pedig a DK-val próbálja egy kicsit összeházasítani az MSZP maradékát. Ilyen egy esetben történhet meg a Fideszben: ha személyesen Orbán Viktor úgy akarja.

A Jobbik esetében még működik a pártfegyelem, bár a választói bázis átrendeződése miatt ez később akár változhat, elég csak a vidéki Jobbik szervezetek zúgolódására vagy az ásotthalmi polgármester öncélú rendelethozásaira gondolnunk.

4. Korlátlan finanszírozás. Orbán Viktor és a Fidesz rendelkezésére áll a teljes magyar költségvetés, a TAO pénzek, az EU-s pályázati pénzek, az MNB tőkéje és igény esetén még a magánbankok saját tőkéje is. Gyakorlatilag bármilyen kampánytémát finanszírozhatnak, bármilyen társadalmi és politikai üzenetet közvetíthetnek a választók felé. A civil pénzek elosztásával lélegeztetőgépen tartják a nonprofit szférát és a számukra megfelelő szervezeteket finanszírozzák, a nem megfelelőket pedig rendőri és NAV vizsgálatokkal és finanszírozásmegvonással vegzálják a megszűnésig. A most feltőkésített vállalkozók vész esetén a saját pénzükkel fogják támogatni a Fideszt, míg ugyanez az MSZP-nél anno korántsem volt elmondható.

Ezzel szemben az ellenzék az éves párt- és alapítványfinanszírozás, továbbá a magánszemélyek által átutalt minimális összegű adományokon túlmenően más forrással nem rendelkezik és az a megmaradt nagyon csekély számú vállalkozás, amelyik nem fél támogatni az ellenzéket, az is csak nagyon óvatosan teszi azt. Az ellenzéknek egyszerűen nincs pénze semmilyen hathatós propagandát folytatni, bár a kérdés itt is az, hogyha lenne, akkor vajon mire mennének vele.

5. Orbán Viktor a pénz és a közös ideológia alapján láncolja magához tanácsadóit és támogatóit és ezt ők maguk is pontosan tudják. Lehet az oligarcha bármekkora vagyonos és hatalmas, ha Orbán Viktorral szemben kezd játszani, akkor azonnal kiesik abból a körből, ahol a pénzek elosztása és a döntések születnek. Lehet ugyan próbálkozni rendőrségen, ügyészségen, de mivel ezek mind a Fidesz kezében vannak, eredménye nem lesz. A Fideszt a hűség tartja össze.

6. A Fidesz hűséges szavazói tántoríthatatlanul hisznek Orbán Viktornak és csinálhat gyakorlatilag bármit, az a 1,5-2 milliónyi törzsszavazója minden körülmények között a rendelkezésére fog állni, amivel már garantálható a parlamenti többség is. Mivel a Fideszes szavazók az egységes kormánypropagandát kapják, ezért számukra nincs más releváns üzenet, csak azt tudják és ismerik, amit a Magyar Idők vagy a közszolgálati tv szállít neki.

7. A magyar ellenzék, egészében véve alkalmatlan arra, hogy legyőzze Orbán Viktort.

Az MSZP még mindig nem ismerte fel, hogy az ideje és a küldetése lejárt, egyszerűen nincs rá szüksége a magyar társadalomnak. Van ugyan még néhány százezer nyugdíjas szavazója, recsegő-ropogó pártszervezete, némi állami bevétele, de a fiatalok, a diplomás középosztály nem szavaz már rájuk. Mivel nincs egységes világképük és üzenetük, nem tudnak már kit megszólítani. Ugyan az MSZP bejut majd a parlamentbe (ha addig nem oszlik fel), de jelentős erőt nem fog képviselni és természetesen esélye sem lesz saját kormányalakításra.

A Liberálisok Fodor Gáborral nem fognak bejutni a parlamentbe, mint ahogy legutóbb sem jutottak volna be, ha nincs a roppant sikeres ellenzéki összefogás. Politikájuk és egész létük kudarc a magyarországi liberalizmusnak és minden magyar liberálisnak és minden ellenzéki számára csak siker lesz a megszűnésük.

Az LMP-ről még mindig nem derült ki, hogy milyen politikát folytatnak, leginkább a Fidesz testvérpártjának tűnnek néha a megnyilatkozásaik alapján. Schiffer néha elmegy interjút adni a HVG-be, de normális ellenzéki politikát nem képesek összehozni. Mivel az egyetlen számba vehető zöldpártként működnek ma Magyarországon, vélhetően a minimális küszöböt megugorva bejutnak a parlamentbe, biztosan kiváló ellenzéke lesznek Orbán Viktornak.

Az Együtt párt egy dolog miatt kerül mostanság a fókuszba és ez nem más, mint Juhász Péter politikai performansza. Juhász Péter nélkül az Együtt nem létezik, és ezt talán Szigetvári Viktor is lassan felismeri, mivel a közelmúltban lemondott az Együtt elnöki posztjáról. Ha tippelni kellene, hogy bejutnak-e a parlamentbe, akkor inkább a nemre szavaznánk.

Párbeszéd Párt: ők gyakorlatilag nem léteznek, szót sem érdemelnek, nem fognak bejutni a következő parlamentbe.

Demokratikus Koalíció legnagyobb problémája maga Gyurcsány Ferenc. Ezt már sok elemzés leírta, de a DK gyakorlatilag azért vállalhatatlan a legtöbb választó számára, mert Gyurcsány Ferenc vezeti. A szavazóbázisát még mindig inkább a nyugdíjasok alkotják, így kérdéses, hogy rájuk építve mennyire fognak bejutni a parlamentbe, leginkább semennyire.

A Jobbik be fog jutni a parlamentbe és vélhetően a legerősebb ellenzéki erő lesz, hacsak menet közben Vona Gábor a nagy átrendeződés során nem számolja el magát. A Jobbik (talán csak előre megfontoltan és látszólagosan) kiszórva a szélsőséges magját a pártnak erősen építeni próbál a maradék baloldali érzelmű választói rétegre. Ez ugyan az önkormányzati választások során még működött is, de kérdéses persze, hogy az országos választásokon mennyire fog. És mivel a Jobbik az esetek nagy részében nem képvisel a Fidesztől eltérő politikát, ezért érdemi ellenzéki szerep nem várható tőlük az új országgyűlésben sem.

Összefoglalva: Orbán Viktornak nincs potenciális kihívója, mindenen rajta tartja a figyelmét, magabiztos politikát folytat és ezért 100 százalékos bizonyossággal hozni fogja a 2018-as magyar parlamenti választásokat a Fidesznek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralycsinalo.blog.hu/api/trackback/id/tr5712115257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Péter Theodor 2017.01.10. 12:14:27

Jöhetnek a kommentek, észrevételek, a tartalmas vita!

Havaria Honkaka 2017.01.10. 12:41:20

@Kiss Péter Theodor: hát ekkora baromságot sem olvastam még, méghogy a Fidesz nyer 2018-ban :D:D:D:D:D:D Sose!

Havaria Honkaka 2017.01.10. 12:42:03

@Kiss Péter Theodor: neked konkrétan elgurult a gyógyszered :D

Havaria Honkaka 2017.01.10. 12:49:42

@maxval bircaman elemző: A Fidesz birkáknak legalábbis jó hírek :D

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.10. 13:28:28

@Havaria Honkaka:

Nem vagyok fideszes. Viszont Orbánt támogatom, mivel nincs jelenleg nála jobb a magyar politikában.

Havaria Honkaka 2017.01.10. 13:30:01

@maxval bircaman elemző: te Magyarországon laksz? Kétlem, mert ha igen, akkor nem írnál ilyet. Bárki jobb nála :D

Havaria Honkaka 2017.01.10. 14:02:41

@Ballib Cenzúrázók Réme 111: Gyurcsány Ferenc, Botka László, Vona Gábor, Juhász Péter, Bajnai Gordon, még az a szerencsétlen 1 bites agyú Kósa Lajos is :D

Balt 2017.01.10. 14:13:31

Gratula, a tendenciózusan hamis premisszákból kiindulva a helyes eredményre jutottál. :))

Havaria Honkaka 2017.01.10. 14:16:55

@Balt: mit tesz Isten, ez az igazság :D

Havaria Honkaka 2017.01.10. 14:18:02

@Havaria Honkaka: Bár kíváncsi lennék, hogy amúgy egy Fideszes miben látja Orbán sikerét

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.10. 14:19:37

@Havaria Honkaka:

Én nem így látom. Fontos, nemzetközi jelentőségű folyamatok szerves része Orbán. Ezen folyamatok folytatása létérdek.

Nem élek Mo-on.

Havaria Honkaka 2017.01.10. 14:21:23

@maxval bircaman elemző: Az tény, hogy nemzetközi folyamatok része Orbán, de az más kérdés, hogy ezt miként teszi; szerintem nem szabad folytatni a kormányzását

lippsi vagy? 2017.01.10. 15:48:00

Sok részigazság van az írásban, de a lényeg nagyon rövid: nem akad komoly kihívó. Én nem tulajdonítanék meghatározó jelentőséget a médiának, mert ahhoz bőven elegendő médiafelülete van a zellenzéknek, hogy eljuttassa a választókhoz az üzenetét. A baj inkább az, hogy nincs ilyen üzenete, ezért megy a lecsóba

Persze sok minden történhet még, elvileg

Havaria Honkaka 2017.01.10. 15:52:46

@lippsi vagy?: sokkal szűkebb a médiafelülete az ellenzéknek, mint Orbánnak, ez tény. Az más kérdés, hogy nincs is nagyon megfelelő üzenetük, az is tény

Havaria Honkaka 2017.01.10. 15:55:25

@maxval bircaman elemző: szerintem meg nem végzi jól a dolgát

fércnél maradandóbb 2017.01.10. 16:03:30

" az online országos és megyei hírportálok és blogok mind egyfajta üzenetet küldenek "

Ez pont nem úgy néz ki, mert az online média inkább ellenzéki most is. A politikai folyóiratok példányszámmal súlyozott nagyobbik fele volt ellenzéki mostanáig, de ez mit változtatott? Inkább csak azt eredményezte, hogy a médiafogyasztók immunisak lettek a szokásos lippsi lózungokkal szemben

Havaria Honkaka 2017.01.10. 16:12:33

@fércnél maradandóbb: ellenzéki online média kihalófélben van, mert Orbán csak a saját médiumait támogatja; egyébként a Fidesz nem tud élvezhető online hírportált csinálni, mert nincs tehetségük hozzá

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.10. 16:21:19

@Havaria Honkaka:

Ezért vannak választások: a többség eldönti neked vagy nekem van igazam. Jövőre.

fércnél maradandóbb 2017.01.10. 18:11:08

@Havaria Honkaka:
" ellenzéki online média kihalófélben van"

Ha a Zindexre gondolsz, csoda hogy nem halt ki eddig, annyira gyenge színvonalú. A többi se jobb, ez lehet rá magyarázat

A jobbik is ellenzék, csak sokkal ügyesebben csinálja

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 20:03:50

Sajnos, a cikk minden szava igaz.

Én még eggyel kiegészíteném: az ellenzéki blogok (nyugati fény, b1 blog stb.) és az ott vért hányó agyatlan, zsigerből fost okádó Fidesz-ellenes hozzászólók (pamut, Havaria Honkaka stb.) azt is eltántorítják az ellenzékre szavazástól, aki egyébként oda szavazna.

Ugyanis az emberek azt látják, hogy a szart kéne fosra cserélni - és akkor inkább már maradjon a szar, az ha megszárad, legalább nem annyira büdös.

Pedig nyilván mindenki tudja, hogy a szar sem jó.
Csak nincs más a látóhatáron belül, ami jobb lenne, és amire le lehetne cserélni.

Amikor meg előáll egy ellenzéki ember egy (valójában az egyetlen) értelmes ötlettel, amivel ha legyőzni nem is, de legalább megszorongatni meg lehetne Orbánt, ugyanezek az elmebeteg "ellenzéki" blogok a torkának esnek.

Orbán ilyen ellenzékkel nemhogy 2018-ban, de még 2030-ban is nyerni fog, ha még él.
(De ha valaki gyűjtést szervez bérgyilkosra, beszállok.)

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 20:05:20

@Havaria Honkaka:
Na baszd meg, ez lesz az eredménye, ha az elmegyógyintézetben tabletet adnak az ápoltak kezébe...

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.01.11. 00:34:44

@maxval bircaman elemző: így van kollega, Orbán Viktor miniszterelnök Úr jól bomlasztja a zsarnok Eu-t így könnyebbé téve Putyin úrnak hogy felszabadítson minket az elnyomás alól!

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.11. 00:38:42

@lippsi vagy?: nem megy a lecsóba, viktor nem engedné az elvtársait eltűnni a szemétdombról, elég gond a kisz titkárnak a jobbik is

Jakab.gipsz 2017.01.11. 00:49:47

@Putyinpárti Gyorsnaszád: Nem fejezted be a mondatodat, csak félig van kész! Nem tudhatjuk kinek az elnyomásáról van szó! Egy mondatot illik értelmesen befejezni, alany, állítmány tárgy jelzők stb.. Tehát:

"Orbán Viktor miniszterelnök Úr jól bomlasztja a zsarnok Eu-t így könnyebbé téve Putyin úrnak hogy felszabadítson minket Soros Gyuri (elmebajos filozófiai) elnyomása alól.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2017.01.11. 00:50:01

Megnéztem az Erzsébet utalvány átvételéről készült videót, Ajándék a címe. Az istenadta nép láttán, az ország leszakadását is figyelembe véve, O.V. görgesse csak tovább a szargombócot. Pár év és egy szemétdomb fura ura lesz a felkapaszkodott szélkakas.

odamondó 2017.01.11. 01:21:23

@cardiobascuralis 2: teljesen egyetértek. Én eddig Jobbikra szavaztam, de ha tovább folytatják a balfaszkodást akkor inkább elmegyek orbánra szavazni. Az ilyen szarban ők a legprofibbak.

dunántúli gyerek 2017.01.11. 01:44:05

Nem az 100% hogy Orbán nyer, az 1000%.

