Politikai hírek + elemzés + comment + vélemény

Miért Merkel nyeri a 2017-es német parlamenti választásokat?

2017. január 08. - Báró Kissfaludy Mihály

angela-merkel-tovabb-kell-dolgozni-a-menekultek-tagallamok-kozotti-elosztasan_128037.jpg

Mivel idén ősszel a német parlamentben (Bundestag) ismét választások lesznek, sokan találgatják, hogy ki lehet a befutó a kancellári posztra és ki fogja tovább kormányozni Európa legerősebb gazdaságát. A "miért Merket nyeri a 2017-es német parlamenti választásokat" kezdetű kérdésre a válasz rövid: azért, mert egyszerűen nincs nála jobb. Ha egy kicsit részletesebben elemezzük a helyzetet, akkor az alábbi válaszokat kapjuk.

Miért Merkel nyeri a 2017-es német parlamenti választásokat?

1. Angi-nek (Merkelt becézik így Németországban) nincs a mai Németországban tényleges alternatívája. Bár van pár konzervatív (CDU, CSU) politikus, aki tapasztalatát tekintve vagy szakmai szempontból (pl. Schäuble, a jelenlegi pénzügyminiszter) kihívója lehetne Merkelnek, politikai népszerűség tekintetében senki nem veszi fel vele a versenyt. A szociáldemokratáknál (SPD) folyik az ideális jelölt kiválasztása, de sem a jelenlegi alkancellár (Gabriel), sem az Európai Parlament leköszönő elnöke (Schulz), sem más szóba jövő vezető SPD-s politikus (pl. Olaf, Kraft) nem rendelkezik akkora elfogadottsággal Németországban, mint a Mutti - igen, még a kérdéses megítélésű menekültpolitikája mellett is. Persze nem szereti mindenki Merkelt, de még mindig őt szeretik a legtöbben és ez elég lehet. Ráadásul az elmúlt 3 ciklus alatt annyi kormányzati tapasztalatot gyűjtött össze, mint senki más és ebben az időszakban voltak eléggé kényes és húzós megoldandó feladatok, amelyeket a kancellár - legalábbis Németország szempontjából - sikeresen és eredményesen kezelt.

2. A kormánykoalíció másik pártja, az SPD jelentősen le van maradva a felmérések szerint (változó mértékben, de 8-10% legalább) és még az is előfordulhat, hogy második erőként az AfD (Alternatíva Németországért) fog bejutni a parlamentbe, mint ez a közelmúltbeli tartományi választások során már megtörtént. Mivel a kormányzás során az SPD nem képviselhetett markánsan más politikát, mint a CDU/CSU, ezért a választók jelentős többsége azt sem tudja, hogy az SPD pontosan mit ért el a kormányban - ez nekik elég ciki. Ez persze jó Merkelnek, mert az SPD intézkedéseit és javaslatait is a magáénak tudhatja a választás során, az SPD-nek viszont rossz. A jelenlegi legesélyesebb aspiráns, az alkancellár Sigmar Gabriel az elmúlt években többször változtatta álláspontját az egyes kérdésekben, így még a párt belső köreiben is az a nézet, hogy kevésbé kitartó és megbízható vezető. Ergo vele nem lesz győzelem. Német ismerőseim Martin Schulzot már egy fokkal jobb kvalitású politikusnak tartják, de kérdéses, hogy ilyen hosszú brüsszeli távollét után milyen gyorsan fog tudni visszakerülni az átlag német választópolgár palettájára.

3. Az AfD, bár be fog jutni a parlamentbe, kormányzóképes többséget szerencsére nem fog tudni szerezni és ezzel együtt, a többi várhatóan bejutó parlamenti párt közül egy sem lesz, aki velük összeállna kormányt alakítani. Mivel a menekülthelyzet - a médiában megjelenő menekültszállás-gyújtogatás és a migráns háttérrel rendelkezők által elkövetett bűncselekmények ellenére - normalizálódott Németországban, az AfD-nek lassan más politikai szlogent és programot kell keresnie (lásd a Fidesz hasonló problémáját Magyarországon), mert a szimpla riogatás már nem fog több szavazót hozni nekik. Röviden: cseppet sem veszélyesek Angi-re, bár a kormányzást márcsak a várható parlamenti súlyuk okán meg fogják tudni nehezíteni.

4. Az FDP (liberális párt) kevés vizet zavar a német belpolitikában, a pár százalékuk (0-10%) elég lesz a bejutásra, esetleg szükség esetén a koalícióra lépéshez, de ennyi, az ő nagy korszakuk (Guido Westerwelle és társai) lecsengett Németországban. Esélyük sincsen megszorongatni Merkelt, de persze nem is akarják, örülnek, ha bejutnak a parlamentbe és szereznek pár mandátumot.

5. A futottak még kategóriája, mint a baloldaliak pártja, a kalózpárt, a helyi félig legális náci-jellegű párt stb. Ők vélhetően nem fognak bejutni az országgyűlésbe, csak arra lesznek jók, hogy a szavazatokat, amelyeket rájuk adnak, ki lehessen dobni a kukába.

Egy szó mint száz: Merkel lesz 2017 őszén ismét a kancellár; a kérdés csak az, hogy mekkora súlyt fog képezni a CDU/CSU a Bundestagban és kivel kell koalícióra lépnie.