A 100% a 2/3.

dunántúli gyerek 2017.01.11. 01:47:05

@Havaria Honkaka: 2010ben a média 85%-a volt balos, mégis megbuktak a ballerek mint a szar. A média ennyit számít. Orbán médiája csak addig erő, amíg nem kezd hazudozni, mint a ballib média 2006ban.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.11. 02:45:08

@Kiss Péter Theodor: A 6. pontodból indulnék ki:

"6. A Fidesz hűséges szavazói tántoríthatatlanul hisznek Orbán Viktornak és csinálhat gyakorlatilag bármit, az a 1,5-2 milliónyi törzsszavazója minden körülmények között a rendelkezésére fog állni, amivel már garantálható a parlamenti többség is."

A Fidesznek mára valóban maradt másfél-két millió szavazója. Ennyi emberel normál körülmények között azonban még nem lehetne választást nyerni.

A Fidesz azért nem veszíthet, mert:

1. Az ellenzék gyenge és széttagolt.

2. Hatalmas az apátia és a félelem. Ez részben visszahat az előbbi pontra.

3. De ez még mind csak mellékes tényező. A fő ok maga a NER-ben keresendő. A NER-ben a hatalmat nem győzhetik le, ez ilyen egyszerű. Pláne egy, a saját maga által rendezett választási színjáték alkalmával. Az utolsó szabad választások itt 2010 tavaszán voltak.

Átírták a választási törvényt a nekik megfelelő módon. És még bármit beleírhatnak, amit csak a hatalmi érdekük diktál. Ne legyenek kétségeink: ha kirajzolódna vagy akár fel is állna egy ütőképes ellenzéki erő jelentős választói támogatással, onnantól a hatalom mindent elkövetne annak ellehetetlenítésére. Meggátolnák, hogy eme szervezet induljon a választásokon. Akcióba lépne a Választási Bizottság. Vagy mondvacsinált ürüggyel rájuk küldenék az ügyészséget, a rendőrséget. Bármit megtehetnek és meg is tennének.

medium size devil 2017.01.11. 02:48:06

@maxval bircaman elemző: Legalabb fel tucat megfelelobb van de Bulgariabol biztos jobban latod birka king.

medium size devil 2017.01.11. 02:56:23

@dunántúli gyerek: Hihetetlen mennyire keptelen vagy akarcsak 1 db ertelmes komment megfogalmazasara.
Most azt irod azzal kezdodik a fidesz bukasa HA MAJD hazudozni KEZD a fideszes media. KEZD??

chrisred 2017.01.11. 03:55:49

A Fidesz azért egyeduralkodó, mert az ország lakossága nem csak a Fidesz, hanem az egész politikai elit bukását akarja..

JGDus 2017.01.11. 04:18:29

Istenem, de mindez miért pont a mi életünkben? Egy generáció ment/megy a lecsóba....

Pop40 2017.01.11. 04:36:53

A poszt hellyel-közzel helytálló, abban téved, hogy Fletóék nem jutnának be a parlamentbe. Már hogyne jutnának be, bőven, egyedül is. Rajtuk kívül még a szocik, a jobbik, meg - talán - az lmp.

A média megszállása meg szentigaz, ugyanakkor az is tény, amit fent már említettek: az ellenzéknek az égvilágon semmi mondanivalója. Az ellenzéknek egy szem üzenete van most: öten vagyunk, de tízfelé megyünk.

Amikor Szanyi ilyen baromságokkal száll bele Botkába, mint ez a tengerpartos hülyeség... Ezek nem is akarnak választást nyerni, jó nekik a parlamenti melegedő, ellenzékben. Botkáért nagy kár, korpa közé keveredett - bár az is igaz, hogy akinek ilyen barátai vannak, mint a szocik, annak nincs is szüksége ellenségre.

Pop40 2017.01.11. 04:39:27

@dunántúli gyerek:

" Orbán médiája csak addig erő, amíg nem kezd hazudozni, mint a ballib média 2006ban."

És még mondják, hogy nem létezik fideszes humor. :D

Mert gondolom akkora marha még te se vagy, hogy ezt komolyan gondoltad.

nu pagagyí 2017.01.11. 04:44:53

A cikk nagyszerűen leírta, hogy egy diktatúrát nem lehet választáson elzavarni. Nem pártokat, hanem népi ellenállást kell szervezni, akár törvényen (a diktatúra törvényein) kívüli eszközökkel.

nu pagagyí 2017.01.11. 05:12:11

@chrisred: Ez a Fidesz valódi politikája, saját mocskos világát ráhúzta a teljes közéletre, mintha az ellenfelei és egész ország, pont olyan korrupt és cinikus lenne, mint saját maguk. Sajnos, te is bekajálod. A Fidesz fő célja, hogy mindenkit elriasszon a közéleti szerepvállalástól. Szándékosan tol előtérbe undorító figurákat, futtat korrupciótól bűzlő potentátokat, gerinc nélküli seggnyalókat, baromságokat hadováló üresfejű senkiket. Ebbe a világba, ahol naponta kellene cáfolnia egy becsületes embernek a ráhordott szart, normális ember nem szívesen lépne bele.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.01.11. 05:50:46

@nu pagagyí:

Csak szólok: a diktatúra NEM azt jelenti, hogy nem ti vagytok hatalmon.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 06:25:25

Remélhetőleg Orbán 2/3ot, Vona 1/3ot kap majd.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 06:31:22

Mi nem vagyunk rizikósak, a választások itt lefutottak.

Most arra kell koncentrálnunk, hogy a Franciák lőjék a dunába az ottani ballibsiket.

2017.01.11. 06:36:23

"nincs nála tökéletesebb alternatíva a magyar politikai és államférfiúi"
Basszki, még Tóth Pityu az üzemi konyháról is jobb lenne. Előbb észrevenné, hogy döglődik a nép.
Sajnos miután az oszd meg és uralkodj elve van a többpártrendszerben, ezért a választás kimenetele sajnos viktor lesz. Az elvakult buta másfél millió a fideszre szavaz, a maradék hatmillió meg 250 másikra. Így valóban nem lesz leváltva. Persze nem lesznek ők a végtelenségig, hiszen elfogy majd a nép, elmennek, kihalnak, változnak a határok stb. lesz majd elmúlt 150-200 évezés, de egyszer, az unokáknak végre felsejlik majd a nap. Remélem...

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 06:38:11

@abcd1234: Hát igen nagyon szar dolog itt élni. Mondjuk ha a sok sipák elhúzna és nem csomagolna már 6 éve, kicsit azért jobb lenne.

Old Shatterhand is Dead 2017.01.11. 06:46:34

Koszonjuk szepen az osszefoglalot nyilvanvalo kapitany! Legiozelebb varom a langyosviz receptjet!

Bekre_Pál 2017.01.11. 06:59:32

édesapádfaszátnyerimeg

2017.01.11. 07:05:43

@Parasztlengő az imperialistáknak: Vicces vagy... Tudod, nem mindenki fiatal és/vagy leszarom alak aki elmegy az országból. Egy bizonyos kor felett az ember nem kezd új életet más országban, vagy családdal nem akar már elmenni. Szíriából sem jön mindenki el. És nem feltétlenül azért, mert annyira jó ott neki.
Engem egy darabig az zavart, hogy reklámban, levelekben, szórólapokban ment az önajnározás. Nekem ez nem szimpatikus és főleg nem győz meg. Amikor ezzel párhuzamosan az élet minden területén minden rosszabb lesz napról napra és még mindig azt kell néznem, hogy Magyarország jobban teljesít, az már egy kicsit sok a gyomromnak.
nyilván van egy réteg, aki a zavarosban halászva megüli a mások kisemmizésének hullámát és azoknak nagyon jó ez ami van. Csak tudod, kevesen vagytok és akikből éltek, azok kihalnak. Utána jöttök ti. Ahogy a Római Birodalom is önmagába roskadt.

Göntér László 2017.01.11. 07:06:02

A helyzetelemzéssel egyetértek. Alternatívaként az alábbiakat látom.
Az én vízióm: Nem csak Orbán. Szerintem az elkövetkező választásnak csak korlátozott hatáskörűnek és időtartamúnak kell lennie. Ennek az ideiglenes Országgyűlésnek csak az lehet a feladata, hogy biztosítsa azokat a törvényi és alkotmányos feltételeket, amelyek lehetővé teszik a vízióm beteljesülését. Nyilvánvaló, hogy az Alaptörvényt is úgy kell megváltoztatni, hogy a választók valóban választhassanak a két, vagy több változat közül. Feltételezem, hogy a versengő variációk nyolcvan százaléka azonos lesz, ezért a maradék húsz százalékok lényegéről kell a választókat meggyőzni. Ebben az esetben bárkivel össze lehet fogni, aki ennek az akadályát meg akarja szüntetni. A fentiekből következik, hogy a mostani helyzetet úgy ítélem meg, hogy a jelenlegi alaptörvény és törvények csak Orbánnak kedveznek, másnak hátrányosak. Az egyenlőség biztosítása azt is jelenti, hogy az Orbán vezette Fidesznek ugyanazok a lehetőségek rendelkezésére állnak, mint másoknak.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.01.11. 07:08:59

"mindenki szabadon arról ír, amiről éppen szeretne."
Tűrhetetlen....

MACISAJT 2017.01.11. 07:15:32

"Miért Orbán Viktor nyeri a 2018-as magyar országgyűlési választásokat?"

Mert a régi ismert mondás szerint vakok között király a félszemű.
És az Orbán vezette Fidesz momentán a sok vak ( agyonvert ballibák, operettnácik, sötétzöldek) között az egyetlen kormányképes félszemű.
(Az más kérdés hogy nem okvetlenül kellene félszemű kormányzás, hanem lehetne rendes kétszeműt is csinálni , no de ne legyünk telhetetlenek...)

SJobs 2017.01.11. 07:19:59

Ameddig olyan egybites uzenete van az ellenzeknek, minthogy Orban lop, Fidesz korrupt addig nincs is mirol beszelni. Eleg megnezni a felvilagosult Index egynapi cikktermeset. Persze ehhez az is kell, ami a cikkben nem szerepel, hogy a Fidesz azert is fog nyerni mert eredmenyeik vannak. Itt aztan lehet ezer szubjektiv dolgot irni, de objektivan, a magyar gazdasag, 2010-es allapotahoz kepest nagyon is rendben van.

SJobs 2017.01.11. 07:23:29

@Göntér László: De te mirol beszelsz? Milyen ideiglenes valasztasok? Meg milyen korlatozott Orszaggyules? A feltetelk most is ugyanazok minden part eseteben. A szabalyok ismertek, Orban pedig legyozheto. Attol nem lesz illegitim a Fidesz mert rajuk ketszer annyian szavaznak mint az osszes baloldali partra.

króm nickel 2017.01.11. 07:59:52

@Kiss Péter Theodor: Az elemzéssel egyetértek, de szerintem a DK simán bejut és megelőzi az MSZP-t.

Cpeti123456 2017.01.11. 08:02:38

Nos érdekes írás, megannyi érdekes hozzászólással.
Az MSZ(M)P-nek valóban semmi keresnivalója a mai politikai palettán, de azoknak sem sok akik az elmúlt 20 évben a politikából éltek.
MInt pl. Fodorhajú Gábor akitől rosszul vagyok ha hallom a hangját...
Schiffer András féle LMP talán? na hagyjuk, mert megszédítette őket is pénz szaga és hívó szava. Jól emlékszem, hogy itt van Bernike is?
Együtt? Kivel?
Jobbik? Nos ők is keresni akarnak, érthető az igyekezet.
DK? Gyurcsánynak annyi esze nincs mint a döglött elefántnak, hogy pont ők nem akarják már ott látni ahol épp van. Hogy nem veszi észre valaki, hogy pont ő maga a legnagyobb akadály???

Itt igazán azzal van a legnagyobb probléma, hogy gyakorlatilag a meleg szart öntik a jó nép pofájába. Mindezt gátlástalanul. S mindegy ki van a parlamenti székekbe...

VaradiJanos 2017.01.11. 08:04:23

Ugye az fel sem merülhet, hogy összességében jobbat tesz az országgsl?

VaradiJanos 2017.01.11. 08:07:22

@Havaria Honkaka: szűkebb a fenét. Ott van nekik a retekklub és a bogoldalak nagy része és persze titkos fegyverük, sixxike

VaradiJanos 2017.01.11. 08:08:36

@Göntér László: az Országgyűlés feladata a víziód beteljesítése? Felség?

2017.01.11. 08:09:16

@dunántúli gyerek: "Orbán médiája csak addig erő, amíg nem kezd hazudozni,"

Baszki, Orbán médiája még soha a büdös életben nem mondott igazat, hiszen azzal lebuktatná Orbánt, aki szintén nem mondott még soha a büdös életben igazat.