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralycsinalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8512105615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2017.01.09. 14:44:33

@bkkzol: "Nagyon ideje volna már ezt az elmebeteg NDK-s öregasszonyt kirúgni. Ekkora vagy hasonló károkat csak Ferenc pápa tudott okozni Európának."

Már látom is ahogy a németek hallgatnak rád, a magyar parasztra, aztán beszereznek maguknak egy felcsúti parasztvezért, mert nincs is annál szebb, amikor Európa legfejletteb országát egy ciklus alatt tönkre lehet vágni egy elmebeteg ámokfutásával. Mint ahogy Orbaneszku alatt egy ciklus alatt az EU 28-ak 5- legszegényebb országává süllyedt Magyarország.

Csak egy baj van: a német társadalomban hiánycikk az ostoba fideszes birka, oszt így mégse lesz esélye ott a magyar parasztvezérnek demokratikus eszközökkel hatalomra jutni.
Akkor most mi legyen, támadjuk meg Németországot és tegyük őket mesterségesen boldoggá?

FOLYTASSUK!

high up! 2017.01.09. 14:47:06

@maxval bircaman elemző: "A németeknél sem tart örökké a liberális elnyomás, ne reménykedj..."

Még jó hogy a bulgár nyomortelep példáján látják, hogy mi vár rájuk, ha leverik magukról a liberális elnyomás béklyóit.
Lehet, hogy már holnapig se várnak, hogy a te bulgár sorsodra jussanak.

FOLYTASSUK!

lippsi vagy? 2017.01.09. 15:04:45

@high up!:
A németek nagy többsége az egyik legfontosabb kérdésnek az illegális bevánorlást tartja, és nem ért egyet Merkel bevándorláspolitikájával. Sőt tovább megyek, Orbán bevándorláspolitikájával ért egyet, és annak követését várja Merkeltől. Ennek a vénasszony a felszínes retorikában igyekszik látszatra megfelelni, ami addig sikerülhet, amíg mások feltartják az idegen hordákat

Orbán bevándorláspolitikájával a szavazók óriása többsége egyetértett a hazai népszavazáson

Akkor most kit is kell leváltani?

Buchhalter 2017.01.09. 15:05:17

@high up!: kicsit setét vagy .A marhaságaiddal minden blogot szétversz és veled ellentétben nem a 24 hu meg az ATV-n szedem az infókat hanem a német ZDF-től.Egy srác mér fentebb belinkelte ,hogy Szász Anhaltban 24,3%-ot söpörtek be az időközin.És nem kell mindenhol Orbán ellenességet nyomni ,mert ez a blog nem róla hanem Merkelről szól! Olvasni csak tudsz??!

lippsi vagy? 2017.01.09. 15:12:00

@high up!:
Már a tömeges invázió előtt 61% elutasította az Európán kívülről érkező bevándorlást, 81% az illegális bevándorlás erősebb eszközökkel valaó megakadályozását akarta. Merkel mami akkoriban még együtt szelfizett az illegálisan érkező bokorugrókkal

Ha Magyarországon csinál ilyet, már rég elzavarták volna

www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2015-02/migration-eurobarometer-deutschland-ablehnung-nicht-eu-laender

inebhedj - szerintem 2017.01.09. 15:26:13

Mondjuk 1-2 szó / név módosítással ugyanez a helyzet Magyarországon is, 2022-nél előbb nem, hogy kormányváltás, de még a kormánytöbbség csökkenése sem valószínű. Persze ha a váltó-kínálatot a regnáló ellenzék nyújtja, akkor nem is venné észre az ember a cserét (max. 1-2 névtábla fel- és leszereléséből).

ogli dzsí 2017.01.09. 15:27:14

'Mivel a menekülthelyzet - a médiában megjelenő menekültszállás-gyújtogatás és a migráns háttérrel rendelkezők által elkövetett bűncselekmények ellenére - normalizálódott Németországban, az AfD-nek lassan más politikai szlogent és programot kell keresnie'

- ha a karácsonyi vásárba hajtó allahakbarozó tömeggyilkosság normalizálódásnak számít....meg hogy a rendőrségnek halványlila gőze sem volt róla kit keressenek holott ők maguk is tudták korábban is hogy az elkövető veszélyes terrorista, mégis szabadon futkorászott

- ez a normalizálódás, a németek szokják meg hogy keresztülmennek rajtuk kamionnal

csentecsa 2017.01.09. 15:32:16

@high up!: Ideges ember kiabál.. Ez nagyon jól illik rád. Érzed te is, hogy régi, jól megszokott kis világod komoly változások előtt áll, és nem örülsz ennek..
Álmotokban nem gondoltátok volna, hogy Trump nyer ,és megvalósul a Brexit. Folyt köv..:)

csentecsa 2017.01.09. 15:35:08

@high up!: Mit is mértek a közvéleménykutatók a Brexit és az amerikai elnökválasztás előtt? Nyugtával dícsérd a napot..

csentecsa 2017.01.09. 15:37:43

@Sir Galahad: Igen a törökök és az olaszok nehezíthetik meg a mutti életét a választásokig..

csentecsa 2017.01.09. 15:39:49

@karandash: És a cenzúra. Németországban ma komolyan sérül a sajtószabadság..

csentecsa 2017.01.09. 15:44:03

@ogli dzsí: Sajnos eltart egy ideig még míg komolyan észhez tér a többség. Egy végletekig kilúgozott agyú, természetes önvédelmi ösztöneitől megfosztott, a fősodratú politikai és
médatrendekhez messzemenőkig adaptálódó, normakövető társadalomról van szó.

Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.09. 15:47:31

@csentecsa: mondjuk képzeld el, mi fog történni, amikor a németek elkezdenek radikalizálódni

ogli dzsí 2017.01.09. 15:50:48

@csentecsa: Az Afd-t alulmérik, mint Trumpot. Meg mint anno a Jobbikot.

Ettől függetlenül az Afd nagyon messze van a neonácizmustól, mindössze a willkommenskulturral van bajuk és az EU jelenlegi rezsimjével, ennyi az egész.

ogli dzsí 2017.01.09. 15:53:03

Persze Hitler sem volt náci a 20as években, csak Németországot megtámadták az internácik, így radikalizálódnia kellett.

cardiobascuralis 2017.01.09. 15:56:56

@Ferenc Vasvári:
Jaja, a népszerű Clintonné is hogy megnyerte Amerikát, mi?

Ja, nem.

ogli dzsí 2017.01.09. 16:15:30

@maxval bircaman elemző: ma már liberálisok is építenek kerítést?

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:18:29

@high up!: Hagyd rá. Savanyú a szőlő. Amúgy is csak azért írkál Németországról hülyeséget mert a I.Viktor ezt adta a talpnyalóinak utasításba.

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:30:12

@csentecsa: Nagyon rosszul látod te ezt barátom. Picit ki kellene húznod a fejed OrbÁNUSZ valagából és tájékozódni mondjuk itt helyben. Akkor tisztában lennél vele hogy az AfD-re (Alternative für Deutschland) csak igen ritkán lakott és a magyar NER társakhoz hasonló értelmi "képességű"és hasonló érzelmi/értelmi intelligenciával megvert alakok szavaztak. Annyira debil a programmjuk hogy még a párton belül sincs egyetértés. A CDU/CSU az ellentétes vélemények ellenére sem tesz keresztbe a saját partnereinek. És ez egy jelentős különbség. Az AfD és az NPD kb.a bohóc szinonimája csakúgy mint Orbán Viktor Németországban. Ahogy itt hívják Gul-Arsch.

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:35:28

@Buchhalter: Majd ha itt nyugaton is ilyen eredményük lesz akkor kalapot emelek. Dr.Frauke Petri egy pohóc. Ha jobban megnézed a nyilatkozatait akkor elég nyilvánvaló hogy csúszik a fejében a kuplung.

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:38:24

@ogli dzsí: Te olvastad a programmjukat? Nem csak a bevándorlás a bajuk. Konkrétan....de náci párt.

ogli dzsí 2017.01.09. 16:41:12

@AGalaxisElnöke: Hitler se volt különösebben népszerü a hiperinfláció meg az éhínség előtt.

A kupplung igazából a zsíragyú, jól táplált ezért felelőtlenül élő német kispolgárság fejében csúszik, ami nem gond ha a jólét örökké tart, de az olaszok meg a franciák betesznek majd a német EU álomnak.

Sajnos, mert mi is a vonatjukon ülünk.

ogli dzsí 2017.01.09. 16:43:42

@AGalaxisElnöke: Ugyan....1 éve pontosan ugyanezeket rítták Trumpról.

1 esélye sincs
2 csak a bunkók szavaznak rá
3 náci, elmebeteg

S mindez már történelem.

Én nem vmi benáculásra gyúrok, de szeretném ha erősödnének, mert akkor talán Merkel asszony változtatna, a helyes irányba.

csentecsa 2017.01.09. 16:44:10

@AGalaxisElnöke: Arra most nem térnék ki, hogy neked kinek a szaros valagából kellene kihúznod az ocsmány fejedet. Az viszont látszik, hogy fingod nincs a német belpolitikáról, viszont legalább elbizakodott vagy és pökhendi. Sokszor rákúrtatok már az utóbbi időben erre az elbizakodottságra.. Az szeretem bennetek a legjobban, hogy előbb-utóbb mindig rátok vigyorog a valóság, és akkor csak hülyén bámultok magatok elé..

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:44:37

@csentecsa: Az a baj hogy az a Világ aminek az eljövetelét isteníted az neked is fájni fog. Mert ha ebben az irányban mennek a dolgok akkor te is ott fogsz állni/feküdni a lövészárokban a gombafelhőt bámulva. Nem véletlenül tartanak a világ vezetői talán éppen most is tanácskozást a következő Világháború elkerüléséről.

Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.09. 16:45:04

@ogli dzsí: ha a német kispolgár elveszíti a megélhetését vagy számára drasztikusan romlanak az életfeltételek, akkor kezdődnek a bajok

csentecsa 2017.01.09. 16:45:43

@ogli dzsí: A paradigmaváltás folyamata beindult, és ezt ők is érzik a lelkük mélyén. Ettől olyan idegesek..

csentecsa 2017.01.09. 16:47:57

@AGalaxisElnöke: Nem lesz itt gombafelhő, csak alaposan megváltoznak majd a dolgok, ahhoz képest amit örökké valónak gondoltatok. Szépen lassan lépésről-lépésre

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:51:43

@csentecsa: Bizonyára neked van fogalmad a Német belpolitikáról. Talán veled ellentétben én már elég régóta itt élek. És nem csak egy lehetőséggel számolok hanem a legkevésbé ártalmasat tartom elfogadhatónak. Ergo nem fogok hülyén bámulni ha nem a legideálisabb forgatókönyv valósul meg. Veled ellentétben NER büszke idiótája én fel vagyok készülve több lehetőségre is.