2017.01.11. 08:09:16

@dunántúli gyerek: "Orbán médiája csak addig erő, amíg nem kezd hazudozni,"

Baszki, Orbán médiája még soha a büdös életben nem mondott igazat, hiszen azzal lebuktatná Orbánt, aki szintén nem mondott még soha a büdös életben igazat.

MACISAJT 2017.01.11. 08:16:58

@Havaria Honkaka: "Bár kíváncsi lennék, hogy amúgy egy Fideszes miben látja Orbán sikerét "

Mint "fideszes"(szavazó). nekem például már attól jobb (a kedvem), mikor azt látom hogy agyonvert ballibák őrjöngenek változatlanul minden hullámhosszon..:P

Nem titok , az Orbánék kormányzásából, ha semmi mást jót sem csináltak volna( de, csináltak bőven, az államháztartás látványos rendbetételétől kezdve a kettős állampolgárságig) , szóval ha más jót nem is csináltak volna nekem már egyvalami megérte: az hogy nem "ezek" vannak hatalmon..Hogy nem a strigák és honkupecek, nem az apró antall pereputtyok, nem a kókák, demszkik, mesterháziak, nem mszp-szdsz ormányoz.
Hanem hogy azt látom/láthatom amint az agyonvert ballibák,a szellemi homlesszek óbégatnak, ajvékolnak naponta mindenfelől , minden hullámhosszon.
Ez nekem már megérte, ugyanis számomra egyszerűen PRICELESS.( megfizethetetlen)

A magam részéről egy csomó mindent kifogásolok, nyíltan is kritizálok a jelenlegi kormányzásból, például azonnal törölném a Várba költözést vagy a Sorsok Házát, ahogyan nagyobb befolyást biztosítanék Tarlósék fővárosának is.(nekem a Tarlós-Lázár meccsben az előbbi álláspontja az irányadó).

De. De ezt nem jelenti azt hogy bármi olyan mögé beállnék ami anarchiát, káoszt, extrém esetben kijevi polgárháborús állapotokat hozna, mindezt csak azért hogy azok akik hagyományosan mindig és mindent elkúrtak, valahogy újra a húsosfazékhoz közelítsenek.
Mert szépek a lózungok. De tegyük a kezünkre a szívünket: erről szól az egész.A valóság az hogy az agyonvert bal-és/vagy libák bárhogy, bármilyen eszközzel Orbánt szeretnének buktatni. Mindegy hogy kivel, simicskával, zazriveczel, sorossal, bárhogy és bárkivel.Ezért egy új Ukrajnáról és akár polgárháborúról/forradalomról álmodoznak.
Hogy aztán ők ugyanott, ugyanazt folytathassák mint a rendszerváltás előtt, vagy után, immár "demokratikusan".

Csakhogy az ország nagyobbik és józanabbik fele a stabilitásra vágyik.
És én-ahogy a népek többsége- a legfőbb pozitívumát l a Fidesz eddigi kormányzásának az ország stabilitását látom.
Ezt a világgazdasági válsággal tetézett örökséget amit kaptak, devizahitelesekkel, IMF hitellel és bekészített feltételekkel spékelve, a kül-és belföldről szervezett bal- és/vagy liberális támadásokkal..
ezt szvsz más így mint az Orbán vezette Fidesz nem tudta volna ilyen zökkenőmentesen levezényelni.
Úgy hogy közben néhány száz/na jó, esetenként néhány ezer ellenzékit leszámítva, csend volt és van az országban.
Nincsenek sztrájkok, polgárháborús hangulat mint Portugáliától Spanyolországon át Görög- és Olaszországig...
és ez egy nagy eredmény. Szerintem a legfőbb.
Most már gyarapodásokról beszélhetünk( és beszélünk is, lásd az ingatlan piac robbanását vagy a kiskereskedelmi forgalomét), miközben a makrogazdasági adatok is folyamatosan javulnak. Foglalkoztatás rekord méretű, munkanélküliség gyakorlatilag megszűnt, infláció alig.És most már jöhetnek a béremelések etc.
És közben nem száll el az államháztartási hiány sem.
Tehát a kutyák meg vonyítanak, a karaván meg rendben halad.

Most Mészáros a patás ördög, azelőtt meg naponta Simicska volt ugyanabban a szerepben, akit mostanra meg a ballibák határozottan megkedveltek..:)
(Szerintem meg Mészáros százszor jobb az országnak mint Leisztinger, Várszegi és a többiek)
Vagy ott van Vajna. Megtestesíti mindazt ami miatt a zsidókat mindig minden történelmi korban, országtól függetlenül üldözték. Komplett antiszemita toposz a pali.
Viszont amióta átvette a filmipart, van pénz filmekre, sőt díjakat is nyernek már magyar filmek, van munka mindenkinek, ömlenek a külföldi produkciók és világsztárok Magyarországra.
Előtte meg a grünwalskyak voltak..se pénz se posztó.

A ballibáknak csak és kizárólag az a bajuk, hogy nem ők vannak kormányon.
Meg hogy nem ők lophatnak minden hullámhosszon...
Bár azért, a Leisztinger és tsai azért most sem szegényedtek el...

No de ha kimennek valahova annyit bírtak kinyögni hogy
" börtönbe a fideszesekkel".
Meg az " MSZP ha 2018-ban kormányra kerül , megszünteti a korrupciót". Ja. Hiteles.
Kb. mintha dr.Joseph Mengele szerepelne egy UNICEF reklámban...
A dk meg "háromszorozná az egészségügyiek bérét."Ja. Mikor meg kormányon voltak akkor jött a molnár lajos meg a mengelica ágnes és a kórházbezárások.

Ennyit bírnak. Ja és csodálkozni, hogy a népek miért nem viszik őket a vállukon vissza a hatalomba.

Amorphis 2017.01.11. 08:21:04

A posztban leírtak külsőségek, részletkérdések. A magyar választók - bár mindkét oldal szereti lebirkázni - azért alapvetően nem hülyék. . A legfőbb szempontjuk az, hogy a napi megélhetésük kinél, hogyan alakul. A korrupciós ügyek, meg a 4 millió mélyszegény (alaptalan) vádjai, az oktatás és az egészségügy stb. helyzete ellenére a Fidesz jobb eredményeket tud felmutatni ezen a térden és kész.
0 közeli infláció, javuló gazdasági mutatók, évek óta nincsenek a megszokott év eleji áremelések, nincs 30%-os gázáremelés, ugyanannyi a kenyér, tej hús, utazás stb. ára évek óta (sőt...). Mérhető reálbér emelkedés van, családi adókedzvezmény stb. Szó sincs Kánaánról, de az "elmúltnyólcévhez" képest igenis jobban állunk. Nem sokkal, de érezhetően. Ez nem kormányproganda, hanem tény! Ezt kellene végre az ellenzéknek elfogadni, mert hiába habonyárpiznak, mészároslőrinceznek, rogántóniznak, diktatúráznak, rettegnek stb. naponta 20 blogban, az embereket elsősorban a pénztárcájuk tartalma érdekli, a jogállam (esetleges) kisebb csorbáit pedig leszarják...Meg lehet nézni a közvélemény kutatásokat...

Gábor Pápay 2017.01.11. 08:21:15

"1. Orbán Viktor uralja a Fideszt..."

Ez a legerősebbnek vélt pont egyben a leggyengébb érv is a nyitókérdés egyértelmű megválaszolása.
Mi lesz akkor, ha nem éri meg a választásokat?
A rendszerváltó politikusok közül jóformán egyedül maradt a harcmezőn, és az elmúlt évek nyomot is hagytak az arcán, meg az egészségi állapotán...

chrisred 2017.01.11. 08:26:39

@nu pagagyí: Egy felülről irányított parancsuralmi rendszerben nincs közélet és társadalmi vita. Az csak egyenjogú felek között lehetséges. Jelenleg úgy működik a magyar társadalom, hogy a hatalmon lévők kiadják az utasításokat, az alattvalók pedig engedelmeskednek. Ebben a szisztémában az ellenzéknek nem osztottak lapot. Ők tulajdonképpen csak színészek, akik reggel felveszik az ellenzék-jelmezüket, és azt játssszák, hogy ők az ellenzék. Tudtommal két képviselő volt eddig, aki visszadta a mandátumát, mivel nem áll módjában a választók érdekeit képviselni (mindkettő LMP-s volt). Az összes többi nem fideszes képviselő becsapja az embereket azzal, amit csinál.

1ghost 2017.01.11. 08:26:43

A szerző 1988-ban ezt írta volna: "Ezért marad még Grósz Károly 20 évig hatalmon."

Oszt tudjuk mi lett. Na ugye.

MACISAJT 2017.01.11. 08:42:25

"2. Orbán Viktor a magyarországi médiumok bekebelezésével gyakorlatilag teljeskörű kormánypropagandát képes valamennyi csatornán folytatni. A televíziók (közszolgálati tv-k, TV2, Echo Tv), a nyomtatott napilapok (Magyar Idők, Magyar Hírlap, Demokrata, Heti Válasz, Ripost, Lokál, közelmúltban Fideszes körbe került megyei lapok), az online országos és megyei hírportálok és blogok mind egyfajta üzenetet küldenek "

Ugyan kérem. Hagyjuk már ezt a "bekebelezéses" legendát.
Valójában a Fidesz megkísérelte/megkísérli egy picit helyrebillenteni a sok évtizedes ballib médiafölényt. De még mindig hátrányban van.

Közszolgálat-semmi rendkívüli, aki kormányoz annak nyomja, lásd 2002-2010, Pártkeltéstől.
TV2- csak egy nyamvadt híradója van, ennyi a politika. Ellenben az RTL full kormány elleni uszÍtás.
Ha azt mondod Echo tévé, azt mondom Hír TV és ATV.+ kerületi tévék, lásd pl. a 13 és tsait.
Ha azt mondod megyei lapok, azt mondom nézd meg eddig hány volt ballib és még mindig hány maradt.
Ha azt mondod napilapok, azt mondom Népszava, ha azt mondod Demokrata azt mondom Heti Válasz, hvg, ha azt mondom hétvégi lap nem mondok semmi viszont Vasárnapi Hírek, ha azt mondod Lokál, azt mondom éppen most jelenik meg Simicska konkurenciája.
Szóval, Hócipőstől, 168 Órástól+ komplett gazdasági sajtóstól.
És ne feledjük a ballibák hagyományos fórját, a külföldi "világsajtós" becsatolásaikat, amivel a weyerbélázásokat intézik.

Valójában azzal hogy a Simicska-médiumok átvándoroltak és mostanában már Puch elvtárssal közösen nyomatják az operettnácikat (van olyan hogy bárhova kapcsolsz, egy jobbikos brekeg), a Fidesz még egyenlő állásra sem tudta még hozni a médiaháborút.

Netuddki. 2017.01.11. 08:45:23

Korrekt. Kár, hogy semmi olyan új információt nem tartalmaz a bejegyzés amit idáig ne tudtunk volna. Persze ettől még nem vennék rá mérget, hogy 2018-ban az orbán "nyerne".

Netuddki. 2017.01.11. 08:46:56

@MACISAJT: "Ellenben az RTL full kormány elleni uszÍtás."

Muhaha!
Mocskos tolvajok! Lógni fogtok!

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 08:55:20

Az 1.pont és a második konkértan hazugság.
A kultúrában, és a médiában ma is a balliberális véleménydiktatúra a meghatározó.
Sixx és Sajó napi rendszerességgel fikázzák azokat akik nem illeszkednek ebbe az elképzelésbe bele, itt az indexen is.
A legnézettebb az egyételműen kormányellenes RTL, és a legolvasottabb a silány minőségi ballib seggnyaló index.
A jobboldali színészek, zenészek, színház vezetők (ebből jóval kevesebb van, mint ballib seggnyalóból), folyamatos támadás alatt vannak.

A többi pont hellyel közzel igaz, bár erősen sarkított.

élveteg 2017.01.11. 08:56:32

@fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya:

"A Fidesznek mára valóban maradt másfél-két millió szavazója. Ennyi emberel normál körülmények között azonban még nem lehetne választást nyerni."

1994-ben normál körülmények voltak ? Mert az mszp-re akkor az első fordülóban 1 689 081 ember szavazott és ha nem állnak össze az szdsz-el ennyi szavazóval is kényelmes többségük lett volna az akkori parlamentbe

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 08:57:22

@MACISAJT:

Ez pontosan így van.

Az MSZP-s-SZDSZ-es Gyurcsnyista komcsik bekebelezték a teljes MAgyarországi médiát, és kultúrát.
Próbálkozik a Fidesz az egyensúly létrehozására, de még messze van a Soros féle seggnyalók uralta médiaegyensúly helyreállítsásától nagyon.

2017.01.11. 09:02:46

@SJobs: Itt van a probléma kérem! Miért ne lenne elég üzenet az, hogy lop és korrupt? Nem elég nagy bajok ezek? A másik, hogy jobb most, mint 2010 előtt. Igen, a felső tízezernek. A másik 8 milliónak pedig kb. azóta rosszabb. A bér, az oktatás, egészségügy, munkahelyek, közlekedés, lakhatás és nem utolsósorban az életminőség hanyatlása pontosan egybeesik a Fidesz hatalmi ciklusával. Kár elmúlt 150 évezni és propagálni, hogy Magyarország jobban teljesít! Minek, ha érezni az ellenkezőjét lehet?

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 09:17:37

@abcd1234:

Marhaság.. Akkor a váslztáson megbukna.

Jóval több embernek jobb, mint ahánynak rosszabb.