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:53:46

@ogli dzsí: Merkel már most is durván szembe megy saját magával is. Rájött hogy hiába volt ő pozitív ha az ellenség ezt használja ki. Szerintem már felvette a kesztyűt.

ogli dzsí 2017.01.09. 16:55:02

@csentecsa: Én Merkelnek drukkolok, okos politikusnak tartom, már korábban is bizonyította hogy nem begyöpösödött, tud irányt váltani.

Azonban neki is számolnia kell a liberális média teljhatalmával, ami Németországban sokkal régebben fertőz, mint itt a végeken.

Azt gondolom Magyarországnak egy mainál 'nácibb' Merkel lenne a legjobb az alternatívák közül.

AGalaxisElnöke 2017.01.09. 16:57:02

@csentecsa: Rossz hírem van. Ez a változás nem lesz vértelen. Megfeledkezel arról hogy mindenki számára a saját nézetei a fontosak és az illiberális kvázi diktatúra nektek sem lesz jó csak ezt még nem tudjátok..

Willkommenskultur 2017.01.09. 17:15:16

Merkelnek össze kell szednie magát.

Nem tudom, az ottani sajtó mennyire baszogatja a berlini karácsonyi fiaskóért, de innen (most Prágából) nézve botrányos, amit a németek müveltek.

Nem az a botrány, hogy ilyesmi történik, bárhol megeshet. De az, amit a rendőrség utána előadott, azt jelenti, hogy

A) idiótákkal van feltöltve a német rendőri vezetés
B) a jogszabályok megakadályozzák hogy végezhessék a munkájukat (hogyhogy nem volt köztéri kamerafelvétel a kamionozásról?)
C) úgy általában, hogy folyamodhat egyáltalán német menekültstátuszért valaki, aki előtte olaszországban börtönben ült?

Vakszerencse, hogy az olaszok lelőtték. Miután lazán átutazott Hollandiába, Franciaországba (ahol tudtommal szükségállapot van).

Itt Csehországban minden vonat tele van rendőrrel, minden pályaudvar és tér tele van rendőrrel. Nem hiszem hogy egy arab fejü ember át tudna csúszni az igazoltatáson.

Balt 2017.01.09. 17:18:18

Zor Post: Nesze semmi, fogd meg jól, bár attól még az eredmény lehet az, hogy Merkel marad valamiféle további nagykoalíció élén kancellár. Fischer amúgy (méreg)zöld politikus (Die Grünen) 2005-ös visszavonulásáig, nem liberális.
de.m.wikipedia.org/wiki/Joschka_Fischer

@Ad Dio: A helyzet nem homológ a hazaival, de ott bizonyos tartományokban már erősebb az AfD, mint itt a Jobbik.

Balt 2017.01.09. 17:22:28

@barli: Az integreció mindig is mese volt, mondjuk nem egészen értem, egy németnek hogy tudják sikertörténetként beadni: :)

kitekinto.hu/europa/2012/04/03/a_nemetorszagi_torok_kisebbseg_helyzeterl

(Jóval a migránskrízis előtti tárgyilagos cikk.)

deĿLy 2017.01.09. 17:41:27

Merkel győzelme Németország vereségét jelenti.

Balt 2017.01.09. 17:41:32

@csentecsa: Lehet.

@high up!: "Mint ahogy Orbaneszku alatt egy ciklus alatt az EU 28-ak 5- legszegényebb országává süllyedt Magyarország."

:)) Tényleg folytassátok! Hátha meglesz a 14,9%-örök. Nagyon szurkolok neki! :)))

Balt 2017.01.09. 17:46:41

@ogli dzsí: Jaja! Asszem emiatt még fejek fognak hullani a német belügyben és a szolgálatoknál hamarost.

Balt 2017.01.09. 17:52:13

@AGalaxisElnöke: A kvázi világháború már folyik. Néz csak szét Európában! Tiszta "World War Z", pedig az csak egy igen gyengusz filmecske volt.

csentecsa 2017.01.09. 19:15:20

@AGalaxisElnöke: Attól, hogy ott élsz, még miért kellene feltétlenül ismerned a német belpolitikát?? Magyarországon is van több millió ember, akinek fingja sincs a hazairól, vagy csak minimális dolgokkal van tisztában.
A lényeg az, hogy hosszú évtizedek óta először létezik egy mára elég komoly támogatottságú párt, amely komoly kritikával illeti az eddigi torz politikai közmegegyezést, valamint a brüsszeli eurobürokráciát, és egyre közelebb tolja egymáshoz a CDU-t és az SPD-t, ebben a tekintetben egyébként még előrébb jár az osztrák FPÖ..

csentecsa 2017.01.09. 19:19:52

@AGalaxisElnöke: Annyiban valszeg tényleg nem lesz vértelen, hogy a jelenleg még csak formálódó új politikai esteblishment már nem lesz rest erőszakot alkalmazni a migránsokkal szemben, akár megrendszabályozásukról, akár visszatelepítésükről lesz szó. Jelenleg németországban több százezer olyan illegális migráns tartózkodik, akinek menekültkérelmét elutasították, mégis kapja továbbra is az állami apanázst. Na az ilyenek fognak megszűnni.
Jelenleg a német állam hülyét csinál önmagából..

Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.09. 19:29:10

@csentecsa: akinek a menekültkérelmét elutasították, az nem kap állami támogatást

Báró Kissfaludy Mihály 2017.01.09. 19:32:45

@csentecsa: 2016 novemberig az összes menekültkérelem 36,7%-t utasították el de.statista.com/statistik/daten/studie/197906/umfrage/entscheidungen-ueber-asylantraege-in-deutschland/

2016 júliusáig 550.000 olyan személy élt, akinek elutasították a menekültkérelmét, de még nem hagyta el Németországot (www.focus.de/politik/videos/bisher-keine-abschiebung-knapp-550-000-abgelehnte-asylbewerber-leben-in-deutschland_id_5972011.html), viszont ezek jelentős része nem a 2015-16-os menekültkrízis eredményeként jöttek az országba

$pi$ 2017.01.09. 19:40:21

@Ferenc Vasvári: "akinek a menekültkérelmét elutasították, az nem kap állami támogatást "

Simán átmegy egy másik városba és bejelentkezik mohamed helyett ahmed néven, újra kérelmezi a menekültstátuszt egy kicsit más sztorival. Ennyi. Ezért nem akarnak ujjlenyomatot adni. Mindenki tudja, hogy ezt csinálják.

2017.01.09. 21:18:06

@maxval bircaman elemző: Szinte mindenhol a neoliberális gazdasági modell működik, még Kínában is. Bulgáriában, Oroszországban, vagy épp Magyarországon szintén, és nem a neoliberális rendszer okozza a hátrányt közvetlenül, hanem a védekezésképtelenség a globális tőke ellen. Nincs meg az az önvédelmi kontroll ami a centrumországokban létezik. Naív dolog azt hinni, hogy pl Orbán küzd a globális nagytőke ellen. Szabadon vezetik be azokat a reformokat melyeket, nyugaton nem mernek.

2017.01.10. 00:27:54

Az emberiség utolsó reménye egy új von Stauffenberg, aki megszabadítja Európát az ex-Stasi Führerintől. Kérdés, hogy van-e még ilyen bátor, lelkiismeretes ember a háttérhatalmi propaganda által leszedált németek között.
A ballibsista agymosás, médiakontroll és cenzúra brutális méreteket ölt már Germanistanban. Készítik elő a terepet az iszlámista hatalomátvételnek.

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 00:53:09

@Ferenc Vasvári:
Ja, mondja ezt az Obama-kormányzat.
De bizonyíték sehol.

Ilyen alapon azt is mondhatnák, hogy a marslakók segítettek a luinszkipótléknak veszteni.

chrisred 2017.01.10. 04:41:02

@$pi$: Ehhez tegyük hozzá, hogy elvileg ilyen rendszert nem a németeknek kellene működtetnie, mert a dublini egyezmény szerint a menekültügyi eljárásokat azokban az országokban kellene lefolytatni, ahol beléptek az Unió területére. Tehát kicsit visszás dolog, ha átöntjük a szemetünket a szomszédhoz, aztán fintorgunk, hogy büdös van, ha felőle jön a szél.

Havaria Honkaka 2017.01.10. 09:48:35

@cardiobascuralis 2: ja, mert ha Putyin mondja hogy nem, akkor annak inkább kell hinni

Havaria Honkaka 2017.01.10. 09:49:47

@karandash: neked komoly bajod van, háttérhatalmi propaganda az, mindig ez jön elő nálatok :)

Havaria Honkaka 2017.01.10. 09:52:48

@csentecsa: @Balt: Németország Merkel nélkül sehol nem lenne nemzetközi politika szintjén. Németország azért van most ott a topon, mert:
1. A 2. VH után a szövetségesek nem osztották annyi államocskára az ex német birodalmat, amennyire csak tudták
2. Kapott a Marshall-segélyből és más nemzetközi finanszírozásokból
3. Van az országban 5-10 ezer olyan üzletember, aki top
4. A német vezető pártok politikusai a legjobbak a világon
5. A német állami berendezkedés biztosítja a szakszerű vezetést
6. A német átlagembert pedig az oktatás és a média révén a biztonságos ostobaságuk szintjén tartja

Havaria Honkaka 2017.01.10. 10:00:44

@lippsi vagy?: minden olyan országban működik ez, ahol van arra fogékony réteg, lásd pl. Oroszország, Magyarország

Mindenesetre bár mindenkinek olyan Führerinje lenne, mint Merkel...

Havaria Honkaka 2017.01.10. 10:02:22

@Ferenc Vasvári: ezzel került Hitler is nyeregbe, ha nincs a nagy világválság, még mindig kocsmákban stand-upolna és 5 embernek nyomná a hülyeségeit

csentecsa 2017.01.10. 10:29:34

@Havaria Honkaka: A topon?? Ne röhögtess már. Nem képesek megvédeni a saját állampolgáraikat. A migránsok kiröhögik a német rendőrséget, bohócot csinálnak a német államból Aki pedig a valós problémákra próbál utalni, azt ellen balliberális média náci ellenes hadjáratot hirdet.
Most őszintén a 4., 5. pontodnak mi értelme? A hatos pontban gyakorlatilag beismered, hogy szándékos manipulálás zajlik. De ne hidd, hogy örökké el lehet hazodni a valóságot. Minél később borul a bili, annál keservesebb lesz sokak számára..