Pl itt van egy cikk az egyik legszegényebb rétegről:
index.hu/belfold/2016/10/04/utananeztunk_a_legfurcsabban_szavazo_telepuleseknek/
Bruna úgy szerezte meg a kormánypárt támogatását, hogy a helyi közmunka-programok szervezőjeként kampányolt.
..
mondta nekünk a polgármester, aki szerint az emberek hálásak neki, amiért munkát adott mindenkinek a Fidesz segítségével, és a bűnözést is visszaszorította, így hallgatnak rá.

high up! 2017.01.11. 09:24:14

A magyar PISA tanusított funkcionális analfabéta társadalomban mindig is az nyerte és az is fogja mindig nyerni a választást, aki ezt a szellemileg visszamaradott milliós tömeget a legjobban be tudja kábítani. Orbaneszku diktátor ebben most verhetetlen.

Ennek a faszinak nem is kell megjátszani a Átlaghülyemagyart (a tipikus magyar szavazót), mert az a saját lénye: az iszákos, a féleszű, az egész világ ellen hőbörgő magyar dzsentrije. Ezzel tud azonosulni a 9 millió Átlaghülyemagyar nem pedig az akademikus vitákkal.

A totálisan funkcionális analfabéta fidesznépségnek meg elég ha betanítja a hírhedt egyszavakat, hogy attól zengjen a közbeszéd: Soros! vagy Liberális! vagy Brüsszel!. Vagy a magyarember funkcionális analfabetizmusát legjobban mutató jelmondatát:

"Ez a szar a legkisebb rosssz, há ezért ezt kell ennem! Oszt megyek is, oszt meg is szavazom magamnak, hogy holnap is ez legyen!"

Ezzel a féleszű magyar társadalommal mindent meg lehet csinálni, aki erre rájön, az úgy tud uralkodni Átlaghülyemagyarországon, ahogy neki tetszik. Ezt Orbanszku tökéletesen meg is valósítja,

Szerencsétlen töpörödött felcsúti diktátor azonban nem számol egy ténnyel: még az Átlaghülyemagyar is kijózanodik olyan 10-15 évente egyszer és akkor jön a parasztfelkelés, a diktáror lámpavasra húzása. Ahogy az a román testvér diktátorral Ceaucescuval is történt. Ekkor Orbaneszkunak esélye se lesz, hogy majd kerekasztal tárgyalásokkal mentse át az magát és a milliárdos össszelopott vagyonát a 2020-as évekbe.

FOLYTASSUK!

nu pagagyí 2017.01.11. 09:29:53

@Ballib cenzúrázók réme 21: Nem kell sokáig szomorkodnod. Nemsokára a kultúrában is a közpénzzel kitömött kulturálatlan barmok, a sajtóban pedig a hatalom által kitartott profi hazudozók véleménydiktatúrája lesz meghatározó. A mostani állapot átmeneti, a kifejlett diktatúra már semmilyen formában nem fogja elviselni a valóságot és az általa nem kontrollált véleményt. Te is csak egy átmeneti jelenség vagy, amíg beszántják az Indexet addig lesz munkád.

chrisred 2017.01.11. 09:30:35

@1ghost: Csak most a külpolitikában pont ellenkező folyamat zajlik, mint akkor.

nu pagagyí 2017.01.11. 09:36:35

@Ballib cenzúrázók réme 21: Az egyszerű emberek már elfelejtették, hogy jobb is lehetne a helyi kegyelmesék által osztogatott, jó viselkedésért járó éhbérnél. Mivel minden erőforrást kisajátítottak a hatalom helyi helytartói és minden egyéni kitörési lehetőséget csírájában fojtanak meg, vélekedésük egyezik a valósággal. Tulajdonképpen félnek, hogy kiesnek a kegyből.

J.R. Ewing 2017.01.11. 09:38:26

@high up!:

Az oktatás ócska, szar színvonalára nálad keresve sem találnánk jobb példát, te tetű.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 09:40:48

@nu pagagyí:

Marhaság.

Csak nem kérnek az elkúrókból, akik 20 ezres segélyen tartották őket, miközben a munkahelyeket sorban szüntették meg, és duplázták meg GYurcsányék a munkanélküliségi rátát.

Az elkúró főnökeid az egész Eu legszarabbjai voltak minden gazdasági mutató tekintetében.
És ezt az emberek is tudják és a bőrükö érzik a különbséget.

Ez a te összes problémád.
De ez szerencsére leszarható.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 09:43:40

@high up!:
Hát igen a PISA teszt az alapkészségek elsajátítását méri.
A 2012-ben mért diákok elsőként tapasztalhatták meg a Magyar Bálint féle elkúrást és katyvaszt, a tanárverések is az ő iskolaéveik alatt kezdődtek országszerte.
Ekkor vették el a tanárok jogait, szüntették meg a buktatást, privatizlták Gyurcsány haverjának a tankönyvkiadót, vezették be a 4-6-8-12 osztályos katyvaszt.

A 2012-ben mért diákoknak 7 évet kellett a libsik elkúrt iskolarendszerében hülyülniük.
A 2015-ben mérteknek 4 évet.

Ez az alapkészségeik mérésén meg is látszik.

legális 2017.01.11. 09:47:17

A sajtó szerepét kár túl lihegni. Macisajt megvonta a korrekt mérleget.
De emlékezzünk a média ballib túlsúlyára, ami nem zavarta/akadályozta meg a Fidesz győzelmét sem '98-ban, sem '10-ben. Sőt a jobbiknak nemhogy kisebb súlyú médiafelülete nem volt és nincs mint az ballibnek vagy fidesznek, hanem konkréten nincs. És ezt a semmit felhasználva a 2. erő.
Fontos a sajtó, de valós eredmények nélkül sz@rt sem ér. Most meg vannak eredmények.

legális 2017.01.11. 09:54:17

Több kommentben olvastam, hogy a Fidesz számára kialakított választási rendszer. Az mi?
A több leadott szavazat több képviselőt hoz - rendben. Van területi szintű képviselet az oGY képviselőkkel - rendben. Van politikai képviselet a pártlisták alapján - rendben. 1 Orbán szavazat = 1 Gyurcsány szavazat = 1 Vona szavazat - rendben. Ha egy szervezet nem fontos (Vö 5% alatti) nem ju be a parlamentbe - rendben. Mit tudjon még a népszavazás? Olyan opció nincs, hogy mindegy ki-hogy szavazott - nyer a ballib.
Arról kerregni, hogy az okosak a baloldalra szavaznak, a birkák, nyugdíjasok, cigányok jobbra minimum álságos. Nincs mögötte múltbeli statisztika, abból kiindulni meg nem szép dolog, hogy aki nem ért ballibantul, az birka.

konrada 2017.01.11. 10:09:44

@nu pagagyí:
Nem felejtették el, tudják, hogy lehetne jobb.

...de azt is tudják, hogy lehetne rosszabb is, mert azt se felejtették el, milyen volt.
...így azoknak nem adnak esélyt, akiknél rosszabb volt....

legális 2017.01.11. 10:10:07

@abcd1234: Jobb a felső tízezernek - ez kb. minden 11.000 lakosnál nagyobb településre igaz

John Doe3 2017.01.11. 10:12:41

@legális: "1 Orbán szavazat = 1 Gyurcsány szavazat = 1 Vona szavazat - " -- ezt már régen megcáfolták.

konrada 2017.01.11. 10:13:21

@legális:
...olyan, ahol azok a pártok nyernek, akikre többen szavaztak, mint a más pártokra...

...s ez nem megfelelő megoldás olyan pártoknak, akik még magukkal sem tudnak összefogni, nem hogy más ellenzéki pártokkal...

konrada 2017.01.11. 10:15:53

@John Doe3: Igazad van.
...zorbánra 6x annyi szavazat jut, mint Gyurcsányra, vagy 3x annyi, mint Vonára...

nookedli 2017.01.11. 10:23:14

Ezért olvasom évek óta a kuruc.infot. Ráadásul ott szólásszabadság van. Egyedül ott írják le a tényeket és a valót. Még itt az indexen is látszódnak a cikkeken, hogy terelni akarják a birkákat a ballibeláris oldalra.

Skankhunt42 2017.01.11. 10:23:21

@J.R. Ewing: ő Dr. Dániel Péterke ám, szóval vigyázz, mert a végén még beperel a kis köztörvényes rohadék

nookedli 2017.01.11. 10:23:58

@konrada: Mert sok a birka, gondolkodni képtelen ember. Az sem érdekli őket, hogy orbánék elárulják a hazát és korrupt módon kifosszák.

Zsoltbacsi 2017.01.11. 10:25:51

@legális:

Hat igen. Az ilyen hazudozok arra se tudnak altalaban valaszolni, hogy ha el van csalva a valasztas, akkor miert tarol a fidesz a tisztan listas valasztasokon is? (pl EP)

Vagy hogy lehet a valasztokorzeteket ugy atrajzolni sajat erdekben, ha elotte 276bol 273at megnyertek...Mellesleg a szocik evekig ezzel kampanyoltak....

Skankhunt42 2017.01.11. 10:25:58

@nookedli: kéne egy jó hahás tünti

chrisred 2017.01.11. 10:35:10

@nookedli: Minden birka számára csak a saját kolompjának hangja mennyei zene, az összes többi zavaros lárma.

legális 2017.01.11. 10:38:27

@chrisred: te értesz birkául? elmesélték? Axióma?

2017.01.11. 10:42:18

@SJobs: nincs. az államadósság nőtt, a tartalék csökkent. Az ipari termelés a nyugati vállalatokon alapul. Egyre kevesebb a használható munkaerő. Többen vándorolnak ki, mint 2010-ben, miközben az oktatás szinvonala csökken.

Andy73 2017.01.11. 10:44:32

@Kiss Péter Theodor: Az ilyen vagdalkozásokkal aligha lehet érdemi vitát folytatni. Nyilván ellenzéki vagy, aki teljesen esélytelennek tartja magát vagy a pártját, és már előre magyarázni igyekszik a bizonyítványt, mentegetőzik és keresi a kifogásokat.

A fő ok az, hogy a közvéleménykutatások, pártpreferenciák szerint jelenleg Orbán toronymagasan a legnépszerűbb politikus és a Fidesz továbbra is fölényesen vezet. És semmi jele annak, hogy ez egy év alatt megváltozzon, mert az ellenzék valóban súlytalan.át
Ennek fő oka pedig a kormányzásban rejlik: nagyságrendekkel jobban kormányoz, mint a baloldal anno, a szélsőjobb megy egyelőre nem elég erős. A többi csak maszlag.
Ami a médiát illeti, 2010-ig hatalmas baloldali médiafölény volt, mégis kétharmaddal nyert a Fidesz, miután a baloldal "elkúrta". Ha a szavazók elégedetlenek lennének, és lenne komoly alternatíva, akkor másképp szavaznának.

2017.01.11. 10:55:25

@Amorphis: és emiatt lesz a pofáraesés. Arra alapozni egy ország gazdasági fejlődését, hogy a külföldre menekültek a gdp már 4%-át küldik haza, hogy a gyűlölt brüsszeliták mennyi pénzt küldenek veszélyes játék. Putyin barátságában bízni pedig öngyilkosság.

chrisred 2017.01.11. 11:03:38

@legális: Feltételezés. Még nem tapasztaltam olyat, hogy egy pártpropagandáért lelkesedő személy a többi politikai szereplő médiájáról is elismerően nyilatkozott.

István Magyari 2017.01.11. 11:15:27

Már csak azért is megérné, hogy a liberálbolsevik szemét-söpredék újból pofára essen, nem kicsit, nagyon!

Szalay Miklós 2017.01.11. 11:16:58

Kiváló kérdés: pont azért, amiért az előző kettőt: mert továbbra sincs egy épkézláb baloldal. Minden más részletkérdés.

Amúgy akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

high up! 2017.01.11. 11:49:20

@Ballib cenzúrázók réme 21: "A 2012-ben mért diákok elsőként tapasztalhatták meg a Magyar Bálint féle elkúrást és katyvaszt, A 2012-ben mért diákoknak 7 évet kellett a libsik elkúrt iskolarendszerében hülyülniük."

Te mint a funkcionális analfabetizmus felülmúlhatatlan idiótája azt se tudod, hogy már 2016-ot írunk!!! Oszt nem a 2012-es eredményről szól a világ, hanem a 2015-ösről!

Amikor is már nem a ballibsi korszak egyedfejlődést mérték, hanem a NER rendszer agyelsorvasztó hatását. Oszt ez akkora hanyatlást mutatott be, ami tényleg világrekord!!
Mondjuk nálatok fideszbirkáknál ez mérés nélkük is azonnal megállapítható.

Mellékesen, azt teccik tudni, hogy a 2015-ös mérésben a ballibsi idők a gyerekeket csak 9 éves korukig formálták. Oszt ez annyi, hogy addig megtanultak írni olvasni meg fogalmazni, meg a színeket megkülönböztetni.

A PISA teszt meg pont azokat a képességek méri (gondolkodás, logika, a világismerete stb) , amelyek majd 10-14 éves korban lódulnak meg. Vagy halnak el, amint azt a PISA a NER rendszerről bebizonyította.

Egy örömhíre azért van a PISA tesztnek: egy tinédzser generációnak a 25%-át Orbaneszku funkcionális anlafbétává fejlesztette le, há ebammeg éppen annyi, amennyi kell a bilógialig kihaló fideszes agyhalott tábor stabil utánpótlására.

FOLYTASSUK!