Havaria Honkaka 2017.01.10. 10:33:52

@csentecsa: gyakorlatilag többen halnak meg Magyarországon kórházi fertőzésekbe, mint ahány menekült által elkövetett bűncselekménybe és nem mellesleg nem a friss menekültek, hanem a régebbi bevándorlók követnek el bűncselekményeket :) Ja, és a legtöbb német nem a szír és fekete menekültektől, hanem a román, bolgár és albán maffia és az általuk elkövetett rablásoktól, prostitúciótól fél.

Persze, manipulálás zajlik, de miért új ez? Inkább a demokrácia manipuláljon, mint a fasiszta rendszerek, mert legalább a demokráciában nincsenek kivégzések

csentecsa 2017.01.10. 10:42:16

@chrisred: Csak tudod az a helyzet, hogy az EU vezetése nem védte meg a földrészt az iszlám áradattól, sőt keményen betámadták azt, aki próbált valamit tenni az exodus feltartóztatása érdekében. Persze most már terítenék a szart, de nem fog menni . Egyék meg amit főztek.
Az mindenesetre egy vicc, hogy egy ország nem képes kitoloncolni az elutasítottakat?. Milyen állam az, amely az erőszakmonopólium birtokában nem képes érvényt szerezni a szabályoknak?

csentecsa 2017.01.10. 10:45:44

@Havaria Honkaka: Jaj persze, hagyjuk már ezt a szar dumát. Igen és valszeg darázscsípéstől ls többen halnak meg. Áruld el, hogy mi értelme beengedni ezt a teljesen idegen kultúrájú képzetlen, nyelvet nem beszélő tömeget a német nagyvárosokba ? Erre tessék már válaszolni egyszer.. Akik ezt hagyták mégis mit gondoltak, hogy mi jó fog kisülni ebből?

csentecsa 2017.01.10. 10:47:11

@Havaria Honkaka: "Persze, manipulálás zajlik, de miért új ez? Inkább a demokrácia manipuláljon, mint a fasiszta rendszerek"

Csak tudod nem lehet a végtelenségig manipulálni, elkenni elhazudni a problémákat..

" Csak növeli ki elfödi a bajt.."

Havaria Honkaka 2017.01.10. 10:52:11

@csentecsa: Erre született egy rakás kutatás, a válasz egyszerű, csak olvasni kellene németül. Számolj: bejön mondjuk 1millió menekült, ebből kap a kvóták alapján nagyjából 650-700e menekültstátust + munkavállalási engedélyt. Ezeket az embereket a helyi munkaügyi központok lökik a cégekhez munkát találni, mert egyébként fenyegetik is őket azzal, hogyha fél éven belül nincs melód, akkor repülsz haza. Ezek az emberek a semmi német nyelvtudásukkal elmennek Integrationskursra megtanulni valamit németül és mennek gyárba segédmunkásnak vagy takarítani minijobban a német minimálbérért (amit most emeltek januártól és kb. bruttó 8.71 EUR/óra), mert az echte német nem megy, mert ő inkább lóg az állam csecsén (AGB2), nem megy el ennyiért melózni és egyébként a német cégek sem találnak már ennyiért melóst, csak migránst, pl. magyart. A dolgozó menekültek után fizeti a munkáltató a járulékokat, az folyik be a német kasszába (nyugdíj, egészségbiztosítás), de ezek az emberek nem itt fognak elmenni nyugdíjba, mert vagy hazamennek majd x idő múlva, vagy ami nyugdíjat kapnak a komoly órabérük után, abból éhen fognak halni és így inkább hazamennek. Egyszerű matek :D A Német államnak szüksége van a bevándorlókra, szerinted a magyar vagy román gazdasági migránsok többsége mennyire beszél németül? Leginkább semennyire. tök mindegy a német cégnek, hogy magyart vagy afgánt vesz fel.

Havaria Honkaka 2017.01.10. 10:53:15

@csentecsa: de lehet a végtelenségig manipulálni, max. a manipulátor személye változik, de attól ugyanúgy manipuláció lesz; mennyivel jobb egy fasiszta, szélsőbal, vagy náci manipuláció? semennyivel

lippsi vagy? 2017.01.10. 11:04:09

@Havaria Honkaka:
Ha tényleg hasznot hoz az alacsony bérűek immigrációja, akkor miért nem engedték be a németek a kelet-európai munkaerőt ameddig csak volt rá lehetőségük? Öt évvel az EU csatlakozásunk után adták meg a munkavállalás lehetőségét, mert nem volt már lehetőségük a derogáció meghosszabbítására

És ha ez így műxik, akkor mi értelme at EU-nak?

Amit leírtál mind cáfolja az elmúlt pár év történése. A jövő pár év pedig nevetségessé teszi

lippsi vagy? 2017.01.10. 11:05:34

@Havaria Honkaka:
Te is a tipikus libsi agyműködéssel rendelkezel: létezik ugye a libsi aki én vagyok, és ezen kívül mindenki fasiszta.

Havaria Honkaka 2017.01.10. 11:12:43

@lippsi vagy?: mert akkor még nem ez volt Németország érdeke, ennyi.

nem, én ezt nem mondtam, ez csak a te fejedben létezik :D

2017.01.10. 11:25:33

@Havaria Honkaka: "Magyarországon kórházi fertőzésekbe, mint ahány menekült által elkövetett bűncselekménybe"

Hitler uralma alatt többen haltak meg világszerte maláriában vagy gyermekágyi lázban, mint Hitler koncentrációs táboraiban. Szerinted tehát Hitler ellen se kellett volna küzdeni. Leülhetsz, EGYES!