KunhalmiAgnes 2017.01.11. 11:52:51

"Miért Orbán Viktor nyeri a 2018-as magyar országgyűlési választásokat?"

Mert fasisztaNaci rasszista diktator, es meg holokauszt is van.

MACISAJT 2017.01.11. 12:06:32

@KunhalmiAgnes: "Mert fasisztaNaci rasszista diktator, es meg holokauszt is van. "

Ja.

Másfél milliárd forintból készül Nemes Jeles László új filmje
2017.01.10.

Másfél milliárd forinttal támogatja a Filmalap az Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László Sunset című új filmjét, amelynek nyáron kezdődik a forgatása. "

Allanon1 2017.01.11. 12:19:39

A megoldás pedig mindenki számára kézenfekvő ha nem szeretné ezt a kormányt. Egyrészt az összes szavazó polgár, kizárólag a FIDESZ-re szavazzon. A másik lépés, hogy lépjen is be a pártba, a harmadik pedig, hogy ugyan úgy részt követeljen a tortából, ahogy a jelenlegi jóval kisebb számú párttagok. Most még van értelme ennyi médiának, kampányoknak, plakátoknak, népszavazásnak, melyek jelentős költséget jelentenek a népnek és bőven elég bevételt a kegyelteknek, hogy legyen min hízniuk. Lehet a hibákat a régi időkre fogni vagy éppen Sorosozni és ezek mögé a falak mögé bújni a tettekkel. Viszont mi lenne a helyzet ha az ellenzék mind beolvadna a FIDESZ-be? Lenne értelme bármit megvásárolni? Lenne kereslet 20 egyforma híradóra vagy nyomtatott médiára ami ugyan azt írja? Lehetne Sorosozni vagy a Civil szervezetekre mutogatni? Lenne bármivel lehetőség elterelni a nép figyelmét?
Mivel mindenkinek nem jut mindenből, ami egyértelmű, ez igen gyorsan széthúzáshoz, majd a pártból való kiszakadáshoz és önálló ellenzék létrejöttéhez vezet, aminek már a szavazótábora is adott lesz sőt jól informált politikusok kerülhetnek az élére. A FIDESZ kizárólag azért sikeres, mert belülről egységes. Ennek a pénz az alapja, így a támogatóknak nagyon megéri. Bármely jól működő egységes szervezet a külső támadásokkal szemben csak még egységesebbé válik, de mi van ha nincs külső támadás? Nincs aki ellenük szóljon? Elkezdenének egymással foglalkozni....
Egyébként mivel a jelenlegi politikájuk pont abba az irányba halad, hogy mindent megszüntessen, bekebelezzen és valójában egypárt rendszert építsen ki, így óhatatlanul is a belső ellentétek kiéleződése miatt fognak megszűnni. Ezért viszont nem kell őket bántani, mindegyik vezetőjük ezt tanulta. :)

$pi$ 2017.01.11. 12:22:10

Ha kíváncsiak vagytok hogyan lehetne megnyerni a választásokat forduljatok a megyóhoz! Neki van ilyen nagy tudású kftje, 600 000 000 -ért szoktak szakérteni. Még a metróépítésben is segítettek, biztos tudják mit kell tenni. :D

metal · http://electric.blog.hu 2017.01.11. 12:28:49

A 7. felsorolt indok közül a 7. ami igazán komoly. A többit át lehetne hidalni, ha lenne egy normális ellenzék, de a mostanira értelmes ember nem bízza az ország vezetését. Ezek 2 napot nem tudnának kormányozni, és máris egymást marnák.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 12:30:02

@high up!:

Egyértelműen a liberális elkúrók miatt alakult így a PISA teszt.
Az életük első 4 évét szerencsétlen diákok a Magyar Bálint a ballib elkúrók által létrehozott tanárverésekkel tartkított agymossásal terhelt sulikban végezték.
Itt már aza lapkészségek elsajátítása is siralmasan ment hála a libsi elkúróknak.
Innen már nincs visszaút számukra.
Ráadásul az elbaszott iskolarendszert renbe hozni nem 1 vagy 2 év, hanem a libsi tanárverést preferáló, tanárok jogát megvonó buktathatatlan és rendszabályozhatatlan diákot nevelő rendszert évtizedekbe telik mire helyrehozzák.

fidesz jobbik mszp dk együtt pm lmp fodor egykutya 2017.01.11. 12:33:32

@élveteg: "1994-ben normál körülmények voltak ? Mert az mszp-re akkor az első fordülóban 1 689 081 ember szavazott és ha nem állnak össze az szdsz-el ennyi szavazóval is kényelmes többségük lett volna az akkori parlamentbe."

Visszaolvashatod: én meg ezt írtam a saját kis három pontom közül az elsőbe:

"1. Az ellenzék gyenge és széttagolt."

1994-ben is az volt. Nem úgy, mint pl. 1998 - v. 2002-ben. Akkoriban nem volt elég 2 millió szavazat. Kétharmadhoz meg pláne nem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 13:17:49

"Noha a demokráciákban a választások rendszerint legalább két-, de leginkább többesélyesek"

Nálunk is többesélyes lesz 2018. Csak a "demokratikus baloldal" tucatnyi pártocskát indít, így a kombinatorika szabályai szerint is rengetegféle sorrend alakulhat ki közöttük, számtalan módon tehetnek keresztbe - na nem a Fidesznek, hanem önmaguknak.

konrada 2017.01.11. 13:20:17

@Allanon1:
Elfelejtetted feltüntetni a copy righ-tot!
Aztán majd nézhetsz, mikor beperel az MSZmP, mert lenyúltad a know how-jukat, mellyel sikeresen meg is valósították az általad leírtakat!;))

high up! 2017.01.11. 13:34:50

@Ballib cenzúrázók réme 21: "Egyértelműen a liberális elkúrók miatt alakult így a PISA teszt.
Az életük első 4 évét szerencsétlen diákok a Magyar Bálint a ballib elkúrók által létrehozott tanárverésekkel tartkított agymossásal terhelt sulikban végezték."

Óriási! Nálad nagyobb funkcionális analfabéta nincs is a Földön!! Bombajó!!!

Szóval te féleszü fideszkomcsi, ezeket állítod:

2009-ben azért lett jobb a PISA teszt a 2006-oshoz képest, mert Magyar Bálint oktatási miniszeterként (2006-ig volt posztban) elkúrta
2012-ben azért lett bukta a PISA teszt 2009-hez képest mert a magyar gyerekek 6-12 éves korukig a ballib rendszerben tanultak
2015-ben azért lett óriási bezuhanás a PISA teszt 2012-höz viszonyítva, mert a magyar gyerekek 6-9 éves korukig a ballib renszerben tanultak.

Látható tehát, hogy minél kevesebb ideig tanultak a gyerekek a ballib rendszerben annál hülyébbek lettek. Ergo, minél tovább tanultak a NER-ben, annál nagyobb funkcionális analfabétak lettek.

Hát te fosott agyú fideszbirka, ezért Orbanszku gazdid ki fog végeztetni, jobb ha minél messzebbre elmenekülsz.

FOLYTASSUK!

John Doe3 2017.01.11. 13:37:06

Lehet, hogy mégsem egyértelmű az a 2018. Ha Orbánnak ilyen fanjai vannak: "Az életük első 4 évét szerencsétlen diákok a Magyar Bálint a ballib elkúrók által létrehozott tanárverésekkel tartkított agymossásal terhelt sulikban végezték." Vagy ez csak az elérendő cél?

kalandfereg 2017.01.11. 13:55:16

A címben feltett kérdést ilyen hosszú helyett egy mondatban is meg lehetett volna válaszolni:
Mert nincs életképes alternatíva.

Hidvégi Mihály 2017.01.11. 14:12:12

Elképzelhető, hogy Orbán fogja megnyerni a következő választást.
Annak ellenére, hogy nála több rosszat még senki nem tett a magyar néppel.

S mivel a nép ezt tűri, továbbá Orbán olyan alacsony szintre viszi gazdaságilag az országot... nos, azt mondom, ez is lesz a legjobb megoldás.

Megérdemli mind Orbán, mind a magyar nép, hogy Orbán elkezdje a 3. ciklusát a mostani után.

Mert 2018 után, itt K.Európában, ahol az összes környező volt szoci ország ennyire lehagy bennünket gazdagságban, s szépen lassan elapadnak az uniós pénzek, akkor jön el az a helyzet, hogy üres konyhában bolond a háziasszony.

Megérdemli Orbán, hogy abban a helyzetben ellen forduljon az összes seggnyalója s bebolondított kisembere. Az ország nem érdemli meg, mert a lemaradásunkkal iszonyatos árat fizetünk ezért a sz.r kormányzásért, de el fog jönni az a helyzet, hogy az ország önként és dalolva löki ki magából ezt a gennyes váladékot.

Meg kell járni a poklot emiatt a hataloméhes senkiházi miatt. S meg fogjuk.

$pi$ 2017.01.11. 14:22:59

@Hidvégi Mihály: "olyan alacsony szintre viszi gazdaságilag az országot..." "volt szoci ország ennyire lehagy bennünket gazdagságban"

F.sznak nem olvasol el néhány cikket arról, hogy ami k9örülötted van? Szakadj le ezekről a politikai megmondóblogokról és nézz már utána mi van, ne égesd magad ezekkel az "alacsony szintre viszi gazdaságilag az országot" dumákkal! Annyira nincs szókincsed, hogy a gdp-ről, a gni-ről, a külkereskedelmi mérlegről, az inflációról, a munkanélkülisági rátáról, az alapkamatról, a nemzetgazdasági hiányról, az államadósságról beszélj, beírod, hogy "gazdaságilag alacsony"? Olvass, utána írj!

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 14:28:53

@$pi$:

A problémája az, hogy ezek a mutatók összehasonlíthatóan és láthatóan javulnak, azaz ezekre nem tud egy ballib bérrettegő se maszturbálni.

Csak általánosságban működik a bérrettegés, mert konkrét mutatókban az általuk imádott elkúrók, kimutathatóan az EU legszarabbjai.

Allanon1 2017.01.11. 14:29:38

@konrada: Ők már tuti nem, maximum az IDMP :-D Egyébként meg miért FIDESZ, mikor már mindegyik vén, lehetne VDESZ is...:)

Allanon1 2017.01.11. 14:37:39

@Ballib cenzúrázók réme 21:

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Nem mondható, hogy Bulgária vagy Románia kivételével annyira jobban teljesítenénk. Feltéve ha a KSH nem hazudik. :)

Allanon1 2017.01.11. 14:41:42

@Ballib cenzúrázók réme 21: Légyszi Te is nézd meg ezt, hogy hol tartunk a "Nyugathoz" képest.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Észtek, Csehek, Litvánok, Szlovákok is jobbak nálunk, azt mondanom se kell, hogy egy Franciaországhoz, Nagy-Britannia vagy épp Németországhoz képest a béka segge alatt se vagyunk még.

Putyinpárti Gyorsnaszád · http://ideogliaiszivcsakrahirjei.blog.hu/ 2017.01.11. 14:44:50

@maxval bircaman elemző: Igen! Jó volt nekünk szovjet barátaink felügyelete alatt! Nem volt munkanélküliség, mindenki jól élt, meg fiatalabbak voltunk. Azt kell visszahozni, és lecserélni az EU diktatúrát.

$pi$ 2017.01.11. 14:49:11

@Ballib cenzúrázók réme 21: "A problémája az, hogy ezek a mutatók összehasonlíthatóan és láthatóan javulnak, azaz ezekre nem tud egy ballib bérrettegő se maszturbálni."

Tudom én azt. :D Kifogytak a dolgokból amiért rettegni meg aggódni lehet.

$pi$ 2017.01.11. 14:53:23

@Allanon1: "Nagy-Britannia vagy épp Németországhoz képest a béka segge alatt se vagyunk még. "

Te nagyvonalúan összekevered a "hol tartunk" és a "milyen irányba haladunk" kérdését. Úgy csinálsz, mintha nem értenéd.

Igen, a németek jobban állnak mint mi. tíz éve is jobban álltak. Húsz éve is jobban álltak. Harminc éve is jobban álltak. Negyven éve is jobban álltak. Ötven éve is jobban álltak. És igen, folytathatnánk.

A kérdés az volt, a környezetünkhöz képes milyen a fejlődésünk. Fejlődünk annyira mint amennyire elvárható tőlünk, vagy nem. Lemaradóban vagyunk vagy felzárkózunk éppen.

Erről volt szó, nem arról, hogy vajon a németek vagy az angolok előttünk járnak -e.

Allanon1 2017.01.11. 14:55:23

@$pi$: Semmi gond, akkor nézd meg a környezetünkhöz képest az is ott van a táblázatban.

Hidvégi Mihály 2017.01.11. 14:57:11

@$pi$: Igazad van, kicsi a szókincsem. Írhattam volna azt is, szegény lett az ország, előbb balfasz Gyurcsány és Megyó alatt, most pedig tovább szegényedik Orbán alatt.

Kicsi a szókincsem, de igazat mondok, bammeg, mit gondolsz, ha letöri a versenyt, akkor mivé válhat egy ország, ha nem szegénnyé.

Allanon1 2017.01.11. 15:03:55

@Hidvégi Mihály: Teljesen mindegy mit mondasz, a bérkommentelők azért kommentelnek mert fizetést kapnak érte. Mivel nekik is jól kell végezniük a munkájukat és nekik pontosan megmondják, hol, mire, mit kell írni, így teljesen mind1 mivel érvelsz, így is úgy is csak azt fogják mondani amit szabad nekik, csak más köntösben. Így a jelenlegi írásodra is maximum annyit tudnak reagálni, hogy de akkor is "Magyarország jobban teljesít!" :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 15:27:11

@Havaria Honkaka:

"szerintem nem szabad folytatni a kormányzását"

E véleményed jövőre egy lesz a 3-4 millióból. Majd kiderül, lesz-e többséged.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 15:36:22

@Ballib cenzúrázók réme 21:

Van, amire a maga buta módján azért tud. Pl. rendszeresen visszatérő érvecske, hogy bár csökken a GDP-arányos adósság, összegszerűen azért nő.

Ráadásul annak ellenére, hogy az államadósságot tudtommal az EU-ban mindenütt így mérik, ez önmagában, egyedül mégsem egészen objektív mérce. Ha pl. egy árvíz lerombolja fél Budapestet, akkor az újjáépítés alaposan megdobja a GDP-t, melynek hatására erőteljesen csökkenne a GDP-arányos államadósság. :D Ezért szokták pl. nézni a költségvetési hiányt is, meg még biztos számos más mutatót, amelyekről én nem is tudok.

Szegény balliba bérkommerek nagy pechére "sajnos" az elmútthatévben a hiány százalékos aránya is csökkent. :D

abdul hackeem 2017.01.11. 15:43:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "így a kombinatorika szabályai szerint is rengetegféle sorrend alakulhat ki közöttük,"
Matek doktorátusod is van az angol mellé? Nehogy operálni is kezdjél!

BiG74 Bodri 2017.01.11. 15:47:23

Miért a vityácska nyer újra? Ez bonyolult?
Egyszerű, az ellenzéki kurvára okos megélhetési politikusok fogják ismét hatalomban tartani. Le lehet váltani a fityiszt, de előbb a jelenlegi ellenzéki vezetőknek, funkciónáriusoknak kell eltakarodni. Ez viszont sem nekik, sem a vityabrancsnak nem érdeke.
Előfordulhatna még, hogy előjön a háttérből egy új, agilis, törekvő, de kompromisszumképes párt. De úgy látom nem fog.

blah 2017.01.11. 15:48:17

ez könnyű, mert a fidesz szavazói buták mint a segg

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 15:49:03

@abdul hackeem:

Kezdő agysebész vagyok, te lettél volna az első páciensem, de sajnos a koponyád felnyitása után nem találtuk az operálandó szervet.

abdul hackeem 2017.01.11. 15:52:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kezdő saskabaré vagy te, nem agysebész.

arckönyv 2017.01.11. 15:58:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: szerintem azért nézz utána hogyan képzik a költségvetés számait, valamint, hogy hogyan alakult az utóbbi 10 évben, csak, hogy legyen rálátásod a válság előtti számokra is. na majd utána okoskodhatsz ha még lesz hozzá kedved.

BiG74 Bodri 2017.01.11. 16:02:13

@blah:
Orbánfan vagy, vagy fizetet droid?

blah 2017.01.11. 16:07:18

@BiG74 Bodri: ha ez irónia akart lenni, akkor elárulom, hogy én nem ironizáltam.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 16:21:16

@Allanon1:

Ez kb 2002 óta így van, bár 2010-ig rontottunk, de azóta stagnál az állapot.

BiG74 Bodri 2017.01.11. 16:22:43

@blah:
Akkor ne baszogasd a fityiszszavazókat, mert:
- nem egyenértéküek a blogokon megjelenő droidokkal, trollokkal.
- mert nem tudhatod, kit mi visz rá, hogy a fityiszre szavazzon, de biztos, hogy nem egyformák az emberek és a vélemények.
- mert a döntést lehet kritizálni, de a döntés alapján sértegetni az embert, ráadásul úgy hogy két millió honfitársaddal teszed alaptalan, méltatlan.
Ezáltal pont, hogy a fityiszes keménymag és droid sereg malmára hajtod a vizet. Ezért a kérdés.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 16:32:59

A szlovák bruttó átlagkereset jelenleg 7%-kal nagyobb mint a magyar.

És ez csak akkor mondana valamit, ha az árak azonosak lennének. Ennyi az a hihetetlen lemaradásunk, amit 100%-ban a balfasz szociknak köszönhetünk, a szlovák államadósság 53%, pont annyi mint amennyivel Orbán 2002ben átadta a kamrakulcsot az elqró bandának.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 16:43:48

@Parasztlengő az imperialistáknak:

Na ja EGy főr ejutó GDP :
2002:
Szlovákia : 8600
Magyarország: 8400

2010:
Szlovákia: 12400, azaz 44%-os javulás 2002-höz képest
Magyarország: 9800, azaz 13%-os javulás 2002-höz képest

2015_
Szlovákia:14100, azaz 13%-os javulás 2010-hez képest
Magyarország: 11000, azaz 12%-os javulás 2010-hez képest

Egyértelműen látszik, hogy a ballib elkúrók alatt húzott el csakúgy szlovákia, mint a többi ország.
Röhejes hogy azok a ballib seggnyalók kritizálják a lemaradásunk, akiknek az üdvöskéi, elkúrói alatt a lemaradás javarésze összejött.

Ballib cenzúrázók réme 21 2017.01.11. 16:49:00

@BiG74 Bodri:

Ez egy értelmes észrevétel.

A valóság az, hogy Orbán az oka, hogy vannak Gyurcsány és MSZP szavazók, ahogyan GYurcsány és az MSZP-s elkúrók az oka, hogy vannak Orbán és Fidesz szavazók.

A többség a kisebbik rossz elve alapján dönt, és az összes gazdasági grafikon azt mutatja, hogy ez bizony a Fidesz.
Legyen szó Reálbérek alakulsásáról, GDP arányos hiányról, Munkanélküliségi rátáról, infláció és banki kamat mértékéről, munkahelyek számáról, gazdasági növekedésről, ...

Az MSZP-GYucrsány bandától nincs szarabb az egész EU-ban.
Amíg ők az alternaítva, Orbánnak nyert ügye van.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 17:15:29

@Ballib cenzúrázók réme 21: A GDP nem fejezi ki a jólétet.

A GDP PPP/fő egy kicsit jobban, de az sem tökéletes.

A Magyar bruttó átlagkereset 258ezer, a szlovák 276ezer. Vesd össze a GDP/fővel és csodálkozz. Vagy mi keresünk sokat a teljsítményünkhöz képest, vagy a szlovákok keveset.

$pi$ 2017.01.11. 17:19:46

@arckönyv: "költségvetés számait, valamint, hogy hogyan alakult az utóbbi 10 évben, csak, hogy legyen rálátásod a válság előtti számokra is."

Ó, az igen egyszerű, könnyen összefoglalható:

2002: Megyó (a 600 millió forintos megyó, ekkor még 600 000 000 forinttal szegényebben) osztogat abból amit a fidesz összeszedett meg persze kölcsönből.
2003: Megyó nem csinál semmit, nem baj, lendületbe vagyunk.
2004: Gyurcsány nem csinál semmit, nem baj, majdcsak lesz valami.
2005: Elkúrások, hazugságok.
2006: A szarból hoztuk vissza, az elkúrások következményei.
2006: Most már lehet, hogy megússzuk az elkúrást, ha nem lesz semmi.
2008: világgazdasági válság, letolt gatyával ér minket. nincs tovább, órákon belül bedőlünk, IMF segíts, EU segíts.
2009: bajnai zseniális szakember, elzárja a pénzcsapokat, kölcsönből élünk, majd a fidez megfizeti
2010: no, rendet kell tenni, ez mindenkinek fájni fog
2011: fizetünk
2012: fizetünk, a gazdasági válság utórezgése, nehéz világ van
2013: fizetünk mint a katonatiszt
2014: most már lassan túl vagyunk rajta, fizetünk
2015: mintha lennének redmények, fizetünk. a ballibek hörögnek, hogy miért kell fizetni, miért nem lehet kölcsönből éldegélni, mint előtte
2016: lassan elindulunk felfelé, reménykedjünk

Nos, ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 17:44:36

@abdul hackeem:

A te esetedben valóban nem lehettem agysebész, mert ahhoz az kellett volna, hogy agy is legyen a koponyádban. Bye.

Allanon1 2017.01.11. 17:46:10

@$pi$: Teljesen igazad van, így épp itt az ideje, hogy az alábbi helyekre kirándulást tegyél.

Tatabánya-mésztelep
Szolnok-Motor utca
Budapest-Hős utca, Kén utca, Pongrácz utca és Pongrácz köz. Kis kikapcsolódásként bármely IX. vagy VIII. kerület "rehabilitált része"
Ezt követően némi melegedést javaslok az Astoria, Ferenciek tere, Kálvin tér aluljáróiban.
Most, hogy megmelegedtél irány Ózd, Miskolc, Salgótarján szegregátumai.

Persze mindegyik helyen kérdezd meg, hogy az elmúlt 10 évben mennyire változtak az életkörülményeik. Légyszi majd számolj be róla, mivel mi aztán qvára de jobban teljesítünk és úgy ível felfelé az Ország ( fontos megjegyezni, hogy nagy a különbség néhány "sikeres" vállalkozó és politikus meg az Ország népe között) így semmi félnivalód nem lesz. Reméljük nem esznek meg a libsibolsik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 17:46:50

@arckönyv:

Te meg olvasgasd el @Ballib cenzúrázók réme 21: számait. Aztán bűvészkedhetsz a statisztikáiddal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 17:51:10

@Allanon1:

$pi$: elfelejtette hozzátenni, hogy az életkörülmények javulásához sajnálatos módon dolgozni is kell. Aki nem dolgozik - és ugye ilyen egyre kevesebb van -, az ne számítson arra, hogy pl. a GYED-ből sokkal jobban fog megélni. Aki dolgozik, annak hozzájön a családi adókezdvezmény is, hogy csak egyetlen példát mondjak.

A mi falunkban is akad pár olyan piréz család, akik csak a gyerekeik után járó segélyből élnek. Nos, ők valóban nem élnek olyan sokkal jobban, de csak azért, mert nem dolgoznak. Akad olyan piréz család is, ahol a férj dolgozik, na, ők SOKKAL jobban élnek.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 17:55:17

@Allanon1: A szegények a kutyát nem érdeklik, így megy ez mindenhol+minden korban.

Annak ehhez semmi köze, hogy mi, emberek jobban teljesítünk-e.

Allanon1 2017.01.11. 17:55:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Semmit nem tudok érdemben hozzáfűzni. Javaslatom menj el a keleti országrészbe, keress munkát, írd meg mennyi a fizetésed. Amennyiben nem sikerül munkát találnod írd meg, hogyan élsz meg a 47.000 forintos közmunkás keresetedből.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 18:02:43

@Allanon1: S mindez kit érdekel?

Mo-n nincs olyan hely ahonnan nem lehet Bp-re utazni 2-3 óra alatt. Bp-en bárki keres 200 nettót akkor is ha analfabéta.

Lehet keleten várni a csodát de ugyanúgy nem megy oda egy cég se ahogy Detroitba se megy. Cigányra, négerre, zsákfalusi vásárlóerőre és agykapacitásra nem fognak várat építeni.

Allanon1 2017.01.11. 18:03:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valamit elfelejtettem, az adatok nélküli profilod Líbiából írogatva elég mókás. Egyébként is Románként minek jársz Magyar blogra, otthon nincs blog?

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 18:18:08

@Allanon1: Kit érdekel hogy nincs pénze biciklire? Akkor dögöljön meg ott ahol van. Ehhez mi köze az államnak, 30 éve van kapitalizmus ha jól emléxem.

Ha nem tud megélni 200ból, keressen többet, pesten nem nagy truváj 1250 euró az átlagkereset.

NE RINYÁLJON!

$pi$ 2017.01.11. 18:19:30

@Allanon1: "keress munkát, írd meg mennyi a fizetésed. Amennyiben nem sikerül munkát találnod írd meg, hogyan élsz meg a 47.000 forintos közmunkás keresetedből."

1. több munkahely van mint az mszp alatt volt
2. a reálbérek magasabbak
3. a közmunkások bére kétszerese a segélynek, amit az mszp alatt kaptam (22 0000) forint

akkor mit is kartál mondani? azt, hogy szar dolog ha nincs végzettséged? az. mindig us az volt, az is lessz. én ezért is tanultam.

$pi$ 2017.01.11. 18:20:05

@$pi$: amit az mszp alatt kaptam --> kaptak :D

$pi$ 2017.01.11. 18:23:15

@Allanon1: "200 nettót? Esetleg legyen mindenki IT-s?"

rohadtul el vagy tévedve a fizetéseket illetően. :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 18:28:26

@Allanon1:

Engem nem érdekel, honnan írogatsz, hanem csak az, mit írsz. Mondhatnám, hogy téged se érdekeljen a személyem, de nem teszem, mert jogod van ahhoz, hogy érdekeljen, ha értelmesebben nem tudod eltölteni az idődet.

"Egyébként is Románként minek jársz Magyar blogra"

Legalább annyit tudhatnál, hogy a "magyar" és a "román" szavak melléknevek, ezért kis kezdőbetűvel írandók. Vicces, hogy ezt egy líbiai romántól kell megtudnod. :D

Allanon1 2017.01.11. 18:37:34

@$pi$: ok, te is pénzért írogatsz.