2017.01.10. 11:27:13

Merkel sajnos nem fog bukni, mint az obamista/clintonista elit az USA-ban. A németek agymosottabbak, mint az amerikaiak.

Havaria Honkaka 2017.01.10. 11:30:32

@Colonel H. Stinkmeaner: Ez tényszerűen nem igaz :) Leülhetsz, EGYES!

Az obamista/clintonista elit sem bukott meg, hanem Putyin és hacker bandái buktatták meg :) Nyugi, ha Donald Kacsa bukik, akkor visszaáll a régi szép világ.

bkkzol 2017.01.10. 11:47:00

@high up!: Nem kell őket lerohanni, boldoggá tenni! Megteszi azt az a millió+ arab férfi. Bár Merkelhez komoly elszántság kell! :-)
Gusztus dolga!

Balt 2017.01.10. 13:37:47

@Havaria Honkaka: Nekem tetszik. Nem is annyira a cikk, hanem a kimetele, meg a "savanyú a szőlő"-szóló. :)) A többit ott. Ha ráérek.

Balt 2017.01.10. 13:40:02

@Ferenc Vasvári: Csak egyéb jogcímen (vagy/is az alteregói), lásd Anis Amri.

Balt 2017.01.10. 13:41:38

@Ferenc Vasvári: "2016 júliusáig 550.000 olyan személy élt, akinek elutasították a menekültkérelmét, de még nem hagyta el Németországot"

Akkor tegyük fel a naiv kérdést: miből?

Havaria Honkaka 2017.01.10. 13:43:50

@Balt: a német állam támogatásából, nem a tiédből, nem is Magyarországéból és nem is az EU-éból, talán döntsék el a németek, mire akarnak fizetni, nem? :D

Balt 2017.01.10. 13:48:18

@chrisred: Ez van, ha a Mutti nem liblingje a görögöknek. C'est la vie! (- mondta Mohamed, és becsöngetett Charlie Hebdohoz.)

Balt 2017.01.10. 13:55:16

@Havaria Honkaka: Nem egészen, mert a magyar vagy román unión belüli munkavállaló, aki (2010 után, mikor letelt a német derogáció) jogszerűen tartózkodik és vállal munkát Übermenschéknél. Ja, igen, a török is:
@Balt:

lippsi vagy? 2017.01.10. 15:20:14

@Havaria Honkaka:
"mert akkor még nem ez volt Németország érdeke"

Mitől változott volna meg egyszeriben?

Mese az egész. Németország görcsösen meg akar felelni a lippsi elvárásoknak, amik mögött egy maroknyi ideológiai megszállott van. Józan észérvek ilyenkor nem sokat számítanak

Havaria Honkaka 2017.01.10. 15:24:08

@lippsi vagy?: mert Orbán soha nem változtatta meg a politikai irányvonalát és érdekét, ugye? :D

Nem egy maroknyi ideológia, hanem egyértelmű kormánytöbbség és a szavazók akaratának többsége áll a döntések mögött, nem úgy, mint Orbánék 2014-es kemény 25%-os szavazati aránnyal elnyert 2/3-os többségének :D

lippsi vagy? 2017.01.10. 15:24:22

@Havaria Honkaka:
"ha Donald Kacsa bukik, akkor visszaáll a régi szép világ."

Amerikai elnököt megbuktatni gyakorlatilag lehetetlen. 4 év múlva leváltható, de hol lesz akkor már Clintonova? Tolószékben, valamelyik pszichiátriáán

lippsi vagy? 2017.01.10. 15:26:50

@Havaria Honkaka:
Most nehogy már elkezdjed nyomatni, hogy a nagykoalíció a legjobb parlamentáris rendszer. Mert akkor visszajutunk a Hazafias népfronthoz, ami tudjuk milyen volt

Havaria Honkaka 2017.01.10. 15:33:01

@lippsi vagy?: ki mondta ezt? nyilván nem a legjobb, de jobb, mintha az AfD vagy az NPD kerülne kormányra :D

Havaria Honkaka 2017.01.10. 15:33:42

@lippsi vagy?: Akkor majd jön Obamané Clinton helyett, de mindegy is, Trump tud bukni :)

csentecsa 2017.01.10. 18:22:41

@Havaria Honkaka: Nem csak a fasizmus, meg a neoliberalizmus szélsősége létezik. Van egészséges alternatíva mindkettővel szemben.

csentecsa 2017.01.10. 18:30:25

@Havaria Honkaka: Ez az elmélet, ami sajnos megbukik a gyakorlat próbáján, (mint oly sok liberális elgondolás).
Az a gond, hogy a beömlő illegális migráns tömeg jó része képzetlen, nyelvet nem beszélő muzulmán, hatalmas egzisztenciális elvárásokkal. Ezeket az emberkéket olyan dolgokkal hülyíítették, hogy itt házat kapnak házvezetőnővel, meg hogy az európai nők bárkivel lefekszenek. ehhez képest várja őket egy tömegszállás , némi apanázs és sűrű elutasítás a szebbik nem részéről. Jó részük frusztrált lesz, bandázni kezd, nőket zaklat , esetleg a szélsőséges iszlám nézetek felé fordul és terrorcselekményt hajt végre.
Teljesen idelista irreális elgondolás volt, hogy ezek az arcok majd utánpótlás fognak nyújtani a német ipar számára, viszont egyre komolyabb biztonsági kockázatot jelentenek. Erre pedig már Merkel is kezd rájönni.

csentecsa 2017.01.10. 18:32:15

@Havaria Honkaka: " Egyszerű matek :D A Német államnak szüksége van a bevándorlókra," A normális keretek között zajló bevándorlásra szükség van, de arra nincs, ami 2015 tavasza óta zajlik..