Allanon1 2017.01.11. 18:40:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudom, nem véletlenül írtam úgy. Nézz egy kis statit mennyire szeretik a románokat a Magyarok, hát még ha beleszólnak a dolgaikba Líbiából.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 18:40:55

@Allanon1: Jas, csak az nem a Bp-i átlag, a Bp-i átlag 400 bruttó. Nem ITben hanem enbloc.

www.origo.hu/gazdasag/20161222-pozsonyban-keresik-a-legtobbet-a-regioban.html

De egy jó informatikus 7-800 nettót keres.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.11. 18:52:38

@Allanon1:

" írd meg, hogyan élsz meg a 47.000 forintos közmunkás keresetedből."

A 47 ezres közmunkás bér pont 47 ezerrel több a semminél. Nem mondom, hogy sok, de nem is kötelező: lehet segélyből is élni, akinek ez jobb.

abdul hackeem 2017.01.11. 18:53:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Kovacs Nocraft Jozsefne 0 bejegyzést írt és 10832 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.09.07. óta tag.

Igazi polihisztor lehetsz, hogy minden szarba belekotyogsz. Csak sajna semmihez sem érthetsz. Angolul már el sem merek köszönni, úgyhogy до свидания задницa

Allanon1 2017.01.11. 18:54:10

@Parasztlengő az imperialistáknak: Igen igazad van, jó ez a cikk, hát még a hozzászólásai.

Allanon1 2017.01.11. 18:55:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nah ennyit tud egy román Líbiából.

BiG74 Bodri 2017.01.11. 18:58:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Líbiai román jó magyarsággal? Ez érdekes.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 19:04:08

@Allanon1: 'Nem tűnik fel, hogy ahová mi jártunk vásárolni, most oda járunk dolgozni, mert jobb a fizetés már Pozsonyban is? Tudod, hogy nálunk 400 bruttó 253.000 nettó, ami álomfizetésnek számít legalább fele Budapestnek? '

Ha szerinted jó üzlet, hogy Pozsonyban 15%-kal magasabb a fizu, az ingatlan meg 100%-kal....már csak ezért se jár Pozsonyba dolgozni senki. Pozsonyban meg azért magasak az árak, mert onnan mindenki Bécsbe ingázik, napi szinten.

De még ez a kis különbség sem lenne ha nem lett volna ballib elqrás. Ezért szavaz minden külföldre szakadt magyar még nagyobb arányban Orbánra, mint a hazaiak.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 19:05:16

@Allanon1: 'Nem tűnik fel, hogy ahová mi jártunk vásárolni, most oda járunk dolgozni, mert jobb a fizetés már Pozsonyban is? Tudod, hogy nálunk 400 bruttó 253.000 nettó, ami álomfizetésnek számít legalább fele Budapestnek? '

- ha van 1 gyereked, már több az, ha van 2 v. 3 akkor alig fizetsz adót.

Allanon1 2017.01.11. 19:08:44

@Parasztlengő az imperialistáknak: Sőt, ha a 7,2 milliárd emberre, amiből 1,4 milliárd éhezik, még rászaporodsz vagy 10-el még kevesebbet fogsz adózni.

Allanon1 2017.01.11. 19:09:17

@Allanon1: a Szlovákok is messze járnak, mi meg....

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 19:11:35

@Allanon1: Fizetéseket önmagában semmi értelme összehasonlítgatni. Gyanítom életedben nem jártál külföldön, nemhogy ott éltél volna.

$pi$ 2017.01.11. 19:14:52

@Allanon1: "Még az átlagkereset sem éri ezt el, remélem tudod mi az átlag amiben benne van a gázszerelő, a restaurátor és a közmunkás bére is. "

Azt mondtad, hogy informatikusnak kell lennie az embernek, hogy 200 nettót megkeressen. Nem öreg, el vagy tévedve. Nekem informatikusként egymilliót ajánlottak évekkel ezelőtt, hogy költözzem pestre, meg sem kérdeztem tőlük, hogy bruttó vagy nettó -e. Mondtam, hogy nem, köszi, elvagyok vidéken. :D

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 19:26:17

A Trump-plázában pl. 225 dollár egy üveg 5 puttonyos tokai aszú, ai a legolcsóbb tokaji ottan. Mennyibe jön a szarvasi madaras Tescoban?

www.trumphotels.com/uploads/11285/0/afternoon_tea_november_2016_(4).pdf

Nna, akkor Washingtonban annyival kell többet keresni, mint Szarvason, ugyanahhoz a szinthez. Érted-e?

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 19:29:50

@Allanon1: Azt hittem az magyar oktatás elmaradott. Nem hittem volna hogy a BRITT népoktatás ilyen elmaradott tanítókra épít.

Allanon1 2017.01.11. 19:39:39

@Parasztlengő az imperialistáknak: Neo erre csak azt lehet írni amit Cypher mondott:

You know, I know this steak doesn't exist. I know when I put it in my mouth the Matrix is telling my brain that it is juicy and delicious. After nine years you know what I realise? Ignorance is bliss"

Elképzelésed sincs a valós helyzetről, csak a médiából tájékozódsz, ideje lenne felállni a monitortól és sétálni a 200 nettót kereső dm dolgozók, Spar, CBA, Tesco pénztárosok, ügyfélszolgálatosok között. Talán akkor nem csak ekkora butaságokat tudsz majd írni melyek nélkülöznek minden realitást.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 19:41:39

@Allanon1: Szomoru a 200at keresők helyzete, de változást ők sem akarnak mert 6 éve vagy munkanélküliek voltak vagy 100at kerestek.

Nyugaton nincs olyan hely ahol dupla fizut kapna bárki mint 6 éve.

Allanon1 2017.01.11. 19:48:50

@Parasztlengő az imperialistáknak: Látod azt sem tudod, hogy ők nem keresnek 200 nettót, de még 150-et sem. Gyorsan visszatértél a kiindulási mi volt 10 évvel ezelőtt. Mindjárt menjünk abba az időbe amikor 200 pengő volt nagy fizetés nem? Azért írd meg azt is mennyit emelkedtek 10 év alatt az árak. Mondjuk az albérletek árai. Akik 6 éve 100-at sem kerestek ők is jó ha ma 150-et keresnek. Ilyen alacsony és elmaradott bérekből nem releváns duplát emelni, így is elmaradott még a csóró országok között is.

dunántúli gyerek 2017.01.11. 20:10:08

Szerintem 2 dolog miatt nyer Orbán

1 nagy a jólét
2 az ellenfelei sokkal butábbak nála

Gerardus A. Lodewijk 2017.01.11. 20:20:33

A szerző elemzése minden részletében realista alapokon áll. Viszont O.V. választást nem fog nyerni, mert a felsorolt 7 pontból 4 (1., 2., 4., 7.) teljes egyértelműséggel arra utal, hogy 2018-ban semmiféle olyan választás nem lesz, amely ezt a nevet a józan ész szerint úgy jogilag, mint politikailag valóban megérdemelné (legfeljebb "választás"-nak mondott esemény lesz), ahogy már a 2014-es (és - szigorúan véve - a 2010-es) "választás" sem volt választás.

6.Lenin 2017.01.11. 20:30:04

@Gerardus A. Lodewijk:

Áruld már el, milyennek kellene lennie a választásnak ahhoz, hogy jelenleg 1%-al támogatott párt kormányt alakíthasson, és 1 másik párt 40 %-os támogatottsággal nem jusson be a Parlamentbe?

$pi$ 2017.01.11. 20:43:56

@Allanon1: "Nem csodálom, hogy szerinted mindenki informatikus és 1 milliót keres."

Nem, öregem, ezeket te álmodtad. Én nem mondtam semmi ilyesmit. Én azt mondtam, hogy el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy informatikusnak kell lenni ahhoz, hogy 200 nettót keress. Másodjára írom le magyarázatként + egyszer eredetileg leírtam

Ne csodálkozz, hogy keveset keresel, ha ilyen lassú a felfogásod.

6.Lenin 2017.01.11. 20:49:58

@Skankhunt42:

Ezt értem, de miként lehetne ide eljutni?

Szerintem ehhez még nem találtak ki elfogadható módszert. Miként lehetne demokratikusan kizárni a választókat a választásokról.
.

Allanon1 2017.01.11. 21:06:02

@$pi$: Hát ha 200-at keresnék nagyon sírnék mikor kifizetem a 170-et albira.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.11. 21:16:57

@Parasztlengő az imperialistáknak:

"De még ez a kis különbség sem lenne ha nem lett volna ballib elqrás."

Magyarorszagi netto atlagberek vasarloerő paritason, euroban szamolva, gyermekkedvezmennyel (ketgyermekes csalad) 2014-ben előzték a szlovakiait.

Forras: m.privatbankar.hu/karrier/mutatjuk-mennyi-a-magyar-berek-vasarloerteke-az-eu-ban-283221

Allanon1 2017.01.11. 21:21:38

@BiG74 Bodri: Ugye, nah ez után mondja valaki, hogy nem teljesítünk jól, ha már a románok is magyarul írnak Líbiából.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.01.11. 21:40:03

@Allanon1:
Mindig megmosolyogtat, mikor egy magadfajta Soros Gyuri által pénzelt Gyurcsány csicska vádol másokat bérblogolással.

Allanon1 2017.01.11. 21:54:16

@atomic power 1986DucaDuca: Bocsánat, de én el is olvastam a linken lévő infokat, tudod amit bemásoltál. Elég furi, hogy nem tudod miként került ide helyesen Németország.
Hát a helyesírási hibáért pedig elnézést, biztos hibáztam már nagyobbat is.

Allanon1 2017.01.11. 21:56:32

@atomic power 1986DucaDuca: picit segítek is neked, ez van a cikkben amit belinkeltél:

"Így egy 532 eurós magyar átlagfizetés vásárlóértéke is nagyjából a duplája, megfelel egy 1000 euró körüli német fizetésnek, német árakkal. Persze csak az átlagos fogyasztói kosár mellett, ami a gyakorlatban mindenkinél más és más. Tegyük hozzá, ezer euró ott kint nagyon kevés, a minimálbér alatt van."

Így már érthető?

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.11. 22:03:14

@Allanon1:

Idézet tőled:

"a Szlovákok is messze járnak, mi meg...."

Emiatt csatoltam a cikket, erre reagáltam! Ne keverd ide Németországot, mert nem arról volt szó!

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.11. 22:12:54

@Allanon1:

"Akkor bocsi a szlovákok csak picit jobbak, meg az Észtek, Csehek, Horvátok, Szlovénok, Lettek, Lengyelek
Ez most így még rosszabb..."

Ne beszeljünk mellé, ez így túl általanos! Amit én csatoltam, abból pont az derül ki, hogy abban a kategoriaban megelőztük a szlovakokat.

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 22:29:25

@MACISAJT:
Írásod alapján személyedben az agyatlan ostoba seggnyaló mintapéldányát tisztelhetjük.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 22:31:14

@Allanon1: 'Nem furi, hogy egy kvázi ellenzéki cikkre, 90%-ban kormánypárti emberek reagálnak?'

Mér lenne furi? A társadalom 90%-a kormánypárti.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 22:33:48

@Allanon1: Nem ezret, mert mo-n az átlagfizu 260, ami 800 euró, azaz 1500 eurót keres az átlagmagyar német árakon....

Szóval a magyar átlagbér a német minimálbérnek felel meg vásárlóerőben. A gond az, hogy a kimenekülteknek itthon ált nem jut átlagos meló.

Igy azzal hogy elhúznak, mindenki jól jár, különösen az ország.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 22:39:26

@atomic power 1986DucaDuca: Tudom hogy nincs nagy különbség, de az adókedvezményt én nem keverném ide, lehet hogy a tótoknál is van.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 22:41:54

@Gerardus A. Lodewijk: S mit mond erről a brüsszeli strassbourgi hágai emberi jogi bíróság?

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 22:52:02

@Allanon1:
Szerintem csak ökörködik, te meg nyalod.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.11. 23:13:45

@Parasztlengő az imperialistáknak:

"Tudom hogy nincs nagy különbség, de az adókedvezményt én nem keverném ide, lehet hogy a tótoknál is van."

Az altalam csatolt cikkben a 2. grafikon a ketgyerekes csaladok nettó atlagberet mutatja be a felsorolt orszagokkal összehasonlítva. Mivel nettó berről van szó, ezert mar az adózas utani jövedelemaranyokat hitelesen kell mutatnia. Tehat tartalmaznia kell a többi felsorolt orszag csaladi adókedvezmenyet is, ha van ilyen. A magyaroszagi csaladi adózas Európaban egyedülalló. Több, mint egymillió csalad részesül belőle.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.11. 23:20:37

@atomic power 1986DucaDuca: Ennek sokféle megoldása van. Korábban nálunk is családi pótlék volt, nem adókedvezmény. Az ilyesmi biztos nincs beleszámolva a nettó bérbe.

Ennek ellenére én pártolom ezt a rendszert (pláne hogy a CSOK is egyfajta családtámogatás), és egyetértek azzal is hogy a magyar bérszint nagyjából versenyképes közép európában.

Gond viszont, hogy a megtermelt GDP-hez képest sokat keresünk (vagy a csehszlovákok keveset), a GDP/kopf sokkal kevesebb mint 'csehszlovákiában', márpedig hosszú távú növekedéshez legalább az ő gazdasági bővülési ütemüket kellene hozni, hosszú távon.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.12. 00:03:10

@Parasztlengő az imperialistáknak: Szlovakiaban az egy gyermek utan jaró csaladi pótlek 2015-ben 23,52 euro volt. Kevesebb a magyarnal.
A gdp bővülést illetően meghatarozó lesz szerintem a 2017-es év. Tenylegesen mennyi lesz az inflaciótól megtisztított real gdp növekedes. Ebben az evben sokminden eldől.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.12. 00:06:00

@atomic power 1986DucaDuca: Most idén pont sok lesz, a tavalyi év viszont szvsz 2,2% lesz. Lehet hogy 2017ben 3,5% lesz, de az se sok ha Szlovákiában lesz 5%. Az számít hogy 10 év alatt mit tudunk alkotni, a régióhoz képest.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.12. 00:22:44

@Parasztlengő az imperialistáknak:

Én olyan elemzéseket olvastam, hogy Szlovakia lassulóban van a gdp növekedes tekintetben. 2017-re 3.1%-os gdp növekedést es gdp aranyos allamadossag növekedest kalkulalnak.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.12. 00:30:22

@atomic power 1986DucaDuca: Szlovákiában eddig is emelkedett az államadósság, hisz 'már' 53% (míg a cseheknél 43%). Azt nem tudom h a GDP lassulóban van-e.

A szlovák piac hátulütői, a magyarnál is sokkal sebezhetőbb egypólusú (autó-)export, magas munkanélküliség, rossz demográfia, elvonulás csehországba, szar infrastruktúra, zéró közeli autópálya, nulla munkalehetőség délen és keleten....

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.01.12. 00:39:12

@atomic power 1986DucaDuca: Ezt mondom, lassult a szlovák tavaly, és lassult a magyar is, alacsonyabb bázisról, ugyanazon okok miatt....sajnos.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.12. 00:41:30

@atomic power 1986DucaDuca: A szlovakok nagy előnye viszont, hogy a szetvalaskor sikerült egy nagyon hatekony, olcsó allamot, allamigazgatast letrehozniuk. A masik komparativ előnyük velünk szemben, hogy háromszor kevesebb az eves kamatfizetesi kötelezettsegük.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.12. 00:43:24

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ne haragudj, most mar elköszönök. Tovabbi jó kommentelest!

Allanon1 2017.01.12. 05:44:03

@atomic power 1986DucaDuca: Mi az előnye a Horvátoknak? Az, hogy 4 évig háborúztak? Közel vagyunk a béka seggéhez, még egy rokkant sem lenne büszke arra ha 27 versenyzőből a 24. lenne. Amit belinkeltél siralmas ránk nézve, sereghajtók vagyunk messze elmaradva Europától. Ilyeneket inkább ne linkelj mert az ember életkedve is elmegy, nemhogy a munkakedve.

Allanon1 2017.01.12. 05:46:35

@Parasztlengő az imperialistáknak: Egy átlagos reprezentatív kutatás során 28% a támogatottság, ami nem rossz, de messze a 90% alatt van.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.12. 09:32:40

@Allanon1:

"Mi az előnye a Horvátoknak? Az, hogy 4 évig háborúztak? Közel vagyunk a béka seggéhez, még egy rokkant sem lenne büszke arra ha 27 versenyzőből a 24. lenne. Amit belinkeltél siralmas ránk nézve, sereghajtók vagyunk messze elmaradva Europától. Ilyeneket inkább ne linkelj mert az ember életkedve is elmegy, nemhogy a munkakedve."

Azert annyira nem allnak jól a horvatok! Gdp aranyos allamadóssaguk 2010-ben: 58,3%, 2015-ben 86,7%. Magyarorszagon ugyanez 2010-ben 80,5%, 2015-ben 74,7%. Ez 2017-ben akar 70%is lehet!

Forras: www.portfolio.hu/gazdasag/donto_csapast_is_merhet_magyarorszag_az_allamadossagra.5.242185.html

Az egy főre jutó, vasarlóerő egysegben szamolt gdp / eu- 27= 100s %/ a következő:

Horvatorszag 2010: 59%, 2015: 58%
Magyarorszag 2010: 64%, 2015: 68%

Tény, hogy haború nem volt Magyarorszagon, de a 2002 es 2006 közötti idöszak gazdasagi zuhanása felert ezzel. Ezt az mutatja, hogy tíz makrogazdasági mutató közül nyolcban egyértelmű romlás történt a 2002-2006 közötti időszakban a korábbi időszakhoz képest.

A leszakadasunk ebben az időszakban következett be. Csodalom, hogy te ezt nem tudod!

A berekről annyit meg, hogy a 2017-es beremeleseket is figyelembe veve 2010-tő 33-35%-al nö a netto real atlagber, penzügyileg fentartható módon.

1970 es 2010 között 28%-os volt a növekedés.

Allanon1 2017.01.12. 10:07:12

@atomic power 1986DucaDuca:

Ez a GDP arányos államadósság nem egy reális kép, mert ez alapján messze jobbak vagyunk az Egyesült Államoknál, Egyesült Királyságnál, Franciaországnál, Olaszországnál, Kanadánál, Japánnál, Belgiumnál, Ausztriánál stb. stb.
Viszont sokkal rosszabbak Katarnál, Namíbiánál, Szíriánál, Nepálnál, Csádnál stb. stb.
Aztán mégis mi megyünk Ausztriába, Nagy-Británniába dolgozni és élni nem pedig ők jönnek ide, míg a GDP arányos adósságból jobban állók inkább ide vagy Európába szeretnének jönni. Így valahogy pont fordított a helyzet akinek kevés az adóssága rosszabbul él, míg akinek több az jobban a statisztikák alapján.

Forrás: hu.tradingeconomics.com/country-list/government-debt-to-gdp

Magyarország nettó külföldi adósságállománya 1990 végén 11,8 milliárd eurót
tett ki míg ez 2015-ben 80,365 milliárd. Ebből a szemszögből nézve, nem mondható el, hogy előre fejlődtünk volna 26 év alatt. Sőt akkor a sokat szidott libsibolsikummunistaszocialista rendszer is fényévekre van a jelenlegitől, pedig azért sok tekintetben mégsem.

A Horvát háború 10 668 halott, 37 180 sebesült, 2 915 eltűnt, 196 000 menekült ismert egyenlegét elég meredek lenne összehasonlítani bármely rendszerváltás utáni párt tevékenységével.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 12:59:36

@Gerardus A. Lodewijk:

Hát igen, teljesen nyilvánvaló, hogy az a választás, amelyet nem a balliberális oldal nyer meg, nem érdemli meg a választás nevet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.12. 13:10:05

@6.Lenin:

"Áruld már el, milyennek kellene lennie a választásnak ahhoz, hogy jelenleg 1%-al támogatott párt kormányt alakíthasson, és 1 másik párt 40 %-os támogatottsággal nem jusson be a Parlamentbe?"

A kérdésed második részére igen egyszerű megoldásom van. Egy demokráciában nem tűrhető a nácizmus, ezért ki kell zárni a választásból minden nácit. Mivel a "FideSS" náci párt - hiszen minden demokratikus párt nácinak bélyegzi meg -, a FideSS szavazóit ki kell zárni a választásból.

Ennyi.

Ami a kérésed első részét illeti: lövésem sincs.

atomic power 1986DucaDuca 2017.01.12. 13:14:02

@Allanon1:

'Ez a GDP arányos államadósság nem egy reális kép, mert ez alapján messze jobbak vagyunk az Egyesült Államoknál, Egyesült Királyságnál, Franciaországnál, Olaszországnál, Kanadánál, Japánnál, Belgiumnál, Ausztriánál stb.'

Már megint elkalandozol a tématól, emlegetve olyan orszagokat, amelyről említést sem tettem. Most a magyar-horvát relacióról van szó, korabban a magyar-szlovakról volt szó. Senki nem mondta, hogy jobban allunk a fent említett orszagoknal, csak azert, mert nalunk alacsonyabb a gdp aranyos adóssag. Ebből a szempontból 2 dolgot kell nézni:

- a tendencia csökkenő vagy növekvő

Nalunk csökken, a horvatoknal drasztikusan nö

- masik, hogy mennyi az egy főre eső gdp

Az említett orszagoknal jóval magasabb, ezert könnyen eleget tudnak tenni a magasabb kamatfizetesi kötelezettsegüknek is.
A horvatoknal mas a helyzet, mert az egy före jutó gdp 2010-ben 10.500 euro, 2015-ben 10.400 euro. A magyar adatok: 2010-ben: 9. 800 euro, 2015-ben 11.000 euro. Azaz kisebb es csökkenő gdp/fő mellett nagyobb a horvatok atlagbere, mint a magyaroke 2014-ben. Minel magasabb a gdp aranyos allamadossag es minel kisebb az egy före jutó gdp, annal nehezebb kigazdalkodni a kamatfizetesi kötelezettsegekhez szükseges penzt.

"Aztán mégis mi megyünk Ausztriába, Nagy-Británniába dolgozni és élni nem pedig ők jönnek ide, míg a GDP arányos adósságból jobban állók inkább ide vagy Európába szeretnének jönni. Így valahogy pont fordított a helyzet akinek kevés az adóssága rosszabbul él, míg akinek több az jobban a statisztikák alapján."

Ez már közhely, amit írsz. A munkaerő vandorlas iranya köztudott tény. Ezzel nem mondtal újat. Az unióban szabad munkavállalas van. A nemzeti hatarok ebből a szempontból nem léteznek. A gazdagabb tagallamok elszívják a munkaerőt a szegenyebb tagallamokból. De ezzel kalkulalhattunk, mikor beleptünk az unióba.

"Magyarország nettó külföldi adósságállománya 1990 végén 11,8 milliárd eurót tett ki míg ez 2015-ben 80,365 milliárd. Ebből a szemszögből nézve, nem mondható el, hogy előre fejlődtünk volna 26 év alatt. Sőt akkor a sokat szidott libsibolsikummunistaszocialista rendszer is fényévekre van a jelenlegitől, pedig azért sok tekintetben mégsem."

Az adóssagot ki kell nőni. Nem visszafizetni. A hitelminősítők, befektetők mindig a gdp aranyos allamadossagot es annak tendenciajat nezik. 1990-ben a gdp aranyos allamadossagunk 66, 3%. 2002-ben 54,5 %.

"A Horvát háború 10 668 halott, 37 180 sebesült, 2 915 eltűnt, 196 000 menekült ismert egyenlegét elég meredek lenne összehasonlítani bármely rendszerváltás utáni párt tevékenységével."

Magyarország négy év /2002-2006/ alatt a régiós elsőségről a régiós utolsó helyre csúszott vissza a gazdasági teljesítmény terén. Míg az ezt megelőző gazdaságpolitikai időszakban fokozatosan a régió legjobb gazdasági teljesítményt mutató országává vált, addig a 2002-2006 közötti szintén öt éves gazdaságpolitikai szakaszban régiós sereghajtó lett belőle.
Az öt maastrichti kritérium közül Magyarország 2006 végén már egyetlen mutatót sem teljesített. A tíz makrogazdasági mutató kombinálásával kialakuló hitel besorolási rangsorokban Magyarország a 2002-2006 közötti időszakban zuhanásszerű romlást élt meg. Mindezmannak ellenere kóvetkezett be, hogy 2003 közepétől globális konjunktúra alakult ki, amely a 2004-2006 közötti három évben olyan globális és európai konjunktúrát hozott a világgazdaságban, amely utoljára 1973 őszéig állt fenn. Ez a kivételes gazdasági konjunktúra a 2002-2006 közötti öt éves szakasz nagy részét lefedi.

A gazdaságpolitika teljesen elbesztette hitelet. A kormányzati hitelvesztés következtében megugrott az alapkamat szint és a banki kamatszint, a kiszámíthatatlan kormányzás miatt nőtt az adóelkerülés, a megugró infláció miatt nőttek az inflációs várakozások és kialakukt 2006-ra a rekordösszegű 2034 milliard forintos, 9-10 %-os allamhaztartasi hiany.

A 2002-es 40520, 1 millió eurórol 2006-ra 60007,1 millio euróra nőtt az allamadóssagunk. A növekmeny 19487 millió, azaz kb. 19, 5 milliard euro. Ez összemerhető a horvat haborús vesztesegekkel, ami kb 20. milliard dollar volt.

Göntér László 2017.01.13. 07:47:34

@VaradiJanos: A te víziód mi? Én egy nyugdíjas vagyok és nem királyi fenség. Véleményem azért lehet!

Göntér László 2017.01.13. 08:00:32

@SJobs: Az utolsó mondatom, "az Orbán vezette Fidesznek ugyanazok a lehetőségek rendelkezésére állnak, mint másoknak" a Fideszt sem hozza nehezebb helyzetbe, mint a többi pártot. Jelenleg a többi párt úgy ítéli meg, hogy a választási lehetőségek a Fidesznek kedveznek, és ezt a véleményüket én is osztom. Ha te nem így gondolod, az nem baj.

Gerardus A. Lodewijk 2017.01.13. 18:57:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "az a választás, amelyet nem a balliberális oldal nyer meg, nem érdemli meg a választás nevet"

Téves. Az én választásfogalmam egész más szempontokon alapul. Valódi választásnak tekintem a következőket: 1990., 1994., 1998., 2002. Ma már belátom, hogy a 2006-os nem igazán volt valódi választás. A 2010-es választás valós volta felől kétségeim vannak, de nem foglalnék kategorikusan állást. A 2014-es és a 2018-as "választás" viszont semmilyen szempontból nem méltó a névre. Én ezt így gondolom, punktum.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 09:54:29

@Gerardus A. Lodewijk:

"Én ezt így gondolom, punktum."

Éljen a vélemlnynyilvánítási szabadság! Ollé!
süti beállítások módosítása