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 19:43:41

@Havaria Honkaka:
Nem kell elhinni, de talán hallottad már azt a szót, hogy bizonyíték.
Na, ez az, amit nem tudnak felmutatni arra, hogy Putyin tett is valamit.
Márpedig bizonyítani annak kell, aki állít valamit, nem annak, aki azt mondja, hogy ő nem tette.
Ilyen alapon állíthatom azt is, hogy te voltál. Bizonyítsd be, hogy nem.

Havaria Honkaka 2017.01.10. 19:48:55

@cardiobascuralis 2: jó, ez a szokásos mellébeszélés Putyin elvtárséktól :D

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 19:54:40

@Havaria Honkaka:
Németország Merkel nélkül is elég jól elevickélt az utóbbi 70 évben.
Vele ellenben vannak problémák.
Ha azt hiszed, hogy a németek szeretik a menekülteket, akkor nagy tévedésben vagy.

"elmennek Integrationskursra megtanulni valamit németül és mennek gyárba segédmunkásnak vagy takarítani"
Ja, 1 év alatt az 1 millióból majdnem 100 ember talált is munkát.
Nem, ezek nem akarnak dolgozni. A segélyeken akarnak élősködni. Ennyi.

"Német államnak szüksége van a bevándorlókra"
Van a faszt. Olyanokra lenne, akiket lehetne használni. De ezeket nem lehet.

"szerinted a magyar vagy román gazdasági migránsok többsége mennyire beszél németül?"
Mondjuk van szakmájuk, a kecskebaszáson kívül máshoz is értenek. A kecskebaszó szakmunkásokra meg a németeknél viszonylag kicsi a kereslet, a felmerülő csekély kecskebaszatási igényeket megoldják a német születésű törökökkel, akik az egykor szintén ebben a szakmában mestervizsgázott szüleiktől tudnak szaktanácsot kérni.

cardiobascuralis 2 2017.01.10. 19:55:29

@Havaria Honkaka:
Melyik szót nem érted abból, hogy bizonyítékot kérek?

Anélkül ugyanis légbőlkapott hazudozás.

csentecsa 2017.01.10. 21:23:55

@cardiobascuralis 2: Hogy lehet , hogy a libsik által príimitív suttyóknak tartott oroszok képesek voltak meghackelni a világ első számú demokráciájának választását?

cardiobascuralis 2 2017.01.11. 00:26:30

@csentecsa:
Annyira primitív suttyók, hogy az amcsik vagy 50 éve végeznek onnan agyelszívást, főleg elméleti matematikus, fizikus és informatikus területen.
Bár számítástechnikában már valóban nem annyira jók, mint 30 éve, amikor még csak szar számítógépeik voltak, és a végletekig optimalizáltak minden programot, hogy azokon is fusson.
Szóval ott valaki vagy megtanult rendesen programozni, vagy kirúgták az egyetemről.

Ma már ők sem teszik, úgy vannak vele, hogy nagy teljesítményűek a gépek, a faszt tököljenek programkarcsúsítással.

Zsoltbacsi 2017.01.11. 10:10:05

@Havaria Honkaka:

"mint Orbánék 2014-es kemény 25%-os szavazati aránnyal elnyert 2/3-os többségének"

Mellesleg Trump 18 szazalekkal mindent vitt...
Ha a 2010es valasztast az angol rendszer szerint rendezik, akkor: 273 Fidesz, 3 MSZP

Es el lehetne felejteni azt a faszsagot, hogy majd ha rendezodik a helyzet, majd visszamennek. Nem fognak!
Eleg megnezni a torokoket, ott is az volt az elv, hogy megszedik magukat, egzisztenciat epitenek es majd nyugdijasnak hazamennek. Aha... Erkezett 650-700 ezer, most vannak alsohangon 5,5-6 millioan....

2017.01.11. 11:04:43

@Havaria Honkaka:

Miért tetszene?

Az se tetszik, hogy Merkel nyeri majd a németországi választást és folytatja ámokfutását a fehér Európa ellen meg az se tetszik, hogy Orbán nyer majd és folytatja országrontó uralmát. Kevés dologban értek egyet Orbánnal, az egyik a mohamedánista betolakodók és az Afrika sötét mélységeiből előtörő tömegek elleni kerítésépítés. A stadionokat, kisvasutakat, habonyárpit elvihetné az ördög.
A világra, az európai fehér emberekre azonban Merkel ezerszer veszélyesebb, mint Orbán. Orbán csak Magyarországot rabolja le. Kb mint Sztálin, Hitler, akik a világra voltak veszélyesek vs. Rákosi és Szálasi, akik csak Magyarországot tették tönkre. Utóbbi is baj, de ha a fehér európai kultúrkör elpusztul, az visszafordíthatatlan veszteség.